Одеса Националниот Медицински универзитет

Одеса Националниот Медицински универзитет

Одеса Националниот Медицински универзитет Детали

Се однесуваат на Одеса Националниот Медицински универзитет

Преглед


во годината 2000 Одеса држава Медицински универзитет има завршено својата 100 години од своето постоење. Тоа е влада универзитет со правата на себе владеење. Светски познати научници и основачите на бројни научни медицински училишта кои донесоа слава на светската наука работел во OSMU. Некои од нив се проф. Pidvysotsky V.V. , Д-р. Lisionkov M.K., Д-р. Воронин V.V. , Д-р. Batuev M.O., Д-р. Синџирот B.F., Д-р. Boggomolets O.O., Д-р. Zabolotny D.K., Д-р. Strajesko M.D., Резник B.Y. и други.

Носителот на Нобеловата награда Нобл, Директорот на Институтот за експериментална имунологија (Швајцарија) Д-р. Rolth Zinker Nagel, Добитник на Нобеловата награда директор на рускиот Кардиолошка Научни – производство комплекс (Русија). Д-р. Evgene Иванович Chazov, Директор на Американската Меѓународната унија за заштита на здравјето (САД.)

Џејмс Смит, Претседател на Универзитетот Џорџ Вашингтон (САД.) Д-р. Цел Стивен Trachtenberg, Претседателот на полски-медицинската академија (Полска) Д-р. Kasimir Imielinsky, Претседателот на Меѓународниот фонд Хипократ (Грција) Dr.Spiros Marketos & Д-р. Џулијан ди Бернардо (Италија) се меѓу почесните & Посета на професори од university.Recognized / Наведени од страна на Светската здравствена организација, Меѓународната асоцијација на универзитети, Европската асоцијација на универзитети, Медицински Советите на речиси сите поголеми земји, вклучувајќи ги и САД, Велика Британија, Европа, Индија & другите. OSMU е член на Болонскиот процес (Единствениот европски простор на високото образование).

OSMU е единствен универзитет на Украина, кој е член на medine (Медицински образование во Европа). На тематска мрежа за medine обраќа образовни, институциите и од квалитетот прашања во Европската медицинска едукација во рамките на Европските иницијативи. Овој проект се спроведува со поддршка на Европската заедница.

Одеса држава Медицински универзитет е првиот универзитет на Украина која започна медицинска едукација во англиски медиум во 1996. во 2005, OSMU беше награден со медал за развој на современ модел за учење на англиски јазик на студентите од страна на Министерството за образование и наука на Украина и Националната академија на науките на Украина.

Единствен универзитет на Украина која обезбедува постдипломски курсеви во англиски медиум.

Одеса држава Медицински универзитет е еден од најголемите повисоки медицински универзитети, член на европскиот и Меѓународната асоцијација на универзитети, водач на реформацијата на медицинска едукација во земјата. Одеса држава Медицински универзитет е високообразовна институција на IV (на највисоко ниво) акредитација ниво доделени од страна на Државната комисија за акредитација на Украина (Не рекорд. 12 на јуни 30, 1994). Универзитетот возови специјалисти од следниве нивоа на квалификација: помлад специјалист, специјалист, Господар (Странските студенти се вклучени) за следниве специјалитети:

* медицински

* стоматолошка (стоматолошки)

* Педијатриска

* Фармацевтски

* постдипломски

Се состои од Универзитетот 56 одделенија, медицински колеџ, подготвителни факултет и пост-дипломски faculty.The Универзитетот запишува околу 4000 студентите, Вклучувајќи 1200 странски студенти од 52 земји во светот. Обука на студентите им се дава на руски, Англиски & француската. OSMU е единствен универзитет на Украина & други ЗНД земји кој обезбедува целосна образование на англиски јазик средни и веќе успеа да произведе 7 серии на целосна англиски медиум.

странските студенти : Странските студенти ја проучуваат од 1946. Во текот 6000 студенти од Европа, Азија, Африка, Америка имаат образование од овој универзитет и успешно работат како лекари во 87 земји во светот. 240 го направиле специјализација и 109 супер специјализација од OSMU.

Студиите се врши од страна на 800 наставниците, 18 академици, 105 професори и доктори на медицински науки, 407 доценти и кандидатите на медицински науки. Во текот на курсот, студентите господар на сите модерни медицински технологии кои се достапни денес во светот.

Универзитетот има 18 блокови со општата област на 20,000 кв.м., 6 хостели (Целосно опремени со сите основни објекти), библиотека со вкупниот фонд на 1 милиони книги, објавување печатење комплекс, научна медицинска компјутерски центар, Студентите Поликлиника обезбедување на медицинска помош на студентите бесплатно, 3 музеи (историскиот музеј, анатомски музеј & Музејот на патолошка анатомија), спортски комплекс со затворен & спортови на отворено, студентите’ Клуб / културна и научна општества, модерен рекреативни центри на брегот на Црното Море, каде што до 500 студентите можат да бидат во исто време.

Научни истражувачки институции на Универзитетот : Централна научно – лабораторија за истражување, Институт за клиничка биофизика, Семејство Здравствениот дом, vivarium, научни – Институт за истражување на очите болести и ткива терапија, Институтот за здравствена Resortology и медицинска рехабилитација, Стоматологија, Вирусолошката некои други специјализирани клинички бази и бази на практичната обука.

процесот на прием во Одеса Националниот Медицински универзитет


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Медицински факултет № 1 (медицина)
 • Медицински факултет број 2 (медицина)
 • Медицински факултет № 3 (педијатрија)
 • Факултет за стоматологија
 • фармацевтски факултет
 • Факултетот за постдипломски образование

историја


Институцијата започна во 1900 како на Медицинскиот факултет на Novorossiyskiy Државниот универзитет во Одеса. На Медицинскиот факултет набрзо стана една од најпрестижните медицински факултети во Руската империја. Многу познати медицински научници, вклучувајќи ги и нобеловец и професор јас. јас. Mechnikov, работел тука.

Странските студенти контактирајте Универзитетот директно или официјалниот прием партнер Студија Нација 360 да ги преземат прием овде.

Медицинскиот факултет успеале да преживеат тешко и турбулентен период на раните години на руската револуција и во 1922 таа се трансформира во независна и самостојна држава Одеса Медицинскиот институт. По распадот на Советскиот Сојуз, стана Одеса држава Медицински универзитет во независна Украина Република.

денес, Одеса Националната Медицински универзитет останува еден од водечките медицински универзитети во Украина. Таа е член на Меѓународната асоцијација на Медицински универзитети и високи стандарди на обука во оваа институција се добро познати низ Европа и Америка. На Универзитетот се состои од 58 факултети и има студентска популација од над шест илјади, вклучувајќи ги и странските студенти од многу различни земји. Школарина е даден во Руската, Украина, и на англиски јазик.


Дали сакаш разговараат Одеса Националниот Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Одеса Националниот Медицински универзитет на сајтот

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Одеса Националниот Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат на Одеса Националниот Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.