Universiteti Verilindor

Universiteti Northeasternd në Boston. Studimi në SHBA. Education Abroad. EducationBro.com

Northeastern University Details

  • vend : Shtetet e Bashkuara të Amerikës
  • qytet : Boston
  • akronim : NEW
  • i themeluar : 1898
  • studentët (përafërsisht.) : 25000
  • Mos harroni të diskutuar Universitetin Verilindor
Regjistrohen në Universitetin Verilindor

Përmbledhje


Universiteti Northeastern është një institucion privat që u themelua në 1898.

tarifat e shkollimit në Universitetin Verilindor janë $45,000 (Aprox.).

Në Universitetin Verilindor, studentët të fitojnë përvojë të konsiderueshme pune para se të marrin diplomat e tyre. për 90 për qind e studentëve verilindore të plotë të paktën një profesionist co-op gjatë karrierës së tyre kolegj, pune per njërit prej më shumë se 2,000 punëdhënësit në mbarë botën, të tilla si GEICO dhe MTV. Studentët mund të zgjedhin për të përfunduar studimet e tyre në katër vjet, me potencial për dy bashkë-ops, ose pesë vjet, ndërtimin në kohë për tre bashkë-ops. Jashtë klasës dhe vendin e punës, ka më shumë se 300 klubet dhe organizatat për studentët, duke përfshirë rreth 25 fraternities dhe sororities. Të Northeastern Huskies konkurrojnë në Konferencën Athletic NCAA Division I Colonial. Me shume se 3,000 Studentët të konkurrojnë në nivel i brendshëm sport klub dhe. Freshmen dhe sophomores janë të detyruar të jetojnë në kampus. Kampusi verilindor është përhapur në të gjithë 73 akra në qytetin nderuar kolegj e Bostonit. Northeastern ka ndalesë e vet në sistemin e metrosë së Bostonit, zakonisht quhet T. Qyteti, shtëpi për kolegje të panumërt, është që kalonte në historinë amerikane dhe të plotë të aktiviteteve për nxënësit.

Universiteti merr grante të rënda kërkimore çdo vit nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës dhe Institutet Kombëtare të Shëndetit, si dhe Departamentet e Sigurisë Kombëtare, Energjisë dhe Mbrojtjes. Studentë dhe të diplomuar ashtu mund të përfshihen në hulumtim, dhe shumë projekte të pranishëm në Kërkime vjetor, Inovacioni dhe Bursave Expo. alumni të rëndësishme përfshijnë talk show host Wendy Williams dhe astronauti Albert Sacco. Themeluesi i Napster Shawn Fanning mori pjesë, por nuk e diplomuar nga verilindore.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Kolegji i Arteve, Media dhe Projektimi

Kolegji i Arteve, Media dhe Design është një komunitet të gjallë e dijetarëve, marrësit, dhe praktikuesit dedikuar për eksplorimin dhe risi në komunikimin, dizajni, dhe artet.

D'Amore-McKim Shkolla e Biznesit

Që nga themelimi i saj në 1922, ne kemi shtyrë përpara në të gjitha aspektet e misionit tonë: mësim, hulumtim, shpërndahem, dhe ndikimi në praktikën e biznesit.

Kolegji i kompjuterit dhe Shkencës së Informacionit

Programet arsimore kombinuar informatikë me një domain të rëndësishme të aplikimit, të tilla si shëndeti apo siguria.

Kolegji i Inxhinierisë

Specializuar në kërkimin inxhinieri dhe arsim, veçanërisht në energji, mjedisit, shëndetit dhe sigurisë fusha.

Bouvé Kolegji i Shkencave Shëndetësisë

Edukimin e brezit të ardhshëm të liderëve në kujdesin shëndetësor dhe hulumtim biomjekësore.

Shkolla e Ligjit

Shkolla e Ligjit përgatit divorc ardhmen përmes kursin rigoroz dhe të pashembullt Cooperative Programit tonë për Arsimim Ligjor, e cila ofron katër, përvoja e punës me kohë të plotë me punëdhënësit në të gjithë botën.

Kolegji i Studimeve Profesionale

Ndërkombëtarisht njohur si një udhëheqës në ofrimin e programeve për profesionistët që punojnë. Ne jemi të fokusuar në ju, Studenti; nevojat tuaja, interesi juaj, dhe qëllimet tuaja.

Kolegji i Shkencave

Dhënia studentëve një kuptim të thellë të fushave të reja të tilla si biologjia kimike, njohje dhe Neuroscience, Shkenca ambjentale dhe detare, biokimi, nanoscience, dhe shkenca e rrjetit.

Fakulteti i Shkencave Sociale dhe Humane

Eksploroni pyetje brendshëm rreth natyrës njerëzore dhe sjelljes, organizimi dhe funksionimi i shoqërive dhe kulturave, dhe se si njerëzit kërkojnë t'i japin formë botës që ndajnë.

Programi për Studentët padeklaruara

Programet tona nënshkrim në të mësuarit eksperimental janë mënyra integrale për studentët tanë të padeklaruara për të eksploruar interesat e tyre në karrierat si dhe diploma.

histori


The Instituti mbrëmje për të rinj Men, vendosur në Huntington Avenue YMCA, mbajti klasën e saj të parë në tetor 3, 1898, duke filluar nga ajo që do të transformohet në Universitetin Verilindor gjatë katër dekadave. Shkolla e Ligjit është themeluar zyrtarisht atë vit, me ndihmën e një Komiteti Këshillues, i përbërë nga Dean James Barr Ames e Shkollës së Universitetit të Harvardit e Ligjit, Dean Samuel Bennett e Shkollës së Universitetit Boston të Ligjit, dhe gjykatësi James R. Dunbar. Në 1903, Automobile Engineering Shkolla e parë në vend ishte themeluar pasua nga Shkolla e Tregtisë dhe Financave në 1907. Klasat Dita filloi në 1909. Në 1916, një projekt-ligj u prezantua në Massachusetts Legjislativit për të përfshirë institutin si verilindore College. Pas debatit dhe hetimit të konsiderueshme ajo u miratua në mars 1916.

në mars 30, 1917, Frank Palmer Speare u inaugurua si Presidenti i ri Kolegjit parë. Pesë vjet më vonë shkolla ndryshoi emrin e saj për të Universiteti Verilindor për të pasqyruar më mirë në rritje thellësinë e mësimit të saj. në mars 1923, Universiteti siguruar shkallë të përgjithshme dhënien fuqi nga legjislatura, me përjashtim të A.B., S.B., dhe diplomat mjekësore.

Kolegji i Arteve Liberale u shtua në 1935. Dy vjet më vonë Universitetin Corporation Verilindor u krijua, me një bord të besuarve të përbëra nga 31 Anëtarët e Universitetit dhe 8 nga YMCA. Në 1948 Northeastern ndarë veten plotësisht nga YMCA.

Pas Luftës së Dytë Botërore Northeastern filloi pranimin e grave. Në bum arsimor pasluftës Universiteti krijoi Kolegjin e Arsimit (1953), University College (tani quhet Kolegji i Studimeve Profesionale) (1960), dhe Kolegjet e Farmacisë dhe Infermierisë (1964) (më pas të kombinuara në Kolegjin Bouvé e Shkencave të Shëndetit). Kolegji i Drejtësisë Penale (1967) ndjekur, atëherë Kolegji i Shkencave Kompjuterike (1982) (që u quajt Kolegji e kompjuterit dhe Shkencës së Informacionit).

Nga fillim të viteve 1980 një-herë shkollë natës udhëtarëve ishte rritur në gati 60,000 enrollees. nga 1989-1990 Regjistrimi University kishte reduktuar në rreth 40,000 i plotë, Me kohë të pjesshme, dhe studentët mbrëmje, dhe ne 1990 klasa e parë me më shumë të jetojnë-në-kampus sesa studentë udhëtarëve u diplomua. Pas daljes në pension e Presidentit Kenneth Ryder 1989 Universiteti ka miratuar një qasje të ngadaltë dhe më të zhytur në mendime për të ndryshuar. historikisht, ajo kishte qenë e pranuar në mes 7,500 dhe 10,000 studentë në vit në bazë të aplikimeve të rreth 15,000 te 20,000 me normat e pranimit midis 50% dhe 75% në varësi të programit. Normat attrition ishin të mëdha, me një 25% Shkalla e braktisjes freshmen dhe norma e diplomimit poshtë 50%, me vetëm 40% të 5,672 universitare studentët ditë me kohë të plotë të regjistruar në vjeshtën e 1984 diplomimit nga 1989.

Kur Presidenti John Curry la postin në 1996 popullsia universiteti kishte qenë ulur në mënyrë sistematike në lidhje me 25,000. Presidenti Incoming Richard Freeland vendosur të përqëndrohet në rekrutimin llojin e nxënësve të cilët tashmë ishin diplomua si demografike kryeministrit të shkollës. Në fillim të viteve 1990, universiteti ulur madhësinë e saj të klasës fillestar nga e gjithë 4,500 studentë në 2,800 në mënyrë që të bëhet më selektive, dhe filloi një $485 milionë program të ndërtimit që përfshinte konviktet, Objektet akademike dhe kërkimore, dhe qendrat atletike. Ndërmjet 1996 dhe 2006 mesatare rezultatet Sht rritur më shumë se 200 pike, normat e mbajtjes rrit në mënyrë dramatike, dhe aplikimet dyfishuar.

Gjatë tranzicionit të Universitetit, Studentët përjetuar një riorganizim të sistemit bashkëpunues arsimit të integruar më mirë të nxënit në klasë me përvojë në vendin e punës. Programet shkallë me kohë të plotë zhvendosur nga një sistem me katër tremujorëve të dy semestra tradicionale dhe dy të verës “minimesters”, duke lejuar studentët të dyja të gërmoj nëpër libra më thellë në kurset e tyre akademike dhe përvojë më të gjatë, më substanciale vendosjet Co-Op.

Gjatë transformimit, Qëllimi shpesh-përsëritur e Presidentit Freeland ishte për të goditur në krye 100 i U.S. Lajme & Botërore Report'srankings. Me këtë realizohet nga 2005 transformimi nga shkolla Commuting në universitet kërkimor kombëtar ishte i plotë. Freeland dha dorëheqjen në gusht 15, 2006 dhe u zëvendësua nga Dr. Joseph Aoun, një ish-dekan në Universitetin e Southern California.Aoun zbatuar një model të decentralizuar të menaxhimit, duke i dhënë universitet dekanët më shumë kontroll mbi buxhetet e tyre, Vendimet fakultet punësimin, dhe mbledhjen e fondeve.

Si pjesë e një pesë-vit, $75 milion Plan Akademik i investimeve që u zhvillua nga 2004 dhe 2009 Universiteti përqendruar në arsimin parauniversitar, Programet profesionale core diplomike, dhe qendrat e ekselencës kërkimore. Fakulteti ishte fillimisht për t'u përforcuar nga 100 tenured reja dhe profesorët mbajtje-pista, më vonë u zgjerua për të përfshirë 300 shtesë mbajtje dhe mbajtje-track fakulteti në fusha ndërdisiplinore. Aoun gjithashtu vendosi theksin më shumë në përmirësimin e marrëdhënieve të komunitetit duke arritur tek udhëheqësit e lagjeve përreth universitetin. veç, Aoun ka krijuar më shumë partneritete akademike me institucionet e tjera në zonën e Bostonit, përfshirë Tufts, Hebrew College dhe Shkolla e Muzeut të Arteve të Bukura.[citim i duhur]

Gjate kesaj kohe, Northeastern ka përparuar në renditjen kombëtare. Ajo vendosi 42-tën në 2014-15 U.S. Lajme & Raporti botëror’s “Mirë Kolegje Guide”, një 7 pozicion hidhen nga 2013-2014 dhe një 27 Vendi fituar vetëm që 2010-2011. Disa kanë argumentuar se rritja e kohëve të fundit verilindore në renditjen tregon se universiteti ka "plasaritur kodin" në renditjen akademike, ndërsa të tjerë kanë sugjeruar se ai ka realizuar artistikisht se si për të "lojë e sistemit".


A doni diskutuar Universitetin Verilindor ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Verilindor në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Verilindor zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime Universitetin Verilindor

Join për të diskutuar i Universitetit Verilindor.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.