Dnipropetrovsk National University

Dnipropetrovsk National University

Dnipropetrovsk Details National University

Aplikoni për të Dnipropetrovsk National University

Përmbledhje


Oles Honchar Dnipropetrovsk National University është një institucionet e arsimit të lartë në Ukrainë. Ajo u themelua në 1918. katër fakultete e para ishin histori e gjuhësi, ligj, mjekësi dhe fizikë dhe matematikë.

Sot universiteti ka të nivelit të IV akreditim, me 20 fakultete dhe 1,300 profesorë, 850 e tyre doktorantëve. Universiteti ka rreth 22,000 Studentët ukrainas dhe oferta 87 diploma. Ajo ka rreth 3,000 studentë ndërkombëtarë nga 20 vendet.

Ajo ka lidhje të forta me një nga qendrat hapësirë ​​raketa të botës më të madh të, Yuzhnoye Dizajn Bureau, dhe organizata të tjera industriale dhe shkencore në fushën e Donetsk-Pridneprovsk me popullsi prej më shumë se 15 milion njerëz.

Duke qenë një qendër e madhe arsimore dhe kërkimore, Dnu ofron trajnime në të gjitha nivelet e kualifikimeve: diplomë master, Shkalla specialistit, Diplomë Bachelor. Përgatit studiuesit dhe mësuesit e universitetit në të pasuniversitar dhe mjekun e kurseve shkencore. arsimi i lartë i dytë mund të merret.

Sipas një vendimi të Kolegjiumit të Akreditimit Ndërsektoriale dhe me urdhër të Ministrisë së Shkencave dhe të Arsimit të Ukrainës Dnipropetrovsk Universitetit Kombëtar është akredituar si institucion më të lartë të akreditimit të nivelit 4-rt. Sipas sondazhit të UNESCO-s Dnu merr vendin e 6-të gjitha institucionet e arsimit të lartë të Ukrainës për shkak të treguesve të saj akademike dhe kërkimore.

BOTTOM ka 63 marrëveshjet me institucionet e arsimit të lartë dhe qendrat kërkimore nga shumë vende të Evropës, Azi, SH.B.A, Kanadë. Dnu është bashkuar punën e programit TEMPUS në Ukrainë. Projekti i parë për reformimin e ekonomisë u fitua në 1993. Që atëherë Dnu ka fituar 14 projektet (duke përfshirë edhe tre projekte shumë Tempus në 2009) për sa i përket 1 te 3 vjet në sektorët e shkencës dhe arsimit, si ekonomi, drejtuesit, menaxhim të universitetit, informatikës sociale dhe ekonomisë ndërkombëtare.

Biblioteka ka 2,600,000 vëllime dhe dhoma e bibliotekës kompjuter.

që nga 2007 Dnu është duke marrë pjesë në Projektin "Dritaren e Bashkëpunimit të Jashtëm" Erasmus Mundus. Në planin e ka një paragraf në lidhje me zhvillimin e marrëdhënieve të ngushta me universitetet e BE-së, dhe forcimin e programeve të shkëmbimit. Pjesëmarrja duhet ngritur aftësitë e mësuesve Dnu dhe përmirësimin e stilit të mësimdhënies. Projekti mund të japin mundësinë e progresit në implementimin e standardeve të Bolonjës, përfshirë ECTS dhe sigurimin e cilësisë.

Procesi i pranimit në Dnipropetrovsk National University


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Ukrainës dhe të huaj Filologjisë dhe Studimi i Arteve
 • Fakulteti i shkencave sociale dhe marrëdhënieve ndërkombëtare
 • Fakulteti historik
 • Fakulteti Psycological
 • Gjeologjike-Geographic Fakulteti
 • Fakulteti i matematikës të Aplikuara
 • Departamenti Law
 • Departamenti i Fizikës, Electronis dhe sistemet kompjuterike
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti Ekonomik Ndërkombëtar
 • Fakulteti i sistemeve dhe mjeteve të komunikimit masiv
 • Fakulteti fizike dhe teknike
 • Fakulteti i mekanikës dhe matematikë
 • Facilty i Kimisë
 • Fakulteti i biologjisë, ekologji dhe mjekësi

histori


Përpjekja e parë për të krijuar universitetin në Katerynoslav (ish emri i Dnipropetrovsk) është bërë në fund të shekullit XIX, Kur urdhëresa e nxjerrë një car ishte lëshuar. Por praktikisht kjo ide u mishëruar vetëm në gusht të 1918 për shkak të përpjekjeve këmbëngulës të intelektualëve të vendit dhe mbështetjen e shkencëtarëve të famshëm ukrainas V. Vernads'kyi, D. Bgli, M. Vasylenko, L. Pysarzhevs'kyi, në bazë të aplikimit të cilëve u miratua vendimi për hapjen e universitetit në kuadër të katër fakulteteve: historiko-filologjike, gjyqësor, mjekësore dhe fizike-matematikore.

prandaj, në vjeshtën e 2008 universiteti ka festuar solemnisht e nëntëdhjetë vjetorit nga koha e themelimit të saj. Statusi zyrtar i krijimit të arsimit kombëtar i jepet universitetit me Dekretin e Presidentit të Ukrainës në 2000, dhe më 25 qershor, 2008 sipas dekretit të Kabinetit të Ministrave të Ukrainës N 884-p, universiteti është emëruar pas shkrimtarit të famshëm ukrainas, shkencëtar, figurë publike - Oles Terentiovych Honchar.

Universiteti është krenar për pleiad të shquar shkencëtarëve-akademikëve dhe anëtari përkatës i Akademive Kombëtare të Shkencave të Ukrainës, Rusia dhe vendet e tjera, profesorët të cilët kanë pasuruar potencialin e shkencës amtare, fituar njohje kombëtare dhe ndërkombëtare me ndihmën e ideve të tyre origjinale dhe hulumtime. Ata janë shkencëtarë të tilla si G.V. Kurdyumov, V.I. Danylov, I.Ye. Ogievets'kyi, S.M. Nikol'skyi, D.O. Svirenko, O.M. Dynnyk, L.V. Pysarzhevs'kyi, D.I. Yavornyts'kyi, V.S. Budnyk, T.F. Herasyuta, V.I. Mossakovs'kyi, O.L. Bel'gard, A.P. Travleyev, I.F. Koval'ova, V.P. Motornyi dhe shumë të tjerë.

Për shkak të përpjekjeve të shkencëtarëve kryesorë dhe të gjithë personelin e profesorëve dhe mësimdhënësve, njohur shkollat ​​shkencore në sferën e matematikës, mekanikë, Fizika radio dhe elektronike radio, teknikë raketë-hapësirë, neurocybernetics, Biotechnologies, kimia inorganike, historiografia dhe burim studimi, Historia e Ukrainës, arkeologji, studimet gjermanike, studimi i literaturës dhe gjuhësisë etj. janë themeluar dhe janë zhvilluar me sukses. Arritjet e shkencëtarëve të universitetit janë të shënuara me çmime të shumta kombëtare dhe degëve, çmimet, Grantet e institucioneve të huaja shkencore-arsimore.

krejt, mbi 120000 Specialistët u diplomua nga universiteti gjatë kohës së ekzistencës së saj, pa të cilët çdo sferë të jetës sonë shoqërore do të ishte e vështirë të imagjinohet.

Të diplomuarit e Dnipropetrovsk punës kombëtare universitare në sfera të ndryshme të ekonomisë Ukrainës, vendet e CIS. Ata janë të parët e institucioneve shtetërore, strukturat arsimore dhe shkencore, shoqatat e prodhimit, qendra kulturore, dhe masmedia. Më të famshme në mesin e tyre janë L.D. Kuçma (Presidenti i Ukrainës në 1994 - 2004), Kryeministri i Ukrainës YU.V. Timoshenko, Heronjtë e Ukrainës O.T. Honchar dhe P.A. Zahrebel'nyi, Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të hapësirës të Ukrainës, Hero i Ukrainës Yu.S. Alikseyev, shefi projektuesi i SCB "Pivdenne", Hero i Ukrainës, akademik i Ukrainës NAS S.M. Koniukhov, designers e sistemeve të raketave-hapësirë ​​Yu.P. Semenov, A.K. me pothuajse, Heronjtë e Ukrainës V.A. Sichovyi dhe V.G. Komanov, një akademik i Ukrainës NAS, një rektor i Universitetit Kombëtar Donets'k, Hero i Ukrainës V.P. Shevchenko, akademikët V.P. Gorbulin, P.P. Shyrshov (Hero i Bashkimit Sovjetik), G.M. Savin, I.M. Khalatnykov, O.M. Trubachov, V.V. Pylypenko dhe shumë të tjerë.

Sot Universiteti është një krijimi më i lartë arsimor i nivelit VI e kompleksit akreditimit multibranch arsimor-shkencor ku 20 fakultetet, një kurs post-diplomuar dhe një institucion i kandidaturës doktoraturës, 3 kërkimore shkencore, përfshirë 150 mjekët e shkencës, profesorët dhe pothuajse 700 Kandidatët e shkencës, mësim. Në strukturën e universitetit janë gjithashtu më të larta arsimore pedagogjike kolegj, shkolla teknike e Machine-Ndërtimi raketa-hapësirë, Zhovti Vody shkollës industriale teknike), një departament përgatitore (duke përfshirë Departamentin e tillë për të huajt), një qendër rajonale e studimit të vazhdueshëm "Prydniprovia" (në strukturën e Qendrës janë kolegjet dhe shkollat ​​teknike, lyceums, gjimnazet, shkolla, shoqatat e prodhimit), një qendër e problemeve humanitare të arsimit, Qendra Rajonale e monitorimit arsimit dhe të tjerët.

mbi 15000 studentët studiojnë në universitet në 87 Specialitete me sasi të licencuar e pranimit mbi 3000 njerëz, dhe gjithashtu studentët e huaj dhe studentët pasuniversitarë më shumë se nga 20 vende të botës. Arsimore-pedagogjike dhe procesi shkencor në universitet është dhënë në nivel të mirë të standardeve të native dhe botërore.

Një spektër i hulumtimeve shkencore i Universitetit Kombëtar Dnipropetrovs'k (BOTTOM) si një universitet klasike mbulon të gjitha shtatë drejtimet prioritare të shkencës dhe teknikë zhvillimin e Ukrainës. u formuan shkollat ​​shkencore, të cilat janë të famshme në Ukrainë dhe përmes kufijve të saj, të cilat kanë Peopleware e nevojshme dhe mundësitë potenciale me ndikim për zhvillimin.

Shkencëtarët e universitetit të publikojë gjatë 20 Monografi çdo vit, pothuajse 2000 manuale shkencore. Fondi Patent nga shpikësit numëron pothuajse 1600 patentat dhe certifikatat e autorësisë dhe ajo është në rritje nga shpikjet e reja çdo vit.

pothuajse 5000 Studentët marrin pjesë në forma të ndryshme të përpjekjeve shkencore. Ata publikojnë më shumë se 600 Artikujt çdo vit; ato gjithashtu marrin çmime të shumta në konkurse të ndryshme, Konkurseve.

National University Dnipropetrovs'k zhvillon një bashkëpunim ndërkombëtar në kontekstin e pothuajse 50 Marrëveshjet dy anë me universitetet kryesore të huaja dhe qendra shkencore. Kjo është një lider në lidhje me pjesëmarrjen rajonale në programin "TEMPUS / TACIS" nën patronazhin e Bashkimit Evropian. Ndihmë Total grant për Dnu nga fillimi i pjesëmarrjes në këtë program (1994) është e gjatë 2 dollarë mln USA. kështu, në 2004 në Dnu sukses përfundoi marrëdhëniet ndërkombëtare të projektit "dhe studiot evropiane: një program i ri arsimor dhe specialitete ", rezultati i së cilës është hapja e një specialiteti të ri "marrëdhëniet ndërkombëtare". Në 2005 projekt i ri TEMPUS filluar "Modernizimi sistematik i menaxhimit të universitetit" dhe "Departamentet modernizimin e marrëdhënieve ndërkombëtare". Anëtarët e konsorciumit (përveç Dnu) janë Universiteti i Kordobës (Spanjë), Universiteti i Shkencave të Aplikuara (Gjermani), Universiteti Ndërkombëtar Kyiv, Zaporizhzhia komb akademi al inxhinieri, Odessa universiteti ekonomik kombëtar, Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës.

National University Dnipropetrovs'k është anëtar i Magna Charta të universiteteve evropiane (Magna Charta Observatory) i shoqatës Euroaziatike e universiteteve që bashkon 69 duke çuar institucionet arsimore të vendeve të CIS dhe shtetet baltike. Nuk është një shkëmbim intensiv i nxënësve, shkencëtarët dhe mësuesit në përputhje me drejtimet e punës së universitetit dhe të huaj qendrat e-partnerët e saj. mbi 100 mësuesit dhe kolegët e pjesës kërkimore-shkencore janë në udhëtimet e huaja të biznesit çdo vit. përafërsisht 30 lektorë të huaj dhe shkencëtarët të marrin pjesë në procesin arsimor të universitetit çdo vit.

gjatë vetëm 2004-2008 mbi 60 delegacione vizitoi Dnu, veçanërisht, nga Instituti tekstilit Shandun (valë, Kinë), Universiteti i Lindjes së Mesme Teknike (Ankara, Turqi), Kongresi Appararus SHBA në krye të Jerry Vans, një grup i këshilltarëve të Eurocomission në krye të Loren Drotti, Ambasadori i Francës në Ukrainë Jean-Pol Vesian dhe të tjerët.

Një bibliotekë shkencore të universitetit është një nga më të madh në mesin e bibliotekat e institucioneve arsimore Prydniprovia. Ka mbi 2 kopje mln në fondet e saj, 1 mln 400000 e cila është e publikimeve shkencore nga fusha të ndryshme të dijes, 460000 kopjet janë literaturë edukative metodologjike, 165000 - Belles-lettres, 300000 - botime periodike, mbi 100000 - Publikimet e huaj.

National University Dnipropetrovs'k ka Prysamars'kyi biosferës ndërkombëtare seli të përhershme, kopshte botanike, një kompleks i faunës ujërave të ëmbla "Akvarium", një muze zoologjik.

Perla e universitetit është një pallat i nxënësve, e cila është caktuar të jetë monument historik-arkitektonike të rëndësisë kombëtare me vendim të qeverisë. 24 kolektivave e aktiviteteve amatorë të artit të punuar në Pallatin e studentëve të universitetit, 13 prej tyre kanë tituj nderi "National" ose "shembullore".

Universiteti ka një bazë moderne sportive - një stadium, fusha sportive, një Pallati i sportit, ku 7 salla sportive janë, një not-pishinë 25×50 m, një not-pishinë për fëmijë, një sallë për gardh, ka edhe punë seksionet e 15 llojet e sporteve.

Nuk është një sindikatë në universitet. Ajo promovon zgjidhjen e pyetjeve të ndryshme të jetës së nxënësve, organizimi i masave kulturore-masive, mbrojtja sociale dhe përmirësimin e shëndetit nxënësve. Studentët janë dhënë mundësinë për të marrë trajtim në sanatorium-preventorium e Dnu, për të marrë pjesë në një punë të universitetit nëpërmjet Organizata sindikale.

Një kamp sport-shëndetësore "Sosnovyi Bir", e cila është e vendosur në një nga pjesët më piktoreske të Dnipropetrovskit, në të njëjtën kohë mund të marrë 240 campers. përafërsisht 800 njerëz të pushuar në një kamp sport-shëndetësore të universitetit çdo vit.

Dnu Polyakov rektor Mykola Viktorovych, doktor i shkencave fiziko-matematike, profesor, anëtar aktual i Akademisë së Shkencave të institutit të lartë të Ukrainës e të mësuarit, njeri i nderuar i shkencës dhe teknikë të Ukrainës, lindur ne 1946, diplomuar në Fakultetin mekanik-matematikore të universitetit shtetëror Dnipropetrovsk në 1971. Ai punoi si dekan i fakultetit mekanike-matematikore nga 1989, si pro-rektor i punës arsimore nga 1996. Ai është rektor nga nëntori 1998. Ai është shpërblyer me urdhërat "Për merita" e të gjitha tre gradë.


A doni diskutuar Dnipropetrovsk National University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Dnipropetrovsk National University në hartën


Foto


Fotografitë: Dnipropetrovsk National University zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Dnipropetrovsk National University

Join për të diskutuar e Dnipropetrovsk National University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.