Goethe University Frankfurt

Goethe University Frankfurt

Goethe University Frankfurt Details

Regjistrohen në Goethe Universitetin Frankfurt

Përmbledhje


Goethe University Frankfurt, pozicionuar në mesin e universiteteve më të mira ndërkombëtare kërkimore, ofron një shumëllojshmëri të gjerë të programeve akademike, një grup të ndryshme të instituteve kërkimore, dhe një fokus në qasjet ndërdisiplinare për zgjidhjen e problemeve komplekse. Universiteti është emëruar pas Johann Wolfgang von Goethe, dijetarit Frankfurt lindur i njohur për kontributin e tij të jashtëzakonshme në letërsinë, shkencë, dhe filozofia.

themeluar në 1914 me financim privat dhe i frymëzuar nga trashëgimia e Iluminizmit Evropian, Universiteti Goethe qëndron si një pioniere "universitet qytetarëve" -Dhe historinë e universitetit është një nga hapjes dhe pjesëmarrjes së publikut.

sot, Universiteti Goethe është një nga vetëm universiteteve në Gjermani që gëzon fonde të konsiderueshme publike së bashku me autonomi administrative dhe aftësinë për të krijuar një përzier privat.

Si një universitet me një dhunti, një model financimi i rrallë në sistemin e arsimit të lartë të Gjermanisë, GU gëzon liri të konsiderueshme nga kontrolli i shtetit, kur është fjala për detaje se si duhet të drejtuar një universitet modern, duke përfshirë edhe emërimi i profesorëve. Indaumenti që është duke u ndërtuar do të investohen në mënyrë të veçantë në promovimin e një atmosferë të shkëlqyer në të cilën për kërkime, studim, mendoj, dhe për të krijuar.

I ndodhur në qytetin më kozmopolit dhe ndërkombëtar të Gjermanisë, universiteti tërheq një trup të ndryshme të studentëve dhe studiuesve nga e gjithë bota. Studentët në dobi Goethe nga studiuar dhe jetuar në Frankfurt, qendra më e madhe financiare dhe tregtare në Evropë, me shumë mundësi për të mësuar dhe praktikë duke folur gjermanisht. sot, Frankfurt është ratedamong në krye 10 shumica e qyteteve të jetueshme në botë (sipas Consulting toMercer Burimeve Njerëzore).

Shifrat kryesore në Goethe University Frankfurt

 • Nje total prej 46,547 studentët janë regjistruar në Universitetin Gëte në fillim të semestrit dimëror 2014/2015. Nga këto, 9,453 ishin studentë parë semestër dhe 7,302 ishin studentë ndërkombëtarënga rreth 125 vende të ndryshme.
 • Universiteti u dha rreth 182 milion euro e financimit të jashtëm, duke përfshirë financimin nën gjendjen e fushatës Hesse për zhvillimin e Ekselencës Shkencor dhe Ekonomik (LOEWE).
 • me 511 bursat Gjermani dhe një total prej 919,800 euro në donacione mbështetëse, universiteti edhe një herë renditet e lartë në mesin e universiteteve gjermane në këtë kategori.
 • Në total, Universiteti Goethe ishte shumë i kënaqur për të marrë një rekord 71 milion euro në donacione në vitin e tij qindvjeçar.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • ligj
 • Ekonomi dhe Administrim Biznesi
 • Shkencat shoqërore
 • Shkenca arsimore
 • Psikologji dhe Shkenca Sport
 • Teologjia protestant
 • Roman Catholic Theology
 • Filozofi dhe Historia
 • Fakulteti i Gjuhësisë, kulturat, dhe Arteve
 • moderne Gjuhë
 • Gjeoshkencave dhe Gjeografi
 • Shkenca Kompjuterike dhe Matematikë
 • fizikë
 • biokimi, Kimi dhe Pharmacy
 • Shkenca biologjike
 • Shkenca mjekesore

histori


Universiteti Goethe u themelua në 1914 si universitet mjaft unike "qytetarëve,"Financuar nga qytetarët e pasur në Frankfurt, Gjermani. emëruar në 1932 pas një nga vendasit më të famshme të qytetit, Johann Wolfgang von Goethe, Sot universiteti ka mbi 38,000 studentët. Duke parë në afat kohor të historisë në Universitetin Goethe, është e qartë se Dekada e fundit ka prodhuar ndryshime të rëndësishme për universitetin, dhe se ka një momentum të qartë përpara.

Pasi konsiderohet si një institucion liberal apo të majtë me prirje, Universiteti Goethe është ndoshta më i njohur si vendlindja e Shkollës së Frankfurtit me ndikim, pjesë e Institutit për Kërkime-e cila Sociale pjellë disa mendimtarëve kryesorë të Evropës e 20thcentury (duke përfshirë, për shembull, Theodor Adorno, Max Horkheimer, Jürgen Habermas, Herbert Marcuse, Hans-Georg Gadamer, Martin Buber, dhe Paul Tillich).

Për shkak të tensioneve racore dhe politike gjatë epokës naziste, afër një e treta e stafit akademik të universitetit janë hedhur poshtë gjatë kësaj periudhe, më shumë se në çdo universitet tjetër gjerman. Universiteti Goethe gjithashtu ka luajtur një rol të madh në protestat e studentëve të 1968 që çoi në reformat arsimore përhapur në Gjermani dhe në Evropë.

Universiteti Goethe ka ruajtur reputacionin e saj në shkencat sociale

Në vitet e fundit, Universiteti Goethe ka ruajtur reputacionin e saj në shkencat sociale, por shtoi objekteve të reja të rëndësishme dhe institutet kërkimore në shkencat natyrore, si dhe ligjin, histori, Gjuhë, shkencat humane, Artet, dhe ekonomia. "vile përsosmërisë" e saj, Qendrat ndërdisiplinore hulumtuese, kanë ndihmuar të theksoj profilin akademik të universitetit, arritur rezultate të jashtëzakonshme në fusha të ndryshme duke filluar nga shkencat natyrore ("Macromolecular Komplekset") në mjekësi ("Cardio-Pulmonray System", një grup i përsosmërisë në bashkëpunim me Universitetin e Giessen dhe Max-Planck-Instituti për Zemra dhe mushkërive Kërkimit në Bad Nauheim, i cili kryen shkurtimin e kërkimit avantazh për terapi romanin e zemrës dhe sëmundjeve të mushkërive) dhe shkencat humane dhe sociale ("Formimi i Urdhrave Normative").

Srongly angazhuar për të mbështetur hulumtuesit e rinj

Universiteti Goethe është e angazhuar fort për të mbështetur hulumtuesit e rinj duke u ofruar mundësi të jashtëzakonshme për të fituar një shkallë të doktoraturës. Në shumë universitete, Kërkuesit duhet të zgjedhin midis fituar një PhD në mënyrë "tradicionale" në Gjermani, ose si pjesë e një "strukturuar" program PhD. Në Universitetin Goethe, të gjithë kandidatët e doktoraturës kanë të drejtë të aplikojnë për t'u bërë anëtarë në Graduate Akademinë Goethe (GRADË) dhe qasje unike të trajnimit dhe të rrjeteve mundësitë që janë shenjë dalluese e programeve më të strukturuara.

më në fund, duhet përmendur ambicioze "institut hulumtues" të universitetit: Instituti sapo themeluar Frankfurt për Studime të Avancuara (FIAS) dhe Instituti për Studime të Avancuara në Humane, e cila e sheh veten si një laborator për njohuri të reja në shoqëri.

Universiteti ishte gjithashtu një paraardhës në "Procesin e Bolonjës", e cila ka ndihmuar për të lehtësuar mobilitetin e studentëve brenda dhe jashtë mbi 40 Vendet evropiane me standardizimin e strukturave shkallë. Duke filluar nga 2005, Universiteti Goethe filloi të ofrojë programe master së parë dhe të kaloni nga tradicionale gjermanediplomë ose Magister të sistemit master bachelor-së dhe do të jetë i plotë në semestrin e dimrit 2011/12. sot, Universiteti Goethe ofron shumë kurse individuale dhe programe diplomë në gjuhën angleze, një tjetër ndryshim i madh. Katër programe master në ekonomi mësohen tërësisht në gjuhën angleze, një tjetër është bilingual (Gjermanisht dhe anglisht) program. Programet e shumta master në shkencat natyrore gjithashtu mund të studiohet pa një njohuri të plotë të gjuhës gjermane, dhe studimet e doktoraturës në një shumëllojshmëri të gjerë të fushave gjithashtu shpesh mund të ndërmerren në anglisht.

universiteti i parë i madh në Gjermani për të bërë një universitet themeli

Në 2001, universiteti ishte universiteti i parë të madh në Gjermani, për të bërë një universitet themeli, që do të thotë se gjendja e Hessen ende do të sigurojë fonde për të mbuluar pjesën më të madhe të buxhetit vjetor, por universiteti do të jetë në gjendje për të krijuar një përzier privat dhe të gëzojnë autonomi të plotë administrative në çështje të tilla si takime të fakultetit. Universiteti Goethe tani ka një lidhje të fuqishme alumni dhe ka ngritur € 145.5 milion (angazhimet e përcaktuara përfshihen në llogaritjen) dhe ka krijuar më shumë se 50 të reja të pajisura dhe duke vizituar professorships-i rëndësishëm ri-afirmimin e identitetit të universitetit si një "universitet qytetarëve".

Gjendja e Hessen është duke investuar një total prej 1.2 miliard € për të ndihmuar në krijimin e një mjedisi të vërtetë kampus në Frankfurt me tri lokacione të ndryshme: Westend Campus për shkencat humane dhe sociale, Campus Riedberg për shkencat natyrore, dhe Campus Niederrad për mjekësi. Ish-Bockenheim kryesore Kampusi, e cila daton nga ditët themelues të universitetit, nuk do të jetë në përdorim edhe një ndërtesë e re është e plotë.


A doni diskutuar Goethe Universitetin e Frankfurtit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Goethe University Frankfurt në hartën


Foto


Fotografitë: Goethe University Frankfurt zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Goethe University Frankfurt

Bashkohen për të diskutuar e Goethe University Frankfurtit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.