Universiteti i Wollongong

Universiteti i Wollongong, Australi

Universiteti i Wollongong Details

Regjistrohen në Universitetin e Wollongong

Përmbledhje


Mirë se vini në Universitetin e Wollongong.

në vetëm 40 vjet UOW është bërë një pikë referimi për gjeneratën e re të universiteteve të Australisë; dinamik, i shkathët, të reja dhe të shquar në renditjen kombëtare dhe ndërkombëtare për cilësinë e mësimdhënies dhe hulumtimit tonë.

Universiteti filloi si një institut për atëherë New South Wales University of Technology në, Sydney në një lokacion të vetëm në Wollongong. Që nga fitimi i pavarësisë në 1975, UOW ka rritur në një ndërkombëtar shumë-kampusin e Universitetit, zgjeruar për të zënë dy kampuset Sydney dhe pesë kampuset rajonale, si dhe vende në Hong Kong dhe Dubai.

Me tani mbi 36,000 studentët, me shume se 2,400 stafi, dhe një ndikimi ekonomik i rreth $2 miliardë në aktivitetin në vit, UOW është një pjesë me ndikim të komuniteteve dhe katalizator për transformimin Wollongong-së në një qytet të Universitetit.

studentët dhe stafi tanë vijnë nga sfonde të ndryshme, dhe ne e mirëpresim shumë studentë ndërkombëtarë në kampuset tona çdo vit. Ata ndajnë një kulturë që respekton hapje, gjithëpërfshirja, kolegjialiteti dhe diversiteti.

Unë jam krenar për talentuar ynë, motivuar dhe energjik stafi, shumë prej të cilëve janë liderët në fushën e tyre kombëtare dhe ndërkombëtare. Ne kemi për qëllim për të lidhur komunitetin tonë akademik dhe të diplomuarve me prioritetet kombëtare, dhe janë fokusuar në prodhimin e hulumtimit të shquar që trajton kompleks social, Sfidat mjedisore dhe ekonomike që ne përballemi tani dhe në të ardhmen.

Në parashikuar natyrën e industrive emergjente dhe punët e së ardhmes, ne kemi për qëllim për të zhvilluar diplomuar të cilët janë etike, i lëvizshëm, teknologjikisht shkolluar dhe e gatshme për vendet e punës multikulturore. Ne inkurajojmë të menduarit krijues dhe kritik, dhe për të inkurajuar studentët dhe stafin tonë për të sfiduar dhe të kalojnë kufijtë e disiplinave tradicionale dhe për të krijuar partneritete të vërtetë ndërdisiplinore.

Ne kemi përqendruar përpjekjet tona për të siguruar që kurrikula UOW është intelektualisht sfiduese, Modelet hetim kritike dhe praktika botës reale, dhe është dorëzuar në teknologji të pasur dhe immersive mjediset.

Ne jemi një universitet i ri dhe të gjallë me një ndjenjë të fortë të cilët jemi ne, dhe ku po shkojmë.

Profesor Paul Wellings, CBE
Zëvendëskancelar & kryesor
Universiteti i Wollongong

 

Universiteti i Wollongong është një universitet kërkimore-intensive me një reputacion të shquar për mjediset e saj të mësimit nëpër një gamë të gjerë të disiplinave.

Angazhimi ynë për nxënësit tanë është e dukshme në të diplomuarit tona, të cilët janë të njohur për aftësinë e tyre, cilësia dhe suksesi në vendin e punës globale.

UOW është një rrjet ndërkombëtar të kampuset dhe qendrat rajonale të mësuarit. Së bashku me partnerët tanë, ne kemi bërë një prani të fortë dhe të lidhur në komunitetet tona.

Ne jemi një universitet i ri dhe të gjallë me ambicie pashuar. Ne vlerësojmë kapacitetin tonë kërkimore për të punuar mbi problemet komplekse ndërdisiplinare. Shpirti ynë i hetimit drejton kërkimore dhe mësimore tona mjediset dhe objektivin tonë për të fituar një vend në krye 1% e universiteteve të botës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Biznesit

 • Shkolla Kontabilitetit & financë
 • Shkolla Ekonomike
 • Shkolla e Menaxhimit & marketing
 • Shkolla e Biznesit Sydney

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Informatikë

 • Shkolla e civile, minierash & Inxhinieri e Mjedisit
 • Shkolla e Inxhinierisë Fizike
 • Shkolla e Mekanike, Materiale & Inxhinieri Mechatronic
 • Shkolla e elektrike, kompjuter & Inxhinieri Telekomunikacioni (sekt)
 • Shkolla e Shkencave Kompjuterike & Engineering Software (SCSSE)
 • Shkolla e Sistemeve të Informacionit & teknologji (MISAT)
 • Shkolla e matematikës & Statistikat e Aplikuar (Smas)
 • SMART Infrastruktura Facility

Fakulteti i Drejtësisë, Humanistika dhe Artet

 • Shkolla e Ligjit
 • Shkolla e Arteve
 • Shkolla e Arteve Kreative
 • Shkolla e gjuhës angleze letërsive & filozofi
 • Language Centre
 • Shkolla e Historisë & politikë
 • Shkolla e Shkencave Sociale, Media & komunikim
 • Unit Studimet Indigenous

Fakulteti i Shkencave, Mjekësia dhe Shëndeti

 • Graduate School e Mjekësisë
 • Illawarra Shëndeti & Instituti i Kërkimeve Mjekësore
 • Shkolla e Biologjisë
 • Shkolla e Kimisë
 • Shkolla e Tokës & Shkenca mjedisore
 • Shkolla e Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla e Infermierisë, Mami & Indigenous Shëndeti

Fakulteti i Shkencave Sociale

 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla e Psikologjisë

histori


Në 1951, një themel i Universitetit të Wollongong u themelua si një ndarje e Uellsit Universitetin e New South e Teknologjisë në Wollongong, New South Wales. Një dekadë më vonë, ndarja u bë Kolegji Wollongong i Universitetit të New South Wales.

Në 1975, Universiteti i Wollongong fituar autonominë e saj si një institucion i pavarur i arsimit të lartë nga ana e Parlamentit të Uellsit të Ri Jugor.

Në 1977, Fakulteti i Shkencave Kompjuterike (aktualisht i njohur si Fakulteti i Inxhinierisë dhe Informatikë) zhvilluar një version të Unix për INTERDATA 7/32 quajtur UNSW 01, Ky ishte i pari jo-PPD Unix. Në fund të 70, Tim Berners-Lee burim TCP / IP software, një element integral i World Wide Web, nga Universiteti i Wollongong.

Në 1981, Ken McKinnon u emërua zëvendës kancelar, mbikëqyrjen e shkrirje e universitetit me Institutin Wollongong e Arsimit (i njohur gjithashtu si Wie) në 1982. Instituti Wollongong e Arsimit kishte origjinën në 1971 si Kolegji Mësuesit (quajt Instituti Wollongong i Arsimit në 1973). Ky bashkim formuar bazën e universitetit bashkëkohor.

Në 1983, Fakulteti i Tregtisë është themeluar së bashku me Shkollën e Arteve Kreative, pasuar me krijimin e Fakultetit të Edukimit në 1984. edhe në 1984 fillimi i programit të ri të ndërtimit të Universitetit të Wollongong filloi, që çoi në ndërtimin dhe hapjen e Qendrës Teknologjisë Illawarra (1985), Kooloobong (1985, 1986, 1990), Weerona College (1986), administratë, Union Mall (tani e njohur si UniCentre), URAC (1987), multi-katëshe Parking (1990) dhe pishinë të ndezur (1990).

Në 1993, Universiteti i Wollongong Dubai Campus në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe u krijua.

Në 2000, Campus Shoalhaven u hap në Nowra në bregdetin New South Wales në jug.

Në 2008, universiteti hapi ndërtesën e parë në Wollongong Innovation Campus (shkurtuar si IC) në një vend 20 hektarësh në Brandon Park në Wollongong. Në gusht, Fakulteti i Shkencave dekanit, Rob Whelan, mori një rol të ri si president i Universitetit të Wollongong në Dubai.

Në 2009, kancelari, Mike Codd AC, njoftoi tërheqjen e tij pas tre terma katër-vjeçare. Zëvendësuesi i tij, në fuqi 1 tetor, ishte Jillian Broadbent AO. Ms Jillian Broadbent, i cili ka një sfond bankar, është në Bordin e Bankës Rezervë e Australisë; dhe ka qenë drejtor i Qantas Airways Limited, Speciale Broadcasting Shërbimi andAustralian Securities Exchange. Ajo u bë Kancelarin e tretë pas Drejtësisë Robert Shpresës dhe Z. Michael Codd.

Në 2010, Ministri i Shëndetësisë Wales New South, Carmel Tebbutt, hapi $30 milion Illawarra Shëndeti dhe Instituti i Kërkimeve Mjekësore në korrik. Në gusht, një $20 milion ndërtimin e strehim Shkolla e Biznesit Sydney dhe UOW / TAFE Digital Media Center hapur në kampusin Innovation. Qendra u emërua Codd Ndërtimi Mike në nder të një ish-kancelari, Michael Codd AC.

Në 2012, Universiteti i Wollongong priti TEDx organizuar në mënyrë të pavarur (teknologji, argëtim, dizajni) ngjarje për një grup të zgjedhur të 100 njerëzit në 29 Mund. Ngjarja (referuar edhe si TEDxUWollongong) pa disa nga hulumtuesit në ndarjen e punën e jetës së tyre dhe pasion për fushën hap me kohën e Bionika mjekësore të universitetit; një fushë e cila është duke zhvilluar gjeneratën e ardhshme të veshit Bionic, sy Bionic dhe përçues që lehtësojnë riparim nervore për dëmin të shtyllës kurrizore.


A doni diskutuar Universitetin e Wollongong ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Wollongong në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Wollongong zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Wollongong komente

Join për të diskutuar i Universitetit të Wollongong.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.