Pierre dhe Marie Curie University

Pierre dhe Marie Curie University

Pierre dhe Marie Curie Details University

Regjistrohen në Pierre dhe Marie Curie University

Përmbledhje


UPMC përfaqëson përsosmërinë frëngjisht në shkencë dhe mjekësi. Një pasardhës i drejtpërdrejtë i Sorbonne historike, UPMC është i lartë universiteti francez nga renditjen botërore Shanghai, 7th në Evropë dhe i 36 në botë. UPMC përfshin të gjitha shkencat kryesore, të tilla si matematikë (5th në botë); kimi; fizikë; elektronikë; Shkenca Kompjuterike; mekanikë; tokë, detare dhe mjedisore shkenca; Shkencat e jetes; dhe mjekësi.

me 8,500 botime në vit, përafërsisht 11% e prodhimit kombëtar, UPMC është një lojtar i madh në të dijes dhe inovacionit ndërkombëtar të ekonomisë, siç tregohet nga shumë çmime e saj ndërkombëtarë. Universiteti ka më shumë se 3,750 studiues dhe profesor-kërkuesit në 100 laboratorë dhe një shtesë 2,800 studiuesit që punojnë si partnerë nga katër organizatat kërkimore kombëtare franceze: CNRS (shkencë), Inserm (shëndetësore dhe mjekësore), IRD (zhvillim) dhe Inria (informatikë dhe automatizimi). UPMC fotografi më shumë se 20 patentat çdo vit dhe ka marrëveshje bashkëpunimi me universitete prestigjioze në mbarë botën. partneritetet e saj me organizata të mëdha franceze dhe ndërkombëtare kërkimore dhe pjesëmarrja në rrjete të ndryshme ndërkombëtare, janë dëshmi të përfshirjes ndërkombëtare të Universitetit.

Qendra më e madhe e arsimit shkencore dhe mjekësore në Francë, UPMC ofron Its 34,000 studentët (nga të cilat 20 për qind janë të huaj) një program të kërkuar dhe të ndryshme të organizuara në 10 programet bachelor, 11 gradë master dhe 16 Shkollat ​​e doktoraturës dhe qendra më e madhe e Francës bibliotekë. UPMC promovon programet e studimit jashtë vendit si një aset të vlefshëm arsimor dhe kulturor nëpërmjet saj katër bachelor ndërkombëtare të, 16 Master ndërkombëtar dhe katër doktorata ndërkombëtare në partneritet me universitete në mbarë botën.

UPMC, një anëtar themelues i Universitetit të Sorbonës. Ky ri-themelimi i Universitetit të Sorbonës historike është një grup të plotë të objekteve, të gjithë të lartë në nxënësit fusha-duke ofruar një zgjedhje e tyre të zgjeruar të kurseve të mëdha, të vogla dhe gradë të dizajnuara për profesione të reja. Si pjesë e grupit University Sorbonne, Hulumtimi UPMC përfshin jo vetëm shkencat dhe mjekësi, por edhe teknologjia, ekonomi, humane dhe artet. Hulumtimi i saj në kryqëzimin e fusha dhe tema transversale të shumta është mbështetur nga punësimin grumbull. Universiteti Sorbonne ishte zgjedhur edhe si një "Iniciativa Excellence" nga qeveria franceze, dhe përfshin katër organizata kombëtare kërkimore si anëtarë: CNRS, Inserm, IRD dhe Inria.

histori


sot, Pierre dhe Marie Curie University qëndron për përsosmëri franceze në shkencë dhe mjekësi. Është universiteti 8 Europian në renditjen Akademike të Universiteteve të Botës dhe 41th në botë.

UPMC merr pjesë në zhvillimin e hulumtimeve të nivelit të lartë, siç dëshmohet nga shumë çmime e saj ndërkombëtare dhe medalje dhe bashkëpunimin e saj me më shumë se njëqind universitetet ndërkombëtare. Universiteti ka shtatë UFRs (Trajnimi dhe Njësia Research; departamentet e mësimdhënies dhe hulumtimit) në kimi; inxhinieri; Matematikë; mjekësi; fizikë; dhe jeta, tokë, shkencat e mjedisit dhe biodiversitetit. Ajo gjithashtu Përfshin Universiteti Politeknik, the Astrofizika Instituti i Parisit, the Institut Henri Poincaré dhe tre stacione detare, në Roscoff, Banyuls dhe Villefranche-sur-Mer në brigjet e Francës.
Laboratorët e saj të bashkëpunojë me organizata të mëdha kërkimore dhe partnerëve reputacion të tilla si CNRS (Qendra Kombëtare e Kërkimit Shkencor; Qendra French kombëtare për hulumtime shkencore), INSERM (Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Kërkimit Mjekësor; French Instituti Kombëtar për shëndetin dhe kërkime mjekësore), INRA (Instituti Kombëtar i Kërkimeve Agronomik; French Instituti Kombëtar për kërkime bujqësore), IRD (Institut de recherche pour le Développement; Instituti francez i studimeve për zhvillim), Ifremer (Kërko Instituti francez për Shfrytëzimin e Detit; Instituti i Kërkimeve French për shfrytëzimin e detit), AMK (Komisioneri për Energjinë Atomike; French Komisionit të Energjisë Atomike) dhe CNES (Qendra Kombëtare d'Etudes Spatiales; Qendra French kombëtare për hulumtime kozmike).

E ndërtuar në vitet '50 dhe '60, kampus Jussieu, sipas dekan Marc Zamanski, duhet të jetë “simboli i prekshëm i mendimit shkencor në zemër të Parisit,” me Fakultetin e Shkencave, të drejtë në mes të lagjen latine, të luajë rolin e saj në “vazhdimësi intelektuale dhe shpirtërore e historisë së gjatë të Parisit universitar.”

Në 1968, Fakulteti i Shkencave në Paris ishte e ndarë në një numër të universiteteve të ndryshme. krijuar në 1971, Universiteti Paris 6, trashëgimtari kryesor, përbashkët kampusin Jussieu me Université Paris 7 dhe Instituti Fizikë Tokës.

Në 1974, Universiteti Paris 6 zgjodhi një mbrojtës prestigjioz duke miratuar emrin zyrtar Pierre dhe Marie Curie University. Ajo vazhdimisht përpiqet për të përjetësuar trashëgiminë shkencore të paraardhësit të tij të shquar.

sot, kompleks i madh shkencor dhe mjekësor në Francë është aktiv në të gjitha fushat e kërkimit dhe ka arritur një reputacion të shquar.


A doni diskutuar Pierre dhe Marie Curie University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Pierre dhe Marie Curie University në hartën


Foto


Fotografitë: Pierre dhe Marie Curie University zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Pierre dhe Marie Curie University komente

Bashkohen për të diskutuar e Pierre dhe Marie Curie University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.