University Sumy State

University Sumy State. Studimi në Ukrainë. Arsimimi jashtë vendit në Evropë. Studentët ndërkombëtare.

Sumy State University Details

 • vend : Ukrainë
 • qytet : Sumy
 • akronim : SSU
 • i themeluar : 1948
 • studentët (përafërsisht.) : 16000
 • Mos harroni të discuss Sumy State University
Apply to Sumy State University

Përmbledhje


University Sumy State është e vendosur në qytetin e Sumy në veri-lindje të Ukrainës. Historia e saj filloi në 1948. sot, SSU është një universitet kryesor i tipit klasik me nivel të akreditimit III-IV në rajon.

Universiteti aktualisht shërben më shumë se 16,000 studentët të cilët janë duke ndjekur diplomë para, beqar, specializuara dhe master gradë në 43 diploma dhe 21fushat e dijes sipas listës së diploma 2015. për 1250 studentë të huaj përfaqësojnë më shumë se 50 vendet në mbarë botën.

Sumy State University është në TOP-group (5 %) e universiteteve të botës kryesore, sipas renditjen ndërkombëtare të institucioneve të arsimit të lartë QS Botërore Universiteti renditjen. SSU është në TOP-100sipas QS University renditjen: EECA (me rezultat të përgjithshëm 61-70) në mesin e universiteteve të këtij rajoni. SSU zë 3th pozitë në mesin e universiteteve të Ukrainës.

Sipas renditjen botërore të Internetit Webometrics dhe 4ICU, SSU merr 5th dhe 3rd vende respektivisht në mesin e universiteteve të Ukrainës. Ai gjithashtu merr a pozitë të lartë në mesin e renditja Evropian U-Multirank që identifikon më treguesit e akademike, jashtë programit, Aktiviteti ndërkombëtar dhe të tjera të SSU si më i lartë se vlera mesatare botërore.

Sumy State University është institucioni i parë i arsimit të lartë e Ukrainës, i cili ka kaluar në 2014 auditimi i pavarur i jashtëm i QS Company dhe iu dha pikët më të larta (5 yjet) në kategori të tilla si Mësimdhënies, angazhim, hyrje, dhe E-learning.

Sipas rezultateve të Round University Renditja, plotësohet nga një prej informacionit dhe analitike kompanitë më të mëdha në botë Thomson Reuters, Sumy State University hyri në TOP-5 universitetet më të mira në Ukrainë dhe TOP-700 universitetet më të mira në botë.

Sipas University Renditja nga Performance akademik (krem), vlerësimin e cilësisë së performancës akademike të universiteteve të botës, Sumy State University mban 4th pozitë në mesin e universiteteve të Ukrainës dhe është përfshirë me TOP-10% universitetet në mbarë botën.

Sipas renditjes ekologjik ndërkombëtar UI GreenMetric 2015 Sumy State University hyn e Top-250 universitetet në botë dhe zë vendi i dytë në mesin e universiteteve të Ukrainës. SSU është 1stuniversiteti ukrainisht për të hyrë në këtë renditje ekologjike.

Sipas renditjes mbarëkombëtar të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës, SSU merr 3rd vendnë mesin e "universiteteve klasike" të Ukrainës.

Sipas numrit të marrëveshjeve administrative dhe granteve, dhe përdorimin efikas të fondeve buxhetore Sumy State University ka një pozitë udhëheqëse në mesin e universiteteve klasike dhe është në TOP-10 Universitetet e Ukrainës.

University Sumy State përket the 7% nga universitetet më të mira në botë në bazë të rezultateve të vlerësimit të cilësisë së veprimtarisë shkencore të universiteteve botërore "në bazë të citimit të shkencëtarëve në Google Scholar ngaWebometrics.

SSU mban pozita të larta në renditjen e universiteteve të Ukrainës "Osvita.ua" (Lideri arsimore në rajonin verior, the 8th pozitë në mesin e të gjitha universitetet kombëtare dhe 5th pozitë në mesin e universiteteve klasike të Ukrainës). SSU gjithashtu hyn në TOP-3 universitetet ukrainas në bazë të treguesve të aktivitetit ndërkombëtare dhe është 1st në dinamikën e rritjes sipas "Top-200 Ukrainë".

aktualisht, për 1,400 studentë të huaj në SSU përfaqësojnë më shumë se 50 vendet botëror. Departamenti i përgatitore në SSU ofron kurse të gjuhës ruse dhe ukrainase për të ndihmuar studentët e huaj të kenë sukses. për më tepër, diploma të tilla si mjekësi, Shkenca Kompjuterike dhe Menaxhimit të mësohen në gjuhën angleze.

Universiteti është një nënshkruese e Magna Charta Universitatum dhe një anëtar i besueshëm i Shoqatës Ndërkombëtare të Universiteteve, Shoqata e Universiteteve Evropiane, Shoqata e Universiteteve Euroasian, Shoqata e Universiteteve Ekonomike të Jugut dhe Evropës Lindore dhe të Zi Shih Rajonin, International Association of Students in Economic and Commercial Sciences (AIESEC) dhe organizatat e tjera ndërkombëtare.

Sumy State University bashkëpunon me rreth 200 partnerët nga SHBA, Britania e Madhe, Gjermani, Austri, Francë, Belgjikë, Suedi, Poloni, Lituani, Bulgari, Republika Çeke, Slovakia, Rumani, Japoni, Korea e jugut, Kinë, Federata Ruse dhe vendet e tjera të botës.

SSU është një partner i besueshëm në programet ndërkombëtare të granteve dhe projektet e BE-së (kohë, Erasmus Mundus, Rinia në Veprim), Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, Banka Botërore, projekte dypalëshe shkencore dhe kërkimore, grantet e fondacioneve private. Për të kaluar 5 vjet sasia e punës kërkimore në kuadër të projekteve ndërkombëtare të granteve është rritur në rreth 20 kohët.

Universiteti aktivisht zhvillon programet e mobilitetit akademik, duke përfshirë edhe afat-gjatë dhe afat-shkurtër duke studiuar, praktike dhe programet vendosje për studentët universitare dhe pasuniversitare, kërkimore dhe mësimore të stafit, si dhe stafit administrativ duke përdorur teknologjitë e transferit të kredisë dhe njohjen e rezultateve akademike. Programet më të njohura janë Erasmus Mundus, DAAD, dhe Fulbright.

Admission process in Sumy State University


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Faculty of Electronics and Informational Technologies (Faculty ELIT)
 • Faculty of Foreign Philology and Social Communication (Fakulteti humanitare)
 • Faculty of Technical Systems and Energy Efficient Technologies (Faculty TeSEET)
 • Fakulteti i Ekonomisë dhe Menaxhimit (FEM)
 • Faculty of Skills Upgrading and Pedagogical Innovations
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Department for International Education
 • Regional Center of Distance Learning
 • Medical Institute of Sumy State University
 • The Shostka Institute of Sumy State University
 • The Konotop Institute of Sumy State University
 • Machine-Building College of Sumy State University
 • Ivan Kozhedub Chemical and technological College of Shostka Institute of Sumy State University
 • Politechnic School of Konotop Institute of Sumy State University
 • Industrial Pedagogical Technical School of Konotop Institute of Sumy State University

histori


SSU history is closely connected with history of Public Joint Stock Company «Sumy Frunze Machine-Building Science and Production Association». During this period the foundation of Academic and Support Services (ASS) of Moscow Metal Industry Correspondence Institute (Moscow State University of Instrument Engineering and Computer Science) filloi. Due to the organization of Ukrainian Correspondence Polytechnic Institute (UCPI), ASS became UCPI branch in 1958. në maj 1960 Sumy General Technical Faculty on the basis of Ukrainian Correspondence Polytechnic Institute (UCPI) u vendos. Në 1965 Faculty became a branch of Kharkiv Polytechnic Institute (National Technical UniversityKharkiv Polytechnic Institute”). Në 1966 the educational institution in Sumy was reorganized into a branch of the Kharkiv Polytechnic Institute. Në 1990 the branch was renamed the Sumy Institute of Physics and Technology. Në 1993 the Sumy Institute of Physics and Technology was awarded the status of State University. Në 1993 Sumy State University was founded.


A doni discuss Sumy State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Sumy State University on Map


Foto


Fotografitë: University Sumy State zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Sumy State University reviews

Join to discuss of Sumy State University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.