St. Petersburg State University i Telekomunikacionit

St. Petersburg State University i Telekomunikacionit

St. Petersburg State University of Telecommunications Details

Regjistrohen në St. Petersburg State University i Telekomunikacionit

Përmbledhje


sot, universiteti është trajnimi rajoni më i madh dhe kompleks shkencor të specializuar në teknologjitë e informacionit dhe komunikimit.

Fusha kryesore e veprimtarisë universitare është edukimi i niveleve të ndryshme të cilat janë të:

 • Edukim dytesor (sallë leksionesh),
 • arsimi i mesëm profesional (kolegj dhe universitet degët),
 • arsimi i lartë (18 specialitete), bachelor dhe diploma master (2 kurse),
 • post-diplomuar dhe Studimet e doktoraturës.

Format e arsimit të lartë:

 • kohë e plotë;
 • Me kohë të pjesshme (mbrëmje);
 • me korrespondencë.

Ka më shumë se 8,000 studentë në universitet, përfshirë më shumë se 6,000 studimi me kohë të plotë, pothuajse 1,500 Studentët në Saint-Petersburg College të Telekomunikacionit, dhe më shumë se 3,000 studentët në Archangelsk dhe Smolensk degët.

Universiteti është krenar për mësuesit e saj. Shumë prej tyre kanë punuar në universitet për dekada të tëra. pothuajse 400 njerëzit nga 600 mësuesit kanë grada shkencore dhe tituj. 75 doktorë shkencash janë mësim në universitet.

11 fakultetet e universitetit kanë 43 karrige, dhe çdo karrige është një grup i organizuar shkencore dhe pedagogjike që bashkon mësuesit, stafi shkencor, dhe personeli administrativ, të cilët marrin pjesë në trajnime, metodologjike, dhe puna shkencore.

Madhësia e universitetit, si një kompleks shkencor dhe arsimor të komunikimit, është shumë i rëndësishëm: ka gjashtë studimit dhe laboratorike ndërtesave (Hapësira totale është më shumë se 65,000 metra katrorë), me sallën e kuvendit, salla konferencash, dhjetra të studimit dhe laboratorëve shkencorë, klasa kompjuterike, dhe klasa të specializuara. Universiteti ka në dispozicion një kompleks të plotë të objekteve të infrastrukturës: tre konvikte për 1,500 njerëz, gjimnazi i madh, salla sportive, Biblioteka shkencore dhe teknike, një nyje Internet universitet fuqishme, dhe shumë, me shume. Por gjëja kryesore që bën të mundur që universiteti për t'u përballur me të ardhmen me besim është potenciali krijues dhe shkencore të mësuesve, stafi shkencor, studentët’ Entuziazmi dhe aspirata të njohurive.

Kërkesa e lartë për të diplomuarit e The Bonch-Bruevich Saint-Petersburg State University of Telekomunikacionit, si e trajnimit më të avancuar dhe qendra shkencore, që siguron formimin e burimeve njerëzore rezervë për komunikim, Kërkesa për të diplomuarit nga ndërmarrjet kryesore të telekomunikacionit në rajon, e gjithë kjo është rezultat i punës së bërë nga të gjithë personelin e universitetit, dhe është një garanci për zhvillimin e saj dinamike në vitet e ardhshme.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Departamenti i Radio pritjes, Broadcasting dhe elektromagnetike Compatibility
 • Departamenti i pajisjeve radio-transmetuese si dhe Mobile Communications Sistemit
 • Departamenti i TV dhe vizuale
 • Departamenti i Sistemeve Radio dhe Signal Processing
 • Departamenti i Desing dhe prodhimit Radioelectronic Mjetet
 • Departamenti i Metrologjisë, Standartizimit dhe Certifikimi
 • Departamenti i Komplekseve dhe Communications Equipment qëllime të veçanta
 • Departamenti i Digital TV dhe Radio Transmetimeve

histori


1930-1941 Formimi i një institucioni të specializuar të arsimit të lartë

tetor, 1930 - Dekreti i Këshillit të komisarët Popullore të lidhur me ngritjen e BRSS Leningrad Instituti i Elektro-teknik i Komunikacionit (662 njerëzit e pranuar si studentë të vitit të parë).

1931-1941 - Departamenti i arsimit në mbrëmje është themeluar (specialitete: radio komunikime, telefoni, dhe telegrafi). Botuese dhe kërkimore shkencore departamentet janë krijuar. në qershor 8, 1940 Instituti ka marrë një emër të ri: Leningrad Instituti Bonch-Bruevich të Inxhinierëve të Komunikimit. Me shume se 40 projektet kërkimore shkencore janë kryer, me shume se 30 tekste dhe monografi, 50 mjetet mësimore, 19 Librat e artikujve shkencore dhe teknike të mbledhura, dhe 152 artikuj shkencorë janë publikuar; 2,155 specialistë të diplomuar; 21 studentët e diplomuar mbrojtur tezat e tyre. 1,400 Studentët ishin duke studiuar në institut në 1941; 400 mësues dhe punonjës të tjerë ishin duke punuar; 23 karrige akademike, 40 Trajnimi dhe laboratorët shkencore, dhe trajnimit dhe prodhimit punëtori janë krijuar.


1941-1945 Së bashku me të gjithë vendin

Qershor-gusht, 1941 - 70% e personelit mësimdhënës, të punësuar, dhe studentët shkoi në frontin e betejës. Karrige institut u riorganizuan për të përmbushur kërkesat e ushtarake. Me shume se 300 studentët dhe të punësuarit kanë marrë pjesë çdo ditë në ndërtimin e instalimeve mbrojtëse, 360 Studentët punuar në instalimet e posaçme ushtarake në rajon Leningrad. municionit trajnimit dhe prodhimit punëtori prodhuar, instrumente për marinën, dhe radio stacione. kurse trajnimi për operatorët radio dhe telegraphists u krijua.

dimër, 1941-1942 - Me shume se 50 mësuesit dhe punonjësit e institutit vdiqën nga uria dhe të ftohtë.

1942-janar, 1945. - Evakuimi i institutit të Kislovodsk, pastaj në Tbilisi (1942).

korrik, 1942, Tbilisi - Rifillimi i studimeve në institut (471 Studentët në këtë moment). 1943 - Krijimi i degës së institutit në Leningrad (181 studentët pranuar).

1944-janar, 1945 - Re-evakuimin e institutit të Leningradit.


1945 -1993 - Institucioni kryesor i komunikimit të arsimit të lartë

1945 - Tre fakultete ekzistojnë: të komunikimit radio dhe transmetimet e radios, e telefonike dhe telegrafike të komunikimit, dhe i arsimit në mbrëmje. Studimi pas-diplomuar u rifilloi. Kryetari i arsimit ushtarak dhe televizive laborator kërkimore u krijuan.

1947 - U mbajt Konferenca e parë shkencore dhe teknike të personelit mësimdhënës. Nga në konferencën e këtij viti u bë vjetore. Trajnimin e specialistëve për vendet e huaja është besuar institutit.

1945-1956 - 83 doktoraturës dhe Ph.D. tezat ishin të mbrojtur. 52 tekstet dhe mjetet mësimore u botuan. Numri total i studentëve të institutit ishte rreth 5,000 (1956).

1961-1966 - Instituti i është besuar me publikimin e Punëve të Instituteve të Komunikimit (1960). Radio Engineering Fakulteti dhe një degë e institutit (Fabrika dhe Technical College nga The Commintern Research-dhe-Production Association) janë krijuar në 1963. Ndërtesa e dytë studimi dhe dy konvikte (për 700 dhe 600 njerëz) ishin vënë në veprim. Instituti i është dhënë të drejtën për pranimin e studentëve për të mbrojtur tezat e doktoraturës. 89 Ph.D. tezat ishin të mbrojtur.

1978-1992 - Instituti u përfshi në listën e institucioneve kryesore të vendit të arsimit të lartë në punën shkencore (1978). Ndërtimi i një kompleksi të trajnimit dhe laboratorike në Prospect Bolshevikov filloi. Me shume se 8,500 studentët (duke përfshirë 300 studentë të huaj) janë studiuar në shtatë fakultete në pesë specialitete (1980). Ka qenë rreth 600 mësues dhe më shumë se 400 mësimdhënies dhe të të punësuarve administrative deri në atë kohë.


1993-2013 Duke pasur statusin e universitetit

1993 - Instituti fituar statusin e universitetit. Emri i ri është: Bonch-Bruevich Saint-Petersburg State University of Telekomunikacionit (SI). Zhvillimi i sistemeve dixhitale të informacionit-transmetimit, Futja e linjave të komunikimit me fibër optike, zhvillimi i rrjeteve të informacionit, dhe rrjetet e komunikimit celular u përcaktuar si prioritare fushat shkencore.

u krijuan karrige të reja: e përpunimit digjital të sinjaleve, e rrjeteve të komunikimit, e sigurisë së informacionit të sistemeve të telekomunikacionit, i teknologjisë biomjekësore, e sistemeve të informacionit, menaxhimin e, e teknologjive të informacionit globale, i rrjeteve globale info-e komunikimit dhe sistemet.

Qendra Saint-Petersburg e telekomunikacionit u krijua në bazë të USHT-së; ajo është një qendër e specializuar për përmirësimin e aftësive profesionale dhe rikualifikimin e specialistëve. Departamenti i studimeve themelore u krijua. Ajo ofron trajnime të specialistëve sipas sistemit "bachelor dhe master". Fabrika dhe Technical College u riorganizua në USHT Institutin e Inxhinierisë dhe Radio Elektronikë. Kolegji i Telekomunikacionit është përfshirë në strukturën e USHT-së.

Archangelsk Kolegji i Telekomunikacionit dhe Smolensk Kolegji i Telekomunikacionit bënë degët e USHT-së. institucion arsimor Shtetit Liceut nga USHT u themelua. Instituti i teknologjive të informacionit (IIT) ishte krijuar.


A doni diskutuar St. Petersburg State University i Telekomunikacionit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


St. Petersburg State University i Telekomunikacionit në hartën


Foto


Fotografitë: St. Petersburg State University i Telekomunikacionit zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

St. Petersburg State University of komente Telekomunikacionit

Bashkohen për të diskutuar e St. Petersburg State University i Telekomunikacionit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.