Shkolla e Lartë Ekonomike

Shkolla e Lartë Ekonomike

Shkolla e Lartë e Ekonomisë Details

Regjistrohen në Shkollën e Lartë Ekonomike

Përmbledhje


Vazhdimisht renditet si një prej universiteteve më të mira të Rusisë, the Shkolla e Lartë Ekonomike është një lider në arsimin e Rusisë dhe një prej ekonomisë preeminent dhe Shkencave universitete sociale në Evropën Lindore dhe Euroazi. Duke rritur me shpejtësi në një universitet të mirë-njohur hulumtues në dy dekadat, HSE vendos veten larg me praninë e saj ndërkombëtare dhe bashkëpunimit.

Shkolla e Lartë e fakultetit Ekonomik, studiuesit, dhe studentët përfaqësojnë mbi 50 vendet, dhe janë të përkushtuar për ruajtjen e standardeve të larta akademike. Reformat tona sapo miratuara strukturore mbështetur makinë HSE për të ndërkombëtarizuar dhe hulumtimin novator të fakultetit tonë, studiuesit, dhe studentët.

Tani një universitet dinamik me katër kampuse, HSE është një lider në kombinuar traditat arsimore ruse me praktikat më të mira ndërkombëtare të mësimdhënies dhe të kërkimit. HSE ofron programe edukative pazgjidhura nga shkolla e mesme në studimet e doktoraturës, me departamentet lartë dhe qendra kërkimore në një numër fushash ndërkombëtare.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Ekonomisë
  • Shkolla e Ekonomisë teorike
  • Shkolla e Ekonomisë Aplikuar
  • Shkolla e Financave
  • Shkolla e matematikës
  • Shkolla e Analizës statistikave dhe të dhënave
 • Fakulteti i Ekonomisë Botërore dhe Çështjeve Ndërkombëtare
  • Shkolla e Ekonomisë Botërore
  • Shkolla e Çështjeve Ndërkombëtare
  • Shkolla e Studimeve të Azisë
 • Fakulteti i Biznesit dhe Menaxhimit
  • Shkolla e Administrimit të Biznesit
  • Shkolla e Logjistikës
  • Shkolla e Informatikës së Biznesit
  • Shkolla e Lartë e Informatikës së Biznesit
  • Instituti i Menaxhimit Inovacionit
  • Qendra Ndërkombëtare e Trajnimit në Logjistikës
  • Instituti i Teknologjive të Informacionit
  • Shkolla e Lartë e Menaxhimit të Projektit
  • Instituti i Menaxhimit të Komunikimit
  • Shkolla më e lartë e Marketingut dhe zhvillimin e biznesit
  • Instituti Ndërkombëtar i Administrimit dhe Biznesit
 • Fakulteti i Shkencave Kompjuterike
  • Shkolla e Inxhinierisë Software
  • Shkolla e analizën e të dhënave dhe Artificial Intelligence
  • Big Data dhe informacionit rikthim School
 • Fakulteti i Shkencave Matematike
 • Moska Instituti Shtetëror i Elektronikës dhe Matematikës
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Komunikimeve, Media dhe Projektimi
  • Shkolla e Media Communications
  • Shkolla e komunikimeve të integruara
  • Shkolla e Dizajnit
 • Fakulteti i Shkencave Humane
  • Shkolla e Historisë
  • Shkolla e Studimeve Kulturore
  • Shkolla e Gjuhësisë
  • Shkolla e Filologjisë
  • Shkolla e Filozofisë
  • Shkolla e Gjuhëve të Huaja
 • Fakulteti i Shkencave Sociale
  • Shkolla e Sociologjisë
  • Shkolla e Administratës Publike
  • Shkolla e Psikologjisë
  • Instituti i Edukimit
  • Instituti i Demografia
  • Departamenti i Politikave Publik
 • Graduate School e studimeve urbanistike dhe Planifikimit
 • Instituti Banking
 • Graduate School e studimeve urbanistike dhe Planifikimit
 • Graduate School e Menaxhimit
 • Shkolla e Lartë e jurisprudencës
 • GASIS Instituti i Vazhdueshëm Arsimit Profesional
 • A.B. Instituti Soloviev për shtetin dhe Menaxhimin e Prokurimit Lokale
 • Instituti i rikualifikimin profesional
 • Instituti Ndërkombëtar i Arsimit të Statistikave
 • Instituti për Studime statistikore dhe Ekonomisë së Dijes

histori


HSE u themelua në nëntor 27, 1992, nga Yevgeny Yasin, Jaroslav Kuzminov, Revold llojin e tyre, Oleg Ananyin dhe Rustem Nureev. Këto themeluesit ishin të njohur edhe ekonomistë rusë, të cilët besonin në reformat e tregut dhe HSE është themeluar për të mbështetur planet e reja ruse reformatore të qeverisë. Nga fillimi, HSE ishte në gjendje për të përfituar nga burimet në kuadër të programit Komuniteteve Evropiane TACIS.

HSE synon të rinovojë trajnimin e komunitetit të biznesit rus në ekonomi. Në Bashkimin Sovjetik mësimi i ekonomisë politike është e dominuar nga ideologjia marksiste dhe nuk mund të përmbushin standardet ndërkombëtare. Nga mesi i viteve 1980 Kouzminov, Entov, Nureev dhe Ananyin futi kurse të reja në matematikë, ekonomi dhe statistikat në universitetet kryesore ruse. Më vonë disa nga studentët që morën pjesë në këto kurse u bë tutorët HSE. Megjithatë, Arsimi sovjetike në ekonomi u besohet të mos pasqyrojnë standardet e tregut dhe një lloj i ri i arsimit në shkencat sociale ishte e nevojshme për të bërë shkencëtarë të rinj rusë, Zyrtarët dhe biznesmenët e kuptojnë ekonominë e tregut. Në 1991 me mbështetjen e Qeverisë ruse është themeluar një universitet i ri. Sot universiteti vazhdon të zgjerohet fusha të tilla si matematikë, filozofi, dhe studime politike dhe dizajn.

Në 1995 HSE u dha statusin e universitetit. Në bashkëpunim me universitetet kryesore evropiane, të tilla si Erasmus University Roterdam, Universiteti Paris I Pantheon-Sorbonne, dhe London School of Economics dhe Shkencave Politike, ai vendosur veten si një universitet kryesor në Rusi në fushën e ekonomisë, shkencat sociale dhe politike. HSE është renditur në mesin e top-tre universitetet më të njohura dhe prestigjioze në Rusi (USC – MGIMO – HSE).

Në 2003 HSE u bë një anëtar i Asociacioni i Universiteteve Evropiane (SHBA) dhe u bashkua me Menaxhimi Institucional në Arsimin e Lartë (IMHE) Programi i Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD). Universiteti merr pjesë në mënyrë aktive në EUA dhe IMHE projektet e, synon rritjen e cilësisë së programeve universitare, hulumtim dhe qeverisja. Në 2004 ajo kryen një cilësi ndërkombëtarizimit Shqyrtim dhe filloi të punojë në rrjetin Quality Kulturës për menaxhimin e hulumtimit.

Universiteti ka krijuar dhe mirëmbajtur lidhje me hulumtimet ndërkombëtare dhe institucioneve arsimore duke përfshirë London School of Economics, Universiteti Erasmus Rotterdam, DAAD dhe shumë të tjerë.


A doni diskutuar High School of Economics ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Shkolla e Lartë Ekonomike në hartën


Foto


Fotografitë: Shkolla e Lartë Ekonomike zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shkolla e Lartë e Ekonomisë komente

Join për të diskutuar në Shkollën e Lartë Ekonomike.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.