University Belfast Mbretëreshës

University Belfast Mbretëreshës, Britani e Madhe

University Belfast Details Mbretëreshës

Regjistrohen në Universitetin Belfast Mbretëreshës

Përmbledhje


Ju do të duan të studiuar në Mbretëreshës. Universiteti kombinon një trashëgimi të pasur historike me objekte moderne. vetëm një 15 minuta në këmbë nga qendra e qytetit Belfast, ju nuk do të jetë larg nga zemra e veprimit.

Çfarë është puna juaj ëndërr? Programet shkallë të universitetit janë të dizajnuara për të përgatitur jeni për karrierën tuaj të ardhshëm. Dëshironi që të bëhet një arkitekt, një inxhinier apo një mjek? Çfarëdo që ju duan të jenë, ka një pritje të përsosur shkallë për ju për të marrë hapi juaj i parë.

Nuk jam i sigurt se çfarë ju doni të jetë ende? Mos u shqetësoni. Ju do të keni mundësi për të fituar përvojë pune në shumë gradë. Kjo ju jep një avantazh mbi konkurrencën. dhe, kur ju jeni gati për të diplomuar? Karriera e Universitetit Shërbimi mund të ju jap udhëzime personale mbi hapat tuaja të ardhshme.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Mjeksise, shëndetësor & Shkencat e jetes

 • Kirurgji Dentare
 • Teknologji bujqësore me Studimeve Profesionale
 • Biokimi me Studimeve Profesionale
 • Shkenca biologjike
 • Shkenca biologjike me studimet profesionale
 • Shkenca Biomedical
 • Quality Food, Siguria dhe të ushqyerit me Studimeve Profesionale
 • Biologji Human
 • Përdorimi i tokës dhe Menaxhimit të Mjedisit me Studimeve Profesionale
 • Marine Biology me Studimeve Profesionale
 • Mikrobiologjia me Studimeve Profesionale
 • Shkenca Midwifery
 • ushqyese (i rritur – futje shtator)
 • ushqyese (për fëmijë)
 • ushqyese (paaftësi në të mësuar)
 • ushqyese (Shendeti mendor)
 • Shkenca farmaceutike
 • Zoologji me Studimeve Profesionale
 • energji, Mjedisi dhe Qëndrueshmëria
 • BAO Medicine
 • farmaci
 • biokimi
 • Shkencës Ushqimit dhe Ushqimit të Sigurimit me të Studimeve Profesionale

Fakulteti i Arteve, shkencat humane & Shkencat shoqërore

 • Kriminologjia dhe Sociologji
 • dramë
 • anglisht
 • Studime Film
 • francez
 • histori
 • irlandez
 • filozofi
 • politikë
 • Antropologjia sociale
 • sociologji
 • Spanjisht
 • hyjni
 • arsim
 • muzikë
 • Kontabiliteti
 • Aktuariale Shkencës dhe Menaxhimi i rrezikut
 • Ekonomi biznesit
 • Menaxhimi i biznesit
 • ekonomi
 • Financuar me një vit në Industrisë
 • Business International me francezët
 • Business International me gjermane
 • Business International me Mandarin kineze
 • Business International me portugalisht
 • Business International me spanjisht
 • Music Teknologjia dhe Arteve zërit
 • Punë sociale
 • teologji
 • ligj

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave Fizike

 • Arkeologji
 • Inxhinieri Aerospace
 • kimi industriale
 • Inxhineri
 • Inxhinieri elektrike dhe elektronike
 • Inxhinieri mekanike
 • Product Design Engineering
 • Software dhe Inxhinieri elektronike Systems
 • Matematikë e Aplikuar dhe Fizikë
 • Arkeologji-Palaeoecology
 • Arkeologjia-Palaeoecology dhe Gjeografi
 • arkitekturë
 • kimi
 • gjeografi
 • Matematikë
 • Kimi medicinale
 • fizikë
 • planifikim, Mjedisi dhe Zhvillimi
 • psikologji
 • Fizika teorike
 • Teknologji kimike
 • Engineering Mjedisit dhe Civil
 • Inxhinieri strukturore me Arkitekturës
 • Planifikimi Evropian

histori


University Belfast Mbretëreshës ka rrënjët e saj në institucionin akademik Belfast, e cila u themelua në 1810, një nga Mbretëria e Bashkuar e 10 universitetet më të vjetra, dhe mbetet si Belfast Institucionin Mbretërore Academical. Universiteti i pranishëm ishte e privilegjuar për herë të parë si “College Mbretëreshës, Belfast” në 1845, kur ajo ishte e lidhur me themeluar njëkohësisht Kolegjin e Mbretëreshës, tapë, dhe College Mbretëreshës, Galway, si pjesë e Universitetit të Irlandës së Mbretëreshës - e themeluar për të nxitur arsimin e lartë për katolikët dhe Presbyterians, si një homologu të Trinity College, Dublin, pastaj një institucion Anglikane. College Mbretëreshës, Belfast, u hap në 1849. Ndërtesa e saj kryesore, ndërtesa Lanyon, është projektuar nga arkitekti angleze, Sir Charles Lanyon. Në hapje të saj, Kishte 23 profesorët dhe 343 studentët. Disa studentë të hershme në universitet Belfast Mbretëreshës mori Universitetin e provimeve Londër.

The Irish Universitetet Act, 1908 tretur Universiteti Mbretërore e Irlandës, e cila kishte zëvendësuar Universitetin e Mbretëreshës e Irlandës në 1879, dhe krijoi dy universitete të veçanta: aktual Universiteti Kombëtar i Irlandës dhe Universiteti i Mbretëreshës Belfast.

në 20 qershor 2006 universiteti njoftoi një program milion £ 259 e investimeve duke u fokusuar në objektet, rekrutimi dhe hulumtim. Një nga rezultatet e këtij investimi ka qenë një bibliotekë e re universitare; biblioteka McClay është projektuar nga me bazë në Boston arkitektët Sheply, Bulfinch, Richardson & Abbott, duke punuar në bashkëpunim me arkitektët Belfast, Robinson Patterson Partnership, dhe u hap në korrik 2009. Ndërtesa është emëruar në nder të Sir Allen McClay, një mirëbërës i madh i Universitetit të Mbretëreshës dhe të Bibliotekës.

në qershor 2010, universiteti njoftoi se ata do të jetë fillimi i një £ 7.5 milion Ansin qendër kërkimore ndërkombëtare me Seagate Technologies.

Mbretëresha është një nga punëdhënësit më të mëdhenj në Irlandën e Veriut, me një fuqi punëtore gjithsej 3,903, i kujt 2,414 ishin anëtarë të akademik, Personeli akademik-lidhura dhe hulumtim dhe 1,489 ishin punonjës administrative.


A doni diskutuar University Belfast Mbretëreshës ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Belfast Mbretëreshës University në hartën


Foto


Fotografitë: University Belfast Mbretëreshës zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Mbretëreshës University Belfast

Join për të diskutuar e Universitetit Belfast Mbretëreshës.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.