Universiteti Amerikan në Dubai

Universiteti Amerikan në Dubai

Universiteti Amerikan në Dubai Details

Regjistrohen në Universitetin Amerikan në Dubai

Përmbledhje


Universiteti Amerikan në Dubai është një private, jo-sektare institucioni i arsimit të lartë i themeluar në 1995. Regjistrimi Aud në 2014-2015 mesatarisht 2,700 studentët. Ne pranvere 2015, mbi njëqind kombësive ishin të përfaqësuara në trupin e AUD studentëve.

AUD ofron dy universitare dhe pasuniversitare gradë dhe certifikatat në Studime të Lindjes së Mesme dhe të mësimdhënies profesionale. Përveç kurseve në program të zgjedhur të tyre / të mëdha, studentë në të gjitha disiplinat duhet të ndjekin një program në Arteve dhe Shkencave. Kjo është në përmbushjen e pjesës së përgjithshme të arsimit të kërkesave të tyre shkallë.

Përmes Qendrës për aftësim angleze (CfEP), Universiteti gjithashtu kryen programe intensive anglisht dizajnuara për të zhvilluar të nivelit universitar aftësitë e gjuhës angleze për studentët që kërkojnë studim shtesë të gjuhës para fillimit universitet.

Mirë se vini në Universitetin Amerikan në Dubai. Ashtu si të gjitha web-faqet, kjo përmban shumë informata: Faktet në lidhje me akreditimin AUD-së, programet shkallë që ne ofrojmë, Shërbimet studentore përtej mësimit në klasë, objektet dhe njerëzit - studentë, administratorët, fakultetit dhe stafit - të cilët përbëjnë komunitetin universitar. Fije që lidh të gjithë ata është etikë e vërtetë amerikan AUD-së, shprehur ende me respekt të përkryer për habitatin e saj lokale. Ruajtja e standardeve të larta akademike; një theks në të menduarit inovativ dhe kritik; kultivimi i kureshtjes dhe një shpirt të hetimit; dhe identifikimi i “person i tërë” si objektiv të njeriut dhe zhvillimin kulturor janë ata faktorë që me të vërtetë dallojnë arsimin amerikan. Është e rëndësishme që këto janë pikërisht vlerat që mbështesin identitetin e universitetit. gjithashtu, ata përbëjnë suksesin e të diplomuarve të saj në shtëpi dhe jashtë vendit, një sukses që shifrat dukshëm në kontributin e universitetit në shoqëri. AUD është me të vërtetë një vend që sjell më të mirë në zgjedhësve të saj duke kujtuar atyre potencialin e tyre, duke bërë thirrje për një demonstrim të aftësive dhe arritjeve të dobishme. Unë besoj se ju të gjeni këtë udhëtim përmes botës së AUD dyja informative dhe stimuluese. Në fund të fundit, Unë shpresoj se kjo ju jep diçka për të menduar ...

Dr. Lance E. de Masi
president

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Shkolla e Arkitekturës, Art dhe Dizajn

 • Departamenti i Arkitekturës
 • Departamenti i Design Brendshme
 • Departamenti i Komunikimit Visual

Shkolla e Arteve dhe Shkencave

 • Studimet e Lindjes së Mesme

Shkolla e Administrimit të Biznesit

 • Departamenti i Biznesit dhe Ekonomisë
 • Departamenti i Financave dhe Kontabilitetit
 • Departamenti i Menaxhimit të
 • Departamenti i Marketing dhe Marketing Communications

Mohammed bin Rashid Shkolla për Komunikim

Shkolla e Arsimit

Shkolla e Inxhinierisë

 • Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit
 • Departamenti i Kompjuterike dhe Inxhinierisë Elektrike
 • Departamenti i Inxhinierisë Mekanike

histori


Pas Luftës së Gjirit në 1991, një ekip i udhëhequr nga Elias Bou Saab nga Kolegji Amerikan vizitoi Gjirin Persik për të krijuar marrëdhënie me ministri të ndryshme të arsimit të lartë, si dhe shkollat ​​e rajonit.

Mungesa e arsimit cilësor privat në nivel universitar, shoqëruar me një vlerësim të modelit amerikan të arsimit të lartë, çuar ata për të kryer një studim fizibiliteti mbi perspektivat e krijimit të një universiteti amerikan në Gjirin Persik. Rezultatet konfirmuan nivelin e lartë të interesit dhe dëshirës për një kampus ofron një program arsimor amerikan, i akredituar.

Ai gjithashtu u bë shpejt e qartë se Emiratet e Dubait, në Emiratet e Bashkuara Arabe, do të ishte një vend ideal për të gjetur një institucion të tillë. Dubai është gjetur të jetë një politike të qëndrueshme, principatë kozmopolit dhe jashtë-looking sektori privat të cilit pothuajse jo-ekzistente në arsimin e lartë është vetëm fillimi për të tërhequr një vëmendje.

Elias Bou Saab zhvendos në Dubai në 1995 me qëllim të vendosjes zyrtarisht Universitetin Amerikan në Dubai, i cili nga ana e tij nuk do të kishte qenë i mundur pa përkushtimin dhe mbështetjen që nga fillimi i H.H. Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Vice President dhe Kryeministër i EBA, Sundimtar i Dubait. Për këtë ditë, Lartësia e Tij vazhdon mbështetjen e tij të pakufizuar për arsimin e lartë në përgjithësi dhe në universitet në veçanti.

Universiteti Amerikan në Dubai hapi dyert e saj në tetor 1995 si një kampus degë e Kolegjit Amerikan, bazuar në Atlanta, Gjeorgji.

Regjistrimi fillestar AUD ishte 165 studentët, më shumë se gjysma prej të cilëve ishin femra. Me kohë të ish-Sekretarit të Shtetit dhe Thesarit James Baker i dha kryesor në fillimin e parë AUD në 1998, Regjistrimi kishte ngjitur për 499; dhe qeveria Dubai, si një shprehje e besimit, kishte vendosur për të ndërtuar një kampus të 1,400,000 këmbët katror për përdorim nga ana e universitetit. AUD larguar nga mjediset e saj fillestare për të zënë këtë të ri, i gjerë, pajisur plotësisht kampus në janar 2000. regjistrimi i saj në atë kohë ishte 687.

Viti 2000 ishte gjithashtu i rëndësishëm, sepse ajo ishte në atë vit që universiteti është i licencuar zyrtarisht nga Emiratet e Bashkuara Arabe Ministria e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor (Mohe). Sektori privat të arsimit të lartë u rrit në mënyrë të konsiderueshme që nga themelimi AUD-së, dhe Ministria e pa aftë për të krijuar një licensuara formale dhe (më pas) procesi i akreditimit. Ajo ishte në 2000 se më të madhe akademike AUD s departamenti - Administrim Biznesi - ishte caktuar organizativ si një Shkolla. Në 2001, një memorandum mirëkuptimi u nënshkrua mes Universitetit Amerikan në Dubai (AUD) dhe Instituti i Teknologjisë Gjeorgji e Atlanta, GA për të krijuar një Shkolla e Inxhinierisë. Përfaqësues nga Georgia Tech, duke përfshirë gjashtë të fakultetit dhe administrative oficerë të lartë, AUD vizitoi për të finalizuar përshtatjen e kurrikulave me kërkesat e Emiratet e Bashkuara Arabe.

Ne dhjetor 2007, dhe për herë të tretë që nga hapja e saj në 1995, Universiteti Amerikan në Dubai marrë akreditimin pavarur nga Shoqata Jugore e Kolegjeve dhe Shkollat (sACS), një nga shtatë komisioneve rajonale të Amerikës akreditimin. AUD është institucioni i parë dhe vetëm jashtë Amerikës amerikan dhe latine që do të jepet këtë nder nga qeska. AUD tani është institucion plotësisht i pavarur.

Universiteti Amerikan në Dubai gjithashtu mban një program shkëmbimi me Institutin e Teknologjisë Gjeorgji në Atlanta, GA. Studentët nga të dy institucionet mund të ndjekin kurse dhe për të marrë kredi me anë të programit të shkëmbimit.


A doni diskutuar Universitetin Amerikan në Dubai ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Amerikan në Dubai në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Amerikan në Dubai zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti Amerikan në komente Dubai

Bashkohen për të diskutuar e Universitetit Amerikan në Dubai.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.