Universiteti i Ulm

Universiteti i Ulm

Universiteti i Ulm Details

  • vend : Gjermani
  • qytet : Universiteti i Ulm
  • akronim : UU
  • i themeluar : 1967
  • studentët (përafërsisht.) : 10000
  • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Ulm
Regjistrohen në Universitetin e Ulm

Përmbledhje


Universiteti i Ulm është kronologjikisht i nënti në Baden-Wuerttemberg. Idetë e para të themelimit të një universiteti në Ulm të shkoni përsëri në 50-së. Në 1959, grupi hulumtues “Universiteti i Ulm” u formua, e cila prodhoi një memorandum për themelimin e një universiteti në mars të vitit 1961. Për shkak të konkurrencës në mes të qyteteve të Constance dhe Ulm në fazat e hershme, ideja e krijimit të një universiteti në secilin prej dy qyteteve fituar popullaritet. Një faktor i rëndësishëm që çon në këtë vendim ishte fakti se Constance ndodhet pranë një kufi federale. Mundësitë për punësim në fushën e mjekësisë nuk do të jenë të mjaftueshme për shkak të mungesës së një zone ujëmbledhëse pacientit në kufi. Ideja e themelimit të një universiteti në Ulm, pra, u bë më konkrete – ajo do të jetë një universitet i formuar nga mjekësi dhe shkencat natyrore.

Në korrik të 1965, Komiteti themeli dorëzuar saj “Memorandum në Kolegjin e Mjekësisë dhe të Shkencave Natyrore në Ulm,” e cila u miratua nga shteti i këshillit të ministrave Baden-Wuerttemberg në janar 1966. Vetëm dy muaj më vonë, the “Kushtetuta e përkohshme e Kolegjit Ulm të Mjekësisë dhe të Shkencave të Natyrës” hyri në fuqi.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave Kompjuterike
  • Fakulteti i Matematikës dhe Ekonomisë
  • Fakulteti i Shkencave të Natyrës
  • Fakulteti i Mjeksise


A doni diskutuar Universitetin e Ulm ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Ulm në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Ulm komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Ulm.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.