University of South Australia

University of South Australia

University of South Australia Details

Enroll at University of South Australia

Përmbledhje


UNISA është universiteti i ndërmarrjes Australisë dhe është një globalisht të fokusuara, Institucioni në vend-angazhuar themeluar mbi parimet e dyfishtë e barazisë dhe përsosmërisë.

Me më shumë se 32,000 studentët, universiteti është South Australia i madh dhe u rendit 25th në Universitetin renditjen QS Botërore për institucionet nën 50 vjeç në 2015.

UNISA ofron programe shkallë nëpër një gamë të gjerë temash, duke përfshirë të biznesit, ligj, arsim, artet dhe shkencat shoqërore, shkencat e shëndetit, teknologjisë së informacionit, inxhinieri dhe mjedisi. Nje total prej 88 për qind e UNISA diplomuarit anketuar në 2014 janë të kënaqur me cilësinë e programit të tyre.

Mesatarisht gjatë pesë viteve të fundit 90 per cent of UniSA graduates going on to full-time work are employed in a professional occupation within four months of completing their degree

Ne besojmë se reputacioni i një universitetit është përcaktuar kryesisht nga cilësia e të diplomuarve të saj, dhe janë krenarë se më shumë se 90 për qind e të diplomuarve tanë tani në punë me kohë të plotë janë të punësuar në profesione profesionale brenda katër muajve të përfundimit gradë e tyre.

Angazhuar për të aksesit

UNISA mbetet e angazhuar fort për të siguruar mundësitë e ofruara nga programet tona janë në dispozicion në një gamë të ndryshme të nxënësve dhe idetë dhe diskutimet krijuara gjatë nismën tonë botëror pari konsultimi internet unijam ishin vitale në prodhimin e "Kalimi i Horizon", Plani ynë strategjik i veprimit 2013-2018, i cili e ka informuar konsolidimin dhe rritjen tonë.

Angazhuar për të përsosmërisë
Angazhimi ynë për përsosmëri është reflektuar edhe në kalibrit të akademikëve dhe studiuesve tanë. Numri i stafit UNISA me një kualifikim të doktoratës është rritur shumë dhe 73 për qind e stafit tonë akademik tani të mbajë një doktoraturë.

vizion

Vizioni UNISA-së, detajuar në Horizon 2020, është se ajo do të jetë një kontribues kryesor në Australi që ka sistemin më të mirë të arsimit të lartë në botë, mbështetur botë më të mirë të arsimuar dhe më të reja, shoqëri kohezive dhe të qëndrueshëm.

Ky është qëllimi ynë që në 2020, UNISA do të përcaktohet nga vet:

 • rezultatet e papaguara të mësimit dhe cilësinë dhe pasurinë e përvojës së studentëve
 • Të diplomuarit’ Gatishmëria për punë, përshtatshmëria e tyre, dhe kontributi i tyre si profesionistë të aftë në nivel global
 • Angazhimi në kapitalin e vet dhe përsosmërisë, përforcuar njëri-tjetrin në një mjedis të karakterizuar nga standardet e larta pa kompromis
 • nexus të fortë në mes të mësimdhënies dhe të kërkimit
 • grupe kërkimore të klasit botëror, dhe një emocionuese, Kultura kërkimore intensive
 • zgjidhje të reja për social, ekonomik, Sfidat politike dhe teknologjike
 • Kontributi i konsiderueshëm dhe krijuese për prosperitetin dhe mirëqenien e kombit
 • Agility dhe përshtatshmëri në ndërtimin dhe ruajtjen e partneriteteve produktive me industrinë, biznesit dhe komuniteti
 • High-kryerjen stafi dhe partnerët prestigjioze kombëtare dhe ndërkombëtare
 • marrëdhënie të qëndrueshme dhe reciprokisht të dobishme me alumni saj globale
 • ndjenjë të fortë të qëllimit të përbashkët.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Division of Health Sciences

 • Shkolla e Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla e Infermierisë dhe Mamive
 • School of Pharmacy and Medical Sciences
 • Shkolla e popullsisë Shëndetësisë

Division of Education, Arte dhe Shkenca shoqërore

 • School of Art, Architecture and Design
 • Shkolla e Komunikimit, International Studies and Languages
 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla e Psikologjisë, Social Work and Social Policy

UniSA Business School

 • Shkolla Ekonomike
 • Shkolla e Menaxhimit
 • School of Marketing
 • Shkolla e Ligjit

Division of Information Technology, Engineering and the Environment

 • Shkolla e Inxhinierisë
 • School of Information Technology and Mathematical Sciences
 • School of Natural and Built Environments

histori


The University of South Australia was formed in 1991 with the merger of the South Australian Institute of Technology (SAIT) with three of the campuses (Magill, Salisbury and Underdale) of the South Australian College of Advanced Education (SACAE). The two other SACAE campuses, City and Sturt, were merged with the University of Adelaide and Flinders University respectively. To the former SACAE campuses of Magill, Salisbury and Underdale, SAIT added to the merger its three campuses at City East, The Levels (now known as Mawson Lakes) and Whyalla.

Salisbury campus was vacated in 1996, but its sale was held up for many years by litigation. Në 1997, a new campus was opened at City West. Në 2005, the campus at Underdale was closed as part of the Blueprint 2005 projekt, and its programmes were moved to other campuses. Some services still reside at Underdale such as Document Services. Blueprint 2005 also involved a number of new buildings, in particular at City West and Mawson Lakes.

The South Australian School of Arts can trace its history back to 1856 and the pioneering work of Charles Hill and H. P. Gill, through an unbroken succession of titles and changes in emphasis. It can claim to be one of the oldest art schools in Australia, and the oldest public art school. See South Australian School of Design for more detail.

The South Australian School of Arts, an established school within the Division of Education, Arte dhe Shkenca shoqërore, provides the most prestigious and valuable visual arts scholarship in Australia, the Gordon Samstag Scholarship.

he South Australian College of Advanced Education was formed in 1982 with the merger of five Colleges of Advanced Education. Adelaide CAE, Hartley CAE, Salisbury CAE, Sturt CAE and Torrens CAE respectively became the Adelaide (adjacent to Adelaide University), Magill, Salisbury, Sturt (actually in Bedford Park, adjacent to Universiteti Flinders) and Underdale CAE.

Hartley CAE was in turn formed from the 1979 merger of Murray Park CAE and Kingston CAE.

The South Australian Institute of Technology was an educational institution with 3 campuses in Adelaide, SA. Under a government reform to education in 1991 it was given the option of merging with the newly formed TAFE SA or the South Australian College of Advanced Education to form the University of South Australia. It had a broad range of topics making it a clear fit with neither institution.


A doni discuss University of South Australia ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of South Australia on Map


Foto


Fotografitë: University of South Australia zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

University of South Australia reviews

Join to discuss of University of South Australia.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.