Tokyo Institute of Technology

Tokyo Institute of Technology. inxhinieri studim në Japoni

Tokyo Institute of Technology Details

Regjistrohen në Tokio Institute of Technology

Përmbledhje


Tokio Tech është universiteti i lartë kombëtar për shkencë dhe teknologji në Japoni me një histori që përfshin më shumë se 130 vjet. E rreth 10,000 Studentët në Ookayama, Suzukakedai, dhe tamachi Kampuset, gjysma janë në program shkallë bachelor të tyre, ndërsa gjysma tjetër janë në master dhe programeve të doktoraturës. Studentët ndërkombëtarë numrin 1,200. Atje jane 1,200 fakultetit dhe 600 anëtarët e stafit administrative dhe teknike.

Në shekullin e 21, roli i shkencës dhe teknologjisë universitete është bërë gjithnjë e më të rëndësishëm. Tokyo Tech vazhdon të zhvillohet liderët globalë në fushat e shkencës dhe teknologjisë, dhe kontribuon në përmirësimin e shoqërisë përmes hulumtimeve të tij, duke u përqendruar në zgjidhje për çështjet globale. Qëllimi i Institutit afatgjatë është që të bëhet udhëheqës në botë shkencës dhe teknologjisë universitet.

Si një nga universitetet më të Japonisë, Tokyo Institute of Technology kërkon të kontribuojë në qytetërimin, paqe dhe prosperitet në botë, dhe ka për qëllim zhvillimin e aftësive njerëzore globale par excellence përmes hulumtimeve pioniere dhe arsimit në shkencë dhe teknologji, duke përfshirë menaxhimin industrial dhe social. Për të arritur këtë mision, ne kemi një sy në edukimin e nxënësve të lartë morale për të fituar jo vetëm ekspertizë shkencore, por edhe ekspertizë në artet liberale, dhe një dije të balancuar nga shkencat sociale dhe humane, të gjitha duke studjuar thellësisht nga bazat për të ushtruar me mjeshtëri akademik. Përmes këtyre aktiviteteve, ne dëshirojmë të kontribuojë në qëndrueshmërinë globale të botës natyrore dhe mbështetjen e jetës njerëzore.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


shkolla universitare

  • Shkolla e Shkencës
  • Shkolla e Inxhinierisë
  • Shkolla e Bioscience dhe Bioteknologji

shkolla pasuniversitare

  • Graduate School e Shkencës dhe Inxhinierisë
  • Graduate School e Bioscience dhe Bioteknologji
  • Ndërdisiplinore Graduate School e Shkencës dhe Inxhinierisë
  • Graduate School e Shkencës së Informacionit dhe Inxhinieri
  • Graduate School i Vendimit Shkencës dhe Teknologjisë
  • Graduate School e Menaxhimit Inovacionit

histori


Në periudhën e hershme Meiji, menjëherë pas hapjes së vendit, ajo u bë e domosdoshme që Japonia të kultivuar burimet njerëzore për të zhvilluar teknologji moderne industriale. Qeveria është në mënyrë aktive promovimin e arsimit teknik e qytetarëve të saj në këtë kohë në mënyrë që të zhvillojnë shkencën dhe teknologji të përparuar që tashmë ishte e zakonshme në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara. Në këtë sfond, shkolla e parë kombëtare të Japonisë teknike, Shkolla Teknike Kogakuryo, u themelua nga Ministria e Inxhinierisë në 1873.

Rreth të njëjtën kohë, Ministria e Arsimit themeloi Seisakugaku Kyojo në 1874 në sugjerimin e Gottfried Wagener, një shkencëtar gjerman i lindur. Wagener kishte qenë i zëshëm për nevojën e edukimit praktik teknik në Japoni në mënyrë që të kultivuar inxhinierë të lartë dhe inxhinierët. Edhe pse Seisakugaku Kyojo mbyllur tre vjet më vonë, Ajo ishte një shkollë revolucionare në se studentët janë mësuar aftësitë praktike së bashku me teoritë shkencore për të prodhuar inxhinierë të nevojshme për modernizimin e industrisë japoneze.

Seiichi Tejima, i cili atëherë ishte drejtor asistent i përgjithshëm i Muzeut të Arsimit, së bashku me Wagener shtyrë për arsim modern teknik dhe industriale me theks të veçantë në aplikimet praktike. Me mbështetjen e Ryuichi Kuki dhe Arata Hamao e Ministrisë së Arsimit, ata patën sukses në bindjen e Ministrisë për të krijuar Shkollën Profesionale Tokio në maj 1881.

Përgatitjet për hapjen e shkollës filloi. Një kurrikulum është themeluar në pajtim me rregullat dhe rregulloret e Shkollës Profesionale Tokio të miratuara në 1881. Këto rregulla u shpreh se shkolla duhet të sigurojë edukimin e nevojshëm shkencës teknik dhe industrial për t'u bërë një mësues profesional i shkollës ose inxhinier i lartë. Kuramae në Taito qytetin pranë lumit Sumida ishte zgjedhur si vend për kampusin. Kuramae do të thotëfront depo dhe emri vjen nga magazinat oriz e tokugava Shogunate vendosura atje.

Taizo Masaki ishte drejtori i parë i shkollës dhe klasat e para u mbajtën në 1882 në dy departamente: Departamenti i Makinerisë dhe Departamenti i Kimisë së Aplikuar. Shkolla Profesionale Tokyo diplomuar klasën e saj të parë në korrik 1887. Fillimisht shkolla kishte një kohë të vështirë rekrutimin e studentëve, për shkak se aftësitë teknike janë dorëzuar tradicionalisht poshtë në Japoni në një sistem zanati. Kalimi nga mësim në arsimin modern teknik kishte vetëm sapo ka filluar. Në 1884, Wagener filloi të mësojë në shkollë në përputhje me parimet dhe metodat e ish Seisakugaku Kyojo të. Ai zhvilluar teknologji moderne për prodhimin në shkallë të gjerë në industri të prodhimit të tilla si qeramika, gotë, dhe Lacquerware. Wagener kusht themelet për avancimet e mëvonshme Tokio Tech, si prodhimi industrial mori rrënjë në Japoni.

Në 1890, Seiichi Tejima mori përsipër punën Masaki dhe u bë drejtor i shkollës. Tejima kishte shkuar në Shtetet e Bashkuara për të studiuar, kur ai ishte 21 vjeç dhe ishte përkthyesi i Misionit Iwakura, një mision diplomatik japonez që udhëtoi nëpër botë. Ai më vonë mori rolin e ndihmës drejtorit të përgjithshëm të Muzeut të Arsimit dhe shkoi në ekspozitat botërore Parisit dhe Filadelfia. Nga këto përvoja Tejima u bë një avokat i pionier i arsimit teknik në Japoni. Shkolla Profesionale Tokyo u quajt Tokio Shkolla Teknike në 1890 dhe pastaj School Tokyo Lartë Teknike në 1901. Udhëheqësit e shumta në akademi dhe industri kaluar nëpër dyert gjatë periudhës 25-vjeçare në të cilën Tejima udhëhequr shkollën.

Një fjalë e urtë u ngrit gjatë viteve të Shkollës Teknike Tokio. “Kudo ka një oxhak, aty do të gjeni dikë nga Kuramae,” që do të thotë se kudo që ka pasur një kompleks të mëdha industriale, një i diplomuar i shkollës kishte qenë i përfshirë në themelimin e saj. Kuramae ka mbetur në qendër të arsimit teknik, derisa shkolla u dogj deri në themel në shtator 1, 1923 kur Great Kanto Tërmeti goditi.


A doni diskutuar Tokyo Institute of Technology ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Tokyo Institute of Technology në hartën


Foto


Fotografitë: Tokyo Institute of Technology zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Tokyo Institute of Technology komente

Join për të diskutuar e Tokio Institute of Technology.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.