Moscow University First State Medical

Moscow University First State Medical . Studiuar mjekësi në Rusi. Mbbs studimi në Rusi

First Moscow State Medical University Details

Regjistrohen në Moskë Universitetin Mjekësor parë Shtetëror

Përmbledhje


në ditët tona, University Medical parë Moska i Shtetit është institucioni më i madh mjekësor arsimore dhe shkencore në Rusi synojnë trajnimin, certifikimit dhe pasuniversitare Studimet e mjekëve dhe farmacistëve që nxisin përparimin duke e mëtejshëm të shkencës mjekësore dhe kujdesit shëndetësor në vend dhe në një shkallë globale.

mbi 2,500 e njehsimit akademik në 8 fakultetet që përfshijnë 150 Karrige zbatojnë trajnime në 14 Specialitete mbulon më shumë se 14,000 studentët dhe për 15,000 postgraduates praktikuar me kohë të plotë, Me kohë të pjesshme dhe frekuentimin në mbrëmje, si dhe zgjidhjet e me korrespondencë arsimore. Qindra teza të larta të shkallës janë të mbrojtur në vit.
85% nga tutorët Universitetit kanë gradë më të lartë. Personeli përfshin 4 miqtë dhe 3 Anëtarët përkatëse të Akademisë ruse të Shkencave, 64 miqtë dhe 38 Anëtarët përkatëse të Akademisë ruse të Shkencave Mjekësore (RAMS), 3 miqtë dhe 1 anëtar përkatës i Akademisë ruse të Arsimit, për 70 Shkencëtarët nderuar e Federatës Ruse dhe mbi 100 fitues të çmimit State.
Universiteti përfshin 69 objektet arsimore, 19 spitale me mbi 3,000 shtretër, 7 institutet kërkimore dhe 5 RAMS R&njësitë D, me shume se 30 laboratorët, biblioteka më e madhe mjekësore në Evropë, kopsht botanik, dhe shumë objekte të tjera duke siguruar përsosmëri akademike rezulton në hulumtim dhe inovacion përparime të fuqishme së bashku me praktikat e kujdesit mjekësor cutting-edge.
që nga 2010 Universiteti Sechenov është kryesuar nga Prof. Petr V. Glybochko, MD, Korrespondues Anëtar i RAMS, Anëtar i Shoqatës Evropiane të Urologjisë, Vice-President i Shoqatës ruse të Urologëve, Kryetari i Shoqatës së Arsimit dhe Methodics me e mjekësore dhe farmaceutike IAL, mbajnë 17 patentat, autor i mbi 450 studimet shkencore, etj.
Emri i plotë zyrtar i Universitetit është State Federal-Financuar Institucioni arsimor i Lartë Profesionale I.M Trajnimit. Sechenov pari Moscow State Medical University i Ministrisë së Shëndetësisë të Federatës Ruse.

Emri zyrtar të shkurtër është I.M. Sechenov pari MSMU.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Mjeksise
  • Fakulteti i Stomatologjisë
  • Fakulteti i Farmacisë
  • Fakulteti i Pasuniversitare Formimit Profesional të Mjekëve
  • Fakulteti i Mjekësisë Preventive
  • Fakulteti i Pediatrisë
  • Fakulteti i Menaxhimit Kujdesit Shëndetësor dhe Ekonomi
  • Fakulteti i Studimeve përgatitore
  • Fakulteti i Infermierise Lartë Trajnimit, Psikologji dhe Punë Sociale

histori


I.M. Sechenov pari Moscow University Medical State është i pari dhe shkolla më i vjetër mjekësor në Rusi gjetjen historinë e saj nga fakultetin e mjekësisë në Universitetin Perandorak Moskës themeluar në 1758.

Duke kaluar rrugën e lavdisë I.M. Sechenov pari MSMU pasuruar shkencën kombëtare dhe botërore me shumë shkencëtarë të shquar dhe zbulime të rëndësishme, dhe nxori mijëra mjekëve të përkushtuar në punën e tyre.

Shumë nga alumni të Universitetit janë njohur ndërkombëtarisht për kontributin e tyre të shquar në mjekësinë botërore dhe sfera të tjera. Botkin S.P., Korsakoff S.S., Pirogov N.N., Sechenov I.M., Sklifosovsky N.V., dhe Chekhov A.P. janë më të njohur.

Historia e MSMU parë është e lidhur ngushtë me historinë e arsimit mjekësor dhe shëndetësor në Rusi. Universiteti është një djep i shumicës së shkollave kombëtare mjekësore dhe shoqërive shkencore mjekësore, revista e parë mjekësore, udhëzues dhe manuale.

kronikë

1755

Inaugurimi i Universitetit Perandorak të Moskës (Moscow State University pasi 1917)

1758

ligjërata e parë në fakultetin e mjekësisë IMU

1764

Fillimi i ligjërimit të vazhdueshëm në fakultetin e mjekësisë

1768

S.G. Zybelin dhe P.D. Veniaminov, Profesorët e parë ruse në Fakultetin e Mjekësisë

1791

Universiteti Imperial Moska u jepet e drejta për dhënien e një doktor i Mjekësisë

1794

F.I. Barsuk-Moiseev ishte i pari që të jepet me një Doktor i Mjekësisë shkallë mbrojtjeje tezën drejtë për të marrë frymë

1805

Hapja e spitaleve të para mësimore në rrugë Nikitskaya

1806

Publikimi i numrit të parë të Journal e Mjekësisë dhe Fizike

1812

profesorët, lektorë, dhe studentët e fakultetit mjekësor IMU mori pjesë në Luftën Patriotike të 1812. ndërtesat, libra dhe manuale të fakultetit u dogjën larg

1820

Përfundimi i restaurimit të ndërtesave të fakultetit djegur në zjarrin e 1812. Hapja e Institutit të Klinikës

1826

Fillimi i studimeve praktike për studentët në Ekaterinian Spitalin Vjetër

1842

V.A. Basov ishte i pari për të kryer një operacion për fistula artificial në kafshët

1887-1897

Ndërtimi i Kampusit Universitar për Devichye Polin e përbërë 15 mësim spitalet dhe institutet

1891

Ivan M. Sechenov u zgjodh profesor i Katedrës së Fiziologjisë

1897

Kongresi i 12 ndërkombëtar i mjekëve u mbajt në fakultetin e mjekësisë IMU

1920

Shkencëtarët e fakultetit mjekësor mori pjesë në Kongresin e parë për Reformën e Arsimit të Lartë të Mjekësisë

1925

Krijimi i një kurs pasuniversitar në Fakultetin e Mjekësisë

1926

Fillimi i praktikës për studentët e vitit të katërt

1930

Riorganizimi i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit Shtetëror të Moskës në Institutin e parë të Moskës Mjekësore (MMI parë), një institucion i pavarur i lartë mjekësor me dy fakultete, fakulteti terapeutik profilaktik dhe sanitare dhe profilaktik (sanitare dhe higjienike që 1935) fakultet

1933

Fondacioni i Laboratorit Qendror Kërkimit

1940

Dekreti i Presidiumit USSR Supreme Sovjetik në dhënien e parë MMI me Urdhrin e Leninit. Ndryshimi i shkurtimin First MMI në MOLMI parë

1941-1945

profesorët, lektorë, dhe studentët e MOLMI parë morën pjesë në Luftën e Madhe Patriotike

1955

First MOLMI u emërua pas I.M. Sechenov

1958

Moska Institute Pharmaceutical u shndërrua në Fakultetin e Farmacisë të I.M. Sechenov pari MOLMI

1959

Organizimit të fakultetit mbrëmje e mjekësisë (2nd fakulteti i mjekësisë që 1969)

1963

Dr. B. Egorov, I.M. Sechenov pari MOLMI diplomuar, u bë një anëtar i ekuipazhit anijen VOSKHOD

1989

Organizimi i Fakultetit të trajnimit të avancuar për Mjekëve (në ditët e sotme pasuniversitar Trajnimi profesional i mjekëve)

1990

Themelimi i Fakultetit të Trajnimit të hulumtimit dhe mësimdhënies Stafi.

Në Rezolutën e Këshillit të Ministrave të BRSS I.M. Sechenov pari Institute Medical Moska u ngrit në I.M. Sechenov Moska Medical Akademia e BRSS Ministria e Shëndetit Publik

1991

Themelimi i Fakultetit të Infermierisë të Lartë Trajnimit

1993

Themelimi i Fakultetit të Mjekësisë Preventive për Trajnim Profesional Pasuniversitare

1996

Themelimi i Fakultetit të Menaxhimit të Kujdesit Shëndetësor

1998

fakultetet e 2 të mjekësisë 1 dhe janë të bashkuar në një të vetme Fakultetit të Mjekësisë

2001

Themelimi i Fakultetit të Stomatologjisë

2008

Festimi i historisë 250-vjeçare. Universiteti i jepet një uncia Platinum 2008

2010

I.M. Sechenov Moska Medical Academy është dhënë një status të Universitetit dhe ka ndryshuar emrin e saj në I.M. Sechenov pari Moscow State University Medical

2012

Fituesi i Çmimit Nobel Barry J. Marshall ka pasur të drejtë Profesor Emeritus i I.M. Sechenov pari MSMU


A doni diskutuar Moskës University First State Medical ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University First Moscow State Medical në hartën


Foto


Fotografitë: Moscow University First State Medical zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Medical First Moscow State

Bashkohen për të diskutuar e Moskës Universitetit Mjekësor parë Shtetëror.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.