Universiteti i Sussex

Universiteti i Sussex. Arsimi në Angli. Studim në Mbretërinë e Bashkuar.

Universiteti i Sussex Details

 • vend : Mbretëria e Bashkuar
 • qytet : Falmer
 • akronim : UofS
 • i themeluar : 1961
 • studentët (përafërsisht.) : 14000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Sussex
Regjistrohen në Universitetin e Sussex

Përmbledhje


Universiteti i Sussex është institucion udhëheqës i arsimit të lartë dhe kërkimore pranë Brighton, në jug të Anglisë. Sussex ishte i pari i valës së re të universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar e themeluar më 1960, marrjes Kartën Royal saj në 1961.

hulumtime inovative dhe bursave

Sussex është një universitet kryesor kërkimore, siç pasqyrohet në 2014 Research Korniza Excellence (REF). mbi 75 për qind e veprimtarisë kërkimore në Sussex është kategorizuar si bota kryesor (4*) ose ndërkombëtar shkëlqyer (3*) në kuptimin e origjinalitetit, Rëndësia dhe ashpërsi.

pikat individuale të REF 2014 rezultatet përfshijnë:

 • Sussex Historia ishte e lartë të vlerësuarat Historia paraqitjes në Britani të Madhe për cilësinë e rezultateve të saj të kërkimit
 • Dorëzimi i Sussex English u rrit nga 31 në 9 në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar që ushtrimi të vlerësimit të hulumtimit të fundit në 2008
 • 84 për qind e ndikimit kërkimore të Universitetit në Psikologji u vlerësua si klasën e lartë të jetë e mundur, 4*
 • Sussex Gjeografia kishte më 4* vlerësuarat ndikimi hulumtimi i ndonjë dorëzimit Gjeografisë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

i përgjithshëm, Universiteti ishte vendosur 36- (e institucioneve multi-disiplinore) nga GPA.

Mësimdhënia dhe të nxënit

Universiteti i Sussex-it ka mbi 14,000 studentët, nga të cilat më shumë se një e treta janë postgraduates. Të menduarit kreativ, diversiteti pedagogjik, sfidë intelektuale dhe interdisiplinaritetin kanë qenë gjithmonë thelbësore për një arsim Sussex.

Qëllimi ynë është për të ofruar programe didaktike që janë të informuara nga hulumtimet aktuale, janë tërheqëse për nxënësit e të gjitha përkatësive socio-ekonomike dhe kulturore, dhe që të japë aftësitë për jetën.

stafi ynë

Sussex ka zhvilluar një reputacion për risi dhe frymëzim, dhe tërheq mendimtarët kryesorë dhe studiues. Ne kemi mbi 2,100 stafi, përfshirë rreth 1,000 Personeli mësimor dhe hulumtimi, nga të cilat, mbi 300 janë kërkimore-only. Ne kemi numëruar tre fitues të çmimit Nobel, 14 Fellows e Shoqërisë Mbretërore, 12 Fellows e Akademisë Britanike dhe një fitues i çmimit prestigjioz Crafoord në fakultetin tonë.

International Sussex

Nga themelimi i saj, Sussex ka pasur një perspektivë ndërkombëtare për aktivitetet e saj akademike dhe pamjen e saj. Universiteti tërheq stafin dhe studentët për kampusin e saj nga mbi 120 vende të ndryshme në të gjithë botën. Gati një e treta e stafit të vijnë nga jashtë Britanisë së Madhe.

Hulumtimi ynë trajton çështjet e mëdha botërore, me fushat kryesore të ekspertizës të tilla si ndryshimi i klimës dhe studimeve zhvillimore. Universiteti ka lidhje të gjera me shumë institucione në mbarë botën, të tilla si Universiteti i Pekinit, University National Taiwan dhe programi i Harvard-Sussex.

jeta Campus

Sussex ka një nga vendet më të bukura kampus në Britani. I ndodhur në park kodrina në buzë të Brighton, kampus kombinon arkitekturën vlerësuar me çmime me të hapësirave të gjelbra të hapura. Kampusi është i rrethuar nga Parku Kombëtar Jugut Downs, por vetëm disa minuta larg nga qyteti gjallë e Brighton & Hove.

Projektuar nga Sir Basil Spence, ndërtesat që përbëjnë zemrën e kampusit u dhënë statusin e listuara ndërtimit në 1993. Falmer House është një nga vetëm dy ndërtesave arsimore në Mbretërinë e Bashkuar që të jetë e klasës së I të listuara në njohjen e interesit të saj të jashtëzakonshme.

Biznesit dhe komuniteti

Sussex ka një traditë të gjatë të angazhuar me biznesin dhe komunitetin, i cili vazhdon edhe sot me anë të aktiviteteve të tilla si Qendra e Inovacionit Sussex, ligjërata publike dhe shërbimit për komunitetin. Qëllimi ynë është për të ndihmuar bizneset dhe organizatat në rajon zhvillojnë nivele të larta të shkathtësive të stafit nëpërmjet trajnimeve, dhe për të nxitur risi nëpërmjet partneritetit me institucionet tjera jashtë Sussex në dobi të shoqërisë më të gjerë.

Qendra e Inovacionit Sussex ofron mbështetje për krijimin dhe rritjen e teknologjisë- dhe kompanitë e bazuar në njohuri në Sussex. Qendra është tani një mjedis të lulëzuar biznesit për gati 80 Kompanitë e lartë të rritjes. Që nga krijimi i tij mbi 160 kompani kanë qenë të bazuara në Qendrën; të ardhurat e tyre kumulativ është tani mbi 250 milionë £ dhe kompanitë aktualisht punësojnë shumë qindra njerëz në zonën lokale.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Shkolla e Biznesit, Menaxhimi dhe Ekonomi

Shkolla e Arsimit dhe Punës Sociale

Shkolla e Inxhinierisë dhe Informatikë

Shkolla e gjuhës angleze

Shkolla e Studimeve Globale

Shkolla e Historisë, Histori Arti dhe Filozofia

 • Studime amerikane
 • Histori arti
 • histori
 • filozofi

Shkolla e Ligjit, Politika dhe Sociologji

Shkolla e Shkencave Jeta

Shkolla e matematike dhe fizike Shkencave

Shkolla e Medias, Film dhe Muzikë

Shkolla e Psikologjisë

Brighton and Sussex School Medical

histori


Në një përpjekje për të krijuar një universitet për të shërbyer Brighton, një takim u mbajt në dhjetor 1911 në pavijon Royal, në mënyrë për të zbuluar mënyra për të financuar ndërtimin e një universiteti; projekti u ndërpre nga Lufta e Parë Botërore, dhe paratë ngritur është përdorur në vend të librave për theMunicipal Kolegjin Teknik.

Ideja u rigjallërua në vitet 1950 dhe, në qershor 1958, qeveria miratoi skemën e Korporatës për një universitet në Brighton, të jetë e para e një brezi të ri që erdhi në jetë e njohur si universitete pjatë qelqi. Universiteti është themeluar si një kompani në 1959, me një Charter Royal duke u dhënë në 16 gusht 1961. Organizata e Universitetit shkatërroi të reja të shohim kampusin ndarë në shkollat ​​e Studimit, me studentët në gjendje të përfitojnë nga një mjedis multidisiplinar mësimor. Sussex do të theksonte aktivitetin e ndër-disiplinore, në mënyrë që nxënësit do të dalin nga universiteti me një sërë sfond ose 'kontekstuale’ njohuri për të plotësuar specialist tyre 'core’ aftësitë në një lëmi të caktuar.

Sussex filloi të identifikohej me ndryshimet e pasluftës sociale, dhe zhvilluar një reputacion për radikalizmin. Në 1973, 500 Studentët penguar fizikisht Shtetet e Bashkuara këshilltar qeveritar Samuel P. Huntington duke i dhënë një fjalim në kampus, për shkak të përfshirjes së tij në Luftën e Vietnamit.

Në një përpjekje për të apeluar në një audiencë moderne, Universiteti zgjodhi në 2004 për të lehtësuar logon e saj nga shtresë origjinale e armëve të rrymës “ne” logo. Zëvendës-kancelari i Universitetit përshkroi identitet të ri vizual si “pika e fillimit për atë që do të jetë një vështrim të ri dhe të ndjehen për Sussex. Ajo është e bazuar në vizionin dhe vlerat e universitetit, vetë një deklaratë të asaj që aspiron të jetë: kërkime, krijues, ndërkombëtar, i shkelqyer, angazhohen dhe sfiduese.”


A doni diskutuar Universitetin e Sussex ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Sussex në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Sussex zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Sussex komente

Bashkohen për të diskutuar e Universitetit të Sussex.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.