Universiteti Charles Sturt

Charles Sturt University CSU Australia

Charles Sturt Details University

Regjistrohen në Universitetin Charles Sturt

Përmbledhje


Universiteti Charles Sturt (CSU) ndodhet një Australian multi-kampus universiteti publik në New South Wales, Victoria, dhe theAustralian Capital Territory. themeluar në 1989, ai u emërua në nder të kapitenit Charles Sturt, një eksplorues britanik, i cili e bëri ekspedita në rajonale New South Wales dhe South Australia.

Universiteti ka kampuset shumta në Albury-Wodonga, Bathurst, Dubbo, Goulburn, portokall, Port Macquarie, Wagga Wagga andCanberra. Universiteti gjithashtu lehtëson qendra specialist në North Parramatta, burrëror (Sydney), Broken Hill, Wangaratta si dheQendrat e studimit University Rajonale në Griffith dhe Parkes. Kurset janë dorëzuar edhe në lidhje me Grupin e Studimit Australia inSydney, Melbourne dhe Brisbane (i njohur si Qendrat e studimit CSU).

Charles Sturt Universiteti ofron programe të ndryshme Distance Education në Bachelor dhe nivelin pas-universitar, si dhe programin e studimit Single Subjekt. Charles Sturt University ka gjithashtu të ndryshme partneritete ofrimit natyrisht me disa institucione TAFE të gjithë vendin.

Charles Sturt Universiteti është i përkushtuar për përsosmëri në ofrimin e arsimit të lartë dhe ka një reputacion të mirë-fituar për ofrimin e arsimit të jashtëzakonshme dorëzuar nga profesionistë të përkushtuar me përvojë praktike dhe të rëndësishme të industrisë. akademikët tanë janë të mbështetura nga të mirë-hulumtuar kurrikulës dhe metodave të mësimdhënies që të mbajë nivele të larta të kënaqësisë mes të diplomuarve, punëdhënësit dhe partnerët e Universitetit.

CSU vazhdimisht renditet shumë për punësim diplomuar. Një studim i fundit tregoi se 81% diplomuarit e brendshme të CSU gjetur punë brenda katër muajve të përfunduar shkallën e tyre bachelor (2015 Anketa diplomuar Australian). Charles Sturt University shënoi më të lartë të jetë e mundur, rating pesë yje për mbajtjen universitar të studentëve dhe sukses në marrjen e një punë (2016 Good Universitetet Guide). 84.2% të gjithë të diplomuarit e kualifikuar për punë me kohë të plotë ishin të suksesshëm në marrjen e një punë (Destinacionet diplomuar Anketa 2012-2014). Shumë kurse CSU ofrojnë qasje në mundësitë Praktikum nga vitin e parë të studimeve, Studentët siguruar janë të pajisura për të trajtuar situatat e jetës reale dhe janë duke ndërtuar marrëdhënie me punëdhënësit e ardhshëm që nga fillimi.

Kurse Charles Sturt universitare janë zhvilluar në bashkëpunim me përfaqësuesit e industrisë për të siguruar aftësitë e të diplomuarit tanë të marrë nevojat e industrisë takohen. Jo vetëm që gradë CSU akredituar me organet përkatëse të qeverisë dhe të industrisë australiane, këto organizata janë duke punuar ngushtë me Universitetin për të garantuar se të diplomuarit CSU janë industria-gati kudo që ata mund të punojnë.

Të gjithë studentët janë të inkurajuar për të parë në studimet e tyre nga një perspektivë globale, duke pasur parasysh etike, faktorë sociale dhe ekologjike, e cila nga ana do të informojë vendimet e marra gjatë gjithë jetës së tyre. Ndërsa studionte në CSU ju do të mësoni aftësi që do të marrë ju larg përtej destinacionin e karrierës tuaj, të tilla si mësim se si të bëhet një nxënës gjatë gjithë jetës, vlera e pavarësisë dhe bashkëpunimit, se si të mendojnë në mënyrë kritike dhe të komunikojnë në një numër të niveleve, dhe si për të marrë një qasje fleksibile për mësim dhe zgjidhjen e problemeve.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Arteve dhe Edukimit

Fakulteti i Arteve dhe Arsimit mbulon një kurse të gjera të shkojnë në mes Arteve dhe arsim disiplina.

The Arts mbuluar disiplina segmente subjekt të arteve pamore, kryerjen e arteve, komunikimit, histori, shërbimet e njeriut, letërsi, filozofi, sociologji, dhe teologjia. shkollat & Qendrat përfshijnë:

 • Shkolla e Industrive komunikimit dhe krijuese
 • Shkolla e Humane dhe Shkencave Sociale
 • Shkolla e Teologjisë
 • Australian Qendra për krishterimin dhe Kulturë
 • Qendra për Shkencave dhe qytetërimit islam

The arsim anë e Fakultetit ofron një gamë të kurseve në edukimin e mësuesve, dhe informacionit dhe bibliotekës studime. shkollat ​​përfshijnë:

 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla e Studimeve indigjene të Australisë
 • Shkolla e Studimeve të Informacionit
 • Shkolla e Edukimit

Fakulteti i Biznesit, Shkenca Drejtësia dhe sjelljes

Fakulteti i Biznesit, Drejtësia dhe shkencat e sjelljes sjell së bashku një gamë të kurseve, duke u fokusuar në sfidat e botës reale në zonat e biznes, drejtësi dhe shkencat e sjelljes disiplinat.

The biznes Disiplina ka vëmendjen Garner nga punëdhënësit për prodhimin diplomuarit excelling në sfidat e botës së biznesit e sotme. edukimit në distancë të tyre pasuniversitar PhD / DBA dhe Masters programet janë kërkuar pas padurim, si kombëtare dhe ndërkombëtare. I shkollave të biznesit dhe qendra lehtësuar përfshijnë:

 • Shkolla e Kontabilitetit dhe Financave të
 • Shkolla e Computing dhe Matematikë
 • Shkolla e Menaxhimit dhe Marketingut
 • Inxhinieri CSU

The drejtësi anë e Fakultetit mbulon policimin, siguri, ligj, zakone, akciza dhe kufirit të menaxhimit. Shkollat ​​dhe qendrat përfshijnë:

 • Shkolla e Studimeve Policimit
 • Australian Graduate School i Policimit dhe Sigurisë
 • Qendra për Studime Doganor dhe të Akcizave
 • Qendra për Ligj dhe Drejtësi

më në fund, the Shkenca sjelljes Disiplina ofron kurse nga Shkolla e Psikologjisë.

Fakulteti i Shkencave

Fakulteti i Shkencave CSU-së është një nga përqendrimet më të bazuar gjerësisht shkencore akademike në Australasia. shkollat ​​përfshijnë:

 • Shkolla e Shkencave Bujqësore dhe verë
 • Shkolla e Kafshëve dhe Veterinare Shkencave
 • Shkolla e Shkencave Biomedical
 • Shkolla e Shëndetit të Komunitetit
 • Shkolla e stomatologjisë dhe Shëndetësore Shkencave
 • Shkolla e Shkencave të Mjedisit
 • Shkolla e Shkencës Ushtrimi, Sport dhe Shëndeti
 • Shkolla e Infermierisë, Mami dhe Indigenous Shëndeti

histori


Charles Sturt University është themeluar më 1 korrik 1989 nga bashkimi i disa ekzistuese vete-administruar Colleges e Arsimit avancuar duke përfshirë Kolegjin Mitchell së Arsimit avancuar në Bathurst, Instituti Riverina-Murray e Arsimit të Lartë në Albury-Wodonga dhe Kolegji Riverina i Arsimit avancuar në Wagga Wagga, nëpërmjet miratimit të Aktit Charles Sturt University, 1989 (Act No. 76, 1989). Ajo është emëruar në nder të explorer Charles Sturt.

Kolegji Mitchell i Arsimit avancuar ishte formuar në 1 janar 1970, dhe Murray Instituti Riverina e kampusit Arsimit në Wagga Wagga dhe Albury-Wodonga kishte operuar që nga viti 1984. Institucioni i fundit e kishte arritur më parë në Kolegjin Riverina e Arsimit avancuar, e cila ishte në vetvete rezultat i një bashkimi edhe më herët ndërmjet Wagga Kolegjin Bujqësor dhe Wagga Wagga Mësuesit College.

Në 1998, CSU themeluar Qendrën e parë të studimeve në Sydney dhe më pas në Melburn në 2007. Këto qendra studimore janë operuar nga një grup arsimor privat i quajtur Study Group Australia.

në 1 janar 2005, CSU formalizuar lëvizje për të marrë kontrollin e Universitetit të kampusit Orange Sydney, e cila hyri në fuqi më 1 janar 2005. Në 2013 Universiteti zbatuar një fabrikë motor me gaz energjisë cogeneration për të ndihmuar të minimizuar shpenzimet e karburantit dhe emetimet e karbonit.

Ndërmjet 2005 dhe 2015, CSU kishte zgjeruar një kampus në det të hapur në Burlington, Ontario në Kanada. në korrik 2015, CSU keqardhje pushuar për të vepruar kampusin e saj Ontario për shkak të mjedisit legjislativ dhe rregullator në Ontario.

në 14 shkurt 2011 CSU ndryshuar logon e saj. Sturt shkretëtirë pea lule tani është stilizuar dhe të bëhet i njohur, me emrin e plotë të universitetit si pjesë e logos së saj.

në 1 Mund 2012, një moment historik u arrit si CSU hapur një kampusi të ri në Port Macquarie, bregdetare parë CSU-së, Kampusi rajonale. Kjo bëri Arsimit të Lartë në dispozicion të Port Macquarie dhe rajon Hastings. Ajo ofron mundësi për studentët me dëshirën për të studiuar në afërsi të plazhit, si dhe mundësitë për studentët lokalë për të hyrë në burimet e një universiteti të klasit botëror në afërsi të shtëpisë.

në 18 prill 2016, stafi dhe studentët u zhvendos në Faza e parë e kampusit të tyre qëllim të ndërtuar. Dy fazat pritet të jetë i plotë gjatë viteve të ardhshme me një konsum pritet të studentëve të 5000 deri në vitin 2030.


A doni diskutuar Charles Sturt University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Charles Sturt University në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Charles Sturt zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Charles Sturt University

Join për të diskutuar e Universitetin Charles Sturt.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.