Universiteti i Lübeck

Universiteti i Lübeck Details

Regjistrohen në Universitetin e Lübeck

Përmbledhje


Në 1973, Universiteti i Lübeck u bë një institucion i pavarur shkencor në shtetin e Schleswig-Holstein. Ne ofrojnë programe shkallë në mjekësi, Shkenca Kompjuterike, inxhinieri, dhe shkencat natyrore. programe ndërdisiplinore që përfshijnë shkencat natyrore, Shkenca Kompjuterike, dhe mjekësi ofrojnë praktike dhe të up-to-date arsimit mbështetur nga standarde më të larta të kujdesit shëndetësor. Kushtet këtu për zhvillimin dhe aplikimin e teknologjive të reja, diagnostifikimi, dhe trajtimet janë ideale, si rezultat i punës ekipore në mes të fakulteteve, dhe bashkëpunimi me institucionet e tjera në Lübeck, Qendra Research Borstel, Qendra Laser Medical, dhe bizneset lokale. Dke-up me institutet kombëtare dhe ndërkombëtare kërkimore rrit cilësinë e hulumtimit në universitetin tonë, aktualisht të përcaktuara nga dy fusha të veçanta të kërkimit.

Në krahasim me universitetet e tjera, Universiteti i Lübeck është i vogël, me vetëm 3,400 Studentët - por krenohet me një raport të mirë mësues-nxënës. Në renditjen e larta të shkencave kompjuterike dhe mjekësi tona nxënësve nënvizon standard të lartë të mësimit dhe edukimit tonë.

Universiteti i Lübeck

 • Është e garantuar autonominë e saj nga shteti. Kjo kërkon vetëqeverisje, kryerjes së hulumtimit të shquar në shkallë ndërkombëtare, sigurimin e arsimit kërkuar, nxitjen e akademikëve të rinj, dhe sigurimin e stafit të duhur të kualifikuar. Ne të arritur këto objektiva përmes programeve ndërdisiplinore që përfshijnë fakultetet e mjekësisë, shkenca Natyrore, dhe shkenca kompjuterike / inxhinieri.
 • Ne të siguruar kujdes të plotë të shërbimit për pacientët në klinikën tonë.

Universiteti i Lübeck

dhe anëtarët e saj lidhur dhe institucionet:

 • Kryer hulumtime themelore inovative dhe njohurive të shtyrë me një gamë të gjerë e aplikacioneve;
 • Oferta shumëdimensional, i përparuar, Arsimi kërkimore-bazuar bazuar në teorinë e, në mënyrë sistematike dhe didaktike dhe strukturuar për të ndërtuar një urë për botën e vërtetë, dhe të shqyrtojë këto rregullisht;
 • Përpiqen për reforma rigoroze dhe të vazhdueshme të të gjitha programeve shkallë dhe semestra, për të krijuar dhe për të çuar përpara arsimimin e reja;
 • Bashkëpunojnë me institutet kërkimore dhe me bizneset vendore dhe ndërkombëtare, sidomos ato të bazuara në rajon;
 • Janë orientuar kombëtare dhe ndërkombëtare dhe konkurrues;
 • Planifikoni me përgjegjësi për të ardhmen duke zgjeruar universitetin, fakultetet e tij dhe klinika, dhe të rritur rëndësinë e tyre;
 • Të siguruar standardet më të larta të cilësisë për të gjitha shërbimet;
 • Të qëndrojë për tolerancë dhe ndërveprim përgjegjës midis të gjithë grupeve në universitet dhe për parimet e barazisë, sidomos në mesin e burrave dhe grave, dhe të bëjë një përpjekje për të përmbushur këto;
 • Motivuar anëtarët e tyre për të marrë përgjegjësi;
 • Krijo një atmosferë pro-familjes dhe kornizë të harmonizuar më mirë arsimin dhe karrierën me jetën familjare;
 • Veprojnë në një përgjegjës, ekonomik, dhe mënyra kompetent për të përdorur burimet e besuara atyre me kujdes dhe në mënyrë mjedis miqësor.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Programet Diplomë Mësoi në anglisht

 • Engineering Biomedical
 • infeksioni Biologji

Programet Diplomë Mësoi në gjermanisht

 • Shkenca Kompjuterike
 • Shkenca kompjuterike Life
 • Sipërmarrja në Technologies Digital
 • Media Informatika
 • mjekësi
 • Informatikë mjekësore
 • Medical Engineering Science
 • Molekulare Jeta Shkenca
 • psikologji

histori


1912 Strecknitz Trajtimi dhe Qendra e Kujdesit
pas 1945 City Hospital East
3. nëntor 1964 Akademia e Mjekësisë të Lübeck (2nd Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të krishterë Albrechts e Kiel), Semestri klinike për programin shkallë mjekësisë
7. Mund 1973 School Medical i Lübeck
1979 Fakulteti i Shkencave Natyrore paraklinike (sot: Fakultetet e Shkencave Kompjuterike / Inxhinieri dhe Shkencave Natyrore), për studentët në semestrin e para-klinike e programit të tyre shkallë mjekësore
10. Mund 1985 University Medical i Lübeck
WS 1993/94 program shkallë Shkenca Kompjuterike
WS 2001/02 program shkallë Bioteknologji molekulare (tani: Molekulare Jeta Shkenca)
29. më shumë 2002 Universiteti i Lübeck
WS 2002/03

WS 2007/08

program shkallë kompjuterike Jeta Shkenca
program shkallë Medical Engineering Science


A doni diskutuar Universitetin e Lübeck ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Lübeck në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti komente Lübeck

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Lübeck.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.