National University Medical Odessa

National University Medical Odessa

Odessa National Medical University Details

Aplikoni për National University Medical Odessa

Përmbledhje


në vitin 2000 Odessa University Medical State ka përfunduar e saj 100 vjet të ekzistencës. Kjo është një universitet qeveri me të drejtat e vetë qeverisjes. Shkencëtarët botërore njohur dhe themeluesit e shkollave të shumta shkencore mjekësore të cilat sollën lavdi shkencën botërore ka punuar në OSMU. Disa prej tyre janë Prof. Pidvysotsky V.V. , Prof. Lisionkov M.K., Prof. Voronin V.V. , Prof. Batuev M.O., Prof. Zinxhiri B.F., Prof. Boggomolets O.O., Prof. Zabolotny D.K., Prof. Strajesko M.D., Reznik B.Y. dhe të tjerët.

Fituesi i çmimit Noble, Drejtor i Institutit të Imunologjisë Eksperimentale (Switzerland) Prof. Rolth Zinker Nagel, Fituesi i Çmimit Nobel Drejtori i Rusisë kardiologji Shkencor – Kompleksi prodhimit (Rusi). Prof. Evgene Ivanovich Chazov, Drejtori i amerikan Unionit Ndërkombëtar të mbrojtjes së shëndetit (SHBA.)

James Smith, President i Universitetit George Washington (SHBA.) Prof. Goal Stephen Trachtenberg, President i Akademisë mjekësore polak (Poloni) Prof. Kasimir Imielinsky, Presidenti i Fondit Ndërkombëtar të Hipokratit (Greqi) Dr.Spiros Marketos & Prof. Julian Di Bernardo (Itali) janë ndër më të nderuar & Duke vizituar Profesorët e university.Recognized / Të listuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, Shoqata Ndërkombëtare e Universiteteve, Shoqata e Universiteteve Evropiane, Këshillat mjekësore nga pothuajse të gjitha vendet e mëdha, duke përfshirë SHBA, Britani e Madhe, Evropë, Indi & të tjerët. OSMU është anëtare e Procesit Bologne (Zona e vetme evropiane të arsimit të lartë).

OSMU është i vetmi universitet i Ukrainës, e cila është anëtare e Medine (Arsimit mjekësor në Evropë). Rrjeti tematik në Medine trajton arsimore, institucionale dhe të cilësisë në arsim mjekësor Evropian në kuadrin e iniciativave evropiane. Ky projekt po realizohet me mbështetjen e Komunitetit Europian.

Odessa University Medical State është universiteti i parë i Ukrainës e cila filloi edukimin mjekësor në të mesme angleze në 1996. Në 2005, OSMU u shpërblye me një medalje për zhvillimin e modelit modern për mësimdhënie studentët English flasin nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës dhe Akademia Kombëtare e Shkencave të Ukrainës.

Vetëm Universiteti i Ukrainës e cila ofron kurse post-diplomimit në të mesme angleze.

Odessa University Medical State është një nga më të mëdha të universiteteve më të larta mjekësore, një anëtar i Shoqatës Evropiane dhe Ndërkombëtare e Universiteteve, udhëheqës i reformimit të arsimit mjekësor në vend. Odessa University Medical Shtetit është institucion i arsimit të lartë i IV (niveli i lartë) Niveli i akreditimit dhënë nga Komiteti i Akreditimit Shtetëror të Ukrainës (Record No. 12 qershor 30, 1994). Universiteti trajnon specialistë të niveleve të mëposhtme të kualifikimit: Specialist Junior, specialist, mjeshtër (Studentët e huaj të përfshira) për specialitetet e mëposhtme:

* Mjekësor

* Stomatologjike (dentar)

* pediatrik

* farmaceutike

* Post diplomuar

Perfshin University 56 departamentet, një kolegj mjekësor, Fakulteti përgatitore dhe post-diplomimit faculty.The University enrolls rreth 4000 studentët, duke përfshirë 1200 studentë të huaj nga 52 vende të botës. Trajnimi i nxënësve është dhënë në rusisht, anglisht & francez. OSMU është i vetmi universitet i Ukrainës & vendet e tjera të CIS cila ofron arsimim të plotë në të mesme angleze dhe ka prodhuar tashmë 7 tufa e mesme plotë angleze.

Studentët e huaj : Studentët e huaj janë duke studiuar që nga 1946. mbi 6000 studentët nga Evropa, Azi, Afrika, Amerika kanë marrë arsimin nga ky universitet dhe janë duke punuar me sukses si mjekët në 87 vende të botës. 240 kanë bërë specializim dhe 109 specializim super nga OSMU.

Studimet janë kryer nga 800 mësuesit, 18 akademikët, 105 profesorë dhe mjekë të Shkencave Mjekësore, 407 docents dhe kandidatët e shkencës mjekësore. Gjatë kursit studentët të zotëruar të gjitha teknologjitë moderne mjekësore të cilat janë në dispozicion sot në botë.

Universiteti ka 18 blloqe me sipërfaqe të përgjithshme prej 20,000 sq.m., 6 hostele (mobiluar plotësisht me të gjitha objektet themelore), një bibliotekë me stokut total të 1 milion libra, Kompleksi botuese-printing, Qendra shkencore kompjuter mjekësore, Studentët Poliklinika dhënien e ndihmës mjekësore për studentët pa kosto, 3 Muzetë (Muzeu historik, anatomik Museum & Muzeu i Anatomisë Patologjike), Kompleksi sport me të brendshme & objekteve sportive në natyrë, studentët’ Club / kulturore dhe shkencore Societies, qendrat moderne rekreative në bregdetin e Detit të Zi, ku deri në 500 Studentët mund të tjera në një kohë.

Institucionet shkencore hulumtuese të Universitetit : Central Scientific – Laboratory Research, Instituti i biofizikës Klinike, Qendra e Mjekësisë Familjare, peshkore, shkencor – Instituti i sëmundjeve syve dhe indit terapisë Research, Instituti i Shëndetit Resortology dhe Rehabilitimin Mjekësore, Stomatologji, Virusology disa baza të tjera të specializuara klinike dhe bazat e trajnimit praktik.

Procesi i pranimit në Universitetin Kombëtar Medical Odessa


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Mjekësisë № 1 (mjekësi)
 • Fakulteti i numrit të Mjekësisë 2 (mjekësi)
 • Fakulteti i Mjekësisë № 3 (pediatri)
 • Fakulteti i Stomatologjisë
 • Fakulteti farmaceutike
 • Fakulteti i Edukimit Pasuniversitare

histori


Institucioni ka filluar në 1900 si Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit Shtetëror të NOVOROSSIYSKIY në Odessa. Fakulteti mjekësor shpejt u bë një nga fakultetet më prestigjioze mjekësore në Perandorinë Ruse. Shumë shkencëtarë të famshme mjekësore, duke përfshirë edhe fituesi i çmimit Nobel dhe profesor unë. unë. Mechnikov, punuar këtu.

Studentët e huaj kontaktoni Universitetin direkt ose partneri Pranimi Official Nation Studimi 360 për të marrë pranimin këtu.

Fakulteti i Mjekësisë ka arritur të mbijetojë periudhë të vështirë dhe e trazuar të viteve të para të revolucionit rus dhe në 1922 ajo u shndërrua në Odessa Institutin e pavarur dhe autonome Mjekësore Shtetit. Pas rënies së Bashkimit Sovjetik, ajo u bë Odessa University Medical Shtetëror në Republikën e pavarur Ukrainës.

sot, University Medical Kombëtare Odessa mbetet një nga universitetet kryesore mjekësore në Ukrainë. Ajo është anëtare e Shoqatës Ndërkombëtare të Universiteteve mjekësore dhe standardet e larta të trajnimit në institucion janë të njohura në të gjithë Evropën dhe Amerikën. Universiteti përbëhet nga 58 fakultete dhe ka një numër nxënësish prej më shumë se gjashtë mijë, duke përfshirë edhe studentët e huaj nga vende shumë të ndryshme. Mësimi është dhënë në rusisht, ukrainas, dhe angleze.


A doni diskutuar Odessa University National Medical ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Odessa National University Medical në hartën

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Odessa University National Medical

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit Kombëtar Mjekësore Odessa.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.