National University Medical Bogomolets

National University Medical Bogomolets

Bogomolets National Medical University Details

Apply to Bogomolets National Medical University

Përmbledhje


National University Medical Bogomolets është një shkollë e mesme mjekësore e themeluar në 1841 në Kiev, Ukrainë. Shkolla është emëruar pas fiziolog Aleksandër A. Bogomolets. NMU ofron trajnime mjekësore për mbi 10,000 studentët, duke përfshirë rreth 1,300 të huaj nga 56 vendet. The university employs about 1200 mësuesit.

 • Shefi krijimi më i lartë mjekësor i arsimit në mesin e shkollave të larta mjekësore në Ukrainë në punën akademike dhe metodike dhe përmirësimi i kualifikimit për personelin shkencor dhe mësimor në shkollat ​​e larta mjekësore të Ukrainës të niveleve të akreditimit I-IV;
 • Basic shkolla e lartë mjekësor në zbatimin e parimeve të Deklaratës së Bolonjës në sistemin e reformimit të arsimit mjekësor në Ukrainë;
 • 12 fakultetet, 7 Institutet dhe qendrat, 78 departamentet, 30 ndarjet dhe laboratorë;
 • 1,200 shkencëtarët dhe mësuesit, ndër të cilat: 137 profesorë, 188 doktorë shkencash, 341 asistent profesorë dhe 719 kandidatët e shkencave;
 • mbi 200 akademikë dhe anëtarë përkatëse të NAS, AMS, APS e Ukrainës, laureatë të Çmimit Shtetëror të Ukrainës, Punëtorët nderi të shkencës dhe teknologjisë, punëtorët e arsimit dhe mjekëve, si dhe shpikësit të Ukrainës;
 • 10 Këshillat e specializuara shkencore për mbrojtjen e DPhil dhe tezat Ph.D për shkak të 21 specialiteti shkencore;
 • Çdo vit universiteti merr përsipër 200 patentave për shpikjet, mban rreth 60 forume shkencore, publikon mbi 50 monografi shkencore, 30 revista shkencore dhe koleksionet e punimeve shkencore;
 • mbi 13,000 studentët, mjekët praktikantë-, Masters, banorët, post-diplomuar dhe personat, duke punuar për shkallën e mjekut, ndër të cilat për 1,200 shtetas të huaj;
 • 39% e studentëve studiojnë për shkak të rendit të shtetit, 61% – në bazë të kontratës, ndër të cilat përfaqësues nga të gjitha rajonet në Ukrainë.
 • të diplomuarit nga Universiteti punojnë në çdo vend të katërt në botë;
 • Flet anglisht departamenti, e cila është quajtur Kyiv mjekësore Harvard, sallë leksionesh ukrainisht mjekësore, Sistemi i parauniversitar trajnimit me përvojën e punës për më shumë se dyzet vjet;
 • 43 marrëveshje me organizatat dhe institucionet ndërkombëtare dhe të huaja, bashkë-themelues i qendrës ndëruniversitare e shkencës dhe bashkëpunimit në vendet Jug-Lindore dhe Jug, zinxhir Evropës Lindore e universiteteve, pjesëmarrës në 27 arsimore dhe 49 Projektet shkencore ndërkombëtare;
 • Partner në programin e BE-së "Erasmus Mundus", për të siguruar me lëvizshmërinë e studentëve dhe mësimdhënësve, së bashku me institutin Caroline (Suedi) ajo zbaton programin akademik dhe shkencor në trajnimin e shkencëtarëve të rinj;
 • University në mënyrë aktive bashkëpunon me OBSH dhe Erb OBSH;
 • Biblioteka shkencore me stokun e over 700 ths. vëllime, 26 klasat e internetit, përafërsisht 1 200 kompjutera në procesin akademik;
 • Qendra Stomatologjike mjekësore - një nga më të fuqishme në Evropë, projektuar për 300 karrige. Çdo vit më shumë se 290 ths. vizitorë të marrë pjesë në qendër;
 • 137 bazat klinike, ku rreth 200,000 pacientët trajtohen çdo vit, mbi 12 ths. lindje fëmijësh janë marrë dhe deri në 60 ths. ndërhyrjet operative janë bërë;
 • 8 ndërtesave akademike, sallat e leksioneve për 2.8 ths. e vendeve, Qendra Ukrainian trajnimin e mjekësisë familjare, 26 dhoma kompjuterike;
 • 7 hostele. 12 mensa dhe kafeteri studentëve, Kompleksi sport, sanatorium-preventorium per 75 vende dhe qendra rekreative në Konch-Zaspa për 407 vende;
 • Ndërtimi i moshën njëzet e gjashtë katëshe ndërtimin laboratorike akademik dhe elitës hostele të reja ka filluar në 2006;
 • 22 Grupet amatore talent, ndër të cilat 5 kanë statusin e atyre Popullit; 9 klubet sportive;
 • sportistë të famshëm, Kampionët e Evropës dhe Botës, Fituesit e të gjitha-ukrainas olimpiadat dhe ndërkombëtare dhe konkurseve të studiuar në Universitetin;
 • 'Vetëqeverisja dhe nxënësve e studentëve shoqëria shkencore, emëruar pas O.A. Kysil efektive punon në të gjitha nivelet;
 • sipas klasifikimit të shtetit nga Ministria e arsimit dhe shkencës së Ukrainës, Universiteti merr vendin e parë në mesin e shkollat ​​e larta mjekësore të niveleve të akreditimit III-IV dhe vendin e katërt në mesin e shkollave më të larta të Ukrainës;
 • titullin e nderit "laureat i konkursit në nominimet" Integrimi i edukimit të Ukrainës në komunitetit evropian "dhe" Innovations në zbatimin e teknologjive të komunikimit informacion në praktikë arsimore ".
 • Universiteti është shpërblyer me medalje Artë në ekspozita ndërkombëtare të institucioneve arsimore "edukimin moderne në Ukrainë" në nominime të ndryshme për shumë vite me radhë.
 • Salla e re moderne leksion No 3, emëruar pas V.F. Voyno-Yasenetsky, u hap, për të cilat universiteti u nderua me diplomë të çmimit kombëtar "çmime Prointegration 2010" në nominimit "zgjidhje më të mirë për sektorin e arsimit";
 • Për herë të parë universiteti mori pjesë në programin e qytetit të veçantë në trajnimin e stafit mjekësor të qendrave të kujdesit shëndetësor në c. Kyiv për 2011-2017;
 • Pllaka përkujtimore janë ngritur në nder të dekanit të parë të Fakultetit të Mjekësisë të St. University Volodymyr, profesor V.O. Karavayev, diplomuarit famshme V.F. Voyno-Yasenetskyy (St. plagë) dhe luajnë-shkrimtar dhe shkrimtar M.A. Bulgakov;
 • Të diplomuarit nga universiteti ka marrë diplomën e formës ndërkombëtar "Suplementit të Diplomës"
 • Krijimi është partner në konsorcium i universiteteve evropiane: ne shtator, 2011, ajo u bashkua për të Magna Charta Universitatum.

Admission process in Bogomolets National Medical University


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Medical faculty No 1
 • Medical faculty No 2
 • Medical faculty No 3
 • Medical faculty No 4
 • Stomatological faculty
 • aftësi farmaceutike
 • Medical psychological faculty

histori


1840
His Emperor Highness Mykola I signed the Highest Rescript about opening the medical faculty at St. University Volodymyr (29.04 in the old style).
1841
Council of St. Volodymyr University approved the decision about opening the 1st medical faculty in September 1841. First admission – 29 studentët. në 23 (9), shtator, professor M.I. Kozlov read the first lecture on anatomy, dhe në 26 (12), shtator, professor V.O. Karavayev – first lecture on encyclopedia and methodology of medicine.
1842
started the activity of medical faculty due to the new charter as of 1842, according to which the teaching of extra subjects was organizationally executed, the department of state medicine studies was establishedа
1843
profesor V.O. Karavayev became the first dean at medical faculty at St. University Volodymyr
1853
Opening of anatomical theater at medical faculty
1881
The student’s scientific society “Clinical society of students-doctors” was organized. The organizer of the society was A. Kysil, who later became a famous pediatrist and public leader.
1885
the surgical and therapeutic clinics were constructed
1888
the obstetric clinic was constructed;
1920
Kyiv Institute of Health Care, which united the medical faculty of St. University Volodymyr, Women’s Medical Institute, medical faculty of Ukrainian state university, u vendos. The odontologic university, later transformed into the faculty with the same name, was included into it in October 1920.
1921
Kyiv Institute of Health Care was renamed into Kyiv State Medical Academy, which later became Kyiv medical institute
1930
the newspaper “Red doctors, të cilat në 1936 was renamed into “Medical cadres”, u vendos.
1941
when the Great Patriotic War started the institute was evacuated to c. Kharkiv and later to Chelyabinsk.
1943
KMI renewed the classes in Kyiv
1946
Kyiv Medical Institute was given with the name of the President of Academy of Sciences of UkrSSR O.O. Bogomolets.
1965
The historical museum of medicine was organized on the basis of the institute (që nga 1982 – National museum of medicine of Ukraine).
1992
The institute was reorganized into Ukrainian O.O. Bogomolets state medical university.
1995
By the Decree from the President of Ukraine the university received the status of O.O. Bogomolets National medical university.
2003
Professor V.F. Moskalenko was elected to the post of the rector by the conference of representatives of labor collective on democratic principles for the first time in the activity of educational establishment, at that time he was the corresponding member of AMS of Ukraine, doktor i mjekësisë, honorary doctor of Ukraine, Minister of health care of Ukraine (2000-2002); now – academician of NAMS and corresponding member of NAPS of Ukraine, vice-president of NAMS of Ukraine, honorary worker of science and technology of Ukraine, member of WHO’s Committees, head at department of social medicine and health care, chief extraordinary specialist at MHC of Ukraine on organization and management of health care
2004
The symbolism of the University – Emblem, Anthem and Flagwere established and approved for the first time in the history of the establishment
Reorganization of stomatological polyclinic of MHC of Ukraine at NMU into Stomatological medical center of University
The University was appointed as the base establishment on coordination for implementation of Bologna declaration’s provisions in the higher medical education of MHC of Ukraine
Perspective plan for development of the University for 2004-2010 was developed and approved by the Scientific Council – the program document about strategic development of the establishment, prepared for the first time in its history
Establishment of English speaking teaching of foreign students at the University
2005
Establishment of Eastern European network of universities, e cila përfshin 35 higher schools from 7 vendet, under the aegis of the University in order to intensify the international cooperation, directed to realization of Bologna declaration’s principles.
2006
O, O. Bogomolets National medical university celebrated 165th anniversary since its foundations,
125th birthday of academician O.O. Bogomolets,
125th anniversary since establishment of the O.O. Kysil students’ scientific society,
115th birthday of the graduate from the establishment M.O. Bulgakov.
The construction of the new modern academic laboratorial complex of the University with the library was started.
2007
according to the state rating of Ministry of health care of Ukraine – first place among higher schools of III-IV accreditation levels due to direction of health care;
Golden medal at International exhibition “Modern education in Ukraine” in nomination “Integration of science and education in higher school”;
The only in the state the faculty for training of doctors in the sphere of physical culture and sport at O.O. Bogomolets National university and National university of physical education and sport of Ukraine;
2008
1st place in rating from Ministry of health care of Ukraine among higher schools of III-IV accreditation levels due to direction “Health care”;
3rd place in the state rating from Ministry of health care of Ukraine “TOP-200 Ukraine”
Golden Medal at International exhibition “Modern education in Ukraine” in nomination “Innovative studies in higher education”; Honorary title “Leader in modern education”;
2009
Famous lecture by laureate of Nobel Prize, academician Yevgen Chazov, who was awarded with the title of Honorary doctor of medicine at University.
The University was awarded with two Golden medals at International exhibitions “Modern education in Ukraine” and “Education and career”; honorary title “Leader in establishment of modern learning aids”.
2010
the University was awarded with 4 Golden medal at International specialized exhibitions “Education and career”, “Innovative studies in education” for “Development of students’ scientific research work”, “Work guidance among youth”, “Innovative studies in higher education”, “Innovative studies in comprehensive school”, “International cooperation in the sphere of education and science”;
The solemn meeting, devoted to graduation of doctors and pharmacists, took place at the National Palace of arts “Ukraine” with participation of Prime-Minister of Ukraine, Chairman of Supervisory Council of University Mykola Yanovych Azarov.
Professor V.F. Moskalenko, Vice-president of NAMS of Ukraine, academician of NAMS and corresponding member of NAPS of Ukraine, honorary worker of science and technology of Ukraine, honorary doctor of Ukraine, head at department of social medicine and health care, was elected to the post of the rector unanimously for the second time by the conference of representatives for labor collective of the University.
Modern lecture hall No 3, emëruar pas V.F. Voyno-Yasenetskyy, which became the winner at International contests among CIS countries “Prointegration awards 2010”, u hap. The contingent of persons that study at the University has increased to 10 ths. njerëz. The special training program for doctors at the expense of Kyiv regional state administration was launched for the first time among higher medical schools of Ukraine.
2011
President of Ukraine Victor Fedorovich Yanukovich and Metropolitan of Kyiv and all Ukraine, Primate of Ukrainian Orthodox Church VOLODYMYR congratulated the graduates from the University.
O, O. Bogomolets National medical university celebrated 170th anniversary since foundation, 200th birthday for Professor Volodymyr Opanasovych Karavayev, 130th birthday for academician Oleksander Oleksandrovych Bogomolets, 130th anniversary for establishment of O.A. Kysil students’ scientific society, 120th birthday for Mykhaylo Afanasiyovych Bulgakov, 20th anniversary since establishment of Ukrainian medical lyceum at O.O. Bogomolets NMU;
City special training program of doctors for health care establishments in c. Kyiv për 2011-2017 was implemented for the first time among higher schools of Ukraine;
Golden medal at international exhibition of educational establishments “Modern education in Ukraine” in nomination “Spiritual development of youth and physical improvements”;
1st place in rating from Ministry of education and science, youth and sport of Ukraine among higher schools of III-IV accreditation levels in nomination “Health care”;
4th place in state rating among higher schools within UNESCO project “TOP-200 Ukraine”;
Perspective complex plan for development of University for 2011-2017 was developed and approved by Scientific Council
The memorial plaques in honor of the first dean of medical faculty at St. University Volodymyr, profesor V.O. Karavayev, diplomuarit famshme V.F. Voyno-Yasenetskyy (St. plagë) dhe luajnë-shkrimtar dhe shkrimtar M.A. Bulgakov were erected at the administrative and morphological buildings of the University;
The graduates from the University received the diploma of international form “Diploma Supplement” for the first time;
The University was acknowledged as the Leader of modern education-2011, awarded with the Grand Prix and golden medal at the international exhibition “Modern educational institutions”;
The University joined to the association of the Great Charter for leading universities in the world (Magna Charta Universitatum), c. Bologna, Itali.


A doni discuss Bogomolets National Medical University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Bogomolets National Medical University on Map


Foto


Fotografitë: National University Medical Bogomolets zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Bogomolets National Medical University reviews

Join to discuss of Bogomolets National Medical University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.