Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас

Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас

Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас Детали

Се однесуваат на Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас

Преглед


Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас (IFNTUOG), основана во 1967, е лидер на пазарот за обезбедување на техничка и nontechnical услуги за обука на високо ниво за енергетскиот сектор на Украина - главен двигател на украинската економија . Признавањето на неговата посебни обврски на нафтената и гасната индустрија, IFNTUOG нуди уникатна комбинација на предавање, обука и индустриски фокусирани експертиза. Сите достапни индикатори на квалитет на истражување и академски успех место Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас во највисокиот ешалон на украинскиот технички универзитети.

 

Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас е академско искуство е цврсто вкоренет во 15 училишта се состои од 54 сектори кои нудат широк избор на програмите на бакалауреат (28), специјалист (30), господар (23) и докторски нивоа (22). 11, 000 студенти од Украина и 37 земји може да се истражуваат академски дисциплини од дупчење и резервоар инженеринг за управување и превод.

Во-служба Институтот IFNUOG нуди доживотно професионални програми за развој и сертификација за да се исполнат барањата на раководниот кадар и специјалисти во различни гранки.

На Универзитетот има одамна воспоставени односи со владата, висок претставник на индустријата директори, и водечките играчи во националната нафтена, гас, и сектори на енергија.

Примарната цел IFNTUOG е да стане одржлив, ефективно и ефикасно училиште кое ќе го промовира доживотно учење и вградување на интернационализам во активностите за.

Меѓународни контакти на Универзитетот се широко. Нивната географија вклучува САД, Канада, Унгарија, Русија, Полска, Романија, Бугарија, Германија, Австрија, Финска, Норвешка, Грција, Јордан, Индија, Пакистан, Виетнам, Турција.

На Универзитетот во Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас учествува во разни меѓународни програми. Меѓу најновите проекти:

 1. Е-Интернационализација за заедничко учење (ВРЕМЕ; јануари 2010 - јануари 2013)
 2. Иновации крос-универзитетски мрежа за развој на партнерство со претпријатија (Украина и Шведска (Кралскиот институт за технологија); февруари 2010 – јануари 2013);
 3. Управување на контаминирани локалитети со нафтени деривати (Унгарија-Словачка-Романија и Украина; 2007-2013);
 4. Обезбедување на квалитет за општество-ориентирана образование, Истражување и развој (Украина и Словачка; февруари 2011 - јануари 2013);
 5. Зајакнување на локалните власти во Transcarpathian регионот (Украина) во однос на современите општинските услуги за управување и енергетска ефикасност преку целосното искористување на геотермалната енергија (Полска и Украина);
 6. Наука за граѓански права за развој на образованието (мировниот корпус, САД; јуни 2012 - октомври 2012);
 7. Неконвенционални гас - симпозиум финансиран од страна на Соединетите Американски Држави (ноември 2012).

процесот на прием во Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Колеџот за автоматика и информатика
 • Колеџот за електрификација и информации мерни технологии
 • Колеџот за економија и претприемништво
 • Колеџот на нафта гас логистика
 • Колеџот на управување и информативни активности
 • Колеџот на управување на индустриски и регионален економски развој
 • Колеџот за архитектура на туристички комплекси
 • Гас-нафта индустриски колеџ
 • Геолошки истражни колеџ
 • Инженер-еколошки колеџ
 • Машински колеџ


Дали сакаш разговараат за Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас ? Секое прашање, коментари или критика


Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас на сајтот


Фото


слики: Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на коментарите во нафта и гас

Зачлени се за да разговараат на Ивано-Frankivsk Националниот технички универзитет на нафта и гас.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.