Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина

Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина

Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина Детали

Се однесуваат на Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина

Преглед


Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина (извади) – добро позната не само во нашата земја, туку и во целиот свет е голем и признати образовни истражувања и спортски центар. Во своето дело хармонично се комбинираат обука на професионалци и обука кои работат во оваа област, основни и применети истражувања, повеќеслојна меѓународна соработка со сродни и во непосредна близина на профилот центри ширум светот. А посебно место во NUPESU, со оглед на специфичноста на универзитетот, рангирана спорт, спроведува не само во насока на подобрување на студентите спортови, но над сите, начинот та обука на спортисти од висока класа на Универзитетот, вклучително и во различни години имаше многу шампионите и победниците на Олимписките игри победници на светски првенства и европските и други престижни меѓународни натпревари. Во нашата гимназија, која е основана во 1930, во текот на 80 години кои поминале од појавија и уште работат продуктивно позната далеку над Украина школа за обука на тренери во разни спортови, академици, Организаторите на физичкото образование, масовниот спорт и спортски највисоките достигнувања. Оваа обука на кадарот не само за домашни структури на индустријата, но исто така и за десетици странски земји од различни континенти на нашата планета. Неговата славна историја на Колеџ – како на Државниот завод за физичка култура во Украина – Харков, кој потоа беше во почетокот на 30-тите, бил главен град на Украинската ССР. и во 1944 тој бил префрлен во Киев, и средно училиште е прогласен – Киев Државниот завод за физичка култура. Растат, не само на квантитетот, туку и во квалитетот, Институт за подоцна, во почетокот на 90-тите години на XX век – дури и во независна Украина – станал универзитетски и главна институција на секторот за високото образование во нашата земја, и во 1998 доби национална статус, на заслужено забележа значителен придонес за ширењето на движењето на универзитетот спортот во нашата земја, развој на високото образование и научно истражување, обука на високо квалификуван персонал и висока класа спортисти. Денес Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина едуцирани околу три илјади ученици, подготвувајќи ги за околу 300 наставниците, од кои околу 40 – доктори и професори, повеќе од 100 – Д-р и асистенти.

процесот на прием во Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултет за олимписки и професионални спортови;
 • Факултет за здравствено и физичко образование;
 • Заеднички факултет во подготовка на лекарите за физичка култура и спорт (заедно со Bogomolets Националниот Медицински универзитет);
 • Факултет за студии во отсуство (учење на далечина) и постдипломски образование.
 • Ивано-Frankivsk колеџ за физичка култура

историја


Универзитетот беше отворен во 1930 како и Националниот институт за физичка култура на Украина во Харков. во 1944 Институтот е префрлен во Киев и го промени своето име во Киев Државниот завод за физичка култура. По независноста на Украина, во 1995 Универзитетот беше реорганизирана во Киев Националниот универзитет за физичка култура, која во 1998 се здоби со статус на национални и го прифатил името на Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина.


Дали сакаш разговараат Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина ? Секое прашање, коментари или критика


Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина на сајтот


Фото


слики: Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина рецензии

Зачлени се за да разговараат на Националниот универзитет за физичка култура и спорт на Украина.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.