Universiteti i Otavës

Universiteti i Otavës. Studimi në Kanada.

Universiteti i Otavës Details

Regjistrohen në Universitetin e Otava

Përmbledhje


Universiteti i Otavës është më e madhe dygjuhësh (English-French) universitet në botë. E vendosur në zemër të kryeqytetit të Kanadasë, ne kemi qasje të gatshme në institucionet e mëdha të vendit tonë. Përparimet tona në shkencat shoqërore, shëndetësor, shkenca dhe humane të bëjë uOttawa një vend të veçantë për të mësuar, rritet dhe të shkëlqejnë.

Gjatë dekadës së ardhshme, Universiteti i Otavës do të jetë fillimi iniciativa të rëndësishme që kanë të bëjnë drejtpërdrejt me vlera të saj thelbësore.

 • Vendosja e nxënësit në qendër të misionit tonë arsimor
 • Mundësimi stafi ynë të rritet si individë dhe si grup
 • Krijimi dhe shkëmbimin e njohurive
 • Promovimi dygjuhësinë dhe forcimin e komuniteteve Frankofonisë
 • Praktikimi dhe promovimin e një etike të shërbimit dhe të përgjegjësisë qytetare
 • Me shume se 40,000 studentët, 5,000 punonjësit dhe 180,000 alumni
 • Me shume se 450 programe në 10 fakultetet
 • 97% shkalla e punësimit për të diplomuarit
 • Afër me $60 milion në vit në bursa studentore dhe Ekonomat
 • Së pari dhe më e madhe program French zhytje në mesin e universiteteve kanadeze
 • Një forcë e madhe ekonomike në rajonin National Capital
 • Shkolla më e madhe e ligjit në Kanada

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Arts
  • Studimet Aboriginal
  • Studimet kanadeze dhe Aboriginal
  • Qendra për Kërkime mbi franceze Kulturës kanadez
  • Classics dhe Studimet e Besimit Fetar
  • komunikim
  • anglisht
  • français
  • General BA
  • gjeografi
  • histori
  • Studimet e informacionit
  • Instituti për Shkencë, shoqëri, dhe Politika
  • gjuhësi
  • Studimet mesjetare dhe Rilindjes
  • Gjuhë moderne dhe letërsive
  • muzikë
  • Gjuhët zyrtare dhe Instituti Dygjuhësia
  • filozofi
  • Mësimdhënia Gjuha e dytë
  • teatër
  • Përkthimi dhe Interpretimi
  • Studimet Vered hebrenj kanadeze
  • Arts Visual
  • kinematë botërore
 • Ligji civil
 • ligj zakonor
 • arsim
 • inxhinieri
  • Kimike dhe Biologjike Engineering
  • Inxhineri
  • Inxhinierisë Elektrike dhe Shkencave Kompjuterike
  • Inxhinieri mekanike
 • Diplomuar dhe Studime Akademik
 • Shëndeti Shkenca
  • shkenca Shëndeti (ndërdisiplinore)
  • Kinetics njeriut
  • ushqyese
  • Shkenca ushqyerit
  • Shkenca rehabilitimit
 • mjekësi
  • Shkolla Ottawa-Shanghai përbashkët i Mjekësisë
  • Program MD (Universitare Medical Education)
  • Diplomuar dhe Programi Studime Akademik
  • MD / Programi PhD
  • Program Edukimi Mjekësi pasuniversitar
  • Vazhdueshëm Medical Education
  • biokimi, Mikrobiologjia dhe Imunologjia
  • Cellular dhe molekulare Medicine
  • epidemiologji, Shëndeti Publik and Medicine parandaluese
  • anestezi
  • Mjekësia emergjente
  • Mjekësia Family
  • Risi në arsim Mjekësore
  • mjekësi (repart)
  • Obstetrikë dhe Gjinekologji
  • okulistikë
  • Oto-rhino-laryngology
  • Pathology Laboratory and Medicine
  • pediatri
  • psikiatri
  • Radiologjia
  • kirurgji
 • shkencë
  • biologji
  • Kimi dhe Shkenca Biomolekulare
  • Toka dhe Shkenca Mjedisore
  • fizikë
  • Matematika dhe Statistika
 • Shkencat shoqërore
  • kriminalistikë
  • ekonomi
  • Studimet feministe dhe gjinore
  • Zhvillim Ndërkombëtar dhe Studime Globale
  • Studimeve politike
  • psikologji
  • Çështjet Publike dhe Ndërkombëtare
  • Punë sociale
  • Studimet sociologjike dhe antropologjike
 • Telfer School e Menaxhimit
  • Kontabiliteti
  • Ndërmarrësia
  • Executive MBA
  • financë
  • Menaxhimi i Burimeve Njerëzore
  • Menaxhimi International
  • drejtuesit
  • marketing
  • Menaxhimi i Sistemeve të Informacionit (ÇFARË)
  • Master në Biznes Admin.
  • Master i Shëndetësisë Admin.

histori


Universiteti është themeluar më 26 shtator 1848 si Kolegji i Bytown nga peshkopi parë katolike romake të Otavës, Joseph-Bruno Guigues. Ai besoi administratën për Misionare Oblates e Mary papërlyer. Kolegji ishte vendosur fillimisht në Qytetin e Ulët, vendosur në një ndërtesë prej druri të ardhshëm në Notre-Dame Cathedral bazilikën. megjithatë, Hapësira shpejt u bë një çështje për administratorët, duke shkaktuar dy lëvizje në 1852 dhe një veprim i fundit për Sandy Hill në 1856. Prona Sandy Hill u dhurua nga Louis-Theodore Besserer, ku ai ofroi një pako të konsiderueshme nga prona e tij për kolegj. Kolegji u riemërua Kolegjin e Otavës në 1861, pas të qytetit ndryshim emri nga Bytown në Otava. Në 1866, kolegji ka marrë statutin e saj të parë, si dhe statusin e universitetit, duke e bërë atë institucionin e fundit në Kanada për të marrë një Karta Mbretërore nga Londra para britanik Amerika e Veriut Aktit, 1867 bërë arsimi përgjegjësi provincial. nga 1872 universiteti tashmë kishte filluar të japin diploma universitare, me gradë master që vijnë në 1875 dhe gradë doktorature në 1888. në 5 shkurt 1889, universiteti i është dhënë një kartë papnor nga Papa Leo XIII, ngritjen e universitetit në një universitet Papnor.

Universiteti u përball me një krizë, kur zjarri shkatërroi ndërtesën kryesore në 2 dhjetor 1903. Pas zjarrit, universiteti punësuar New York arkitekt A. O. Von Herbulis për të hartuar zëvendësimin e saj, Tabaret Hall. Ajo ishte ndër strukturat e para kanadeze të jetë plotësisht zjarrdurues, ndërtuar e betonit të armuar. Gratë të parë të regjistruar në 1919.

Në vjeshtën e 1939, një Training Corp Zyrtar kanadez është themeluar në universitet, me trajnim duke filluar nga në janar 1940. Zyrtarët kanadezë’ Corps Training, Universiteti i Otavës kontigjentit, e cila përbëhet një kompani, selinë dhe tre toga në 1939, është i autorizuar për të bërë një batalion në 1940. nga 1941, njësia u rrit për 550 burra. Një Zyrtarët ajrore’ Training Corp u krijua në 1942 dhe një Zyrtarët detare’ corp trajnimi në 1943. Pjesëmarrja në një nga tre trupave u bë i detyrueshëm për të gjithë studentët gjatë 18, edhe pse ata nuk ishin të detyruar të marrin pjesë në luftë aktuale në fund të studimeve të tyre. Gjate kesaj kohe, Air Force kanadez Royal përdorur pjesë të arsyeve të universitetit për trajnim dhe universiteti ndërtuar kazerma për anëtarët e shtëpisë të Trupave të Ushtrisë së Grave kanadeze. Në total 1,158 studentët dhe të diplomuarit e universitetit të regjistruar Forcat kanadeze gjatë Luftës së Dytë Botërore, nga të cilat 50 vdiq jashtë. Njësia u shpërbë përfundimisht gjatë bashkimit të Forcave të Armatosura në 1968.

Arkitektura Firma Ottawa i Burgess, McLean & MacPhadyen projektuar Institutin Lindore Ontario e Teknologjisë (më pas të bashkohen me Qendrën Profesional Ontario dhe u quajt Algonquin College), hapi Campus e ri Rideau në një qytet 12-acre në pronësi Lees Avenue faqe në 1964. Pasi u papërdorur për një numër vitesh, kompleksi midcentury akademik u shit në Universitetin e Otavës në janar 2007.

Universiteti u riorganizua në 1 korrik 1965 si një korporatë të pavarur nga çdo organ të jashtëm apo organizatë fetare, duke u bërë i financuar publikisht. Si rezultat, edhe dokumentet civile dhe Papnor janë transferuar në Universitetin e sapokrijuar Paul Shën, federuar me korporatën, ndërsa fakultetet civile mbetura janë mbajtur nga universiteti riorganizuar.

Në 1974, një politikë e re e mandatuar nga Qeveria e Ontario forcuar dygjuhësinë institucional në universitet, me udhëzime të veçanta për më tej dygjuhësinë dhe biculturalism dhe të ruajnë dhe zhvillojnë kulturën franceze.

Në 1989, Dr. Wilbert Keon i Universitetit të Otavës Institutit Zemra kryer neonatale transplantin e parë të zemrës artificiale të vendit mbi një fëmijë 11-ditë-vjetra.

në 11 nëntor 1998, Gjatë 150 vjetorin e lindjes në Universitetin e Otava e festimeve, dy pllaka përkujtimore të luftës u zbuluan në foajenë e Tabaret Hall cila nder 1000 diplomuarit e komunitetit universitar që morën pjesë në konfliktin e armatosur, sidomos lista e 50 diplomuarit që humbën jetën e tyre.

Ndërtesa inxhinieri, Col By Hall, u zbulua në shtator 2005 si një kujtim kushtuar nënkolonel John Nga, Royal Engineers.


A doni diskutuar Universitetin e Otava ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Otavës në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Otavës zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Otavës komente

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit të Otavës.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.