Universiteti Durham

Universiteti Durham. Studim në Mbretërinë e Bashkuar. Education Abroad

Durham Details University

 • vend : Mbretëria e Bashkuar
 • qytet : Durham
 • akronim : TË KUPTUARIT
 • i themeluar : 1832
 • studentët (përafërsisht.) : 18000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin Durham
Regjistrohen në Universitetin Durham

Përmbledhje


Universiteti Durham është e veçantë – një universitet banimi kolegjial ​​me tradita të gjata dhe vlerat moderne. Ne kërkojmë dallimin më të lartë në hulumtim dhe bursa dhe janë të angazhuar për përsosmëri në të gjitha aspektet e arsimit dhe transmetimit të njohurive. Hulumtimi ynë dhe bursave prekin çdo kontinent. Ne jemi krenar të jetë një komunitet shkencore ndërkombëtare e cila reflekton ambiciet e kulturave nga e gjithë bota. Ne promovimin e pjesëmarrjes individuale, duke siguruar një edukim të rrumbullakosura në të cilat nxënësit, Stafi dhe alumni të fituar të dy akademik dhe aftësitë personale të nevojshme për të lulëzojë.

Universiteti Durham (ligjërisht Universiteti i Durhamit) është një universitet hulumtim publik kolegjial ​​në Durham, North East England, me një kampus të dytë në Stockton-on-Tees aty pranë. Ajo u themelua nga një akt i parlamentit në 1832 dhe dhënë një Karta Mbretërore në 1837. Ajo ishte një nga universitetet e para për të filluar shkollimin në Angli për më shumë se 600 vjet dhe pretendon të jetë universiteti i tretë më i vjetër në Angli (e cila do ta bënte atë më të vjetër shtatë ose tetë në Mbretërinë e Bashkuar), edhe pse kjo është e diskutueshme. Pasurive Universiteti Durham përfshin 63 ndërtesa të listuara, duke filluar nga Durham Kalaja e shekullit të 11-të në 1930 Art Deco Chapel. Universiteti gjithashtu zotëron dhe menaxhon Durham World Heritage Site në partneritet me Durham katedralen. Pronësia e universitetit i Faqes Trashëgimisë Botërore përfshin Durham Kalaja, Palace gjelbër, dhe ndërtesat përreth, duke përfshirë edhe historike Biblioteka COSIN-së.

Kancelari i Universitetit është Sir Thomas Allen, i cili pasoi Bill Bryson në janar 2012. Si një universitet kolegjiale, funksionet e saj kryesore janë të ndarë në mes të departamenteve akademike të universitetit dhe 16 kolegje. Në përgjithësi, departamentet kryejnë kërkime dhe të sigurojë leksione për studentët, ndërsa kolegje janë përgjegjëse për aranzhimet e brendshme dhe mirëqenien e studentë, studente te diplomuar, studiuesit post-doktoraturës dhe disa stafi i universitetit. Universiteti është anëtar i theRussell Grupit të universiteteve kryesore në Mbretërinë e Bashkuar, pasi më parë të qenë një anëtar i 1994 grup. Durham është e lidhur edhe me disa grupe universitare, duke përfshirë Partneritetin për Kërkime N8 dhe Rrjetit të Universiteteve Matariki.

Universiteti aktualisht renditet e 5-të 6 nga tavolina e fundit kombëtare ligë e universiteteve britanike dhe në krye 100 në dy nga tre tavolina të mëdha botërore (Shikoni më poshtë). Në kushtet e pikave mesatare UCAS e hyrje të reja në 2014, Durham renditet 4 me amassing mesatare hyrje 524 pikat UCAS. “themeluar gjatë si alternativë kryesore në Oksford dhe Kembrixh“, universiteti tërheq “një organ i klasës së madhe të mesme të studentëve” sipas The Times-së Good University Guide. Në 2014, Durham kishte përqindjen e pestë më të lartë të studentëve të arsimuar privatisht në 36.6%. Në 2013, Durham u gjykua që të ketë cilësi më të mirë të jetës studentore në vend në inauguruese renditjen Lloyds Bank dhe kurrë nuk ka (në 2015) qenë nga tre të lartë, që vijnë në vendin e tretë në 2014 dhe të dytë në 2015. Universiteti ishte Sunday Times Universiteti i Vitit për 2005, edhe duke e bërë listën e ngushtë për 2004 dhe 2016 çmime, dhe Times dhe Sunday Times Sports University i Vitit për 2015.

akademikët aktuale dhe Emeritus përfshijnë 14 Fellows e Shoqërisë Mbretërore, 17 Fellows e Akademisë Britanike, 14 Fellows e theAcademy e Shkencave Sociale, 5 Fellows e Shoqërisë Mbretërore të Edinburgut, 2 Fellows e Shoqërisë Mbretërore të Arteve dhe 2 Fellows e theAcademy të Shkencave Mjekësore. diplomuarit Durham kanë përdorur gjatë shkronjat latine post-nominale DUNELM pas shkallës së tyre, ngaDurham (të, i perket, ose nga Durham)

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • antropologji
 • Aplikuara Shkenca shoqërore, Shkolla e
  • Komuniteti dhe Puna me Rininë
  • kriminalistikë
  • Punë sociale
  • sociologji
  • sport
 • Arkeologji
 • biologjik & shkencat bio
 • Shkolla e biznesit
 • kimi
 • Classics dhe Historia e lashtë
 • Shkenca e Tokës
 • arsim
 • Inxhinieri dhe Shkenca Computing, Shkolla e
 • English Language Centre
 • Studimet Anglisht
 • Qendra Foundation
 • gjeografi
 • qeveri & International Affairs
 • histori
 • Shkollë drejtësie
 • shkencat matematikore
 • mjekësi, Pharmacy dhe Shëndeti, Shkolla e
 • moderne Gjuhë & kulturat, Shkolla e
 • muzikë
 • filozofi
 • fizikë
 • psikologji
 • teologji & Feja

histori


Pas Mesjetë në Evropë, e 7 Century pa një lulëzim të mendimit dhe të kulturës në verilindje të Anglisë. Bede – poet, shkencëtar, historian dhe dijetari më i madh evropian i shekullit të 7-të – është varrosur në Durham, siç është St Cuthbert, i cili krijoi "English’ Krishterimi nga Celtic saj dhe rrënjët romake. Të Lindisfarne Ungjijtë, "Një nga monumentet më të mëdha të arritjeve kulturore të njerëzve", janë prodhuar afër dhe banuar në Durham me trupin e St Cuthbert deri në shekullin e 16-të, kur ata janë larguar për në Londër – sonë Gospel Book’ është kthyer në Durham në 2013. 'Cuthbert Komuniteti’ u bë një nga më të pasur në Evropë, me tokat që shtrihen nga Tyne në Tees dhe më gjerë. Kjo dijetari, Komuniteti manastiri ishte një pararendës i traditës moderne Universitare e cila u përhap në të gjithë Evropën dhe në botë. Katedralja Norman Durham shekullit të 11 është ndërtuar në mes të 1096 dhe 1130 dhe është një nga ndërtesat me të vërtetë të mëdha të botës. Durham Castle, tani pjesë e Universitetit, daton që nga 1072 dhe ishte selia e të gjithë-fuqishme Prince-Peshkopëve të cilët ushtruar pushtetin laik dhe fetar mbi pjesën më të madhe në veri të Anglisë, me ushtritë e tyre, Sistemi i taksave dhe fjalë e sajuar – deri ne fund te Princit-Peshkopatën në 1832 Durham ishte efektivisht një shtet brenda shtetit.

Durham u bë një nga qendrat kryesore të Anglisë e bursave mesjetare, së bashku me të Oksfordit dhe të Kembrixhit. Me të vërtetë, tre Kolegje – tani pjesë e Oxford University – u themelua nga Durham (College University dhe Balliol College, dhe ne 1286 Durham Kolegji ishte drejtuar nga Durham për të trajnuar dijetarët për Durham për 300 vjet deri sa u bë i përfshirë në Universitetin e Oksfordit, si Trinity College). Henry VIII dhe përpjekjet e Oliver Cromwell-it për të krijuar zyrtarisht një Universitet për Veriun në Durham u përfshinë nga politika dhe rivalitetet Veri-Jug, dhe kjo nuk ishte deri 1832, si Prince-Peshkopit rënë humbur pushtetin e tij, u Durham fund pajisur me Kalanë dhe tokat dhe i dha shkallë kompetencat e dhënies nga ana e mbretit si Universitetin e tretë të Anglisë. Universiteti Durham është trashëgimtar i një linjë të vazhdueshëm të mësimit dhe diturisë që daton nga Bede dhe Cuthbert në ditët e sotme.

Durham ka qenë gjithmonë një vend modern, largpamëse University. Me një Site Trashëgimisë Botërore mesjetar në zemrën tonë, ndërtesat tona të reja të vazhdojë traditën e arkitekturës të rëndësishme dhe inovative. Durham ishte një nga universitetet e para të pranojnë gratë në pozita të barabarta me burrat (1890), për të krijuar trajnim mjekësor (1834) dhe i pari që çmimin Ndërtimtarisë dhe Minierave gradë për të përmbushur nevojat rajonale dhe kombëtare gjatë revolucionit industrial (1838). Durham çoi në zhvillimin e shkencës dhe themeluar një nga observatorët më të hershme në Angli. Universiteti Durham u bazuar në dy qytete për më shumë 100 vjet, Shkolla e tij mjekësore në Kolegjin Mbretëror dhe Kolegjeve të tjera në Newcastle duke u bërë në Universitetin e ri dhe të pavarur të Newcastle në 1963. Durham ishte edhe Universiteti i parë për të krijuar kampe jashtë një shekull para se koncepti u reinvented: në Barbados në 1875 dhe Sierra Leone në 1876. Në 1992 Universiteti krijuar një prani të rëndësishme në kampusin e Mbretëreshës tonë në zemër të Tees Valley, reinitiating mësimdhënies mjekësore dhe thyer kufijtë disiplinore për të përmirësuar shëndetin publik dhe social mirëqenien.

 


A doni diskutuar Universitetin Durham ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Durham në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Durham zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Durham

Bashkohen për të diskutuar e Universitetit të Durhamit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.