Universiteti i Bremenit

Universiteti i Bremenit. Arsimi në Evropë.

Universiteti i Bremen Details

Regjistrohen në Universitetin e Bremenit

Përmbledhje


The Universiteti i Bremenit është një nga 11 Institucionet e klasifikuar si një “universiteti Elite” ne Gjermani, dhe një universitet i rreth 23,500 njerëz nga 126 Vendet që janë të studiojnë, mësim, hulumtimin, dhe duke punuar në Bremen. Ajo është bërë qendra shkenca e Gjermanisë Perëndimore Veriut.

Universiteti ka një reputacion më të dukshëm në shkencat politike, Inxhinieri industriale, media digjitale, fizikë, Matematikë,mikrobiologji, gjeoshkencat (gjeoshkencat veçanërisht detare), dhe e drejta evropiane.

angazhimin e saj e cila shpërblehet me titullin "Qyteti i Shkencës 2005" (Qyteti i Shkencës 2005), të cilat shkenca, politikë, biznesit dhe kulturës fituar bashkërisht për Bremen dhe Bremerhaven, nga Fondacioni për Shkencë Gjerman (Shoqata e Donatorëve për Shkencën Gjermane).

Disa nga shtigjet që janë marrë në atë kohë, referuar si “modeli Bremen”, kanë që karakteristikat bëhen të universiteteve moderne, të tilla si ndërdisiplinore, mësuarit kërkimor, Rëndësia social të studimeve projektuese praktikë të orientuar që gëzojnë një reputacion të lartë në botën akademike si edhe në biznes dhe industri. Qasjet tjera reformuese të ish 'universitet të ri' e kanë provuar të jenë gabime të tilla si heqjen e një fakultet të nivelit të mesëm, përfaqësimi trepalësh ose shumë rregullat e provimeve "studenti-miqësore" dhe janë dhënë në Bremen disa vjet më parë.

afërsisht 23,000 njerëzit janë aktive si studentë, mësuesit, studiuesit, ose të punësuarit e Universitetit të Bremenit. Ajo është bërë një nga Germany`s njëmbëdhjetë universitete të lartë të përsosmërisë. Ajo është qendra shkenca e Gjermanisë Veriore, i njohur për pikat e forta të saj në shkencat dhe disiplinat inxhinierike, si dhe humane dhe shkencave shoqërore.

Puna e kryer nga hulumtuesit e saj, shumë prej të cilëve e reputacion ndërkombëtar, të sigurojë stimuj të rëndësishëm për zhvillimin e ideve të reja dhe zgjidhjen e problemeve të përballet shoqëria në përgjithësi. Vizituar të ftuar nga e gjithë bota të pasuruar jetën kampus në Universitetin e Bremenit, i cili është i njohur në komunitetin e studentëve si një vend kozmopolit për të studiuar dhe hulumtim. Gjithmonë hapur për ide të reja dhe në vëzhgim për mënyra për të përshtatur dhe për të përmirësuar, administrata e universitetit dhe stafit akademik janë të bashkëveprojmë me publikun dhe duke punuar me grupe të komunitetit për dyzet viteve të fundit.

Cilësia e jashtëzakonshme e hulumtimit në Bremen është për shkak, ndër të tjera, për bashkëpunim të ngushtë të universitetit me institutet kërkimore të pavarura, si në kampus dhe rreth rajonit. Kompetenca dhe vitaliteti i tyre kanë tërhequr më shumë se katërqind e kërkimit dhe të biznesit
sipërmarrjeve në parkun e teknologjisë rreth kampus, duke krijuar një qendër të njohur në shkallë kombëtare të teknologjisë së lartë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fizikë / Inxhinieri elektrike
 • Biologji / Kimi
 • Matematika / Shkenca Kompjuterike
 • Engineering Production – Inxhinieri mekanike & Inxhinieri proces
 • Gjeoshkencave
 • ligj
 • Studimet e Biznesit dhe Ekonomi
 • Shkencat shoqërore
 • Studime kulturore
 • Gjuhë dhe Studime letrare
 • Shkenca e njeriut dhe Shëndeti
 • Pedagogji dhe Shkencave Arsimore

histori


E themeluar në kohë të reformës sociale

Universiteti i Bremenit është një universitet i ri. Ajo u themelua në 1971 me qëllim të trajnimit të mësuesve. Ajo që do të bëhej i njohur si "Bremen Model" është konceptuar në kohën e reformës sociale. Elementet e saj kryesore të aplikojnë në këtë ditë dhe kjo ishte këto parime themelore të cilat për herë të parë bëri suksesi pas hulumtimit të jetë e mundur: Orientimi ndërdisiplinore, mësuarit kërkimore e bazuar në projekte mësimore, Orientimi për praktikën dhe angazhimit social. Disa parime të reja udhëzuese janë shtuar që nga viti: Ndërkombëtarizimi i mësimdhënies dhe kërkimit shkencor, barabartë mundësi gjinore, dhe përgjegjësia mjedisore.

Konsolidimi në 80 - duke udhëtuar nëpër rrugën e suksesit

Pas themelimit të Universitetit - si një "kompleks akademik" në periferi të qytetit - dhe një numër reformash në fillim, një periudhë e konsolidimit të vendosur në anë të nëntëmbëdhjetë viteve tetëdhjetë. Universiteti i Bremenit u rrit në madhësi. fakultete të reja për shkenca natyrore dhe inxhinieri u krijua, Universiteti ka filluar një bashkëpunim me Institutin Wegener Alfred për Polare dhe Ocean Kërkime në Bremerhaven, dhe Teknologjisë Park u krijua (1988).

Universiteti i Bremenit gjithashtu filluan të shënuar sukseset e para me krijimin e Qendrave Kërkimore Bashkëpunuese (në 1988 Universiteti u pranua në shoqëri gjermane Kërkimit – DFG) dhe blerjen e fondeve të konsiderueshme të jashtme. Në mënyrë të vazhdueshme përmirësimin e renditjen e kërkimit, rritje njohje kombëtare dhe ndërkombëtare dhe një numër të madh të professorships indaumentit janë frytet e dukshme e këtij suksesi.

Universiteti avancuar këtë sukses edhe më tej, duke krijuar një sërë parimesh të reja udhëzuese. Ndër të tjera, Universiteti përqendruar përpjekjet në promovimin e talenteve të rinj të kërkimit dhe të personelit zbatohen programe zhvillimore për hulumtuesit e rinj të saj, shumë prej të cilëve u dha professorships në prag të ndryshimit të gjeneratës që ishte duke u zhvilluar.

Përveç gjithë kësaj, mësimdhënies dhe studimet në Universitetin e Bremenit ka pësuar ndryshime të konsiderueshme: Një politikë e re e pranimit, për shembull, me kërkesat e regjistrimit të programit specifike, dhe kalimi i shpejtë i programeve të studimit për Bachelor dhe Master Degrees. Shpërblimi për këtë angazhim erdhi me titullin "Qyteti i Shkencës 2005", dhënë Bremen dhe Bremerhaven, si rezultat i përpjekjeve të përbashkëta nga ana e shkencës, politikë, kulturë, dhe sektori i ndërmarrjeve.

sot, disa 25,000 njerëzit studim, mësoj, kërkimore dhe puna në Universitetin e Bremenit. Ajo është bërë qendra e shkencës dhe kërkimit shkencor në veri-perëndim të Gjermanisë, veçanërisht i njohur për pikat e forta të saj në shkencat natyrore dhe inxhinierike, si dhe shkencat sociale dhe humane. Puna e kryer nga hulumtuesit e saj të shkëlqyera, shumë prej të cilëve e famë botërore, jep një stimul të rëndësishëm për zhvillimin e shoqërisë.

Si rezultat jashtëzakonisht të favorshëm të treguar e saj në nënvizon, Universiteti nuk është i kënaqur që të lahet në suksesin e fundit dhe thjesht të pushuar mbi dafinat e saj. Si një "organizatë të mësuarit", ajo është vazhdimisht përshtatur rolin që ka për qëllim për të luajtur në kërkimin e tanishme dhe të ardhshme dhe peisazhit akademik.


A doni diskutuar Universitetin e Bremenit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Bremenit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Bremenit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Bremen komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Bremenit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.