Darmstadt Universiteti i Teknologjisë

Darmstadt Universiteti i Teknologjisë

Darmstadt Universiteti i Teknologjisë Details

Regjistrohen në Darmstadt University of Technology

Përmbledhje


Për të përmbushur sfidat e zhvillimit të qëndrueshëm të shoqërisë dhe ekonomisë sonë, ne duhet të përzënë, rrjetit dhe të rishohë nocionet tona dhe përdorimin e teknologjisë. Në Darmstadt University of Technology, ne fokusohemi në çështjet e teknologjisë të lidhura; ne eksperimentojnë me qasje të reja dhe të hapë mundësi të reja.

shkencëtarët tanë të kryer hulumtime themelore farës dhe kreative përkthejnë njohuritë e tyre në zgjidhjet teknologjike. Teknologjia ata krijojnë përshtatet smartly në mjedise komplekse operative. nxënësit tanë të mësojnë për të sintetizuar kërkime të shkëlqyer dhe zbatueshmërinë praktike nga fillimi.

Unë besoj se kjo është një nga detyrat globale e shkencës për të ardhmen për të hedhur bazat për të qëndrueshëm, prosperitetin e mundshme. Darmstadt Universiteti i Teknologjisë është një nga universitetet kryesore të Gjermanisë e teknologjisë, dhe i njohur rreth globit për arritjet e saj dhe nismëtare. Ajo përfshin sfidat e së ardhmes me hulumtim të shkëlqyer në fushat e përzgjedhura dhe të arsimit para-normë.

profesor Dr. Hans Jürgen Prömel, president, Darmstadt Universiteti i Teknologjisë

Një universitet kryesor i teknologjisë

Që nga themelimi i saj në 1877, Darmstadt Universiteti i Teknologjisë ka luajtur rolin e saj në adresimin e çështjeve urgjente të ardhmen me të arriturat pioniere dhe kërkime të shquar dhe teaching.TU Darmstadt fokusohet në të zgjedhura, fusha shumë të rëndësishme problematike. Teknologjia është në qendër të të gjitha disiplinave tona në TU Darmstadt. Natyrore të, si dhe shkencat sociale dhe humane bashkëpunojnë ngushtë me Inxhinierike.

Në mënyrë që të zgjerojë ekspertizën e saj strategjike, TU Darmstadt mban një shumëllojshmëri të partneritetit me kompanitë dhe institucionet kërkimore. Ajo është një forcë vitale lëvizëse në zhvillimin ekonomik dhe teknologjik të zonës Frankfurt Rhein-Neckar-metropolitane.

Hulumtimi ynë i shkëlqyer ka qenë e njohur nga grantet e shumta në kuadër të Iniciativës Ekselencës. Të diplomuarit tona gëzojnë një reputacion të shkëlqyer në botën e biznesit. Performanca jonë e shquar na bën një nga universitetet kryesore të teknologjisë në Gjermani dhe ka fituar shikueshmëri dhe famë ndërkombëtare. Aktualisht ajo është një nga lartë në botë 100 universitetet për inxhinieri dhe teknologji sipas dy Universitare renditjen botën dhe QS Botërore Universitare renditjen.

mundësi të shkëlqyera

Studentët dhe akademikët në Darmstadt University of Technology kombinojnë kërkime të shquar me zbatueshmërinë praktike të fuqishme. Kjo është se si ne krijojmë mundësi të shkëlqyera në të gjitha rungs e shkallë të karrierës.

Ne kualifikohen studentët tanë për të kërkuar punë në shkencë dhe biznes me kurse që janë të orientuar hulumtimet, por edhe përgatitjen e tyre për kërkesat e jetës së punës. Studentët tanë evoluojnë në krijues, individët diskriminuese. Natyra ndërkombëtare e kurseve tona garanton një përvojë formues dhe hapjen ndaj studentëve ndërkombëtarë. Një shkallë nga TU Darmstadt mban një etiketë të cilësisë që hap deri mundësitë më të mira të karrierës.

Në Darmstadt University of Technology, Shkencëtarët do të gjeni një stimulues, mjedis shumë mbështetës për të dy punë pas-universitar dhe karrierën e mëtejshme shkencore. Ata punojnë në ekipe ndërkombëtare dhe në bashkëpunim të ngushtë me partnerët akademike dhe të korporatave. Kultura TU Darmstadt-së bashkëpunimi hap rrugën për arritje të rëndësishme.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Departamenti:

 • arkitekturë
 • Inxhineri dhe Gjeodezi
 • biologji
 • kimi
 • Inxhinieri elektrike dhe Teknologjia e informacionit
 • Histori dhe Shkenca Sociale
 • Shkenca e njeriut
 • Shkenca Kompjuterike
 • Inxhinieri mekanike
 • Materialet dhe Toka Shkenca
 • Matematikë
 • fizikë
 • Ligji dhe Ekonomia

Fushat e Studimit:

 • Inxhinieri kompjuterike
 • Shkencë dhe Inxhinieri e energjisë
 • Sistemet e Informacionit Engineering
 • mekanikë
 • Mechatronics

histori


në 10 tetor 1877 Ludwig IV, Duka i Madh i Hesse dhe nga Rin (Duka i Hessen), quajtur Shkolla Politeknik Universiteti Teknik Darmstadt (Darmstadt Politeknik) dhe në këtë mënyrë e ngriti statusin e këtij institucioni arsimor me atë të një universiteti në mënyrë që Abitur (diploma nga gjerman kualifikuar shkollës së mesme për pranimin në universitet ose matrikullimit) u bë bazë për pranim. Në 1899 TH Darmstadt është dhënë e drejta për dhënien e doktoraturave.

Historia e Universitetit është e ndryshme: fazat e saj të hershme ka filluar me Shkolla e Lartë të Tregtisë (Shkolla e Lartë të Tregtisë), e cila u themelua në 1836 dhe mori ndërtesën e vet në afërsi të "Altes Pädagog’ në Kapellplatz në 1844, e ndjekur nga shkollë teknike (Shkolle teknike) në 1864 dhe Großherzoglich pëlhurë kërpi për çanta Shkolla Politeknik (Grand Dukës pëlhurë kërpi për çanta Politeknik) në 1868. Në atë kohë, diskutime të nxehta janë mbajtur vazhdimisht në qarqet politike për çështjen nëse një gjendje e tillë të varfër si Dukatit të Madh të Hessen mund të përballojë një institucion të lartë arsimor të orientuar teknikisht, apo edhe një politeknik. Pas themelimit të të TH Darmstadt në 1877, numrat e studentëve mbajtur në po aq i ulët se në vitet nga 1881 te 1882 ka pasur debate të gjata në publik në lidhje me mbylljen e Universitetit. Në këtë situatë të vështirë, pushteti lokal dhe Universiteti mori vendimin e guximshëm për të ngritur karrige e parë të inxhinierisë elektrike në të gjithë botën. Kështu Shkolla e Inxhinierisë Elektrike erdhi në ekzistencë si aftësia për gjashtë të TH Darmstadt, e cila ishte një risi në akademi, sepse deri atëherë nuk ka politeknik tjetër apo universitet kishte Fakultetin e vet të Inxhinierisë Elektrike. Kjo politikë largpamëse të arsimit të lartë hapi rrugën për Darmstadt për të marrë një pozicion drejtues në fushën zhvillim të shpejtë të Inxhinierisë Elektrike, e cila nga ana e çoi në një numër në rritje të vazhdueshme të studentëve, në mënyrë që mbyllja e TH Darmstadt nuk është kërkuar përsëri.

Në 1895 ndërtesat e reja janë hapur në Hochschulstrasse: e 'vjetër Building Main’ (e 'vjetër Building Main’ i Universitetit) dhe një ndërtesë institut në drejtim të kundërt. Gjatë dy dekadave të para Luftës së Parë Botërore, gjitha disiplinat e universitetit ka pësuar diversifikimin dhe zgjerimin. disiplina të reja të tilla si letrës Making dhe Celuloza Kimi u paraqitën, dhe sa më shpejt që 1913 një Kryetar i Komunikacioni ajror dhe Fluturimi Mekanikë u ngrit.

ndërkohë, klima politike ishte bërë stormier, dhe një polarizimi politik në rritje shpërtheu në Darmstadt mbi çështjen e studentëve të huaj. TH Darmstadt ka pasur një numër jashtëzakonisht të madh të studentëve të huaj. Në 1906, për shembull, sa më shumë si tre të katërtat e studentëve të Inxhinierisë elektrike ishin nga jashtë, kryesisht nga vendet e Evropës Lindore.

Pas Luftës së Parë Botërore ka pasur një nevojë urgjente për reformimin e sistemit arsimor në TH Darmstadt, e cila është parë si një parakusht për përmbushjen e kërkesave të një shoqërie moderne industriale. diskutime intensive u zhvilluan në qëllimin e zgjerimit të kurrikulës përtej arsimit thjesht teknik, në mënyrë për të përgatitur inxhinier për rolin e tij kryesor në shoqëri. Një hap konkret në këtë drejtim është marrë në 1924, kur 'Fakulteti i përgjithshëm', e cila deri atëherë kishte kombinuar të gjitha subjektet e jo-teknike, ishte e ndarë në një Departamentin e Matematikë dhe Natyrore Shkencës dhe Departamentit të Studimeve Kulturore dhe Shkencave Politike. për më tepër, masat e marra për të siguruar studentët me njohuri jashtë fushës së tyre të ngushtë të studimit përfshinë përmirësimin e Ekonomisë dhe krijimin e professorships në Shkenca Politike, Historia e Teknologjisë dhe Sociologjisë.

Në natën e 11/12 shtator 1944, tetëdhjetë për qind e qytetit, duke përfshirë shumë prej ndërtesave të universitetit, u shkatërruan gjatë një sulmi me bombë. Për një periudhë të shkurtër në 1945 pjesë të TH Darmstadt mund të jenë të mbyllura me dekret të aleatëve para se ajo u rihap në 1946. Departamenti i inxhinierisë elektrike ka mbetur vazhdimisht funksionale, duke bërë punë në bazë të kontratës me U.S. Ushtria për të ndërtuar komponentët e sistemit V-2 udhëzime. “Por ne duhet të jemi të kujdesshëm se si fjala këtë mënyrë prodhimi, sepse ne nuk duam që rusët të dinë se ne jemi cranking deri sistemin V-2.” Me gjithë situatën e vështirë e pasluftës, Stafi i universitetit dhe studentët ashtu arriti të zë vend në punën e universitetit në ndërtesa të dëmtuara rëndë, e cila kishte për t'u përdorur si një zgjidhje të improvizuar.

Në fillim të 1947 Luajtur host TH Darmstadt të "Konferencës së parë Ndërkombëtare për Arsimin e Inxhinierisë – i pranueshëm’ (Kongresi Ndërkombëtar për Arsimin Inxhinieri), në të cilën pjesëmarrësit diskutuan përgjegjësinë morale të inteligjencës teknike dhe të elitës shkencore në politikë dhe shoqëri. Duke pasur parasysh pasojat shkatërruese të luftës, pjesëmarrësit (me përjashtim të amerikanëve,i cili kishte kontraktuar tashmë me fakultet THD për të vazhduar zhvillimin e armë), angazhuan tani e tutje për të bërë kërkime dhe mësimdhënie në inxhinieri dhe disciplinave shkencore vetëm për zhvillimin paqësor të njerëzimit.

Fjalimi dorëzuar nga Dr. James R. Burre i ri, Drejtori i amerikan Qeverisë Ushtarake të Hessen, megjithatë, nuk përmendi një angazhimi të tillë, duke deklaruar se:

“Një shkëmbim i këtyre [përvoja e kaluar], së bashku me idetë dhe metodat e edukimit përgjatë linjave të inxhinierisë, do të ndihmojë në masë të madhe, jo vetëm në rindërtimin e vendeve të betejës shqyer, por edhe në shkaktimin e një kuptim universal dhe respektit të ndërsjellë, dhe bamirëse të cilat kanë penguar mirëkuptimin, toleranca, respektimi, dhe bamirëse aq të nevojshme për paqen, lumturi, dhe kënaqësi që është ëndrra e çdo qenie njerëzore në këtë tokë.”

Periudha e pasluftës i rindërtimit është bazuar kryesisht në një program të madh të zhvillimit në vitet 1960, me të cilën universitetet dhe shteti reaguan me numrin vazhdimisht në rritje të studentëve. Që nga pothuajse asnjë vendi ishte në dispozicion në qendër të qytetit për projektet e reja të ndërtimit, vendimi është marrë në 1963 për të përdorur 'Lichtwiese’ (një ish-fushë ajrore në periferi të qytetit) si një vend për ndërtimin e shtesave në të TH. Kështu, në fund të viteve 1960 dhe në fillim të viteve 1970 ndërtesa të shumta, duke përfshirë një lokal të ri studentor, ishin ngritur atje dhe në fund u bë kampus dytë i universitetit.

pas 1968 reforma universiteti, duke filluar nga lëvizja studentore, kishte filluar të marrë formë si në një kombëtar dhe nivel rajonal. Ajo për qëllim krijimin e strukturave të qarta universitare dhe përfshirjen e të gjithë anëtarëve të universitetit në proceset vendim-marrëse. Në 1970 e 'Hessisches Hochschulgesetz’ (Ligjet më të larta Arsimit të Shtetit Federal të Hessen) hyri në fuqi. Këto dha TH Darmstadt, së bashku me universitetet e tjera pëlhurë kërpi për çanta dhe polytechnics, një strukturë e re e bazuar në futjen e një statuti presidenciale dhe një administratë të unifikuar si dhe nënndarje e strukturës së Universitetit në shkolla.

Në mes të viteve 1970 nuk ishte një tjetër rritja e shpejtë e numrit të studentëve. zhvillimi i stafit, megjithatë, mbetur shumë prapa, duke rezultuar në kufizime të pashmangshme mbi pranimin imponuar qoftë nga qeveria qendrore ose nga Universiteti. Pavarësisht nga ngarkesa e punës së rëndë të stafit, TH Darmstadt arritur për të vendosur kursin për të ardhmen, siç dëshmohet nga Shkolla e Shkencave të Informacionit, themeluar në 1974, e 'Qendra për Studime Ndërdisiplinore Teknologji - zit’ (Qendra për Studime Ndërdisiplinore në Teknologji), themeluar në 1987, dhe Shkolla e Shkencave Materiale, themeluar në 1989. Kjo School, i cili ofron një kurs të ri të studimeve ka qenë e vendosur në një ndërtesë të re mbi Lichtwiese që nga 1996.

Nga fundi i shekullit të 20, TH Darmstadt kishte pasur statusin ligjor të një universiteti, dhe kishte qenë duke ofruar një gamë të gjerë të subjekteve përkatësisht, për më shumë se njëqind vjet. Për këto arsye, si dhe me qëllim të mprehje ndërgjegjësimin e publikut për statusin e universitetit në shtëpi dhe jashtë vendit, TH Darmstadt u riemërua Technische Universität Darmstadt (edhe emri i saj zyrtar në anglisht është Technische Universität Darmstadt edhe pse shpesh quhet Darmstadt Universiteti i Teknologjisë) në 1 tetor 1997. Ky ndryshim emri u nxit pjesërisht nga keqkuptimet që kanë ndodhur në vendet ku flitet anglisht, ku "Technische Hochschule’ kishte qenë shpesh përkthehet gabimisht si "Shkolla e Mesme Teknike", duke siguruar një konotacion krejtësisht mashtruese.


A doni diskutuar Darmstadt Universitetin e Teknologjisë ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Darmstadt Universiteti i Teknologjisë në hartën


Foto


Fotografitë: Darmstadt Universiteti i Teknologjisë zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Darmstadt Universiteti i Teknologjisë komente

Bashkohen për të diskutuar të Darmstadt University of Technology.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.