Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev”

Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës Kiev Institutin Politeknik

Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev” Detaje

Aplikoni për Universitetin Kombëtar Teknik të Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev”

Përmbledhje


Kyiv Institutin Politeknik (që nga 1998 - Universiteti Kombëtar teknike e Ukrainë "Kiev institut politeknik" - NTUU "IPK") u themelua në 1898. Gjatë periudhës së ekzistencës së saj ajo ka trajnuar 370 mijë e specialistëve, 60 mijë prej të cilave gjatë të periudhës së pavarësisë së Ukrainës.

renditet IPK 4% nga universitetet më të mira të botës, sipas të QS ndërkombëtare të vlerësimit dhe Webometrics.

Ai çdo vit mban pozitat më të larta në mesin e më të mira institucionet e larta arsimore të Ukrainës - "Compass" dhe "TOP-200 Ukrainë".

Sipas Google Corporation, ajo është më popullor krijimi i arsimit të lartë i Ukrainës gjatë viteve të fundit.

NTUU "KPI" është një nga qendrat më të mëdha të arsimit në Evropë. ajo trajnon 25 mijë e studentëve, postgraduates; doktorata, si student i huaj nga vendet fqinje dhe tani jashtë vendit. Çdo student i gjashtë i qytetit Kiev është marrja e arsimit në IPK-së dhe çdo profesor dhe shok 25 profesor i Ukrainës është një bashkëpunëtor i IPK-së, në mesin e të gjitha qendrat teknike larta arsimore të vendit tonë, çdo fakultet pestë dhe karrige është aftësia e kryesuesit të IPK-së.

Universiteti ka 19 fakultetet, 9 institutet arsimore dhe shkencore, disa institutet shkencore dhe kërkimore dhe qendrave arsimore. Ajo trajnon Bachelors, Specialistët dhe Masters, PhD dhe Mjekët e Shkencës. Universiteti ka vet shtëpinë e saj botuese "Polytechnika". Ajo punëson më shumë se 500 profesorë dhe mbi 1300 profesorë të asociuar.

Të gjitha dhomat dhe laboratorët janë të pajisur me pajisje moderne; teknologjive arsimore rrjetit kompjuterik të reja janë duke u zbatuar që mundëson për të siguruar arsim të kualifikuar që të përmbushur kërkesat e universiteteve më të mira të huaja.

Ndërtesa Institute dhe NTUU "KPI" fakultete, si dhe bujtina universitetit janë të shpërndara mbi fushën e 160 hektar. Kjo është një qytet i vërtetë në qytet. Universiteti ka Qendrën e vet të kulturës dhe artit, Kompleksi modern sport, Poliklinika, katër sportive dhe rekreative bazat nga lumi Dniper, në Detin e Zi dhe në Karpate. Biblioteka e tij shkencore dhe teknike është një nga më të mirë në vend.

NTUU "KPI" është një organizatë kryesor i rrjetit kombëtar të informacionit të krijimit të arsimit të lartë dhe instituteve të Akademisë Kombëtare të Shkencave - Uran që është i integruar me rrjetin europian arsimimi - GEANT. Universiteti është bërë iniciator i "Qendrës së llogaritjeve Superkompjuteri dhe të dhënave" në Ukrainë.

Zhvillimet e reja të NTUU "IPK" janë shpërblyer me çmimin e Shtetit të Ukrainës në fushën e shkencës dhe teknologjisë. park shkencore "Kiev Politeknik" luan një rol të rëndësishëm në komercializimin e rezultateve të kërkimit shkencor dhe zhvillimet teknike të universitetit.

NTUU "KPI" bashkëpunon me universitetet teknike të dhjetra vende të botës, shumë organizata ndërkombëtare (UNESСO, KINGDOM, WIPO, NATO, EDNES, Icsu, CODATA etj) dhe korporatat më kryesore dhe firma (MOTOROLA, SIEMENS, Festo, SAMSUNG, INTEL etj), merr pjesë në edukative ndërkombëtare, Projektet shkencore dhe programet.

Ata që janë të interesuar në historinë e shkencës dhe teknologjisë janë të familjarizuar me shtetin muze politeknik të NTUU "IPK" qenë një nga muzeumet më të mëdha të Ukrainës e teknologjisë dhe pajisjeve dhe muzeun më të madh universitar të Ukrainës.

Për të kujtuar paraardhësit e njohur nuk është një monument për të diplomuarit e famshme, shkencëtarët jetët e të cilëve janë të lidhura me IPK-në kampus.

Procesi i pranimit në Universitetin Kombëtar Teknik të Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev”


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


institutet

 • Arsimore-shkencore Complex "Instituti për analizën e sistemit të Aplikuara"
 • Arsimore-shkencore Instituti i sistemet e telekomunikacionit
 • Instituti i kursimit të energjisë dhe Menaxhimit të Energjisë
 • Instituti i Specializuara Komunikimit dhe Sigurinë e Informacionit
 • Instituti i Inxhinierisë Mekanike
 • Instituti i Printing and Publishing
 • Instituti i Fizikës dhe Teknologjisë

fakultetet

 • Fakulteti i Saldim
 • Fakulteti i Inxhinierisë Fizike
 • Fakulteti i Inxhinierisë Kimike
 • Fakulteti i Inxhinierisë Biomedical
 • Fakulteti i Inxhinierisë Instrumentation
 • Fakulteti i Inxhinierisë Radio
 • Fakulteti e ngrohjes dhe Power Engineering
 • Fakulteti i Hapësirë ​​ajrore Systems
 • Fakulteti i Bioteknologjisë dhe Biotechnics
 • Fakulteti i Electric Power Engineering dhe automatikë
 • Fakulteti i Elektronikës
 • Fakulteti i Informatikës dhe Shkenca Kompjuterike
 • Fakulteti i Gjuhësisë
 • Fakulteti i Menaxhimit dhe Marketingut
 • Fakulteti i Sociologjisë dhe Ligjit
 • Fakulteti i matematikës të Aplikuara
 • Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë
 • Fakulteti i Teknologjisë Kimike

histori


Instituti u themelua në 1898. Në atë kohë ajo kishte katër departamente: mekanik, kimik, bujqësor, dhe inxhinierisë civile. regjistrimi i parë përbërë 360 studentët. Shkencëtarët kryesorë rus Dmitri Mendeleev, Nikolai Zhukovsky dhe Kliment Arkadyevich Timiryazev dhënë ndihmë të konsiderueshme shkencore dhe organizative në themelimin e institutit.

Viktor Kyrpychov ishte rektori i parë i IPK. Kjo ishte kryesisht për shkak të përpjekjeve të Kyrpychov që profesorët të tilla si V.P. Jermakovi, S.M. Reformatski, M.I. Konovalov ose Vladimir Zworykin u bënë anëtarë të fakultetit të parë.

Në 1930, Kiev Universiteti Kombëtar i Ndërtimit dhe Arkitekturës (KNUCA) është themeluar në bazë të fabrikës dhe degës së ndërtimit komunale të Institutit Politeknik Kiev (KPI) dhe fakulteti arkitektonike e Institutit të Artit Kiev.


A doni diskutuar Universiteti Teknik Kombëtar të Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev” ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev” në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev” zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti Teknik Kombëtar i Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev” komente

Join për të diskutuar i Universitetit Kombëtar Teknik të Ukrainës “Instituti Politeknik Kiev”.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.