Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit

Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit. Ekonomi studimi në Rusi

Novosibirsk State University i Ekonomisë dhe Menaxhimit Details

Regjistrohen në Novosibirsk State Universitetin e Ekonomisë dhe Menaxhimit

Përmbledhje


State Universiteti Novosibirsk e Ekonomisë dhe Menaxhimit

Atje jane 4 fakultetet në NSUEM:

 • Departamenti i Ekonomisë
 • Departamenti i Studimeve Sociale dhe Humane
 • Departamenti Law
 • Departamenti IT

aktualisht, atje jane 29 Departamentet në universitet. diplomuarit NSUEM janë të trajnuar për të qenë specialistët, avokatët e kualifikuar, menaxherët e ndryshme, Stafi i marrëdhënieve ndërkombëtare, diploma e turizmit, etj.

Novosibirsk State University i Ekonomisë dhe Menaxhimit posedon një sistem multilevel të arsimit të mëtejshëm, të tilla si universitare, pasuniversitar, dhe programet e doktoraturës. për më tepër, ekziston Bordi i Studimeve pasuniversitare punon në universitet.

NSUEM Business College është një institucion profesional të specializuar në fusha të shumta. NSUEM mënyrë aktive zbaton shtet-e-artit-teknologjive arsimore: simulimet profesionale, punëtori, teknikat e projektit, dhe në-linjë arsim.

Rezultuar nga praktika arsimit të orientuar, përafërsisht 90 për qind e të diplomuarve NSUEM të gjetur punë pas fillimit të tyre. NSUEM është një qendër rajonale e arsimit pasuniversitar: programi MBA ofron trajnime për collars bardhë, Programi APTECH është i fokusuar në të trajnimit specialistë të IT. Gjithashtu ka programe rikualifikimit dhe programe të avancuara të trajnimit. Bashkëpunimi me universitetet dhe organizatat ndërkombëtare është një pjesë integrale e jetës NSUEM rezultuar në programet e shkëmbimit të studentëve aktive.

Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit ka mbi 12 000 studentëve të regjistruar. Numri i fakultetit të universitetit është e gjatë 430, midis tyre 53 Mjekët e Shkencës dhe 232 PhD i Shkencave.

NSUEM aktive dhe vazhdimisht zhvillon objektet e saj. Hapësira totale e objekteve NSUEM (duke përfshirë bllokun e ri akademik) eshte per 50 000 metra katrorë. Ka një pishinë të rehatshme moderne not.

NSUEM mbështet forma të ndryshme të veprimtarisë jashtë programit për studentët, të tilla si unionet e studentëve, valle dhe vokale studiot, një shkollë dramë, etj.

NSUEM ka nisur jashtëshkollore trajektore Project. trajektoret ekstra-kurrikulare janë një qasje të re në fushën e, cilat janë ato unike në Rusi. NSUEM është i përbërë nga 7 trajektoret ekstra-kurrikulare.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Ekonomisë

Fakulteti i Ekonomisë është një nënndarje strukturore e NSUEM

Në 2014 një hap i ri i zhvillimit ka filluar në NSUEM, në kuadër të rindërtimit Institutet Universitetin e Ekonomisë dhe Menaxhimit ishin të bashkuar në Fakultetin e Ekonomisë.

Në Fakultetin Ekonomik moment është më i madhi në NSUEM nga sasia e nxënësve.

 1. Drejtimi i Ekonomisë
 2. Drejtimi i Menaxhmentit
 3. Drejtimi i burimeve njerëzore
 4. Drejtimi i Shtetit dhe menaxhimit komunal

Fakulteti i Shkencave Humanitare dhe Sociale

Fakulteti i Shkencave Humanitare Sociale dhe është një nënndarje strukturore e NSUEM.

Ofron Fakulteti 9 fushat:

 1. psikologji;
 2. Sales;
 3. sociologji;
 4. Studimet e huaja rajonale;
 5. Marrëdhëniet ndërkombëtare;
 6. Reklama dhe marrëdhëniet me publikun;
 7. Sherbime;
 8. turizëm;
 9. Menaxhimi Hospitality

Fakulteti i Informacionit dhe Teknologjive

Fakulteti i Teknologjive të Informacionit dhe është një nënndarje strukturore e NSUEM

Në ditët e sotme studentët e Fakultetit janë të trajnuar në 7 drejtimet e informacionit dhe të inovacionit fushë. Të gjitha drejtimet plotësojnë njëri-tjetrin dhe të sigurojë trajnim të shkëlqyer specialist në fushën e sistemit të menaxhimit të ndërmarrjeve.

Teknologjitë e Informacionit dhe ofron fakultetit 7 zona:

 1. Informatikë themelore dhe InformationTechnologies;
 2. Sistemet e Informacionit dhe Teknologjitë
 3. Informatika e Aplikuar;
 4. Sigurimit të Informacionit;
 5. Studimet inovacionit;
 6. Informatika e biznesit;
 7. Menaxhimi i Burimeve Natyrore mjedisit dhe

Fakulteti i Drejtësisë

Fakulteti i Drejtësisë është një nënndarje strukturore e NSUEM.

Në 2014 në bazë të kërkesës së zhvillimit të programeve të arsimit, NSUEM nis Fakulteti i Drejtësisë. "Klinika Ligjore" është një pjesë e Fakultetit. Fakulteti është e orientuar për trajnimin e avokatëve për organizatat e sfera të ndryshme të ekonomisë. Të diplomuarit punojnë në struktura të ndryshme të qeverisë; të mbajë pozicion në departamentet e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Federatës Ruse.

Fakulteti i Edukimit të ofrojë ligjit në Ligjin e

histori


Në 1929 Siberian Instituti i Ekonomisë Kombëtare filloi në Novosibirsk, dhe ishte i bazuar në ndërtimin bashkëkohore të Novosibirsk Shtetit arkitektonike dhe artit Akademisë. Qëllimi kryesor ishte që të sigurojë menaxherëve ekonomike për ekonominë kombëtare. Mësimdhënies stafin në 1929 Përbëhej nga 10 njerëz dhe në 1931 ajo fitoi deri në 57, brenda tyre: 4 profesorë, 19 profesorë të asociuar.

Në vitin e parë akademik Institute nisur 4 fakultetet: ekonomia e planifikuar, industrial, shkëmbimin e produktit dhe shpërndarja, menaxhimin ekonomik dhe bujqësor.

Në 1967 sipas rendit administrativ nga ministri i arsimit të lartë dhe të mesëm ) Novosibirsk Instituti i Ekonomisë Kombëtare (NINE) ishte nisur në bazë të të gjitha degës korrespondencën Unioni Financiar-dhe-ekonomike Institutit. NINE u nis në 1 gusht 1968. Rektori i parë ishte Victor Pervushin.

Në 1986 Peter Shemetov bë rektor. Ai kishte për qëllim për përgatitjen para-hyrjes dhe të sjellë një sistem arsimor multi-nivelit në Institutin. Ai filloi edukimin Doktoratë shkallë dhe shtypje dhe Publikime qendër.

Një vend të rëndësishëm i është dhënë para-lartë fakultetin e arsimit, e cila më vonë u shndërrua në Liceut Ekonomik - i pari pas Uralet. Në ato vite nuk kishte mungesë të specialistëve të kualifikuar në fushën e ekonomisë (financierët, kontabilistët dhe etj). Dhe Instituti plotësuar këtë kërkesë.

Në 1994 Instituti ka marrë statusin e Akademisë, dhe ne 2004, statusi i Universitetit. Statusi Universiteti çoi NSUEM me një emër të ri: Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit.

Disa struktura të NSUEM moderne janë krijuar në kohën post-sovjetike.


A doni diskutuar Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Novosibirsk State University i Ekonomisë dhe Menaxhimit në Map


Foto


Fotografitë: Novosibirsk State University e Ekonomisë dhe Menaxhimit zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Novosibirsk State University i Ekonomisë dhe Menaxhimit komente

Join për të diskutuar e Novosibirsk Universiteti Shtetëror i Ekonomisë dhe Menaxhimit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.