Universiteti i Queensland

Universiteti i Queensland

Universiteti i Queensland Details

Regjistrohen në Universitetin e Queensland

Përmbledhje


Universiteti i Queensland (UQ) është një nga institucionet kryesore të Australisë hulumtim dhe mësimdhënie. Ne përpiqemi për përsosmëri përmes krijimit, ruajtje, transferimin dhe aplikimi i njohurive. Për më shumë se një shekull, ne kemi edukuar dhe ka punuar me njerëz të shquar të dhënë lidershipin e njohurive për një botë më të mirë.

renditjen botërore

UQ renditet në krye 50 matur nga Universiteti renditjen QS Botërore dhe Performancës Renditja e punime shkencore për universitetet botërore. Universiteti gjithashtu renditet 52 në US NewsMë Global Universitetet renditjen, 60 në Universitetin renditjen e Arsimit Times Higher Botërore dhe 77 në renditjen Akademike të Universiteteve të Botës.

të pozicionimit global të Universitetit hulumtim është theksuar nga zgjedhjet e pesë UQ scientiststo Akademisë Australiane e Shkencave (AAS) në 2015 - Gati një e katërta e 21 Fellows të reja dhe më shumë nga çdo institucion në vend.

Pesë Fellows e rinj u bashkua me një grup ekzistues të 29 Shkencëtarët UQ pranuar në AAS si Fellows që 1988, duke e çuar numrin e përgjithshëm të akademikëve UQ të cilët janë anëtarë të një prej gjashtë akademi prestigjioze Australisë mësuar për 166.

UQ është një nga vetëm tre anëtarë Australiane të Universitas globale 21, një anëtar themelues i Grupit të Tetë (Go8) universitetet, dhe një anëtar i Universiteteve Australisë.

Mësimdhënies dhe të të mësuarit përsosmëri

mësues të aftë dhe të motivuar janë integrale për të ofruar mësim pozitiv dhe të mësuarit e rezultateve për studentët.

UQ ka një fokus të fortë mbi përsosmëri mësimore, fituar më shumë Awards Australiane për Universitetin mësimdhënie se çdo tjetër në vend dhe tërheqjen shumicën e achievers më të larta akademike Queensland, si dhe ndërshtetëror të lartë dhe studentët jashtë shtetit.

Edukatorët e UQ janë të angazhuar për përsosmëri në përvojat e të mësuarit dhe rezultatet për nxënësit e tyre.

Edx

në fund 2013, UQ bashkua Edx - konsorciumi kryesor në botë i Massive Open Kurse Online (MOOC), themeluar bashkërisht nga Universiteti i Harvardit dhe Massachusetts Institute of Technology (ME).

UQ është një nga vetëm dy universitetet australiane anëtare të Kartës së të përfshira në jo-fitimprurëse ndërmarrje EDX, dhe UQx përfaqëson këtë organizatë në emër të Universitetit. UQx punon me stafin akademik të Universitetit të mësimdhënies për të krijuar dhe të paraqesë një sërë MOOC përmes platformës EDX.

UQx ka dhjetë MOOC kandidon për edX. Një tjetër katër janë duke u zhvilluar, mbulojnë subjektet, duke përfshirë hetim shkencor, kujdesit shëndetësor, dhe meta-aftësi kurse në punësim dhe puna ekipore. Që nga lëshimi kursin e saj të parë në edX në mars 2014, UQx ka regjistruar më shumë se 640,000 pjesëmarrës nga 219 vendet.

përvoja Student

Përparësia UQ ofron studentëve mundësi, zgjedhje dhe mbështetja që do të mundësojnë ata për të arritur aspiratat e tyre individuale, për t'u bërë liderë në fushat e tyre të zgjedhur dhe të ndikojë pozitivisht në shoqërinë në të cilën jetojnë. Përveç fleksibilitet në zgjedhjen e programit, Përfitimet e studentëve përfshijnë mundësinë për të shijuar një gamë të gjerë të aktiviteteve jashtëmësimore gjatë studimeve. Studentët mund të studiojnë jashtë vendit, të marrin pjesë në konferenca dhe mundësitë hulumtuese, Qasje më shumë se 190 klubet dhe shoqëritë, dhe të shfrytëzojë sportive dhe kulturore objektet.

Në 2015, Universiteti kishte 50,836 studentët duke përfshirë 12,666 studentë ndërkombëtarë nga 141 kombe. Ajo ka një nga më të mëdha të regjistrimeve të Australisë PhD, me më shumë se 13,800 studentë, dhe festoi diplomimit të saj 12000 PhD në 2015.

UQ është vazhdimisht duke zbuluar dhe praktikuar qasje inovative për nxitjen e mbajtjes studentëve dhe punësimit. Universiteti punon drejt dhe arrin objektivat e saj strategjike duke zhvilluar mënyra për të angazhuar nxënësit - dhe duke ndjekur inductions praktikave më të mira dhe përvojat e nxënësve.

alumni dukshëm

shquar alumni 225,000-plus Universitetin përfshijnë një laureat i çmimit Nobel, dy Fortune 500 CEOs e kompanisë, një fitues Academy Award, dhe udhëheqësit në qeveri, ligj, shkencë, shërbimeve publike dhe artet. Universiteti feston alumni e saj si pasuri më të mëdha. arritjet e tyre të Universitetit të madh - dhe, ne rikthim, Universiteti do të punojë shumë për të forcuar reputacionin e saj.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Biznesit, Ekonomi dhe Ligji
  • Fakulteti i Inxhinierisë, Arkitekturë dhe Teknologjia e informacionit
  • Fakulteti i Shëndetësisë dhe sjelljes Shkencave
  • Fakulteti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale
  • Fakulteti i Mjekësisë dhe Shkencave Biomedical
  • Fakulteti i Shkencave

histori


Propozimet për një universitet në Queensland filloi në 1870. Një Komisioni Royal në 1874, kryesuar nga Sir Charles Lilley, rekomanduar krijimin e menjëhershëm të një universiteti. Ato kundër një universitet argumentoi se teknik sesa arsimimi akademik ishte më e rëndësishme në një ekonomi të dominuar nga industria primare. Ata që janë në favor të universitetit, përballë këtij opozitës, distancuar veten nga Oxford University dhe Universiteti Cambridge dhe propozoi në vend të kësaj një model që rrjedhin nga Shtetet në mes të perëndimore të SHBA-ve. Një Komisioni i dytë Royal në 1891 rekomanduar përfshirjen e pesë fakulteteve në një universitet të ri; Arts, ligj, mjekësi, Shkenca dhe Shkenca të Aplikuara. Arsimi në përgjithësi është dhënë një prioritet të ulët në buxhetet Queensland, dhe në një koloni me një normë të leximit të 57% në 1861, arsimi fillor ishte shqetësimi i parë edhe përpara e arsimit të mesëm dhe teknik. Qeveria, pavarësisht nga gjetjet e Komisioneve Royal, ishte i gatshëm për të kryer fonde për krijimin e një universiteti.

Në 1893 Lëvizja Extension Universiteti Queensland u nisur nga një grup i individëve privatë të cilët të organizuar kurse leksion publik në arsimimin e të rriturve, duke shpresuar për të nxeh mbështetje më të gjerë të komunitetit për një universitet në Queensland. Në 1894, 245 studentët janë të regjistruar në klasat e ekstensionit dhe leksionet ishin përshkruar si praktike dhe të dobishme. Në 1906 Lëvizja Extension University organizuan Kongresin University, një forum për delegatët e interesuar për të promovuar idenë e një universiteti. Opinion u mobilizua, një fond ka filluar dhe është përgatitur një draft Bill për një Universiteti Queensland. Stresi u hodh mbi aspektet praktike të arsimit universitar dhe rëndësinë e tij për tregtinë e Queensland. Punimet e Kongresit u përcjellë në Queensland Premier William Kidston. në tetor 1906, gjashtëdhjetë akra në Victoria Park u gazetted për qëllime universitare.

Në 1910 janë krijuar fakultetet e para mësimore. Këto Engineering përfshira, Classics, Matematikë dhe Kimi. Në dhjetor të të njëjtit vit, Senati emëroi katër profesorë e para;Bertram Dillon Steele në kimi, John Lundie Michie në klasike, Henry James Priestley në matematikë dhe Alexander James Gibson në inxhinieri. Në 1911 studentët e parë të regjistruar. Klasat e para universitetit në shtëpi të Qeverisë u mbajtën në 1911 me 83 duke filluar studentët dhe Sir William MacGregor është kancelari i parë (me Reginald Hiber Roe si nën kancelar). Zhvillimi i Universitetit u shty nga Lufta e Parë Botërore, por pas Luftës së Parë Botërore regjistrimeve universitare për edukim dhe hulumtim morën fluturimin si kërkesa për arsimin e lartë është rritur në Australi. kështu, në fillim të viteve 1920 në rritje Universiteti kishte për të kërkuar një kampus më të gjerë si faqen e saj origjinal në George Street, Brisbane ka hapësirë ​​të kufizuar për zgjerim.

Në 1927, Dr James O'Neil Mayne dhe motra e tij Mary Emelia Mayne, dhënë një grant prej rreth £ 50,000 për të fitojnë Brisbane Qyteti Councilto 274 akra (111 ai ka) e tokës në Shën Lucia dhe me kusht atë në Universitetin e Queensland si shtëpinë e saj të përhershme. Këtë vit, eksperimenti katran rënie ka filluar nga Profesor Thomas Parnell. Eksperimenti është përshkruar si më i vjetër dhe vazhdon të botës për këtë ditë. Mungesa e financave vonuar zhvillimin e kampusit St Lucia. Prandaj, ndërtimi i ndërtesës së parë të Universitetit në Shën Lucia ka filluar vetëm në 1938. Ai u emërua më vonë Smith Building Forgan, pas Kryeministrit të ditës dhe është përfunduar në 1939. DuringWorld War II, Smith Building Forgan është përdorur si një bazë ushtarake dhe ajo ka shërbyer së pari si seli të avancuara për Forcat e Tokësore Aleate në perëndim Paqësor e Jugut.

Në 1990, Australia riorganizuar sistemin e saj të arsimit të lartë duke shfuqizuar sistemin binar e universiteteve dhe kolegjeve të arsimit të avancuar. Sipas këtij tranzicioni, Universiteti bashkua me Queensland Kolegjin Bujqësor, për të krijuar re kampus UQ Gatton. Në 1999, UQ Ipswich filloi operacionin si një nga kampuset plotësisht Web-enabled në Australi.

Kampusi Ipswich ishte i përbërë nga gati 20 ndërtesave dhe më shumë se 5001 Studentët në gati 25 hektarë (62 akra). Kurset e ofruara përfshira: artit, biznes, Mjekësia dhe sociale shkencat si edhe dizajn Bashkëveprimi. Ajo ndodhet pranë Ipswich qendrore, Queensland, vetëm në jug të CBD. Monumentet Pranë përfshijnë Limestone Park, Punëtoritë hekurudhor Muzeu dhe RAAF Base Amberley. Site daton në 1878 me hapjen e degës Ipswich të Woogaroo çmendur Azil. Operacionet vazhdoi deri 1910 kur u bë Spitalin Ipswich për Insane. Në 1938 ajo u riemërua Spitali mendor Ipswich dhe në 1964 ajo u riemërua përsëri si Spitalit special Ipswich. Ai u emërua në fund Qendra Challinor në 1968 në nder të Dr. Henry Challinor, Kirurgu i anijes në anën qëndresë. nga 1968 te 1997 Qendra Challinor shërbeu si një institucion për njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale. në fund 1997 Qendra Challinor filluar fazën e parë të transformimit si kampusin e ri UQ Ipswich. Në 2014, UQ shitur Campus Ipswich të University of Southern Queensland, duke besuar se ky kampus rajonale mësim do të shfrytëzohen më mirë nga USQ. Në Maj 2013, UQ bashkua Edx, një konsorcium ndërkombëtar i kurseve masive të hapura në internet (MOOC). Për shkak të fillojë në maj 2014, fillestare katër UQxcourses se do të mbulojë hypersonics, Ekosistemet tropikale bregdetare, Imazhe bio dhe shkenca e të menduarit të përditshëm.

Universiteti i Queensland është themeluar nga Akti i Parlamentit Shtetëror për 10 dhjetor 1909 për të përkujtuar 50 vjetorin e ndarjes Queensland nga koloni të New South Wales. Akti i lejuar për universitetin që të qeveriset nga një senati të 20 burrat dhe Sir William MacGregor, Guvernatori hyrje, u emërua kancelarin e parë me Reginald Heber Roe si zëvendës kancelarit. House Government (tani Old House Government) në George Street u vendosur mënjanë për Universitetin pas largimit të Guvernatorit të banimit Bardon Fernberg, duke shkaktuar debatet e para për vendin më të mirë për universitetin.


A doni Diskutoni Universiteti i Queensland ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Queensland në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Queensland zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Queensland komente

Join për të diskutuar i Universitetit të Queensland.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.