Universiteti i Melburnit

Universiteti i Melburnit në Australi

Universiteti i Melburnit Details

Regjistrohen në Universitetin e Melburnit

Përmbledhje


Universiteti i Melburnit (joformalisht Universiteti Melbourne, Melbourne Kingdom ose thjesht melbourne) ndodhet një publicresearch universitet Australian në Melburn, Victoria. themeluar në 1853, ajo është universiteti i dytë më i vjetër të Australisë dhe i vjetër në Victoria. Times Arsimit të Lartë renditet Melbourne si 33-në botë, ndërsa Renditja akademike e universiteteve botërore vendos Melbourne e 44 në botë (si për herë të parë në Australi). Sipas QS Botërore Universiteti renditjen Lënda 2015, Universiteti i Melburnit renditet e 5 në botë për arsimin, 8th në ligj, 13th në shkenca kompjuterike dhe IT, 13th në artet dhe shkencat humane, 14th në kontabilitet dhe financa, 14th në stomatologji dhe 18 në mjekësi.

Kampusi kryesor Melbourne është e vendosur në Parkville, një periferi në veri e brendshme e qarkut qendror të biznesit Melburnit, me disa kampuset e tjera të vendosura në të gjithë Victoria. Melbourne është një universitet ranor dhe një anëtar i Grupit të Tetë, universitet 21 dhe Shoqata e Universiteteve Pacific Rim. që nga 1872 kolegje të ndryshme banimi janë bërë lidhur me universitetin. Atje jane 12 kolegje të vendosura në kampusin kryesor dhe në rrethinat e afërta ofruar akademike, sportive dhe kulturore programet së bashku me strehim për studentët Melbourne dhe fakultetit.

përbëhet Melbourne 11 veçantë njësitë akademike dhe është i lidhur me institute të shumta dhe qendrat kërkimore, përfshirë Hall Instituti Walter dhe Eliza i Kërkimeve Mjekësore, Florey Instituti i Neuroscience dhe Shëndetit Mendor, Instituti Melbourne të Aplikuara Kërkime Ekonomike dhe Sociale dhe Institutit Grattan. Ndër Melbourne 15 shkollat ​​pasuniversitare Shkolla e Biznesit Melbourne, Ligji Shkolla Melbourne dhe Shkollën Mjekësore Melbourne janë veçanërisht të konsiderohet edhe.

Katër ministra Australian kryeministra dhe pesë guvernatorët-të përgjithshme kanë diplomuar në Melburn. Nëntë laureatë të çmimit Nobel kanë qenë studentë ose fakultet, më shumë se çdo universitet Australian.

Universiteti i Melburnit gëzon një reputacion të shquar me renditjen botërore vazhdimisht na vendosjen si universitet kryesor të Australisë plotë kërkimore intensive, dhe një nga lartë në botë 50.

Melbourne tërheq më mirë dhe zgjuarit studentë dhe studiues dhe, me një histori prej mbi 160 vjet, ne zënë një vend të veçantë në zemrën e skenës kulturore të qytetit tonë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • melbourne biznes shkollë
 • melbourne dentar shkollë
 • Melbourne Shkolla e shkencat bio
 • Melbourne Shkolla e dizajni
 • Melbourne Graduate School e arsim
 • Melbourne Shkolla e inxhinieri
 • Zyra për Programet mjedisore
 • Melbourne Shkolla e qeveri
 • Melbourne Shkolla e Shëndeti Shkenca
 • Graduate School e shkencat humane & Shkencat shoqërore
 • Melbourne Shkolla e informacion
 • melbourne ligj shkollë
 • melbourne Mjekësor shkollë
 • Melbourne Konservatorin e muzikë
 • Melbourne Shkolla e Popullsia e Global Shëndeti
 • Melbourne Shkolla e Shkenca psikologjike
 • Fakulteti i shkencë
 • Fakulteti i Veterinare dhe Shkencave Bujqësore
 • College Victorian e Arts (VCA)

histori


Universiteti i Melburnit është themeluar nga Hugh Childers, Ministri auditori i përgjithshëm dhe Financave, Në fjalimin e tij të parë të Buxhetit të 4 nëntor 1852, që e vënë mënjanë një shumë prej £ 10,000 për themelimin e një universiteti. Universiteti është themeluar nga Akti i Themelimit të 22 janar 1853, me fuqi të japin diploma në art, mjekësi, Ligjet dhe muzikë. Akti me kusht për një dhunti vjetore prej £ 9,000, ndërsa një grant të veçantë prej £ 20,000 është bërë për ndërtesa atë vit. Guri i themelit u vunë në 3 korrik 1854, dhe në të njëjtën ditë guri i themelit për Klasat Biblioteka filloi në 1855 me tre profesorë dhe gjashtëmbëdhjetë studentë; e këtij organi të studentëve, vetëm katër diplomuar. Ndërtesat origjinale u hap zyrtarisht nga Guvernatori lejtnant i Kolonisë së Victoria, Sir Charles Hotham, në 3 tetor 1855. Kancelari i parë, Redmond Barry (më vonë Sir Redmond), mbajti postin deri në vdekjen e tij në 1880.

Inaugurimi i universitetit u bë i mundur nga pasuria që rezulton nga ethet e arit Victoria-s. Institucioni është projektuar të jetë një “ndikimi civilizues” në një kohë të zgjidhjes së shpejtë dhe të rritjes komerciale.

Në 1881, pranimi i grave është një parë si fitore mbi të këshillit qeverisës më konservatore.

150 vjetori i universitetit u kremtua në 2003.


A doni diskutuar Universitetin e Melburnit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Melburnit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Melburnit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i komente Melbourne

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit të Melburnit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.