Universiteti i Canberra

Universiteti i Canberra

Universiteti i Canberra Details

Regjistrohen në Universitetin e Canberra

Përmbledhje


The Universiteti i Canberra (UC) është një universitet publik që është e vendosur në Bruce, Kanberra, Australian Capital Territory.

UC ofron universitare dhe pasuniversitare kurse që mbulojnë gjashtë fusha kryesore të të mësuarit: Shkenca të Aplikuara; shëndetësor; Art dhe Dizajn;biznes, Qeveria dhe ligji; Arsimi dhe Shkenca dhe Inxhinieri. Sa i përket 2014, Universiteti gjithashtu ofron diploma e saj në Institutin Holmesglen e TAFE, Metropolitan Instituti jug të TAFE, Northern Sydney Instituti i TAFE dhe Afrika perëndimore Sydney Institute of TAFE.

Partnerët UC me dy ACT shkollat ​​lokale UC Lartë Sekondar College Liqenit Ginninderra (formerly Lake Ginninderra College Senior mesëm) dhe Universiteti i Shkollës së Lartë Canberra (dikur Rruga Shkolla e Lartë). Universiteti i Canberra Kolegjit gjithashtu ofron rrugët në universitet për studentët e brendshme dhe ndërkombëtare.

Kampusi është brenda ecin distanca e Westfield Belconnen, dhe 12 minuta me shërbim të rregullt autobusi apo makinë nga Qendra Qytetare Canberra-së.

UC ekziston për qëllimet e mëposhtme:

  1. Për të siguruar arsim cila ofron përvoja me cilësi të lartë transformuese për të gjithë me kualifikime të duhura, çdo fazë e jetës së tyre dhe pavarësisht nga origjina e tyre.
  2. Për t'u angazhuar në hulumtim dhe praktika krijuese të cilat janë të kualitetit të lartë dhe kanë për qëllim për të bërë një ndryshim të hershme dhe të rëndësishëm në botën rreth nesh.
  3. për të kontribuar, përmes edukimit tonë dhe kërkimit, për ndërtimin e vetëm, Komunitetet të begatë dhe të qëndrueshme të cilat janë duke respektuar të kaluarën e tyre indigjene dhe të angazhuar për kompensimin disavantazh.

Çdo gjë tjetër – ndërtesat, kampuset, strukturat, tituj, hierarkitë, madhështi, rrethanë, (edhe komisionet) – mund të ndryshojë me kalimin e kohës, nëse kjo është ajo që është e nevojshme për të kryer qëllimet tona.

nga 2018, kur ne do të festojë 50 vjetorin e krijimit tonë, si Kolegji i parë i Arsimit të avancuar të Australisë, UC do të njihet si një nga institucionet më të reja të Australisë terciare; Bota-renditur, me rajonale, Shtrirja kombëtare dhe ndërkombëtare.

Ne do të jetë një anëtar kryesor i një rrjet të madh arsimit të partnerëve terciare në Australi.

Programet Üç do të jetë e veçantë në mbështetjen e arsimit për të gjitha fazat e jetës, me theks të veçantë në të mësuarit e punës, të integruar dhe të përgatitur njerëzit për karrierë të suksesshme dhe adaptive në profesionet dhe profesionet e reja.

Hulumtimi ynë do të jetë i cilësisë së lartë dhe të cituar shumë, duke u fokusuar në zbulimet dhe aplikimet të cilat çojnë në përmirësimin e para në ndryshimin e botës rreth nesh.

Të diplomuarit tona do të zotërojnë njohuri të disiplinës, aftesi profesionale, kompetenca ndërkulturore dhe atributet personale të bëhen liderë të cilët do të frymëzojnë dhe të japë një të ardhme të qëndrueshme në një moshë dixhitale.

sjelljet tona, brenda dhe si institucion, do të vazhdojnë të reflektojnë parimin që si komunitet duhet të jetë një model për mënyrën se shoqëritë përreth nesh duhet të veprojë nëse bota do të jetë një vend të drejtë dhe planeti do të jetë i qëndrueshëm.

Punonjësit tanë do të ndajnë në rritjen dhe suksesin e institucionit, përmes shpërndarjes apo akumulimin e disa prej tepricave tona vjetore herë në margjinë e mjaftueshme ka fituar për të siguruar rinovimin dhe sigurinë e Universitetit.

Të paktën 16,500 Me kohë të plotë studentët ekuivalente do të regjistrohen direkt në programet e nivelit UC, një rritje prej 46% pasi fundi i 2012.

Studentët do të duan për të studiuar me ne për shkak të Universitetit të reputacionit dhe vlera bashkangjitur testamur tonë shkallë, si dhe cilësinë dhe rëndësinë e kurseve tona.

Ne do të shfaqet në të paktën një nga të botës-renditjen e universiteteve të rinj, pjesërisht për shkak të një rritje të konsiderueshme në cilësinë tonë të kërkimit dhe prodhimit gjatë periudhës së planit dhe përmirësim në reputacionin tonë për mësimdhënie.

Të paktën 30% e të ardhurave tona do të vijnë nga burime të tjera se sa për shkollim.

Të paktën 50% e të ardhurave tona operative do të jetë nga burime jo-qeveritare.

Grupi i UC në tërësi do të ketë qenë në tepricë e vërtetë operativ për mëparshme 5 vjet, dhe me 2018 do të jetë në gjendje për të mbajtur një tepricë mesatare themelor operativ prej të paktën 5%.

Ne do të kemi lëvizur vlerësimin tonë treguese të kreditit nga A / të qëndrueshme në fund të 2012 AA / qëndrueshme, në mënyrë që nga 2018 ne do të jetë në një pozicion për të bërë investime të rëndësishme për të ardhmen tonë afatgjatë.

Ne do të kemi arritur të gjitha këto përmes përfundimit me sukses të tre objektivat.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Arteve dhe Dizajnit
  • Fakulteti i Biznesit, Qeveria dhe Ligji
  • Fakulteti i Edukimit, shkencë, Teknologjia dhe Matematikë
  • Fakulteti i Shëndetit

histori


Universiteti i Canberra parë është themeluar në 1967 si Kolegji Canberra të Arsimit Avancuar. Canberra CAE u bë në Universitetin e Canberra nën sponsorizimin e Universitetit Monash në 1990.

mbi 70,000 studentë kanë diplomuar nga universiteti që nga 1970.


A doni diskutuar Universitetin e Canberra ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of Canberra në hartë


Foto


Fotografitë: Universiteti i Canberra zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i komente Kanberra

Join për të diskutuar të Universitetit të Canberra.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.