Ruhr University Bochum

Ruhr University Bochum. Studimi në Gjermani. Arsimi në Evropë.

Ruhr University Bochum Details

Regjistrohen në Ruhr Universitetin Bochum

Përmbledhje


Ruhr University Bochum , të vendosura në kodrat jugore të zonës qendrore Ruhr Bochum, u themelua në 1962 si universiteti i parë i ri publik në Gjermani që nga Lufta e Dytë Botërore. Udhëzimi filloi në 1965.

Bochum Ruhr-University është një nga universitetet më të mëdha në Gjermani dhe pjesë e Deutsche Forschungsgemeinschaft, organizata më e rëndësishme financimi kërkimore gjermane.

Fshij ishte shumë i suksesshëm në Iniciativën Ekselencës të federale gjermane dhe Qeveritë e Shtetit (2007), një konkurs midis universitetet më prestigjioze të Gjermanisë. Ajo ishte një nga institucionet pakta lënë konkurrojnë për titullin e një “universitet elite”, por nuk pati sukses në raundin e fundit të konkursit. Aktualisht janë nëntë universitete në Gjermani që mbajnë këtë titull.

Universiteti i Bochum ishte një nga universitetet e para në Gjermani për të futur shkallë ndërkombëtare bachelor dhe master, i cili zëvendësoi Diplom tradicionale gjermane dhe Magister. Me përjashtim të disa rasteve të veçanta (për shembull në Ligjin) këto diploma janë të ofruara nga të gjitha fakultetet e Universitetit të Ruhrit. aktualisht, universiteti ofron një total prej 184 programe të ndryshme të studimit nga të gjitha fushat akademike përfaqësohet në universitet.

E vendosur në mes të të dinamike, zona metropolitane mikpritës i Ruhr, në zemër të Evropës, Ruhr-Universität Bochum (RUB) me saj 20 fakultetet, Njësitë disiplinore institucionale Rub-së, është shtëpia e 5,600 punonjësit dhe mbi 41,000 studentë nga 130 vendet. Të gjitha disiplinat e mëdha shkencore janë të bashkuar në një kampus kompakt.

Fshij është në rrugën e saj për t'u bërë një nga universitetet kryesore evropiane të shekullit 21. Pothuajse të gjitha kurset janë ofruar si Bachelor dhe programet e nivelit Master. Programet tona përsosmëri ka bërë për vete një emër ndërkombëtar: RUB Shkolla Research si një kolegj ndërkombëtar për hulumtim të strukturuar e doktoraturës në shkencat e jetës, shkenca Natyrore, inxhinieri, humane dhe shkencat sociale; viles së Ekselencës RESOLV (Ruhr Hulumton Solvation); Interfaculty dhe Departamentet kërkimore ndërdisiplinore, të cilat janë reciprokisht, kombëtare dhe ndërkombëtare rrjet, mprehin profilin e RUB. Shtuar në këtë është një program i patejkalueshëm për promovimin e hershme Karrierës Studiuesit, dhe një infrastrukturë të shkëlqyer.

Çfarë e bën atë të gjithë të vijnë të gjallë është njerëzit që takohen në kampus etja e tyre për dije, kurioziteti i tyre, dhe angazhimin e tyre. Ato ndihmojnë formë fshij dhe paragjykimeve të tyre bën fshij një vend tërheqës për njerëzit nga e gjithë bota.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


shkencat humane

 • Fakulteti i Teologjisë protestante
 • Fakulteti i Teologjisë Katolike
 • Fakulteti Filozofik dhe Kerkime Arsimore
 • Fakulteti i Historisë
 • Fakulteti i Filologjisë
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Shkencave Sociale
 • Fakulteti i Studimeve të Azisë Lindore
 • Fakulteti i Shkencave Sportive
 • Fakulteti i Psikologjisë

Shkenca Inxhinieri

 • Fakulteti i Inxhinierisë Civile dhe Mjedisit
 • Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike
 • Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Teknologjisë së Informacionit

Shkenca Natyrore

 • Fakulteti i Shkencave Matematike
 • Fakulteti i Fizikë dhe Astronomi
 • Fakulteti i Gjeoshkencave
 • Fakulteti i Kimisë dhe Biokimi
 • Fakulteti i Biologjisë dhe Bioteknologji

mjekësi

 • Fakulteti i Mjeksise
  • Klinikat Rub


A doni diskutuar Ruhr University Bochum ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Ruhr University Bochum në hartën


Foto


Fotografitë: Ruhr University Bochum zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Ruhr University Bochum

Bashkohen për të diskutuar e Ruhr Universitetit Bochum.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.