Borys Grinchenko University Kyiv

Borys Grinchenko University Kyiv . Studimi në Ukrainë. Arsimi në Ukrainë

Borys Grinchenko Kyiv Details University

Aplikoni për Borys Grinchenko Universitetin Kiev

Përmbledhje


Borys Grinchenko Kyiv University është një multi-profili komunal institucion modern i arsimit të lartë i nivelit më të lartë të akreditimit. Ajo është universiteti i vetëm në Ukrainë e cila është në vartësi të Këshillit të Qytetit Kiev dhe kryesisht plotëson nevojat e sistemit arsimor Kiev.

Universiteti trajnon specialistë shumë konkurruese në bazë të standardeve ndërkombëtare në Bachelor, specialistët, Master dhe PhD (Aspirantura dhe Doctorantura) programet. Ajo mban 6th pozicion në renditjen e Ukrainës Kombëtare të Universiteteve Humanitare dhe Pedagogjike.

Universiteti ynë mban standarde të larta arsimore botërore dhe bashkëpunon me institucionet dhe organizatat në Rusi, Bjellorusi, Poloni, Letoni, Kazahstan, Turqi, SHBA, Spanjë, Kinë, Bulgari, Lituani, Izrael, Gjermania dhe Franca.

Borys Grinchenko Kyiv University është anëtar i Asociacioni i Universiteteve Evropiane (SHBA), Shoqata Ndërkombëtare e Universiteteve (TAKE), Shoqata Evropiane për Arsimin e të Rriturve (EAEA) dhe nënshkrues të Magna Charta Universitatum.

Procesi i pranimit në Borys Grinchenko Universitetin Kiev


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Instituti i Trajnimit në shërbim në arsim
 • Instituti i Shoqërisë
 • Instituti i Shkencave Humane
 • humanitare Institute
 • Instituti pedagogjik
 • Instituti Art
 • University College.

histori


Historia Universiteti filloi në 1874 me krijimin e kurseve Pedagogjike për trajnimin e mësimdhënësve në Kiev.

1919 Borys Grinchenko Instituti Pedagogjik filluan të veprojnë, të riorganizuar më vonë në kurset Kyiv Pedagogjike emëruar pas Borys Grinchenko. Këto kurse asimiluar disa kurse të tjera të ngjashme pedagogjike, të cilat të çojnë në themelimin e Institutit të Trajnimit të Mësimdhënësve në Kiev 1939.

1993 Kyiv Teacher Instituti i Trajnimit është dhënë emri i Borys Grinchenko. Ajo ishte ofruar trajnim në shërbim për mësuesit e shkollave të Kievit.

2002 ajo u riorganizua në Kiev Universitetin Pedagogjik Komunal quajtur pas Borys Grinchenko, dhe ajo filloi duke ofruar për të marrë gradë në mësimdhënie.

Në 2007 një epokë e re filloi në zhvillimin e universitetit. Një rektor i ri, Viktor Ogneviuk, ka bërë një angazhim për të transformuar universitetin, duke e bërë atë një vend modern, institucion dinamik dhe evropiane të orientuar arsimore. në 8th tetor, 2008universiteti u riemërua në Borys Grinchenko Universitetin Kiev, duke u bërë një universitet klasike dhe tani që ka mundësi për të ofruar diploma të ndryshme, jo vetëm trajnimin e mësuesve. Kjo ka lejuar të regjistrohen më shumë studentë dhe për të rritur diversitetin.

shtator, 2008 – Këshilli Akademik i Universitetit zhvilluar dhe miratuar konceptin e zhvillimit të Universitetit për 2008-2012 vjet.

janar 1,2008 - Instituti i Psikologjisë dhe Pedagogjisë Sociale, humanitare Institute, Instituti i parashkollore, Fillore dhe Art Education, Kolegji Universitar janë themeluar dhe ka përfshirë në strukturën e Universitetit

Mund 20, 2008 - një ndërtesë e re University hapi dyert e saj për akademikët e Universitetit dhe studentëve.

shtator, 1, 2008 - Instituti i Lidershipit, Edukimi Legjislacioni dhe Politika ka filluar punën e saj në strukturën e Universitetit.

2008-2009 vit akademik - specialitete dhjetë (diploma) mori më të lartë (IVth) niveli i akreditimit

tetor 8, 2009 - Kyiv University Komunal Pedagogjik emëruar pas B.D. Grinchenko u riemërua në Borys Grinchenko Universitetin Kiev.

2010 - Gjashtë Institutet (humanitar, pedagogjik, Arts, Lidershipi dhe Shkencave Sociale, Psikologji dhe Pedagogji Sociale, Në shërbim Trajnim) dhe një College University, si dhe qendrat shkencore dhe metodologjike dhe laboratorët kërkimore kanë funksionuar në strukturën e Universitetit.

2010 - Borys Grinchenko Muzeu u hap në Universitetin tonë.
qershor, 2010 - University marrë më të lartë (IVth) niveli i akreditimit

shtator 1, 2010 – numri i studentëve është gjashtë mijë. Universiteti trajnon specialistë në 7 programet Specialists Junior, 12 programet Bachelor, 11 Programet Master.

shtator 2010 - Viktor Ogneviuk, Rektori i Universitetit nënshkruar Universiteti Magna Charta në Bolonjë, Itali

2010-2011 - University filluar projektin social “Me Kiev dhe Kiev”

gusht 22, 2011 - monument për Borys Grinchenko u hap për kontributet bamirëse të akademikëve, nxënësit dhe punonjësit e arsimit, me mbështetjen e Këshillit Kyiv.City

Nga 14 - 17 2011 në Malmo, Suedi, Asambleja e Përgjithshme e Shoqatës Evropiane për Arsimin e të Rriturve (EAEA) miratoi formën e aplikimit të Borys Grinchenko Universitetit Kiev si një anëtar i asociuar i EAEA.

qershor 26, 2012 - University mbajtur vendin e shtatë në renditjen zyrtare të universiteteve Ukrainian klasike.

gusht 28, 2012 - Këshilli Akademik i Universitetit u quajt Instituti i lidershipit dhe Shkencave Sociale në Institutin e Shoqërisë

shtator 1, 2012 - Numri i studentëve të Universitetit është më shumë se 7 mijera. Universiteti trajnon specialistë në 12 Programet Junior Specialist, 34 programet Bachelor, 18 programet master dhe 18 programe PhD.

tetor 4, 2012 - Qendra e Studentëve praktike Trajnimi u hap për studentët e specializuar në arsim fillor dhe parashkollor Arsimit kryesuar nga Tamara Proshkuratova, Hero i Ukrainës, I nderuar mësues me një 25 historia vit mësimor..

nëntor 15, 2012 - Viktor Ogneviuk u rizgjodh për mandatin e dytë si Rektori i Borys Grinchenko Universitetit Kiev.

nëntor 19, 2012 - Universiteti u bë anëtare e Shoqatës Ndërkombëtare të Universiteteve.

Më 25 janar 2013, në Stamboll, Këshilli fundit EUA ka miratuar kërkesën Borys Grinchenko Kyiv University për një anëtarësim të asociuar individual.

 

dhjetor 2013- Rektorati i Universitetit ka shprehur qëndrimin e saj civile në letër të hapur drejtuar Presidentit dhe Parlamentit të Ukrainës, në të cilën dënoi shpërndarjen e energjisë e protestave paqësore të studentëve në Sheshin e Pavarësisë në Kiev në nëntor 30, 2013. Ankesa u qarkulluar përmes mediave dhe internetit Universitetit.

marsh 21, 2014ngritjen -ceremonial i flamurit të Bashkimit Evropian në Universitetin pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Asociimit midis Ukrainës dhe BE-së.

7 shkurt – korrik 2014- në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtar të kryer shkëmbimet akademike me Universitetin Zhejiang Normal. Pesë studentë të Humanities Institute studiuar falas në Universitetin Zhejiang Normal.

gusht 27, 2014- nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim ndërkombëtar me Universitetin e Konstandinit filozofit në Nitra (Slovakia).

shtator 5, 2014- nënshkruar një memorandum bashkëpunimi me organizatën Publik «Wikimedia-Ukrainë» në fushën e veprimtarisë shkencore dhe arsimore të projektit.

14 – 21 shtator 2014- Kurse verore mbajtur në Nitra (Slovakia) në kuadër të projektit ndërkombëtar TEMPUS-DESIRE. Në kurset e trajnimit dhe diskutimet e temave kryesore të projektit morën pjesë shkencëtarët e universiteteve të Ukrainës, Gjeorgji, Armeni, Slovakia, Belgjikë. Universiteti ka marrë software për dizajnimin e objekteve për laboratorët largët PTC Creo – 500 licencat; software për dizajnimin bordet e qark Altium Designer – 20 licencat.

shtator 2014- nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim ndërkombëtar me Shkollën e Biznesit të Gjenevës (Switzerland).

nëntor 19, 2014- nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me organizata publike «Shoqata e Avokatëve të Ukrainës» Ukrainës.

10 dhjetor 2014- hapja e madhe e punëtorive edukative dhe krijuese e prodhimit bizhuteri dhe qeramikë artit e Institutit të Artit të bas Universitetit dhe Borys Grinchenko bëri ata (skulptor Dmitry Dorohostayskyi, një i diplomuar i Universitetit).

dhjetor 15, 2014 (Varshavë, Poloni) - nënshkruan një marrëveshje për bashkëpunim në mes të Sindikatave e Rektorëve të Ukrainës dhe Gjermanisë. Rektori Viktor Ogneviuk mori pjesë në konferencën e rektorëve të universiteteve në Gjermani, Polonia dhe Ukraina, ku ai ka paraqitur një raport «zhvillimin modern të arsimit të lartë në Ukrainë».

3 shkurt 2015-signed marrëveshjen për bashkëpunim ndërkombëtar me Universitetin e Silesia (m. Katowice, Poloni).

shkurt 15, 2015-Universiteti bashkua Bashkësinë marshimin e Lituanisë dhe Ukrainës. Dita e Pavarësisë e Lituanisë në Sheshin Evropian në Kiev shpaloset flamujt e Lituanisë dhe Ukrainës, duke krijuar lloj pëlhurash dy kilometrash me zemër simbolik - një shenjë e miqësisë midis vendeve.

shkurt 26, 2015- ishte vizita zyrtare e delegacionit Humanitare Institutit të Universitetit të Białystok në Poloni. U mbajtën lektorë të ftuar të specialistëve Universitetit, prezantimet, Takimet me Fakultetin e Departamentit Ndërkombëtar, Departamenti i Studimeve Filologjisë «Lindje - Perëndim» udhëhequr nga Profesor Jaroslav Lavskyi dhe janë bërë planet për zhvillimin e mëtejshëm të kontakteve reciprokisht të dobishme midis universiteteve.

marsh 2, 2015Marrëveshja -signed bashkëpunim me Universitetin e Granadës (Granada, Spanjë) – një nga institucionet më të mëdha dhe më prestigjioze të arsimit të lartë në Spanjë. projekte të përbashkëta kërkimore nga departamentet e, Webinars, mobiliteti akademik, zhvillimi i projekteve kërkimore për të marrë pjesë në programet e granteve të Bashkimit Evropian dhe shkëmbimin e përvojës në fushat përkatëse janë planifikuar.

prill 6, 2015-signed një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Gediz (Izmir, Turqi).

prill 8, 2015pjesë -Si e një program shkëmbimi ndërmjet Borys Grinchenko Universitetit Kiev dhe në Universitetin e Paris-Sorbonne mbajtur një seminar me vezë të Pashkëve dhe performancës valle e nxënësit specialiteti «koreografi» me performance «Le Soleil vetvete Leve en Ukrainës» në Institutin Kombëtar të Oriental Gjuhë dhe qytetërimet (INALCO) Në Paris.

Mund 15, 2015 - Borys Grinchenko Kyiv University nënshkruan një marrëveshje për bashkëpunim ndërkombëtar me universitet kryesor i Polonisë - Universiteti Lodz, cila ka 13 fakultete dhe ofron 70 programet e studimit dhe 182 specializime.

Mund 25, 2015 - Borys Grinchenko Kyiv University nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi me një nga qendrat më të mëdha akademike në Poloni - Universiteti Adam Mickiewicz në Poznan, i cili ofron arsimim dhe hulumtim në 49 rajonet e Polonisë dhe 183 specializime, ajo ka trajnuar mbi 47 mijë. Studentët dhe më shumë se 1,300 studente te diplomuar.

28-29 Mund 2015-Borys Grinchenko Kyiv University vizitoi shkencëtar nga Universiteti i Tampere (Finlandë) Profesor Seppo Holtya. Me pjesëmarrjen e tij u mbajt seminar shkencor «Ekspertët, konsulentët, menaxherët e arsimit: qasjet ndërdisiplinore në arsim ».

Ne korrik 2015-Në vlerësim rezultatet Webometrics Borys Grinchenko Kyiv University u rrit në 29 vendin nga 295 Universitetet e Ukrainës, i cili erdhi në renditjen botërore.

gusht 24, 2015-signed një marrëveshje për bashkëpunim ndërkombëtar me Kombëtare dhe Kapodistrian Universitetin e Universitetit Athens.Athens ka pesë fakultete dhe tri institutet, ka më shumë se pesëdhjetë mijë studentë dhe është një nga pesë universitetet më prestigjioze në Greqi.

shtator 1, 2015-Së pari-vit studentët e departamentit e romancë Filologjisë dhe krahasuese linguistikën e Institutit Humanitar mirëpritur Isabel Alvarez, një përfaqësues i Lisbonës universitetit. Ajo theksoi rëndësinë e studimit profesional disa gjuhë të huaja në hapësirën e sotme të globalizuar dhe të integruar evropian, përfshirë unitetin dhe dallimet e kulturave gjuhësore kombëtare, komunikimi ndërkulturor.

shtator 3, 2015 - mbajtur takimi i Rektorit të Borys Grinchenko Kiev viktor Ogneviuk me pjesëmarrësit e projektit IRNet (Rrjeti hulumtimi ndërkombëtar për studimin dhe zhvillimin e ri të teknologjive dhe teknikave për pedagogjinë inovative në TIK, e-mësim dhe kompetencat ndërkulturore). Pjesëmarrësit ishin shkencëtarët nga Universiteti i Silesia (Poloni), Universiteti i Ostrava (Republika Çeke), Universiteti i Konstandinit Filozofit në Nitra (Slovakia), University Lusiada (Portugali).

shtator 8, 2015-Në kuadër të Memorandumit mes Research Laboratory Educology dhe Shkollën e Menaxhimit të Universitetit të Tampere (Finlandë) në Universitetin mbajtur një ligjëratë mysafir të Seppo Holtya, profesor i Universitetit të Arsimit të Lartë e Tampere-së Research Group në lidhje me sigurimin e cilësisë.

shtator 25, 2015-signed një marrëveshje për bashkëpunim ndërkombëtar me Akademinë e Edukimit Fizik dhe Sportit (Gdansk, Poloni).

tetor 1, 2015-within kuadrin e International Projekti Tempus dëshirën 544091-TEMPUS-1-2013-1-BE-TEMPUS-JPCR «zhvillimin e kurseve të sistemit të ngulitur me zbatimin e qasjeve inovative virtuale për integrimin e kërkimit, Edukimi dhe prodhimit në UA, JAP, MD »Borys Grinchenko Kyiv University trajnuar Goldi laborator të largët, projektuar për të studiuar bazat e elektronikës, Inxhinieri elektrike dhe projektimin e sistemeve të kontrollit për laboratorët e sisteme te integruara.

tetor 1, 2015-Borys Grinchenko Kyiv University nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi me qendrën ukrainas-turke kulturor «Syaivo».

8 tetor 2015Komisioni Evropian -Ai përfunduar auditimin e TEMPUS dëshirës Projekti «zhvillimin e sistemeve të ngulitur duke përdorur qasje inovative për integrimin virtuale e shkencës, arsimi dhe industrisë në Ukrainë, Gjeorgji, Armenia »544091-TEMPUS-1-2013-1-BE- TIME- JPCR, në të cilën merr pjesë Grinchenko Universitetin e Borys Kiev. Ekspertët vlerësoi lart rezultatet e punës ekipore të Universitetit për periudhën e parë të projektit.

8 tetor 2015-session i këshillit të qytetit miratoi një botim të ri të Statutit të Universitetit, që korrespondon me Ligjin e Ukrainës «mbi arsimin e lartë» dhe e bëri të mundur për të zbatuar plotësisht kërkesat e tij.

tetor 28, 2015-held një leksion mysafir të deleguarit e ekonomisë gjermane në Ukrainë z. Alexander Marcus për studentët e Institutit të Shoqërisë së Borys Grinchenko Universitetit Kiev. Zoti. Marcus zbuluar tiparet e Delegacionit të Ekonomisë Gjermane në Ukrainë dhe perspektivat e bashkëpunimit gjermano-ukrainas.

nëntor 9, 2015 - kaloi në raundin kualifikues të ekspertëve të gjuhëve Ukrainës dhe të huaj, mësuesit e ardhshëm vullnetare në projekt «SlovOpys-line» e. Aplikantët janë kaluar testin motivues dhe intervistën. Bashkohu me falas online Kursi dëshirojnë qytetarët e Polonisë, Mbretëria e bashkuar, Portugali, Norvegji, të cilët janë të interesuar në kulturën, gjuhën dhe historinë e Ukrainës. «SlovOpys-line» është një platformë e madhe për të përmbushur këto nevoja. Linguist’s students will be able to communicate with foreigners to improve their skills and make new friends.

nëntor 11, 2015 – signed an agreement with the Suleyman Sah University (Turqi), within the scientific cooperation, organization of mobility for teachers and students, as well as joint projects and research is expected.

nëntor 11, 2015–with the assistance of the US Embassy in Borys Grinchenko Kyiv University held a lecture by renowned scientist, Ph.D., Vice President of the American Research Institute, author of several books on quality assurance Mark Schneider.

nëntor 20, 2015–International scientist database Index Copernicus published the results of indexing of Journals Master List 2014. Ukrainian-Polish Yearbook «Educology» of Borys Grinchenko Kyiv University became a multi-database InfoBase Index, i cili mbulon literaturë shkencore nga e gjithë bota.

nëntor 24, 2015-Borys Grinchenko Kyiv University nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Central Lancashire në Qipro. Bashkëpunimi me Universitetin e Qipros do të fillojë me shkollën verore e integrimit evropian.

nëntor 25, 2015-Borys Grinchenko Kyiv University filloi zbatimin e marrëveshjeve me kompleksin kulturor dhe Muzeu Artit «Art Arsenal». Bashkëpunimi hap pjesëmarrjen dhe zbatimin e përbashkët të ngjarjeve të ndryshme kulturore, projektet ekspozitë, duke kaluar praktikën e artit dhe kulturës specialitete nxënësve në Arsenal Art muze.

nëntor 25, 2015– Borys Grinchenko Kyiv University signed an agreement on cooperation with civil society organization «Ukrainian Helsinki Human Rights Union» one of the largest association of human rights organizations in Ukraine.

janar 18, 2016–held a public lecture of Universidad del Norte (Asuncion, Paraguay) Professor Igor Protsenko during his visit to Borys Grinchenko Kyiv University with the presentation of the novel «Gunter’s Winter» by Juan Manuel Marcos, which was translated into more than 40 Gjuhë.


A doni diskutuar Borys Grinchenko Universitetin Kiev ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Borys Grinchenko Kyiv University on Map


Foto


Fotografitë: Borys Grinchenko University Kyiv zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Borys Grinchenko Kyiv University reviews

Join to discuss of Borys Grinchenko Kyiv University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.