Universiteti i Paris-Sud

Université Paris Sud

Universiteti i Paris-Sud Details

Regjistrohen në Universitetin e Paris-Sud

Përmbledhje


Si një universitet kërkimor me një spektër të gjerë disiplinor,

Universiteti i Paris-Sud është e njohur sidomos për nivelin e lartë të hulumtimit të saj themelore, sidomos në matematikë dhe fizikë. Në Shkencave të Shëndetit, Hulumtimi i tij ka pasur rezultate të pasur dhe të frytshme në risi terapeutik në një numër të madh të fushave mjekësore. Ligji i saj, Ekonomi dhe ekipet e menaxhimit të kryer kërkime shumë origjinale në fusha të tilla si teknologjive të reja dhe inovacionit. më në fund, një numër i madh i projekteve kërkimore ndërdisiplinore gjithashtu janë duke u kryer në fusha të tilla si sporti dhe motricity njerëzore, për shembull. E gjithë kjo veprimtari kërkimore bëhet në laboratorë të cilat janë të përbashkëta për pjesën më të madhe me organizata të mëdha kërkimore, duke përfshirë CNRS, Inserm dhe CEA, Përfshirja e të cilit ka rritur ndjeshëm reputacionin ndërkombëtar të gëzuar nga objektet tona kërkimore.

 

Universiteti Paris-Sud është i njohur jo vetëm për hulumtimet e tij, por edhe për masën dhe shumëllojshmëri të kurseve dhe programeve të saj,

si në disiplinat akademike në Bachelor, master, dhe nivelet e PhD, dhe në trajnimin teknik. kurrikulat multidisiplinar me mësimin mbështetur nga hulumtimet e cutting-edge kombinuar me mësimdhënie të re për të akomoduar një shumëllojshmëri të gjerë të studentëve nga të sapoardhurit në vitin e tyre të parë për ata që ndërmerr mësuarit gjatë gjithë jetës. Programet të përqëndrohet në nevojat e shoqërisë dhe, madje edhe në nivelin e doktoratës, në trajnimin e studentëve për të hyrë në tregun e punës. të gjallë e jashtëzakonshme e Universitetit dhe ambientit të punës ofron studentëve dhe shkencëtarëve të rinj me kushtet më të mira të mundshme për marrjen e shtet-e-artit-njohuritë dhe aftësitë dhe shijuar jetën studentore.

 

Si një institucion me rrënjë në komunitet,

Universiteti Paris-Sud kultivon lidhje të ngushta me industrinë dhe kontribuon në krijimin e vendeve të punës me anë të njohjes së prodhuar nga hulumtuesit e saj. Universiteti gjithashtu kryen aktivitete të ndryshme në terren. Këto mund të jenë shkencore dhe teknike, ose artistike, ose një kombinim i të dyjave, në përputhje me sa “Shkenca-Kulturë-Society” Aktivitetet të cilat janë duke u zhvilluar. Si dhe komunitetit universitar, i përbërë nga personel dhe studentë, Audienca tonë objektiv përfshin shkollat ​​dhe publikun e gjerë.

 

E vendosur në një mjedis të jashtëzakonshme shkencore,

Paris-Sud University, së bashku me të gjithë arsimit dhe kërkimit të partnerëve të tjerë të lartë në zonë, është duke punuar për të rritur praninë ndërkombëtare përmes projektit të Universitetit Paris-Saclay, në të cilën ai është një lojtar i madh. Në të njëjtën kohë, planet për një program të gjerë të ndërtimit kanë dhënë Universitetin Paris-Sud një mundësi unike për të konsoliduar pozicionin e saj në mesin e universiteteve kryesore të botës dhe për të rritur më tej apelin e tij për studentët e universitetit, studiuesit, dhe stafi teknik dhe administrative. Këta janë njerëz që e meritojnë kredi për prestigj dhe përsosmërinë e Paris-Sud University.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Drejtësisë, Ekonomi dhe Menaxhim

Jean Monnet Fakulteti ofron arsimimin dhe trajnimin në ligj, ekonomi dhe menaxhim në mbi 6,000 studentët në dy vende, vula – Fontenay-aux-Roses dhe Orsay.
Kurset janë të karrierës të orientuar me një theks të veçantë në ligj dhe menaxhimin e aplikuar. Disa prej tyre kanë qenë të dizajnuara për të përmbushur nevojat e fakulteteve të tjera, shkollat ​​dhe institutet (shkenca shëndetësore, Mjedisi dhe sport).

Research fokusohet në ligjin e kontratës, Ligji i ri teknologji, ligji publike, ligj i kishës, risi dhe rrjetit ekonomisë dhe menaxhimit të organizatës.
Instituti i Studimeve Juridike trajnon studentët për pranim në bar Versajës dhe në Shkollën Kombëtare të Magjistraturës (ENM).

Fakulteti i Mjeksise

4,200 Studentët janë të trajnuar në Fakultetin e Paris-Sud e Mjekësisë në vende të ndryshme: Bicetre, Paul Brousse dhe Antoine Béclère Hospitals, -Roussy Gustave Instituti, Qendra e Kirurgjisë Marie Lannelongue, Fondacioni Vallée, dhe Ile-de-France Qendra Spitalore Southern.

Si dhe gradë në mjekësi, Fakulteti ofron gjashtë master dhe kurse në tre doktoraturës Shkollat, a School Shëndetit Publik, Departamenti i Etikës, dhe Departamenti i Infermierise Arsimit.
Hulumtimi është i ndarë në hulumtimet klinike, kryer në spitale; hulumtimet themelore, kryhen në laboratorë; dhe hulumtim translational, si një urë në mes të dy.

Pesë zonat brenda përqendrimit të Shkencës Biologji-Health janë: kancer, Biotherapy / Immunotherapy / transplanti, Fispatologjia / Synimet terapeutike, Shëndeti Publik / Epidemiologjia dhe Medical Imaging.

Fakulteti i Farmacisë

Fakulteti i Farmacisë kampus, e cila mbulon 90,000 m2, është në Châtenay-Malabry. Ajo është shtëpia e gati 3,500 studentët, i kujt 450 janë pas përbashkët vitin e parë të studimeve për shkencën e shëndetit. Të diplomuarit janë të punësuar mund të presin për të gjetur punë në barnatore, dispanseri, industri, biologji dhe spitalet.

Fokusi kryesor është hulumtimi në risi terapeutik, kryer nga ekipet dhe laboratorëve të njohura për përsosmëri e tyre nga organizatat më të mëdha kërkimore si CNRS dhe Inserm, dhe Ministria e Kërkimit.

Fakulteti Paris-Sud i Farmacisë është një nga qendrat më të mëdha të kërkimit farmaci akademike në Francë.

Fakulteti i Shkencave

Ka mbi 9,000 studentë në Fakultetin e Shkencave në Orsay, në matematikë, Shkenca Kompjuterike, fizikë, kimi, biologji, shkencës në tokë dhe shkencat e Universit.

Fakulteti përbëhet nga 47 laboratorët kërkimore, shumica e tyre në bashkëpunim me CNRS, Inserm, INRA, Inria dhe Instituti Curie.

Në vitet e fundit excellence i hulumtimeve të tij në matematikë është shpërblyer nga dy medalje Fields, dhënë Wendelin Werner në 2006 dhe Ngo Bao Chau Printing 2010; dhe hulumtim në fizikë është njohur nga Çmimin Nobel, dhënë Albert Fert në 2007.

Fakulteti i Shkencave është e vendosur në zemër të kampusit Orsay, një vend të jashtëzakonshme e cila përfshin një kopsht botanik.

Fakulteti i Shkencave Sportive

Me afër 1,100 studentët, Fakulteti i Shkencave Sportive (staps) ofron një numër të kurseve të karrierës të orientuar për studentët të cilët tashmë kanë një diplomë, si dhe diploma profesionale dhe Master Profesional të.

Research fokusohet në psikologjik, proceset fiziologjike dhe sociologjike pas motricity njerëzore të cilat luajnë një rol në përmirësimin e performancës në sport.

Ajo është vetëm Fakulteti në Francë që të ketë një Shkolla doktorature për “Shkenca e Sportit dhe Motricity Njerëzore”.

IUT Cachan (Instituti Universiteti i Teknologjisë)

Cachan IUT ka mbi 900 studentët, praktikantët, dhe të trajnuarit të tjera të arsimit, në Inxhinieri Elektrike, Computing industriale, Inxhinieri Mekanike dhe Kompjuterike-Integruar Prodhim.

Të diplomuarit janë të trajnuar për të hyrë në tregun e punës teknikë sa më të kualifikuar apo inxhinierë në fushën e aeronautikës, transport, të ripërtëritshme të energjisë, menaxhimit të ndërtimit teknike, Domotics, telekomunikacionit, orkestrim bio, Biomechanics, prodhim, mirëmbajtje, logjistikë, robotikë dhe produktet industriale tregtar.

Studentët janë të mbështetura nga një fakultet shumë të kualifikuar mësimor dhe nga profesionistët e industrisë.

IUT është e pajisur me tre shtet-e-artit-platformat teknologjike.

IUT Sceaux (Instituti Universiteti i Teknologjisë)

Sceaux IUT trajnon mbi 1,500 studentët në biznes dhe menaxhim të administratës, drejtuesit, dhe tregtisë dhe shitjes inxhinieri. reputacionin e saj për përsosmëri është rritur nga kontaktet e ngushta që mban me industrinë dhe biznesin. Planprogrami i saj punësimit të fokusuara është mësuar nga fakulteti akademike në ekonomi dhe menaxhimit dhe nga ekspertë nga bota e biznesit.
Një Qendra për Arsim e mëtejshme ofron trajnime për shkallë të ndryshme dhe diplomave.

Orsay IUT (Instituti Universiteti i Teknologjisë)

Orsay IUT është një institucion kryesor i trajnimit në kimi, Shkenca Kompjuterike, dhe aplikuar fizikë dhe masat.
E pajisur me platformat teknologjike më të përparuara, ajo është shtëpi për 1,100 studentë, specializantët dhe studentët e mëtejshme të arsimit. IUT ka ofruar praktika Studimi / punë për dyzet vjet, në sajë të lidhjeve të saj të ngushta me industrinë.

Hulumtimi është kryer në tre laboratorë: Laboratori i molekulare Instrumente Analiza dhe teknika (LETIAM); Analiza e ndryshimit ekonomik, Teknologjia e informacionit, dhe Kompanitë (ZYRA); dhe Laboratori i interfaces dhe proceseve Separation (INTERSEP).

Polytech Paris-Sud (Shkolla e Inxhinierisë)

Çdo vit më shumë se 650 nxënësit regjistrohen në Shkollën e Inxhinierisë në Paris-Sud University. Një nga karakteristikat dallueshme të inxhinierëve PolyTech është se gjatë trajnimit të tyre ata janë në kontakt të ngushtë me botën e kërkimeve, duke fituar njohuri të cutting-edge në fusha të teknologjisë së lartë (elektronike dhe sistemet e ngulitur, inxhinieri elektrike, inxhinieri kompjuterike, Materialet inxhinieri dhe phototonics), së bashku me komunikim, gjuhe, dhe aftësitë e menaxhimit çdo inxhinier ka nevojë.

Përveç kurrikulës konvencionale, ku nxënësit fillojnë studimet e tyre pas përfundimit të një kurs fillestar dy-vjeçar, Paris-Sud Polytech gjithashtu ofron mundësinë për të marrë një diplomë duke kombinuar studimet akademike dhe praktika, ose nëpërmjet një mësim, ose në mënyrë alternative nëpërmjet programeve të mëtejshme të arsimit.

histori


Pas Luftës së Parë Botërore 2, rritja e shpejtë e fizikës bërthamore dhe kimi do të thotë se kërkimi nevojë për më shumë dhe më të fuqishme përshpejtues, të cilat kërkohet hapësira të mëdha. Universiteti i Parisit, Supérieure Ecole Normale dhe Collège de France ishin të gjithë në kërkim të hapësirës pranë Orsay, në jug të Parisit.

tetor 1954

Parc de Launay në Orsay (160 hektarë) ishte blerë nga shteti.

1955

Filloi Ndërtimi në Institutin e Fizikës Bërthamore (Nuclear Instituti Fizikë) Laboratori dhe Accelerator Linear (Laboratori Linear Accelerator) nga arkitekti Seassal, nën drejtimin shkencor të Joseph Peres, Irène dhe Frédéric Juliot-Curie dhe Hans von Halban.

1957

Kolegji i ciklotron Francës, ndërtuar në 1937, u zhvendos në Orsay.

1958

trarët e para të përshpejtuesit të reja franceze filloi funksionimin (the 157 MeV synchro-cyclotron dhe Linear Accelerator).

1958-1965

Fakulteti i Shkencave në Paris transferuar një pjesë të veprimtarisë së saj mësimore për Orsay. Rritja e shpejtë e nxënësve çoi në Qendrën Orsay bëhet e pavarur më 1 mars, 1965.

dhjetor 1970

Universiteti i Paris-Sud 11 u themelua kur qendrat në Orsay, Châtenay-Malabry, vula, Cachan dhe Kremlin-Bicetre u bashkuan.

që nga 1970

Kampusi Orsay filloi të zgjerohet në pllajë Moulon dhe laboratorë të reja u ndërtuan. Pothuajse të gjitha këto ishin pjesë e Paris-Sud University, edhe pse disa ishin të lidhura në mënyrë më specifike për CNRS apo edhe në Universitetin e Parisit VI.

Për shkak të afërsisë së Paris-Sud Universitetit të Institutit të Energjisë Atomike (CEA) dhe laboratorët CNRS në Gif sur Yvette, shumë institute dhe laboratorë, si dhe shkollat ​​akademike si Polytechnique, HEC, ESC, ENSTA dhe të tjerët gjithashtu erdhi në këtë fushë. Si rezultat, Vallée de Chevreuse është bërë një nga fushat më të rëndësishme dhe të njohur në Evropë për hulumtime shkencore.


A doni diskutuar Universitetin e Paris-Sud ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Paris-Sud në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Paris-Sud zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

University of komente Paris-Sud

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Paris-Sud.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.