University Zhytomyr State

University Zhytomyr State

Zhytomyr State University Details

Aplikoni për Universitetin Shtetëror të Zhytomyr

Përmbledhje


Zhytomyr State University ka një traditë të gjatë dhe të lavdishme që kemi ruajtur dhe shumëfishohen sot. Ajo e ka kaluar rrugën e saj të vështirë dhe të mprehtë, rruga e shënuar nga dafina shkencore dhe arsimore, personalitete të shquara, si dhe akuzat e pabazuara dhe shtypja politike. megjithatë, pavarësisht nga të gjitha pengesat, më i vjetër në rajon Zhytomyr institutit të arsimit të lartë kanë vazhduar për të punuar dhe zhvilluar në forma të ndryshme të vendosura nga autoritetet dhe ideja merituar e shkencës dhe enlightment gjithmonë ka qenë dominante në të.

Potenciali i fuqishëm i personelit mësimdhënës, material modernizuar dhe furnizimit teknik, Teknologjitë moderne të reja mësimore kanë shtuar të saj në rritje në një nga institucionet më prestigjioze arsimore të Ukrainës. E saj më shumë se 80 mijë ushtarëve të diplomuarve punon në të gjitha qoshet e Ukrainës si dhe jashtë vendit. Midis tyre ka dijetarë të famshëm - Matematikanë, fizikantet, biologë, gjeologët, gjuhëtarët, historianët, shkrimtarë, menaxherët e arsimit, diplomatët, politikanët dhe figurat shtetërore. Për shkak të veprimtarisë së tyre, hulumtimit dhe mësimdhënies arritjet Zhytomyr State University është shumë i çmuar jo vetëm në Ukrainë, por edhe përtej kufijve të saj.

International Rating akademik të popullaritetit dhe cilësinë e njohur e universitetit si “Simboli i arsimit klasik”. ZSU është vlerësuar me medaljen e argjendit “Lavdi i besnikërisë ndaj Mëmëdheut”, ajo është mbajtësi i argjendi Stella dhe Diploma të cilësisë. Arritjet e universitetit janë vlerësuar me çmime nderi e ratings prestigjioze të “sofia Kyivska”, “Kuvendi i qarqet e biznesit të Ukrainës”, Fondi Ndërkombëtar për cilësi të lartë në biznes (Gjenevë), Klubi i Rektorëve të Komitetit të Asamblesë Evropiane të Biznesit të Evropës dhe nominim (Oxford).

Të diplomuarit tanë kanë njohuri të thella themelore, janë fleksibile dhe të shpejt të përshtatur për çdo ndryshim, të aftë për të punuar në më shumë se një pozicion në punë, duke ruajtur qetësinë nën pasiguri dhe konfuzion absolut -employers luftojnë për profesionistët e tillë të klasit të lartë.

studentët tanë të marrë të gjitha që i plotëson kërkesat e modelit modern profesional: njohuri të thella profesionale, kompjuter duke përdorur aftësitë, aftësi në një ose dy gjuhë të huaja. Nëse e dëshiruar, ata mund të merrni disa profesione (mësues privat, sekretar, kompjuterist, floktar, shofer, etj). Nga ditët e para në studentët e universitetit janë të përfshirë në punë kërkimore, ata vazhdojnë shkollimin në master dhe kurse pasuniversitare për të marrë të doktoratës dhe DSC / DLett gradë në perspektivë. Hetimet shkencore të diplomuarit tanë janë shumë të respektuar në fushat e tyre. Ata janë fituesit e konkurseve prestigjioze dhe çmime të Presidentit të Ukrainës dhe Kabinetit të Ministrave të Ukrainës.

Gjatë dekadave të fundit 17 shkollat ​​shkencore, 20 qendrat kërkimore shkencore, 30 kërkimit shkencor dhe Research Laboratories metodologjike shfaqur. Shkencëtarët e universitetit gjatë vetëm 2009-2013 botuar më shumë se 15 mijë punime shkencore dhe metodologjike, fituar mbi njëzet grante për hetimet shkencore në gjuhësi, psikologji, fizikë, biologji dhe kimi, të gjitha që dëshmon për punën intensive kërkimore të gjithë 41 departamentet. Universiteti publikon 6 revista shkencore që kanë pozita të larta në mesin e publikimeve Ukrainë.

Për shkak të mbyllur lidhjet shkencore dhe arsimore me qendra universitare në SH.B.A., Gjermani, Britania e Madhe, Itali, Francë, Austri, Meksikë, Poloni, Slovakia, Hungari, Rusia dhe vendet e tjera të fakultetit dhe studentët mund të marrin pjesë në konkurse të ndryshme, të kryer hulumtime të përbashkëta akademike, praktikë, studiojnë dhe të vazhdojnë arsimimin e tyre jashtë vendit.

Zhytomyr State University jo vetëm i jep njohuri themelore, zhvillon dashurinë për veprimtari shkencore dhe edukative, por gjithashtu tregon nivelin e qytetërimit të rajonit dhe shtetit në tërësi. Një nga karakteristikat e tij është demokratizimin dhe humanizimin e marrëdhënieve në mes të mësimdhënësve dhe studentëve. Universiteti ka çmime të sistemit (“studenti më i mirë i ZSU”, “Lavdia e ZSU”, “punonjës nderuar e ZSU”, “Të nderuar Doktor i ZSU”, “Nderuar Profesor i ZSU”), i cili siguron promovimin e ndonjë punë konstruktive e nxënësve dhe mësimdhënësve për të mirën e Universitetit, rajoni dhe shteti në tërësi.

Themeluar në Universitetin Shtetëror të Zhytomyr Bursës Student së bashku me administratën organizon jetën në një mënyrë që asnjë prej më shumë se dhjetë familje mijtë universitar qëndron jetën mënjanë kulturore dhe sociale të kolektive. këtu, në qendër të qeverisë studentore, qendra kulturore dhe arsimore karakteristikat më të mira të karakterit, aftësitë e menaxhimit, vlerave kulturore dhe estetike janë formuar. Studentët tanë janë redaktorët dhe reporterët e gazetave dhe radio dhe televizion të studentëve, anëtarë të klubeve të artit, Aktivitetet amator artit, Shërbimi social rinjtë, klinika ligjore, qendra e karrierës, ekipet e KVN, klubet, klubet sportive të shumta dhe shumë subjekte të tjera që janë të njohura jo vetëm në rajonin e Zhytomyr, por edhe përtej kufijve të saj.

Sot Zhytomyr State University është një sistem kompleks multy-strukturore që përfshin një numër të arsimit, komplekset shkencore dhe industriale, qendrat kërkimore ndër-universitare dhe institutet, shumë biblioteka, rrjetit kompjuterik lokal, observator, agrobiostation, Dhoma e ngrënies, kafe, buffets, qendra botuese, 5 konvikte dhe sportive moderne komplekse.

Tani jo çdo universitet ka mundësitë e mëposhtme. Por më serioze janë planet tona që lidhen me lëvizjen në hapësirën arsimore evropiane, veçanërisht, për shkak të sistemit të menaxhimit të universitetit informatizimit, Krijimi i efektshëm E-bibliotekë, qasje të gjerë në internet, qasje në sistemin ndërkombëtar të bibliotekave, arsimi i largët, shkencës dhe teknologjisë grup, edhe me shume.

Stafi ynë mësimor përbëhet nga profesionistë të mbajnë DSC / DLett, gradë PhD, që punojnë si profesorë, profesorë të asociuar, lektorë dhe instruktorët. Në kuadër të performancës 95-vjeçare të Zhytomyr State University kulturës shquar mësuesve u formua. Kjo është arsyeja pse kemi pasur, kanë dhe gjithmonë do të ketë Korolenkos, dhjetëra, Bondarchuks, Kasymenkos ...

Zhytomyr Ivan Franko State University është besim duke lëvizur në të ardhmen. Nga fakulteti përbashkët përpjekjet, studentët dhe stafi të vazhdojë të krijojë histori University. Stafi mësimdhënës është optimist për të ardhmen, sepse ka çdo arsye për të besuar se vitet që vijnë dhe dekada do të jetë koha e fitoreve të reja krijuese dhe arritjet. Sot universiteti ynë është prestigjioz, nesër do të jetë një nga më prestigjioze, dhe të drejtën për të punuar dhe studiuar atje do të jetë një nder i madh.

Procesi i pranimit në Universitetin Shtetëror Zhytomyr


There're only few steps for admission in Ukraine:

 • Choose your course to study
 • Choose university to study
 • Apply to ukrainian university
 • Get invitation letter from university
 • Get visa in ukrainian embassy
 • Come and study in Ukraine

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


institutet

 • Arsimore dhe Research Institute Filologjik Jashtme
 • Arsimore dhe Instituti i Kërkimeve pedagogji
 • Educational Research Institute dhe i Filologjisë dhe Gazetarisë

fakultetet

 • Fakulteti i Historisë
 • Fakulteti i Matematikës dhe Fizikës
 • Fakulteti i Shkencave të Natyrës
 • Fakulteti i Kulturës Fizike dhe Sportit
 • Fakulteti i Psikologjisë Sociale

Qendrat

 • Qendra e pasuniversitare Arsimit dhe Parauniversitar Tutorial

departamentet

 • Departamenti i Botanikës, Burimet biologjike dhe ruajtjen e diversitetit biologjik
 • Departamenti i Kimisë
 • Departamenti i Ekologjisë, Menaxhimi Natyra dhe Biologji Human
 • Departamenti i Zoologji, Monitorimi biologjik dhe Ruajtjen e Natyrës
 • Departamenti i Gjuhësisë Cross-Cultural komunikimit dhe të Aplikuara
 • Departamenti i Gjuhës Angleze
 • Departamenti i angleze Filologjisë dhe Përkthim
 • Departamenti i Gjuhëve të Huaja dhe teknikat moderne të mësimdhënies
 • Departamenti i gjermanike Filologjisë dhe Letërsinë e Huaj
 • Departamenti i Historisë Botërore
 • Departamenti i Historisë së Ukrainës
 • Departamenti i Filozofisë
 • Departamenti i disiplinave të veçanta historike dhe Studime Ligjit
 • Departamenti i Matematikës së Aplikuar dhe Shkencave Kompjuterike
 • Departamenti i Algjebra dhe Gjeometria
 • Departamenti i Fizikës
 • Departamenti i Analizës matematike
 • Departamenti për Mbrojtjen e Punës dhe Sigurisë Civile
 • Departamenti i Estetikë, Etika dhe Art Fine
 • Departamenti i Metodologjisë Gjuhës Angleze dhe Primary ELT
 • Departamenti i teknika gjuhësore dhe Kultura e gjuhës profesionale
 • Departamenti i Muzikës dhe koreografi me metodat e mësimdhënies
 • Departamenti i Pedagogjisë
 • Departamenti i Pedagogjisë, Psikologji dhe Menaxhimi institucionet arsimore
 • Departamenti i Arsimit dhe parashkollor Innovations Pedagogjike
 • Departamenti i Linguistikës didaktike dhe Studime Letrare
 • Departamenti i Botimeve, editing, Bazat e të Gazetarisë dhe Filologjisë
 • Departamenti i sllave dhe gjermanike Gjuhë
 • Departamenti i Teoria dhe Historia e letërsisë botërore
 • Departamenti i Gjuhës Ukrainës
 • Departamenti i Letërsisë Ukrainës dhe Studime Krahasuese
 • Departamenti i Edukimit Fizik dhe Zbavitje
 • Departamenti i Mjekësisë dhe bazat biologjike të Kulturës Fizike dhe Sportit
 • Departamenti i Teoria dhe Metodat e Edukimit Fizik
 • Departamenti i Olimpike dhe profesionale Sport
 • Departamenti i Pedagogjisë Sociale dhe Pedagogjike Aftësi

histori


Fillimi i shekullit XX u shënua nga rritja e ndërgjegjes kombëtare e ukrainasve dhe përpiqet tyre për arsimim, kultura dhe vetë-njohuria. Themelimi i Këshillit Qendror në Kiev, marsh, 1917 çoi në procesin e demokratizimit të jetës shoqërore, që kanë të bëjnë me problemet urgjente sociale dhe kulturore.

Autoritetet lokale filluan të zgjidhur problemet prioritare sociale. Në fillim 1918 Volyn "Qeveria në bashkëpunim me këshillin e shkollës drejtuar Ministrinë e Arsimit të Ukrainës për të gjetur për mësuesit institutit të trajnimit në Zhytomyr. Thirrja nuk u dëgjua për shkak të situatës së paqëndrueshme politike.

Gjatë regjimit Hetman në Zhytomyr u bë e njohur se instituti i trajnimit një mësuesve u zhvendos nga Kishinev në një nga qytetet e Ukrainës. Në 1918 pushteti lokal drejtuar Ministrisë së Arsimit për të transferuar institutin për Zhytomyr. Pushteti vendor ka premtuar për të përmbushur të gjitha kërkesat e Ministrisë në lidhje me financat, tokë për një ndërtesë të re, marrë me qera apartament. Kjo provoni dështuar shumë.

Një ndërtesë për institutit është gjetur lehtësisht. Ajo është një ndërtesë e ndërtuar në 1862 për Zhytomyr njeri gjimnaz, e cila u mbyll në 1918. Kompleksi përbëhet nga një ndërtesë të studiuar, dy krahë guri, ndërtesat plotësuese dhe një kopsht të madh. Nuk ishte një kopsht të vogël para me pemë unike dhe një burim në qendër. Kompleksi mbijetuar deri në ditët tona, por ajo u rindërtua në laborator tre-kat dhe № arsimor komplekse 1. Në ditët tona për zyrat administrata e universitetit, shërbimet e objektit dhe Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë janë të vendosura atje. Në atë kohë komplekse zotëronte 9 dhoma leksion dhe 23 Dhoma për klasat praktike dhe laboratorike me sipërfaqe të përgjithshme prej 920 Kilometra katrorë.

Pedagogjik institut - institut i parë në rajon Polesia është hapur pikërisht në atë ndërtesë në anën 16 tetor 1919. Ajo ka trashëguar bazën gjimnaz, biblioteka e saj, muze, stacioni meteorologjik. Ajo u emërua Volynskyi, vonë Zhytomyr Instituti pedagogjik.

Petro Nikadirovich Abramovich, një figurë aktive publik, mësuesi i sofistikuar, specialist i njohur në folklorin, etnografi dhe gjuha ukrainase, ishte përgjegjës për organizimin e këshillit pedagogjik - organi më i lartë administrativ i institutit. Ai kryesoi këshillin dhe u zgjodh kreu i parë i institutit. Stuff pedagogjik është bërë nga shkencëtarët, Anëtarët e "Shoqërisë së Volyn" studiuesit. Midis tyre ishin O.O. Fotinskyi - një historian, një autor i punimeve në historinë e Ukrainës, Ye.O. specialist i njohur në gjuhë dhe letërsi - Nenadkevich, ai bëri hulumtime të ndryshme të veprave Shevchenko; Po. Brazhnikov, I.Yu. Smirnov, M.V. Yanevich - shkencëtarët të sofistikuara në fushën e pedagogji, art dhe gjuhë. M. P. Kudritskyi ishte një nga pedagogët e parë në institutin. Ai është një studiues i njohur i natyrës Polesia, Fizikanti dhe meteorolog. Ai ka punuar në Korostishiv mësues 'seminari deri 1901 vit (atje ai shkroi një libër "Korostishiv klimën", që mori vendin e tretë në ekspozitën ndërkombëtare në Paris në 1900). 14 Ligjëruesit punuar në atë kohë. Në disa ditë 9 më shumë specialistë janë të përfshirë në punë. Ata ishin S.V. Bilskyi - një studiues i depozitave minerale Polisia, gjeolog; M. O. Puchkovskyi - një specialist i psikologjisë pedagogjike, Yu.Yu. Bruher - një zoolog, O.H. Pozdnjakov - kimist dhe biolog. Më pas lektorët e kurseve pedagogjike dyvjeçare bashkua: një historian M.P. Ljatoshinskyi, një baba i kompozitorit Boris Ljatoshinskyi, Matematikanë S, S. Oliynik, A.Ye Oliynichenko, një specialist në literaturën - O.O. Richka.

Instituti pedagogjik pasur historike dhe gjuha, fizikë dhe matematikë, gjeografike fakultetet parashkollore, studiojnë zgjatur 4 vjet. Këshilli Instituti ratifikuar drejtorin e electivity të gjëra ligjërues; konsideruar dhe miratuar studimit dhe planet e punës dhe programet, Kërkesat e aplikantëve.

Pavarësisht nga vështirësitë departamenti lokal i arsimit dhe qytetarëve të Zhytomyr ndihmuar dhe mbështetur institucionin e themeluar. Nuk kishte ushqim financiare, libra për bibliotekën, pajisje, instrumentet muzikore janë mbledhur nga burime të ndryshme.

M.P ligjërues shpejti. Kudritskyi, shpërblyer për arritjet e tij në meteorologjia nga shoqëria gjeografike ruse në 1895, organizuar klasë fizikë dhe vëzhgimet meteorologjike nisura. O, O. Fotinskyi - kreu i parë i Gjuhës dhe Historisë fakultetit, themeluar një kabinet të Historisë së Ukrainës dhe Volyn '.

Gradualisht kabinete dhe laboratorë për Matematikë, gjeografi, zoologji, arkeologji, etnografi, Gjuhe, dhe klasa Letërsi ishin të pajisur.

në të 16 tetor 1919 Studimi ka filluar në fakultete të tilla: Gjuha dhe Fakulteti Histori, Fizikë dhe Matematikë, Fakulteti i Natyrës dhe Gjeografisë.

53 studentët e kurseve të pedagogjike 2-vjeçare, shumë mësues, nga më i afërt-nga fshatrat, 5 diplomuarit gjimnaz dhe studentë nga universitete të tjera, në mënyrë të veçantë nga Universiteti Kiev ishin studentët e parë të institutit Zhytomyr. Në atë kohë ishte e mundur për të aplikuar, pa një certifikatë të arsimit të mesëm. Ka pasur intervista për të gjetur se niveli i njohurive. Termi Aplikimi zgjati për disa muaj, në fillim 1920 350 njerëz u bënë studentë, por vetem 180 në fakt ishin duke studiuar.

Instituti vepruar si pedagogjike, por nga ana 10 qershor 1920 ai u transferua në institut mësuesve me urdhër të komisarit të qeverisë Republikës ukrainas Popullore. Më vonë të gjitha universitetet, institutet e mësuesve, në veçanti institut Zhytomyr janë riorganizuar në institutet e arsimit njerëzve.

Në 1920 Ministria e Arsimit të Republikës miratoi një statut të institutit pedagogjik Volyn ', e cila u quajt institut edukimi 'peoples' Volyn të njëjtin vit. Qëllimi i tij ishte për të përgatitur specialistë për të gjitha nivelet, në arsimin parashkollor të veçantë, shkollë dhe jashtë shkollës e arsimit. Sipas statutit procesi studimi zgjati katër vjet, por nuk ishte specializim brenda departamenteve themelore dhe të veçanta.

Studentët e parë të vitit të studiuar në bazë, pastaj - Departamenti special. Departamenti bazë kishte për qëllim për të përgatitur punëtorë dhe fshatar i cili kishte boshllëqe në njohuritë e tyre ose të arsimit të mesëm jo të plotë. Studimi në departamentin bazë ishte përgjithshme; ajo i dha mundësinë për të gjetur aftësitë dhe talentet e nxënësve për specializim të veçantë.

Ka pasur ndryshime të vazhdueshme të gjëra kreu i institutit. Në fund 1920 P.N Këshilli hequr. Abramovich nga karrige kokë, sipas vullnetit të tij. matematikan M.A. Mihajlevich u emërua kreu i ri për 5th Dhjetor të njëjtin vit. Ai ka punuar deri në 15 marsh 1922. Emri kokë gjatë 1922-1923 nuk dihet. M.V. Yanevich - një mësues i njohur dhe filozofi - kryesuar institut arsimor 'peoples' Volyn në 1924-1925 vjet. Në 1925-1928 Instituti u kryesua nga Y.K. vogëlush, e diplomuar në Fakultetin Juridik, University Lviv. Një i diplomuar i Filologjisë i Universitetit të njëjtën V.P. Hotsa kryesuar institutin në shkurt 1928-1933. Ai ishte një person i sofistikuar me njohuri të thella të gjuhës amtare dhe të historisë dhe ka punuar për shumë vite në fushën e arsimit.

Pesë vitet e para ishin dedikuar për kërkimin e formave të reja të organizimit dhe metodave arsimore. Ajo është shkaktuar nga fakti se niveli bazë i arsimit ishte shkolla e shtatë-vjeçar. Kjo është arsyeja pse Qeveria e Ukrainës miratoi rregulloren për Fakultetin e Edukimit Sociale me tre vjet afat studiuar për të përgatitur mësues për shtatë vjet shkolla dhe çerdhe. Ka pasur ndryshime në përmbajtjen edukative dhe formën: reduktimi i shpejtë i ligjëratave dhe numri në rritje i punëve laboratorike, seminare, dhe ekskursione. Vëmendje e madhe i është kushtuar klasa praktike. Një ditë në javë është i përkushtuar për klasa praktike. Këto risi forcuar lidhjet institute shkollore. Ne anen tjeter, reduktimi i kurseve teorike, Zbatimi i metodave laboratorike dhe kërkimore të dëmtuara terren të përgjithshme dhe teorike të të diplomuarve. Një nga arritjet është se subjektet të tilla si Historia e Ukrainës, Gjuhë dhe Letërsi ishin të detyrueshme në të gjitha fakultetet.

Zhytomyr Revolucionit të Tetorit fakulteti mbrëmje për punëtorët u themelua në 1922; qëllimi i tij ishte për të përgatitur njerëzit për universitetet. Ajo kishte dy fakultete: përgatitore për institucion arsimor njerëzve dhe industrial - për tre vjeçar kolegj industrial teknik. 341 nxënësit studioi në fakultetin nga ana 1 janar 1924. Në katër vitet fakulteti ishte nën juridiksionin e institutit arsimor të popullit.

Qendrat e partisë dhe Komsomol u organizuan në institut në 1923-1924. organ ekzekutiv Studentëve (riorganizuar në bashkim të nxënësve) bursa të shpërndara, vendet konvikt, organizuar vullnetare të pastër-up, verës punësimit pushime, marrë me disiplinë dhe kohës së lirë.

studentët e parë të diplomuar nga instituti në 1922, specialistët e rinj u dërguan në shkollat. Ka qenë O.F. Lahovski, O.Ya. Teodorovich, K.D. Prishchenko i cili u bë mësues famshme, dhe M.V. Homichevskyi, krenaria e Universitetit Zhytomyr.

Viti i 1926 ishte një pah në historinë e institutit. shoqëria ukrainas dhe bota festoi 70 I.Ya. Franko vjetorin. Në mënyrë për të nderuar atë emri i tij është dhënë në institucion arsimor Zhytomyr njerëzve. Në 1926 I.Ya. Franko bursave është themeluar, ajo është dhënë për studentët më të mirë. S. Alber, një student i Fakultetit të Matematikës, ishte i pari që mori bursë.

Në atë kohë instituti u bë qendra shkencore e Volyn ". Ajo kishte bazë të thellë arsimore dhe materiale, një kopsht të madh botanik, një stacion meteorologjik, laboratorë, një muze dhe një bibliotekë me 120 mijë libra. nga 1926 është mbajtur konferenca shkencore dhe simpoziume mbi nivelet e mes-institutet dhe republikane.

Në vitin jubilar lektorëve 'stafi përgatiti dhe botoi vëllimin e parë "Volyn' Ivan Franko institucion arsimor njerëzve vë në dukje", kjo ishte një përmbledhje e Franko punës krijuese. Vëllimi përmban P.N. Artikulli Abramovich në lidhje me historinë e themelimit të institutit, "Franko dhe problemi i shoqërisë lexuesve" nga Ye.O. Nenadkevich, "Flora në shtresat radioaktive" nga V.H. Skorohod, plotësisht i bazuar në materialet e rajonit Zhytomyr, "Nga reflexology për psychophysiology" nga M.O. Puchkivskyi etj. instituti botuar tre vëllime të shënimeve shkencore në dekadën e parë.

Studentët më të mirë morën pjesë në punimet shkencore. Raporti motit "Moti në Evropë, Ukraina dhe rajon Zhytomyr "është lëshuar rregullisht. Ishte e rëndësishme për bujqësinë e rajonit. Anëtarët e shoqërisë letrare studiuar I.Franko, T. Shevchenko, Lesia Ukrainka punon, Procesi i analizuar krijuese dhe problemet e letërsisë Ukrainës dhe botërore.

Në 1926 ishte gjenerata e pestë e të diplomuarve. Numri i studentëve është në rritje, por ka ende mungesë të mësimdhënësve.

Ne dhjetor 1927 Një regjistrim-analiza e mësuesve u mbajt në Ukrainë. Ajo ka treguar se vetëm 22.9 % e mësuesve kishin arsim të lartë ose të mesëm të veçantë. Të tjerët përfunduar vetëm e mesme apo edhe shkolla fillore. Problemi i kualifikimit të mësuesve ishte urgjente. rritjen e numrit të studentëve dhe pakësimin e afatit të studimit kishte për qëllim për të zgjidhur atë.

Baza materiale dhe numri i studentëve të institutit arsimor Zhytomyr njerëzve është rritur çdo vit. Në 1920 aty ishin 180 studentët, 1924 - 258, 1927 - 519.

Zhytomyr kolegj pedagogjik u bashkuar me institutin si një fakultet. Ai përgatiti mësues për shkollën fillore.

Në 1927 u prezantua trajnim ushtarak, kampi vjetore, dhe trajnimin në njësinë e ushtrisë.

Instituti festoi në 1929. Numri i të diplomuarve ishte arritja më e mirë - 300 specialistë me arsim të lartë. Shumë prej tyre u bënë dijetarë të jashtëzakonshme, shkrimtarë, dhe mësuesit.

Instituti u riorganizua në Institutin e arsimit social; ai u bë një kompleks i organeve arsimore: Instituti pedagogjik, dy kolegje pedagogjike, Shkolla pedagogjike dhe kurse trajnimi. Fakultetet themelore ishin fakultetin sociale të arsimit dhe fakultetin Kompleksi se përgatitur mësuesit me arsim të lartë për shkollën fillore. Ka pasur edhe kurse trajnimi për fakultetin Kompleksi. Fakulteti i Edukimit Social mësim mësues për shkollën e mesme. Numri i nxënësve është rritur: 850 njerëzit studiuar në 1929/30.

u prezantuan ndryshimet e thella të organizatës arsimore procesit dhe administrimit. Departamentet zëvendësuar komisioneve ciklit. Departamentet e parë ishin të matematikës dhe lëndëve teknike, Gjuha dhe letërsia, Disiplinat sociale-ekonomike dhe natyrore. Menjëherë departamentet e tjera janë të krijuara.

Stafi Instituti u bë më me përvojë. Ligjëruesit më të sofistikuar dhe studiues të institutit janë dhënë diploma profesorit. I pari i cili u zgjodh për pozitën ishin P.N filolog. Abramovich, psikolog M.O. Puchkivskyi, M.A matematikan. Mihalevich, pedagog I.I. afanaseva, Zoologu Yu.Yu. Bruher, kimist L.K. Kulbitskyi. 10 Ligjëruesit bë lektorë të lartë. Midis tyre ishin P.H gjeograf. Postojev, L.I historian. fshatar, Ye.S Përkthyes. Brazhnikov. pjesa e tyre në jetën shkencore e institutit ishte shquar. Por e ardhmja e përgatitur prova të rënda dhe pengesa për ta.

vjet paraluftës (1930-1941)

 

zhvillimit industrial në 1930-es dhe ndryshime të strukturës sociale kërkohet nivel më të lartë të arsimimit të punëtorëve, dhe nxitur zbatimin e detyrueshëm, pa pagesë fillor dhe arsimin e shtatë-vjeçar. Zgjerimi i rrjetit të shkollave të nevojshme edhe më tej zgjerimi dhe përmirësimi i arsimimit të stafit të mësuesve. Numri i nxënësve është rritur.

233 studentë u pranuan në Zhytomyr institut arsimor social në 1930/31. 159 studentë janë regjistruar në universitet e punëtorëve përditshme ', dhe 90 - Për kurset e mbrëmjes. Departamentet e reja u krijuan në 1931: Departamenti Gjeologji, kimi, filozofi, Ekonomi politike, bujqësi, Departamenti i Letërsisë dhe gjuhës. Stafi Instituti (43 anëtarët) është përmirësuar. 18 diplomuarit u lanë për të punuar në institut në 1931. Ata ishin Y.F. Matkivskyi, pas një asistent profesor i departamentit Kimisë; I.S. Ljah, më vonë një kreu i departamentit të Ekonomisë Politike, S.P. Alber, profesor i matematikës. nga 1933 ai kryesoi departamentin e fizikës dhe Ekonomisë.

1930-es ishin plot me pengesa për stafin Zhytomyr institutit. 379 Studentët e la institutin në 1932, 286 - në 1933. Arsyeja ishte uria. Për shkak të saj, numri i nxënësve është zvogëluar. Si rezultat, numri i specialistëve ishte e ulët. 183 Studentët diplomuar në institutin 1931, 106 - në 1932, dhe 96 - në 1933.

persekutime, spastrimet dhe represionet ishin mbajtur kundër mësuesit dhe nxënësit. 50 Studentët u zbritur nga instituti për të fshehur klasën e tyre sociale dhe të ashtuquajtura aktivitete kundër-revolucionit. Në 1932/33 33 studentët, trajtohen si elemente të armikut, janë zbritur, mësuesit Zhukov, fjongo, Posuvalov u akuzuan për veprimtari nacionaliste dhe qëlloi. ligjërues S.V. Bilskyi, M.A. Mihailevich, M.A. Buinitskyi, L.K. Kulbitskyi janë regjistruar në listën e grupit armik të. Represione paarsyeshme u zhvillua në institutin në vitet në vijim. Dëmi më i rëndë është bërë për stafin e profesorëve ligjërues dhe. Kreu i institutit K.M. Tabakmaher u arrestua në 1936, 18 ligjërues - në 1937. 15 mori dënimin me vdekje: krerët e institutit K.Ye. vogëlush, V.P. tingull, O.S. Panteljeev, kreu i departamentit Pedagogjisë L.M. Hinkivskyi, profesor P.H. Postojev, asistent profesor S.K. Kovalevskyi, mësuesit e H.M gjuhën ukrainase. Holovatyi, V.K. Omelchenko, I.D. Suhan, Kimi A.O mësuesi. muzikë, Letërsia ukrainisht A.P mësuesi. Suprunovich, mësuesi i gjuhës gjermane R.I. Paul.

1930-es ishin vitet e riorganizimit. Sipas vendimit të Ministrisë së Arsimit të institutit republic Zhytomyr bë pedagogjik në 1934, dhe nga 1st shtator 1935 ajo u quajt Instituti i mësuesve me dy fakultete: Fakulteti humanitare me literaturë dhe departamenti i gjuhës dhe departamenti historike dhe fakultetit natyror me departamentet gjeografike dhe natyrore. Instituti i përgatitur mësuesit e shkollave të mesme majoring në gjuhën ukrainase dhe Letërsi, histori, biologji, Kimi dhe Gjeografi. Arsimimi i një mësuesi ishte shumë social në vitin 1930-es. Autoriteti Instituti përpjekur për të tërhequr fëmijët e punëtorëve dhe familjeve fshatare. Për këtë arsye dy kolegje ndihmëse janë krijuar në Malin e Cherniahiv me 240 studentët.

Sofistikimi i përgjithshëm dhe kompetenca gjuha ishin problemet më urgjente në atë kohë. Në mënyrë për të zgjidhur ato kurse të gjuhës ukrainase u zbatuar në të gjitha fakultetet.

Kishte bërë ndryshime të planeve dhe programeve historinë dhe gjeografinë në përputhje me rregulloren "Për studimin e Historisë dhe Gjeografisë në fillore, shkolla "jo të plota të mesme dhe të mesme (1934).

Në 1930-es ishte e mundur për të aplikuar për institutin dy herë - në pranverë dhe në vjeshtë. Në 1936 numri i përgjithshëm i nxënësve 1938 solli përsëri riorganizimin. Instituti fund u bë pedagogjike shtet me katër-vjeçar studimi. Ajo ka bashkëpunuar me institutin e mësuesve dy-vjeçare "deri 1952. Kishte specialistë për shkollat ​​e mesme të paplota përgatitur. Çdo institut kishte History, Gjuhë dhe Letërsi, Fakultetet natyrore dhe gjeografike. Në 1938 Zhytomyr Instituti pedagogjik dërguar 700 mësues me arsim të lartë për të punuar në shkollat ​​e rajonit. Nuk ishte ende mungesa e stafit të mësuesve në shkollat ​​e rajonit. Numri i studentëve me korrespondencë dhe studentëve të universitetit është në rritje. Kurset (1 vit ose 6 muaj) përgatitur aplikantët për institutin. Sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit të institutit republikë Zhytomyr kishte numrin më të madh të studentëve me korrespondencë.

85 ligjërues ka punuar në universitete të dy në të njëjtin vit: dy profesorë S.V. Bilskyi, S.M. Smolinskyi, tre profesorë asistentë dhe dy kandidatët e shkencës. Ligjëruesit e tjerë nuk kishte asnjë diplomë. Pas bashkimit të West Ukrainës me Republikën Socialiste të Ukrainës sovjetike in1939 pedagogët institutit u dërguan për të punuar në Besarabisë (ka pasur mungesë të stafit të mësuesve në rajon): V. Dobrianskyi, O.M. Popadenko, P.I. Chernjavskyi, profesor S.M. Smolinskyi cili kryesoi Departamentin e Pedagogjisë në institut Lviv. Ai u emërua kreu i institutit pas luftës.

Numri i studentëve dhe të diplomuarve është rritur në vitet e paraluftës. 1170 Studentët studiuar në baza ditore në 1940/41: në institut pedagogjik - 490; në mësues "- 680; në bazë të me kohë të pjesshme - 2300. Futja e studimit në bazë të paguar (Rregullimi i Këshillit të komisarët Popullore të RSS të Ukrainës) ulur numrin e nxënës (428 Studentët u dërguan poshtë). gjatë 22 Instituti vjet Zhytomyr përgatitur 5.5 mijë mësues të kualifikuar.

Gjatë 1930-es stafin e institutit dhe studentët e kombinuar punën edukative me pjesëmarrjen në jetën shoqërore dhe politike të qytetit. Në 1930 "Komiteti Literacy" u organizua në institutin. Aty ishin 345 anëtarët, kryesisht studentë.

Stafi institut ishte i zënë me punë shkencore; nxënësit kanë marrë pjesë edhe. 17 vëllimet e punimeve shkencore janë botuar në 1935-1940.

Instituti konferenca shkencore u bë traditë. Studentët morën pjesë në punën shkencore. Në 1930 departamentet e fizikës dhe Matematika, gjeologji, kimi, Ekonomi politike, histori, filozofi, Gjuha ukrainase dhe qarqet letrare e krijuar ku studentët ishin të përfshirë në punën shkencore.

Situata e tensionuar politike, rreziku i konfliktit ushtarak nxitur edukimin patriotik dhe ushtarake. disiplina ushtarake janë përfshirë në programet arsimore.

Në 1934 departamenti ushtarak dhe të klasës u krijuan. Qarqet janë formuar - qitje, pilotët avion pa motor, motorcycles, dhe ndihma e parë mjekësore. Të shtënat pedagogë dhe studentë të studiuar, për të përdorur një Machinegun mesme dhe të lehta makinë-armë. Në vitet e paraluftës puna intensifikuar atje.

Ne nentor 1940 një grup ushtarak, i përbërë nga 254people, u organizua nga rezervistë. nga shkurti 1941 një ditë e mbrojtjes u prezantua (mori 12 orë në muaj). rezervistë formuar 13 grupe për të studiuar disiplina ushtarake: operatorët radio, motorcycles, Machinegun, parashutist, vetëmbrojtje, sanitar. Ligjëruesit formuar grupin e mbrojtjes.

Vëmendje i është kushtuar aktiviteteve kulturore dhe sportive too. 155 nxënës morën pjesë në kor, teatër, era dhe baletit qarqet. Morozova, aktore e teatrit lokale, drejtuar rreth teatrit. Studentët organizuar ngjarje kulturore për fshatarët e Barishivka dhe Stanishivka, ushtarët.

Pesë klube sportive funksionuar në institut: gjimnastikë, ngritje peshe, atletikë, volejboll dhe futboll. 120 Studentët morën pjesë atje.

Baza materiale e institutit zgjeruar çdo vit. Instituti ishte vendosur në bllokun e qytetit të quajtur Qyteti Studenti. Ajo përbëhet një kryesor dhe dy aksesore studiuar ndërtesa me të klasit-dhoma, laboratorët, punëtori, salla e kuvendit dhe sallë sportive, muze, bibliotekës me më shumë se 150 mijë e librave. Një terren sportiv është bërë në institutin, katër kat konvikt u ndërtua (1932) dhe pesë shtëpi për pedagogët. Një kopsht botanik me pemë unike rrethuar institutin.

Lufta shkatërroi planet krijuese dhe mendimet e mësuesve dhe nxënësve.

Vitet e vështirësive (1941-1959)

Në verë 1941 Instituti i përfundimit të një vit të rregullt shkollor. Por Lufta shpërtheu ritëm të mirë-formuar e jetës origjinale. në mes të ditës, qershor 22, bomba e parë ra në Zhytomyr, si dhe në shumë qytete të tjera të vendit.

Të njëjtën ditë një takim u mbajt në Institutin. Protestuesit fajësoi pushtimin e nazizmit dhe u betua të japin energjitë e tyre dhe madje edhe jetën për Mëmëdheut. Numri i madh i kërkesave nga profesorët dhe studentët për të dërguar ato për forcat në terren filluan të vijnë në. Qindra educatees të Institutit u bashkuan me radhët e Ushtrisë së Kuqe dhe të Flotës në ditët e para, nënshkruar për qytetarët-në-të armëve; ambulanca dhe rregullim-up detashmente u formuan nga trupi i tyre.

Provimet fundit shtetërore u kaluan nën breshëri të armikut bomba. Dhe të diplomuarit me Diplomave Mësuesit nuk ka bërë rrugën e tyre në klasë, por qëndroi me armë dhe hodhën në sulm për të kaluar provimin më të nderuar dhe të vështirë, besnikëria në një atdhe. Shumë prej tyre u bashkuan rregullim-up detashment i cili njihet dhe u zhvendos poshtë emisarë armikut dhe subversives. O.O.Pavlovskyi, profesor, udhëheqësi skuadron, ishte në krye. Selia Stafi i shkëputjes ishte vendosur në një hotel (tani Hostel i universitetit #1).

Ndërtesa e universitetit u refurnished urgjencë në një spital të ushtrisë me të diplomuarit si pastruesve.

korrik, 5, një granatimet masë armiqësore e Zhytomyr filloi. Shumë studentë së bashku me qytetarët e qytetit të bërë rrugën e tyre në këmbë në drejtim të lindjes për të shpëtuar robërimin fashiste dhe më pas bashkuan forcat në terren. Një spital i ushtrisë u dërgua nga serial. I.V.Perchuk, profesor, Komandanti shërbim mjekësor, ka punuar në një spital në mjedisin e ashpër të evakuimit. E fundit për të lënë Zhytomyr ishin O.K.Kasymenko, profesor, i njohur më vonë shkencëtar-historian i Ukrainës, kryesor i institutit NAS e historisë së Bashkimit Sovjetik, B.D.Surkis dhe S.L.Blyzniuk.

Gjatë Luftës së Madhe Patriotike një mund të takohen profesorë, studentët, miqtë dhe të diplomuarit e Institutit Pedagogjik në linjat, në regjimente guerile, komplotet dhe grupet nëntokësore në të gjithë territorin e përkohshme në punë.

O.P.Boiarko, Zëvendës-rektor i Institutit, Komiteti udhëhequr Chernivtsi fshehtë rajonale partia, Y.O.Kovmir, dytë Prorektor, ishte një komisioner i një komande guerile, diplomuarit H.P.Mishchenko - udhëheqës fuqi bastisjen subversive, Volodimir Plotnyts'kyi - rajon Zhytomyr anëtar konspiracion rinjtë.

Fakti që treta vitet e Fakultetit të Historisë vetëm mori 68 urdhra dhe më shumë se 150 medalje ushtarake flet për veprat e mëdha të studentëve të Institutit Pedagogjik gjatë Luftës. Këmbëngulje dhe guxim mund të ilustruar edhe me një rekord luftarake të nxënësit të shkollës së korrespondencës, agjent ulja e Zhytomyr fshehta komitetit parti rajonale Maria Tyshkevych. Vajza së bashku me dokumentet e saj simotra të falsifikuara, dhe firma të falsifikuara oficerëve mjeshtëri fashist 'duke ruajtur shumë të rinj nga punë të detyruar në Gjermaninë naziste. Ajo u kap në dhomat e torturës fashiste, por nuk ka torturë e bëri atë të ditur nëntokësore. Maria u takua me vdekjen e saj si të zemrës, tërë patriot. Ajo është varrosur në shtratin e nderit në Bohynia.

Qindra studentë, dhjetëra profesorëve dhe shokëve të Institutit vdiq si heronj për nderin dhe pavarësinë e atdheut të tyre. A.V.Pavlovskyi, Rektori i Institutit, O.P.Boiarko, V.P.Vynohradov, Zv.rektorët, dhe H.P.Yemsenko, S.T.Parkhomchuk, drejtor i Fakultetit të Punëtorëve, profesorë B.D.Surkis, V.D.Dobryvechir dhe të tjerët vdiqën. Familja e Institutit mban kujtimin sacredly isha i vogël prej tyre. Një shenjë memorial në nderim të profesorëve, studentët dhe miqtë ranë përmbys përpara armikut për tokën amtare në 1941-1945 është themeluar në afërsi të ndërtesës kryesore.

natë janari, 1, 1944 qyteti u lirua nga pushtuesit nazistë. M.S.Bovsunivskyi (profesor i vonë i asociuar i Departamentit të Historisë dhe Ekonomisë Politike), P.K.Serbin (profesor i Departamentit të Historisë Botërore), O.O.Boiko (profesor i asociuar i Departamentit të Letërsisë Ukrainës), I.T.Yarosh (profesor i lartë i Departamentit të Pedagogjisë) ishin në mesin releasers saj.

Pas lirimit Zhytomyr ishte e shkatërruar. ndërtesa kampus e Institutit me kabinete të saj, laboratorët, librari, banesa profesorëve, dhe hotel janë shkatërruar. Por nga qeveria e parë e Ukrainës dhe autoritetet lokale ndërmori hapa për të rivendosur institucionin më të lartë arsimor. Qysh në verë 1944, profesorët dhe shokët ishin të punësuar; Pranimi i nxënësve ishte sjellë në veprim.

shtator, 1, 1944, Instituti hap një viti i ri akademik, e para pas lirimit. ajo përbëhej 9 departamentet me 31 profesorë. Dy fakultete u nisur. Këto ishin Fakulteti i Historisë dhe Gjuhë-Letërsi Fakulteti i përfshirë Ukrainës dhe Rusisë me Zyrën Letërsi. Të lidhur me Institutin Pedagogjik një trajnim-shkollë ka punuar me të njëjtat fakulteteve në kuadër të programit të veçantë. V.V.Chupryna u emërua si Rektor i Institutit, Y.A.Kovmir dhe I.I.Shaniuk - si prorektorët. Në të njëjtën kohë profesorë të reja mbërriti në Institutin. Këto ishin M.I.Petrovskyi, Profesor i asociuar, më vonë Shef i Departamentit të marksizëm-leninizmit, D.A.Kolomiiets, Shef i Departamentit të Letërsisë Ukrainës, O.M.Semenova, Shef i Departamentit të Gjuhëve të Huaja, M.M.Lapshyn, Shef i Departamentit të Arsimit Ushtarak, profesorë S.I.Losiev, M.P.Bershii, T.M.Rybakov, N.M.Baryshpol 'dhe të tjerët.

Ky ishte viti i lindjes së dytë të Institutit. Në fillim institucioni arsimor më të lartë vendosur veten në një bodrum të kolegjit bujqësore, pastaj - në ndërtimin e Shkollës Zhytomyr #20. Stafi i përfshirë një profesor dhe katër profesorë të asociuar, të tjerët nuk e posedojnë grada akademike dhe tituj. Aty ishin 168 Studentët morën pjesë arsimit me kohë të plotë dhe të 545 - Mësimi me korrespondencë.

Instituti u në kushte jashtëzakonisht të vështira në vitet e para portit luftës. Pa asnjë dritë dhe ngrohje, atje në leksion-dhoma me gozhduar-up dritare leksione, tutorials, tezat marrëveshje u zhvillua, Raportet shkencore u shpërndanë. Studentët dëgjuar ligjërata dhe bëri shënime ulur në dysheme prej dheu. Nuk ishte një mungesë e 16 profesorë, pajisje trajnimi, leksion-dhoma, dhe banesa për punonjësit, hostele për studentët. Profesorët dhe studentët bërë tavolina dhe tavolina, vendosur dyert dhe dritaret të gjitha nga vetë. Shumë punë është bërë nga stafi për të rivendosur bibliotekën e kryesuar nga N.V.Kozlovska.

Pas përfundimit fitimtare të Luftës së Madhe Patriotike të vendit me përvojë të ngutshme nevojën për personel të mësimdhënies. Ky caktuar detyra të reja për institucionet pedagogjike arsimore më të larta për të zgjidhur. Sipas Y.Y.Fialko, Raportimi i ri kryesor të Ministrisë së Arsimit të Ukrainës (1945), 453 Studentët morën pjesë arsimimin e përfshirë 46 veteranëve me aftësi të kufizuara. Ndërsa në qoftë se arritjet e mëdha atje në raport është treguar se të gjitha dritaret ishin paned tashmë dhe ka korniza të dyfishtë të vërtetë; nxënësit kanë marrë fletët edhe pse nuk ka pasur pillows. Me përpjekjet e tyre, profesorë dhe studentë të kryhen nëpërmjet aparatesh ndërtimin akademik, ruajtur dru për dimër, mblodhën të korrat në bujqësi me kohë të pjesshme, dhe mori pjesë në pastrimin dhe pyjet e qytetit.

Në 1946, Y.O.Kovmir u emërua si drejtor i Institutit, P.T.Markushevskyi - si zëvendës drejtor për studime dhe punë kërkimore, S.T.Radchuk-Pavlenko është vënë si Drejtor i Fakultetit Filologjik, K.O.Kyseliov - si Drejtor i Fakultetit të Historisë. Në 1947, Departamenti i Gjuhës ruse u kryesua nga M.B.Khramoi, Departamenti i Pedagogjik - nga N.I.Mykhailova, Departamenti i Historisë Moderne - nga L.A.Kovalenko, Kandidat i shkencave historike, dhe Departamenti i Historisë ruse dhe botërore - nga S.T. Radchuk-Pavlenko. gradualisht, i gjallë, punës dhe mjedisin e të mësuarit në Institutin përmirësuar.

Në 1948, Fakulteti i Matematikës dhe Fizikës, duke përfshirë Departamentin e Fizikës dhe Departamenti i Matematikës rifilloi punën e tij pas 16 vjetësh ndërprerje. V.M.Kostarchuk ishte kryesor e saj të parë. Në 1949, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja ka filluar punën e saj dhe së shpejti shkëputur të bëhet një institut i pavarur.

Në 1950, Kontingjenti i studentëve tejkaluar 2 mijë njerëz. Aty ishin 770 mori pjesë Arsimi ditë-ndryshim dhe 1262 - Mësimi me korrespondencë. Klasa e pedagog rritur përkatësisht. Institucioni arsimor më i lartë i dha vendin 472 specialistë; 60% prej tyre mori emërimet në pjesën perëndimore të Ukrainës.

Arsimore dhe shkencore-metodat e punës është përmirësuar. Në 1958, IXth vëllim (e para pas luftës) e shkencore Shënime (fiziko-matematike linjë) është lëshuar. L.A.Kovalenko, profesor i asociuar, V.M.Prylypko, V.I.Pivtoradnia dhe B.I.Khatset ishin mjaft të dobishme në atë kohë. procedurat e tyre të kapur vëmendjen e publikut të gjerë shkencore. Profesorët rregulluar një numër të teksteve metodike për studentët. Ndër të tjera janë si më poshtë, Drama Learning O.Korniichuk në Shkollën e Mesme nga V.I.Pivtoradnia, Sigurisht shkurtuar e ligjëratave vjetër Sllave Gjuha nga T.V.Baimut, profesor i asociuar. Departamenti i Gjuhës Ukrainës së bashku me të moshuarit realizohet një ekspeditë për të mësuar rajonin e Zhytomyr dialekte.

Historia e studimit Polissia bë një Singulariteti i kërkimit shkencor profesorëve. shkencore Notes (1957) ishte i përkushtuar për këtë dhe përbëhet artikuj kërkimore mbi çështjet rajonale.

Gjatë periudhës së pasluftës, deri në 1957 gjithëpërfshirës, Instituti i lëshuar 7 vëllimet e Shënimet shkencore tregojnë hulumtimet e ekipit pedagogjik rritur. Në 1955-1957, 109 kërkimore dhe shkencore-Metodat letra janë botuar nga profesorët.

Gjatë gjithë periudhës së pasluftës Fakulteti i Historisë i përbërë kryesisht nga anëtarë të ish-ushtarakëve dhe guerile fitoi prioritet për progresin akademik dhe jashtëkurrikulare. Në 1948-1950, aty ishin 39 Studentët e shkëlqyer pasi u diplomua nga Instituti me nderime. Në një periudhë 14 vjet pas luftës, 1.6 mijë studentë morën arsimin në orë off-punës.

Në 1956, Fakulteti i Historisë u transferua në Lutsk Institutin Pedagogjik.

rinjtë dhe të rejat morën pjesë aktive në jetën sociale dhe aktivitetit të familjes. Pothuajse çdo vit ata ndihmuan fermat kolektive për të mbledhur të korrat, shkoi në NewGround, ka punuar në lojrash për fëmijë dhe dhomat e milicisë, restauruar Barton qendrore e Institutit, ndërtesa kampus, Biblioteka dhe restorant.

Kushtet e jetesës studentëve përmirësuar. Në 1954, hotel i parë për 250 vende të ishte i gatshëm të ndajë nxënësit. mbledhja Libri i bibliotekës të Institutit rimbushet. Aktivitetet mbështetje morale zhvilluar.

gradualisht, ndërtesa kryesore e Institutit u rrit nga rrënojat. Në 1959 vetëm, profesorë dhe studentë të përpunuar 48 mijë njeri-ditë. Cka eshte me shume, rrugët TURNPIKE, Argëtimi dhe Kulturë Park dhe fusha sportive u organizuan nga përpjekjet e mësuesve të ardhshëm.

Stafi i Institutit zgjeruar kontaktet shkencore dhe konstruktive me studiues të institucioneve të ndryshme të arsimit të lartë të vendit. Shkencëtarët nga Moska, Leningrad, Kyiv, dhe Odesa leksione për studentët tanë. shkëmbimi Metodika e shkencore Notes është përmirësuar me shtabet e Pedagogjike Instituteve në Vinnytsia, Izmail, Odesa, Mykolaiv, Kamianets-Podilskyi, Chernihiv. Delegacionet e Zhytomyr Institutit Pedagogjik Shtetëror vizitoi institucionet më të larta arsimore të Minsk, Moska, Leningrad, Homel, Volhohrad.

O.P.Yura-Yuraskyi, Artist nderuar e Ukrainës, shfaq në Institutin kryerjen recitale e tij letrare. Audiencat me shkrimtarë të tillë si M.Rylskyi, A.Malyshko, V.Kucher, V.Sosiura, L.Pervomaiskyi, M.Nahnybida, V.Kozachenko, S.Oliinyk, H.Boiko, P.Sieverov u zhvillua si edhe këtu.

1960-1990

Zhytomyr State Instituti Pedagogjik filloi 60-të saj në mjedisin e përpiqet të para për të demokratizuar jetën sociale të vendit. Trupi i saj më i lartë drejtues i Bordit të Institutit, por që 1972 ajo u bë Bordi Akademik përfshirë Rektori, Zëvendës-rektor, dekanët, partisë dhe sekretarët Komsomol, drejtorët e profesorët "dhe nxënësve komitetet e sindikatave, shefat e departamenteve, profesorë të lartë, dhe studentët.

nga janari, 1958, I.F.Osliak, Kandidat i shkencave filologjike, profesor i asociuar, punuar si Rektor i Institutit; nga dhjetori, 1973, P.S.Hornostai, Kandidat i Shkencave Pedagogjike, profesor i asociuar, ishte Rektor i Institutit; nga tetori, 1986, ajo u udhëhequr nga I.M. Kucheruk, profesor.

Ndryshimet e shkollave të mesme në kurrikulën e re në 60-, futja e arsimit të detyrojnë të nivelit të mesëm publik u rrit qëllimi pedagogjik deri tani. Barra kryesore e këtij riorganizimi ra në Pro-rektorët në M.P.Zhurbas punës arsimore, L.M.Kurkcha, dhe M.M.Osadchyi cilët kryen këto detyra që 1977.

Në fillim të 60-ta, Instituti personel të kualifikuar pedagogjike në dy fakultete me gradë në specialitete njëmbëdhjetë për arsimin me kohë të plotë, dhe në tre për departamentet e korrespondencës.

Fakulteti i Filologjisë ofruar mundësi në marrjen e një diplomë në: Ukrainisht Gjuhë dhe Letërsi, Gjuhë dhe Letërsi Russian, Gjuhë dhe Letërsi Ruse dhe Gjuhë Anglisht, Gjuhë dhe Letërsi dhe Gjuhë Gjermanisht Gjermanisht; Gjuhë dhe Letërsi Ruse dhe Pedagogji për studentët nga Uzbekistani (gjatë 1959-1973); Gjuhë dhe Letërsi Ruse në një shkollë etike për studentët nga Kazakistani (në 1971-1993).

Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë trajnuar specialistë në: Fizikë dhe Matematikë, Matematikë dhe Fizikë, Fizika dhe Gjuha English, Fizikë dhe themelore disiplina, Matematikë dhe teknike Vizatim.

departamentit Korrespondenca mësues të kualifikuar të Ukrainës Gjuhës dhe Letërsisë, Gjuhë dhe Letërsi Russian, Matematikë. mbi 1944-1971, departamenti ishte konsideruar si një fakultet në departamentin e arsimit me kohë të plotë. Duke pasur parasysh se në 60-, 42 për qind e mësuesve të rajonit Zhytomyr, dhe pastaj 36 për qind e tyre në 70, nuk kanë marrë arsimin e lartë, Pjesa më e madhe e regjistrimit të Institutit qenë studentë me korrespondencë. Plotësuese të specialiteteve të mësipërme ata kishin mundësi për të marrë një diplomë në gjuhën angleze dhe në gjuhën frënge (1963-1972), në Biologji (që nga 1974), dhe Pedagogji dhe fillore Metodat Edukimi (që nga 1978).

Në 1962-1968, General Fakulteti Shkencor duke përfshirë Departamentin e Shkencave Humane dhe matematikës ka punuar për studentët me korrespondencë. Studentët studiuar për të marrë një diplomë në histori, Shkenca Library, Shkenca juridike, Ukrainisht Gjuhë dhe Letërsi, Gjuhë dhe Letërsi Russian, Gjuhe angleze, Gjuhe franceze, Matematikë, fizikë. atëherë, Studentët shkoi mbi specialitete të mëtejshme studimore marrjen për zgjedhjen në institucionet e larta arsimore të Ukrainës nën departamenteve korrespondencës.

Në 1963, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, si një fakultet i veçantë u lindi nën kujdesin e Fakultetit Filologjik. Specialistët kualifikuar fakultetit në anglisht dhe gjermanisht Gjuhëve, dhe deri 1972 - Në gjuhën franceze. Studentët nga Uzbekistani mund të marrë diplomë në gjuhën angleze, si dhe.

70-së doli të bërë vitet e rritjes së ndjeshme dhe diversifikimin e Institutit. Pas Berdychiv Instituti Pedagogjik ishte ndërprerë në Fakultetin e Shkencave të Natyrës u transferua në Zhytomyr (1972). Fakulteti cilëson mësuesit e Biologjisë dhe Kimisë. Në 1976, fakulteti i pestë ishte me origjinë. Kjo ishte Fakulteti i arsimit fillor me arsim me kohë të plotë dhe studimi korrespondencës. Që në fillim në një vit, Fakulteti propozoi një specialitet të tjera - Music.

Numri i departamenteve, studentët, Stafi i mesuesve, dhe shokët e dyfishuar. Prandaj ishte e nevojshme për të rivendosur mësime në dy ndërrime.

Në 1979, Instituti fitoi dytë më të mirë në mesin e instituteve pedagogjike për punë të studentëve më të mirë ", Jeta dhe koha e lirë organizimi. hotel #3 fitoi çmimin e parë. M.O.Lukin ishte inspektor i Hostel në atë kohë. Instituti u nderua për arritjet e saj me diplomat e republikanëve Komiteteve Sindikale dhe Ministria e Arsimit të Ukrainës.

Rritja e vazhdueshme e regjistrimit, lindje e fakulteteve të reja dhe specialitete kërkohet vëmendje e madhe në lidhje me përmirësimin e objekteve.

Në 1962, ndërtesa qendrore kampus u rindërtua plotësisht. Në 1979, një galeri dhe të përpunimit të metaleve dhe të përpunimit të shtënat punëtori ishin ndërtuar. Në 1987, Kampusi i ri i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja është vënë në komision. gjatë 1972-1981 mbi një sipërfaqe prej 15 hektarë, Dhoma e trajnimit-laboratorike dhe pronat e trajnimit-të vogël për stacionin agrobiologjik u ndërtuan. Në 1988, remonti i ndërtimit të kampusit të Fakultetit të Shkencave të Natyrës ishte mbi. Në 1990, ri tetë-katëshe trajnimi-laboratorike është ngritur duke përfshirë tre plotësimet e saj të ndërtuar në 1992. mbi 30 vjet, zona e Institutit zgjeruar katërfish.

Studentët mori arsimin në 217 auditoreve, për të cilin 14 ishin attendances mëdha. Janë ndërtuar 25 laboratorë të veçanta dhe 59 studim, të kësaj pjese shumica e tyre ishin të pajisur me objektet e trajnimit.

Nxënësit mund të përdorin pesë hostele (u hap në 1935, 1956, 1972, 1981, 1986); pas ndihmës së parë, duke përfshirë konsultime dhe manipulimit të dhomave, zyra dentare, dhe pesë reparte izolimit. Ka në hostele 2 mijë studentë dhe 82 familje jetonin.

Në bazë të kërkesave në rritje të shkollave të mesme për mësues numri i personelit mësimor akademik është rritur. Në 1960, 73 profesorët punuar në 12 departamentet, për të cilin 27 Profesorët poseduar diploma akademike në Kandidatët e Shkencave dhe titujve akademike të profesorëve të asociuar. Në 1990, 22 departamentet e numëruara 289 profesorët e përfshirë 10 mjekët, profesorët, 114 Kandidatët e Shkencave, profesorë të asociuar në mesin e tyre.

Gjatë 60-ta, rreth një mijë punime shkencore në 1.2 mijë fletë të shtypura vëllim bruto bashku me 17 vëllimet e shkencore Shënimet janë lëshuar nga përpjekjet e dijetarëve të Institutit. 84 monografi, 556 tekst-libra dhe udhëzimet metodologjinë, 11 mbledhësit e artikujve dhe të abstrakteve, 108 broshura, me shume se 2 mijë artikuj janë publikuar në kuadër të ardhshëm 20 vjet. gjatë 30 vjet, Kontributi i Institutit për ecurinë e mendimit shkencor ka arritur 3,750 punime shkencore.

në mënyrë të përsëritur, Instituti ishte një vend për republikane, ndëruniversitar, dhe konferencat rajonale. Thuswise konferenca shkencore e mëposhtme republikane, si me rastin e 70th dhe 75th lindja e M.T.Rylskyi, 110th dhe 115th lindja e I.Franko, 150th lindja e T.H.Shevchenko, 100th lindja e M.M.Kotsiubynskyi, 170th Përvjetori i vdekjes së H.S.Skovoroda, 100th lindja e Lesia Ukrainka, dhe mbi gjuhësore dhe teorinë e çështjeve të letërsisë u zhvillua këtu.

Rendering ndihma në shkollë u bë një nga linjat e Institutit kryesorë të. që nga 1970, të gjitha rrethet e rajonit janë dhënë në departamente të ndryshme. Në vitin 1970, Kurse mujore të rikualifikimit intensiv mësuesve në tetë specialitete filluar punën. mbi 20 vjet, 14.5 mijëra mësimdhënës të rajonit të përfunduar Kurset. Në 1984, Bazat e Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë Kompjuterike kurse janë hapur në Fakultetin e Fizikë dhe Matematikë. Çdo vit më shumë se 400 mësuesit e matematikës mësuar elementet e programimit dhe të sistemit kompjuterik praktikë. Në shqyrtim republikane Instituti fitoi dytë më të mirë për dhënien e ndihmës të dobishme për shkollat (1975). gjatë 1970-1990 vetëm, 170 tekst-libra dhe më shumë se 300 udhëzime metodologjike janë lëshuar për shkollat.

Futja e edukimit detyrojnë të nivelit të mesëm publik në 60 të vendosur një detyrë për të siguruar shkolla, kolegje të trajnimit, Shkollat ​​vullnetare dhe shkollat ​​teknike vullnetare me personelit mësimdhënës. Duke pasur parasysh se në 1960, Regjistrimi i nxënësve ishte 2.4 mijë njerëz, duke përfshirë 760 Me kohë të plotë studentët dhe 1.7 mijë e studentëve me korrespondencë; në 1970, ai arriti 1.6 dhe 1.5 mijë nxënës përkatësisht. Në dhjetë vjet, regjistrimi i 2.4 mijë e studentëve me kohë të plotë dhe të 1.1 mijë e studentëve me korrespondencë. shtator, 1, 1990, regjistrimi i studentëve të Institutit të ishte 2.8 mijë nxënësit e arsimit me kohë të plotë dhe të 1.6 mijë e studentëve me korrespondencë. Një numër i madh prej tyre ishin medalistët, të rinjtë që jetojnë në zonat rurale. Dy të tretat e me kohë të plotë pranim u bë nga ata që mbarojnë shkollën e fshatit, që nga 1972. Vetëm anëtarët popullore arsimit, shkarkuar nga Forcat e Armatosura, dhe të diplomuarit nga kolegjet e trajnimit të mësuesve janë të regjistruar në studimin e korrespondencës. Në 1990, të rinjtë e atyre të regjistruar për arsimin me kohë të plotë arritën 50 për qind që ka pritje të synuar. Këto ishin diplomuar në një departament përgatitore dhe Zhytomyr mësimdhënësve Kolegjit Trajnimit.

Aftësitë profesionale të të diplomuarve në formë për shkak të organizimit të praktikës aftë të mësimdhënies. Llojet e mëposhtme të praktikës mësimore janë futur në sistemin studentët e trajnimit për punën shkencore-arsimore: Praktika socio-politike, on-akademik praktikës mësimore për studentët e 1st dhe 2d kurse, Praktika mësimore në kampe Pioneer, ushtruar një profesion në skuadrat e mësimdhënies, Praktika profesionale për studentët e të 4th Natyrisht në aktivitetin jashtë-of-shkollë arsimore në-punë, mësimin e praktikës në shkollat ​​e Zhytomyr dhe rajonit.

që nga 1977, Praktikë për studentët e 1st-5th Sigurisht në shkollat ​​dha një mundësi për ta kthyer praktikën e mësimdhënies në një të vazhdueshëm. Studentët e Fakultetit të Mësuesisë fillestar ndërmori praktikën e tyre gjatë një periudhe prej tre vjetësh në krye të njëjtën klasë. Para se të praktikës së tyre shkollore, Studentët e fakultetit të përmendura dhe në Fakultetin e Shkencave të Natyrës ndërmori praktikën në terren në stacionin agrobiologjik të Institutit. Vëmendje e madhe në lidhje me këtë pjesë të punës ka qenë pozitive. vjetor, 60-62 për qind e nxënësve të kaluar praktikën mësimore me një shenjë të shkëlqyer, dhe deri në 35 për qind e të trajnuarve u mark 'i mirë'.

Expeditions përmes vendeve të Lavdisë ushtarake dhe të punës, koncerte abonim për jetimët, rrugët e bamirësisë për të Denyshiv Jetimë Azil, kryerjen e kujtesës shikon dhe Campaign Letra e ushtarit, udhëheqja e të rinjve, matematike, fizik, dhe shkollat ​​ASTRONOMIK, së bashku me studio letrare për fëmijë, mbledhjen e bimëve mjekësore, rregullim i sallës partizane Fame në fshatin Kopyshchi dhe të ngjashme - aktivitete të dobishme e të gjithë këtyre nxënësve arritën ".

Gjatë semestrit të tretë të punës, 282 brigada e ndërtimit ka punuar në terren të ri në Krym, Mykolaiv, Kherson, Kyiv, Tiumen, Orlov, Bandar dhe Mahdn. ato zbatohen 21 milion rubla (matjen e çmimeve të 1990) e investimeve kapitale, rindërtuar 51 shkolla, duke përfshirë 5 e ndërtuar, ndërtuar 128 lojrash, 78 klasat.

Grupet Amateur talentin ishin të larta në listën e trajnimit të ri studentëve. Yateriv këngë popullore kori të drejtuar nga M.O.Nykorchuk, dhe Suzir'ia kompani vallëzimi drejtuar nga V.O.Svitelskyi u bë i njohur gjerësisht në të gjithë rajonin dhe jashtë dhe mori titullin e Popullit (1987). Grupi i muzikës popullore Kalyna drejtuar nga P.I.Antonevskyi dhe grupi vokal Elehia drejtuar nga V.V.Sychevska mori këtë titull, si dhe.

Një qasje multipronged për punën arsimore dhe kërkimore në aftësitë e inteligjencës me orientim të specialistëve të ardhshëm ishte një zell të gjitha zgjidhjet për të cilat stafi i Institutit të gjetura në vitet 1960-1980. Ndryshimet e reja sasiore dhe cilësore, ascents reja dhe workouts do të vijnë në vazhdim. mësipërm 70 vitet e punës kanë qenë bazë për këto implementime.

vitet e para të pavarësisë së Ukrainës (1991-2001)

Pavarësia e Ukrainës në 1991 ndryshimet e nevojshme në menaxhimin e, riorganizimi strukturor, përmirësimin e programeve arsimore, dhe krijimi i departamenteve të reja. Detyra kryesore në 1990-es ishte për të siguruar nivelin e nevojshëm të arsimit të cilat mund të takohen karakteristikat dhe standardet shtetërore.

në 1999 të diplomuarit mori një diplomë "specialist" në bazë të arsimit të mesëm të plotë. nga 1 shtator 1999 universiteti (një status i është dhënë) mjeshtrave përgatitur në formën studim-per-tarifë, nga 1 e shtatorit 2000 - Në formën e shtet-buxhetit të arsimit në bazë të "specialist" shkallë. I ri duke studiuar planet dhe programet janë zhvilluar.

Në fillim të 1990-es instituti i përbërë 5 fakultetet, një departament përgatitore dhe 22 departamentet ku 289 ligjërues punuar. Midis tyre ishin 10 mjekët, profesorë, 114 Kandidatët e shkencës, asistentë profesorë, tre mësues merituar të arsimit të lartë dhe kulturën e Ukrainës. ajo përbëhej 42.9 % e të gjithë stafit.

307 Ligjëruesit punuar në universitet në 2001, 176 prej tyre kishin grada shkencore; të përbërë 57.3% e stafit. Në mesin e tyre një anëtar i Akademisë Kombëtare të Shkencave të Ukrainës, dy anëtarë përkatëse të Akademisë Kombëtare të Shkencave të Ukrainës, anëtar përkatës i Akademisë bujqësore të Ukrainës, 28 mjekët, profesorë, 148 Kandidatët e shkencës, asistentë profesorë, 8 Punonjësit e merituar e Ukrainës (arsim, shkolla e lartë, kulturës dhe trajnimit fizik), me shume se 40 lektorë të shkëlqyer të arsimit të Ukrainës, Dijetarët e rinj - mbajtësit e granteve të Kabinetit të Ministrave të Ukrainës dhe fondit "Vidrodzhenia" ("Revival"). Numri i stafit me diploma u rrit në 14%.

Numri i departamenteve u rrit nga 22 te 31 në 1991 - 2001 vjet, dhe numri i subjekteve të mëdha nga 13 te 21. Janë futur lëndë të reja të mëdha: Gjuha ukrainase dhe letërsisë dhe Studimi Vendi i Ukrainës, Gjuha ukrainase dhe letërsisë dhe Pedagogji Sociale, Gjuha ukrainase dhe letërsisë dhe Historia, Historia dhe gjuha ukrainase dhe letërsisë, Klasat e shkollave fillore dhe Psikologji praktike, Matematikë dhe Informatikë, Gjermane dhe angleze dhe letërsisë, Gjuha ukrainase dhe letërsisë dhe materialeve edukative Editing, Kimi dhe Biologji etj.

Kushtet e reja të nevojshme ndryshime metodologjike. Zbatimi i teknologjive të reja dhe metodave aktive të mësimdhënies ka qenë i një rëndësie të madhe në the1990-es. Sistemet e bllok-modular dhe klasa-Vlerësimi u paraqitën, didaktike dhe roli games janë vënë në praktikë.

Teknologjitë e studimit hulumtimin e procesit, bashkëpunimi dhe ndërtimi janë përdorur në klasat e praktike pedagogji. Puna e bërë nga Departamenti i Pedagogjisë ishte një bazë për një manual libër pedagogjike botuar nga Instituti i hulumtimeve sistematike të Ministrisë së Arsimit të Ukrainës në 1995.

Informatizimi i procesit arsimor është infektues për. Fizika dhe Departamenti Matematikë prezantoi një kurs të përdorimit të kompjuterit në procesin e studiuar. Kursi u zhvillua në paketa dhe programet e zhvilluara në Matematikë dhe Informatikë dhe departamenteve Fizika. Programet e tilla janë përdorur gjerësisht nga Departamenti i Psikologjisë të organizojë teste psikologjike. Nxënësit e studentët e nivelit master dhe PhD kanë pasur kurse të punës kërkimore kompjuter. Kompjuter janë përdorur për teste dhe testet komplekse.

Në 1990 aty ishin 104 kompjutera, në 2001 - 230, në mënyrë të veçantë ka 13 klasa kompjuterike me 203 vende të punës. Karakteristikat teknike janë shumë të avancuara. Stafi i universitetit dhe studentët të kenë qasje në internet dhe e-mail shërben. Së shpejti rrjeti kompjuterik korporative do të përfundojë. Departamenti i shfrytëzimit bazës së të dhënave, rrjetit kompjuterik dhe pajisje zyre nisi punën e saj.

Qendra mësues i anglishtes i vetë-edukimin promovuar zbatimin e teknologjive moderne në procesin e të mësuarit anglisht në institut dhe institucionet arsimore e rajonit. Ajo u krijua në 1995. Qendra përfshin 5 laboratorët: teknologjive moderne në të mësuarit anglisht, mësimi i gjuhës gjermane, të mësuarit të gjuhës angleze, një klasë të përbashkët për gjuhë të huaj studiuar, një klasë English. studentët dhe 120 mësues nga rajoni punën zakonisht në qendër e cila është bërë një laborator metodologjik. Ajo është e pajisur me libra moderne autentike, letërsi, audio dhe video-materiale. Seminare në gjuhë të huaj studiuar teknologjitë moderne, konferenca të zhvillohet atje. Qendra bashkëpunon me Këshillin Britanik, Qendra Amerikane, Qendra Ndërkombëtare, Korpusi i Paqes, fondi "Vidrodzhenja" ("Revival"), shtëpitë botuese të huaja. Ajo është një anëtar i TESOL ndërkombëtar organizatës. Qendra ka marrë pjesë në organizimin e konkursit All-ukrainas në gjuhë të huaja për nxënësit e shkollave të mesme (1996) dhe konkurrenca All-ukrainas për të mirë mësuesit gjuhë të huaj i vitit (1997).

Teknologjitë moderne në procesin e studiuar kanë promovuar rritjen e punës individuale të nxënësve, nxitur kërkimet e tyre; rezultati është i frytshëm. Studentët fituan 40 Vendet çmimin në garat që i nënshtrohen All-ukrainas në Matematikë, Informatika, biologji, kimi, psikologji, Psikologji praktike, anglisht, pedagogji, Gjuha ukrainase dhe letërsisë, Gjuha Gjermane, Pedagogji Sociale në 1997-2001. Ata morën vendet e para në konkursin All-ukrainas të hulumtimit studentëve në Pedagogjisë dhe Psikologjisë në 1998-2001; vetëm në 2001 aty ishin 12 Vendet çmimin në garat që i nënshtrohen All-ukrainas.

Në konkursin e nxënësve All-Bashkimit Olexandr Sarana ndau çmimin e parë me një student në Universitetin Lomonosov të Moskës, dhe Dmitro Stepanchikov ndau çmimin e parë me një student nga Universiteti i Novosibirsk.

Studentët, studentët e doktoratës dhe pedagogë marrë pjesë në konkurse të ndryshme për trajnim dhe studiuar jashtë vendit. Në vitet e fundit kanë pasur trajnime në Mbretërinë e Bashkuar, SH.B.A, Gjermani, Austri, Franca dhe Polonia.

Universiteti kryen kërkime në teorinë dhe metodologjinë e nxënësve "studiuar dhe arsimin, përmirësimi i trajnimit të mësuesve, Metodologjia në shkollën e lartë, studim historik vend, vetëdija nacionale në literaturën e Ukrainës, Fjalori dialektet Polesia ', baza biologjike e mbrojtjes së Ukrainës faunës dhe riprodhimin e saj, problemet e hulumtimit modern English fjalorit, prodhimi i substancave gjysmëpërçues, kristale të lëngshme, Hulumtimi i karakteristikave të tyre fizike etj.

Studentët pasuniversitare mund të vazhdojnë studimet e tyre në universitetin apo universitete të tjera të Ukrainës dhe për të marrë shkallën e tyre PhD. Studentët e parë pasuniversitare filluan studimin e tyre në universitetin në 1992. Sot ka 11 subjekte të mëdha dhe 35 studentët janë të regjistruar. Studentët pasuniversitare kanë mbrojtur 23 Tezat në gjuhën ukrainase, Teoria e letërsisë, biologji, pedagogji, gjuhët gjermanike; 13 Punimet janë të përgatitur për procedurën e mbrojtjes. Ligjëruesit mbrojti 5 teza PhD dhe 68 asistent profesor punon në të fundit 10 vjet.

Një ditar "Visnik e Zhytomyr universitetin pedagogjik" është botuar në 1998; kjo është një pasardhës i "notave shkencore", edituar në 1920-es nga instituti pedagogjik. Me shume se 5.5 mijë artikuj shkencorë dhe metodologjike janë publikuar.

Në 1990 ka pasur përpjekje për të siguruar shkollat ​​e mesme dhe të larta me letërsinë moderne arsimore dhe metodologjike. 126 libra dhe tekste janë botuar në të fundit 5 vjet.

Planet e arsimit u ndryshuan për shkak të ndryshimeve në jetën sociale të vendit; sistemi i kurseve të veçanta, seminare dhe kurse fakultative u prezantua; ajo promovon përgatitje më të mirë për punë praktike. Për çdo subjekt ka qenë projektuar teste për të kontrolluar nivelin e njohurive dhe cilësinë e tij. Ka teste komplekse për të diplomuarit e kursit. Programet e arsimit janë zhvilluar për subjektet pa programet e arsimit të përbashkët.

Përmirësimi i procesit të studiuar dha rezultate të frytshme. Progresi mesatare në studimin është 95-96%, cilësisë - 56-60. Rezultatet janë provuar zakonisht nga rezultatet e testeve komplekse në lëndë të ndryshme dhe në provimet e kualifikimit komplekse.

9.9 mijë studentë të diplomuar të universitetit në 1990-2001; 6 mijë - në bazë ditore dhe 3.9 - Studimi me kohë të pjesshme. 86-90 % e të diplomuarve janë dërguar për të punuar.

Baza arsimore dhe materiale të universitetit është rritur në vitet e fundit. Një ndërtesë për departamentin e Filologjisë dhe një ndërtesë për klasa mësuesit fillore janë vënë në veprim në 1990; në vitet në vijim zona për një student u zgjerua nga 4,5 metra katrorë në 1992 te 9,6 - në 2001. Për nevoja të nxënësve ka 5 konvikte (2000 vende), një mensa dhe kantina (390 vende), bibliotekë me 420 000 vëllime, biostation bujqësia. 89 laboratorë dhe klasa operojnë në universitet, veçanërisht 6 klasa linguaphone, phonolaboratory dhe 13 klasa kompjuterike (203 vendin e punës individuale).

Në 2000 ndërtimi i kompleksit sportiv ka filluar me jashtë e financave të buxhetit, kjo mbaroi në 2003.

Sipas № rregullores 761 i Kabinetit të Ministrave të Ukrainës institutit Zhytomyr është dhënë statusin e një universiteti pedagogjik.

Bordi Inspektimi Shtetëror i institucioneve arsimore të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës kryer një shqyrtim të ekspertëve vërtetimin e universitetit. Sipas rezultateve të ekzaminimit të ekspertëve universiteti shkoi nëpër vërtetim, dhe në veçanti në lëndët kryesore të studimit të përditshëm dhe me kohë të pjesshme në nivelin IV - "Studimi fillore", "Gjuha ukrainase dhe të letërsisë", "Gjuha ruse dhe letërsia". "Gjuha angleze dhe letërsia", "Kimi", dhe në nivel III - "pedagogjisë muzikore dhe arsimi", "Etnologji", "Psikologji", "Informatika". Departamenti përgatitore mori me vërtetim të.

entuziazëm, aftësia për të punuar dhe fuqia krijuese e stafit universitar është baza për arritjet e reja në mijëvjeçarin e tretë.

në të 24 mars, 2004 Zhytomyr universitet pedagogjike është dhënë statusi i Zhytomyr Ivan Franko State University sipas rregullores № 172-р e Kabinetit të Ministrave të Ukrainës.


A doni diskutuar Zhytomyr State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Zhytomyr State University në hartën


Foto


Fotografitë: University Zhytomyr State zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Zhytomyr State University

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit Shtetëror të Zhytomyr.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.