Universiteti i Teksasit në Austin

Universiteti i Teksasit në Austin, SHBA. Education Overseas me EducationBro.COM Magazine

Universiteti i Teksasit në Austin Details

Regjistrohen në Universitetin e Teksasit në Austin

Përmbledhje


Universiteti i Teksasit në Austin është një institucion publik i cili është themeluar në vitin 1883.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Teksasit në Austin është $35,000 (Aprox.).

Çdo gjë është më e madhe në Teksas, siç shkon duke thënë, dhe kjo është e vërtetë në nivel Universiteti i Teksasit në Austin, një nga më të mëdha të shkollave në popull. Shkolla ka një nga sistemet më të mëdha greke në vend, dy nga botimet më të mëdha të studentëve dhe të më shumë se 900 klubet dhe organizatat për studentët. Të UT në Austin ekipe sportive janë konkurrentë famëkeq në Divizionin I Big 12 konferencë, mbështetur nga nuskë Bevo Longhorn. Kulla UT, një strukturë e lartë kampus, është ndezur në ngjyrë portokalli djegur e shkollës, pas arritjeve të rëndësishme sportive dhe glows një '# 1', kur një ekip fiton një kampionat kombëtar. Freshmen nuk duhet të jetojnë në kampus, dhe mund të zgjedhin të jetojnë në qendër të qytetit Austin, vendosur rreth një çerek milje larg. Qyteti gjallë është i njohur për muzikën e saj, ushqim, aktivitete në natyrë dhe natës, dhe studentët mund të udhëtojnë falas në autobusë në kryeqytetin Metro me prova e identitetit.

UT është i ndarë në 18 shkolla dhe kolegje, më e madhe e që është Kolegji i Arteve Liberale. Programet ut Diplomuar përfshijnë Shkollën shumë renditet McCombs e Biznesit, Kolegji i Edukimit, Cockrell Shkolla e Inxhinierisë, Kolegji i Arteve të Bukura, Shkolla e Infermierisë, Kolegji i Farmacisë dhe Shkolla e Punës Sociale, përveç Shkollës mirë konsiderohet e Arkitekturës. UT ofron qindra e studimit jashtë vendit programeve, me destinacionet më të njohura duke u Spain, Itali, Mbretëria e Bashkuar, Franca dhe Kina. alumni të rëndësishme përfshijnë ish shtambë Roger Clemens, Aktori Matthew McConaughey i filmave “Dasma Planifikues” dhe “Si të Lose një Guy në 10 ditë” dhe ish-zonja e parë Laura Bush.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Cockrell Shkolla e Inxhinierisë
 • Dell School Medical
 • Kolegji i Edukimit
 • Kolegji i Arteve të Bukura
 • Kolegji i Arteve Liberale
 • Fakulteti i Shkencave të Natyrës
 • Kolegji i Farmacisë
 • Vazhdimi Education
 • Studimet pasuniversitare
 • Jackson School i Gjeoshkencave
 • LBJ Shkolla e Punëve Publike
 • McCombs Shkolla e Biznesit
 • Moody Kolegji i Komunikimit
 • Shkolla e Arkitekturës
 • Shkolla e Informacionit
 • Shkolla e Ligjit
 • Shkolla e Infermierisë
 • Shkolla e Punës Sociale
 • Shkolla e studimeve universitare

histori


Përmendja e parë e një universiteti publik në Teksas mund të gjurmohen në 1827 Kushtetuta për shtetin meksikan të Coahuila y Tejas. Edhe pse Titulli 6, artikull 217 e që Kushtetuta premtoi të krijojë arsimim publik në artet dhe shkencat, asnjë veprim është marrë nga qeveria meksikane. Pas Texas fituar pavarësinë e saj nga Meksika në 1836, Kongresi Texas miratoi Kushtetutën e Republikës, që, në bazë të nenit 5 nga dispozitat e saj të përgjithshme, deklaroi “Do të jetë detyrë e Kongresit, sa më shpejt që do të lejojnë rrethanat, per te siguruar, me ligj, një sistem i përgjithshëm i arsimit.” në prill 18, 1838, “Një Akti për krijimin e Universitetit të Teksasit” u referuar një komision të veçantë të Kongresit Teksasit, por nuk është raportuar përsëri për veprime të mëtejshme. në janar 26, 1839, Kongresi Texas rënë dakord për të lënë mënjanë pesëdhjetë leagues të tokës (përafërsisht. 288,000 akra) drejt krijimit të një universiteti të financuar publikisht. veç, 40 akra (160,000 m2) në kryeqytetin e ri të Austin janë të rezervuara dhe të caktuar “College Hill.” (Termi “dyzet Acres” është përdorur colloquially për t'iu referuar në Universitetin në tërësi. Origjinale dyzet akra është zona nga Guadalupe për Speedway dhe 21 Rruga për 24 Rruga )

Në 1845, Texas u aneksua në Shtetet e Bashkuara. interesant, Kushtetuta e shtetit të 1845 nuk arriti të përmend temën e arsimit të lartë. më shkurt 11, 1858, Shtatë Texas Legjislatura miratuar O.B. 102, një akt për të krijuar në Universitetin e Teksasit, që të lënë mënjanë $100,000 në bono Shtetet e Bashkuara drejt ndërtimit të universitetit të parë të financuar publikisht e shtetit(the $100,000 ishte një nga ndarja $10 milion shteti ka marrë në bazë të kompromisit të 1850 dhe Texas’ heqjen dorë pretendime në tokat jashtë kufijve të saj të pranishëm). veç, legjislatura caktuar e tokës e rezervuar për nxitjen e ndërtimit të hekurudhës në drejtim të Ndihmës së universitetit. në janar 31, 1860, legjislatura e shtetit, dashur për të shmangur taksat ngritjen, miratoi një ligj që autorizon para mënjanë për Universitetin e Teksasit që do të përdoret për mbrojtjen kufitare në perëndim të Teksasit për të mbrojtur kolonët nga sulmet indiane. Texas’ shkëputja nga Bashkimi dhe Luftës Civile Amerikane vonuar shlyerjen e parave të huazuara. Në fund të Luftës Civile në 1865, Universiteti i Teksasit’ dhuratë përbëhej nga pak më shumë se $16,000 në urdhër dhe asgjë substanciale ishte bërë për të organizuar operacione të universitetit. Kjo përpjekje për të krijuar një Universitet ishte mandatuar përsëri nga Neni 7, seksion 10 i Kushtetutës Teksasit 1876 që drejtohet legjislaturën tek “vendos, të organizojë dhe të sigurojë për mirëmbajtjen, mbështetje dhe drejtimi i një universiteti të klasës së parë, të vendosur me votën e popullit të këtij shteti, dhe stil “Universiteti i Teksasit.” Përveç kësaj, artikull 7, seksion 11 të 1876 Kushtetuta e themeluar Fondin e Universitetit Përhershëm, një fond pasuri sovran menaxhohet nga Bordi i Regents në Universitetin e Teksasit dhe i përkushtuar për mirëmbajtjen e universitetit. Për shkak se disa ligjvënësit e shtetit perceptohet një teprim në ndërtimin e ndërtesave akademike të universiteteve të tjera, artikull 7, seksion 14 i Kushtetutës ndalohet shprehimisht legjislaturën nga përdorimi i të ardhurave të përgjithshme të shtetit për të financuar ndërtimin e ndërtesave të universitetit. Fondet për ndërtimin e ndërtesave të universitetit duhej të vinte nga përzier të universitetit ose nga dhurata private në universitet, por shpenzimet operative për universitet mund të vijnë nga të ardhurat e përgjithshme të shtetit.

The 1876 Kushtetuta gjithashtu revokuar indaumentin e tokave hekurudhës të aktit të 1858 por dedikuar 1,000,000 akra (4,000 km2) e tokës, së bashku me prona të tjera përvetësuar për universitet, në Fondin e Universitetit të Përhershëm. Kjo ishte në masë të madhe në dëm të universitetit, si tokat dhënë universitetin nga Kushtetuta e 1876 përfaqësuar pak se 5% e vlerës së tokave dhënë universitetit në bazë të Aktit të 1858 (tokat e afërta me hekurudhat ishin mjaft të vlefshme, ndërsa tokat dhënë universiteti në ishin shumë West Texas, larg nga burimet e transportit dhe ujit). Tokat më të vlefshme rikthyer në fondin për të mbështetur arsimin e përgjithshëm në shtet (Fondi Shkolla Speciale). në prill 10, 1883, legjislatura plotësuar Fondin e Universitetit të përhershëm me një tjetër 1,000,000 akra tokë në perëndim të Teksasit dhënë më parë në Texas dhe Paqësor hekurudhore, por u kthye në gjendjen si duket shumë i pavlefshëm për sondazhi edhe. Legjislatura përvetësuar shtesë $256,272.57 për të shlyer fondet e marra nga universiteti në 1860 për të paguar për mbrojtjen kufitare dhe për transfertat në Fondin e Përgjithshëm të shtetit në 1861 dhe 1862. The 1883 grant i tokës është rritur tokën në Fondin e Universitetit Përhershëm për pothuajse 2.2 milion akra. Në bazë të Aktit të 1858, universiteti kishte të drejtë për pak më shumë se 1,000 akra tokë për çdo milje të hekurudhës ndërtuar në shtet. Sikur origjinal 1858 grant i tokës nuk është revokuar nga ana e 1876 kushtetutë, nga 1883 tokat e universitetit do të kishte arritën 3.2 milion akra, kështu 1883 grant ishte për të rivendosur tokat e marra nga universiteti nga 1876 kushtetutë, jo një akt i bujari e madje.

në mars 30, 1881, legjislatura përcaktuar strukturën dhe organizimin e universitetit dhe bëri thirrje për një zgjedhje për të krijuar vendndodhjen e saj. Nga zgjedhjet popullore në shtator 6, 1881, Austin (me 30,913 vota) u zgjodh si vendi i universitetit kryesore. Galveston, ka ardhur në vendin e dytë në zgjedhje (20,741 vota) ishte caktuar vendndodhjen e departamentit mjekësor (Houston ishte e treta me 12,586 vota). në nëntor 17, 1882, në origjinal “College Hill,” një ceremoni zyrtare u zhvillua për të përkujtuar shtrimin e gurthemel i ndërtesës së vjetër Kryesore. Presidenti University Ashbeli Smith, kryesuar ceremonia shpallur profetike “Texas mban ngulitur në shkëmbinjtë e saj tokësore dhe mineraleve të cilat tani shtrihen papunë për shkak të panjohura, burimet e shërbimeve të pallogaritshme industriale, e pasurisë dhe pushtetit. Godasë tokën, godasë shkëmbinj me shkopin e njohurive dhe burimet e pasurisë të pakursyeshëm do të nxjerrësh.” Universiteti i Teksasit zyrtarisht hapi dyert e saj në shtator 15, 1883.

Biblioteka e parë presidenciale në një kampus universitar është i përkushtuar në maj 22, 1971 me ish-presidentin Johnson, Lady Bird Johnson dhe presidenti i atëhershëm Richard Nixon të pranishëm. Ndërtuar në anën lindore të kampusit kryesor, Johnson Biblioteka Lyndon Baines dhe Muzeu është një prej 13 Bibliotekat presidenciale administrohen nga Arkivat dhe Records Administrata Kombëtare.

Një statujë e Martin Luter Kingut, Jr. u zbulua në kampus në 1999 dhe më pas të dëmtuar. nga 2004, John Butler, një profesor në Shkollën e Biznesit theMcCombs sugjeroi duke lëvizur atë në Morehouse College, një kolegj historikisht zi, “një vend ku ai është i dashur.”

Universiteti i Teksasit në Austin ka përjetuar një valë të ndërtimit të ri kohët e fundit me disa ndërtesa të rëndësishme. në prill 30, 2006, shkolla hapi Muzeun Blanton e Artit. Në gusht 2008, AT&T Arsimit Ekzekutiv dhe Konferenca Qendra e hapur, me pjesën hotel dhe qendër konferencë formimin e një portë të re në universitet. edhe në 2008, Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium u zgjerua me një kapacitet vendesh prej 100,119, duke e bërë atë më të madh stadium (nga kapaciteti) në shtetin e Teksasit në atë kohë.

në janar 19, 2011, universiteti njoftoi krijimin e një rrjeti televiziv 24-orëshe në partneritet me ESPN, quajtur Rrjeti Longhorn. ESPN do të paguajnë një $300 milion tarifë të drejtat e garantuara mbi 20 vjet në universitet dhe në IMG College, partner drejtat multimedia UT Austin. Rrjeti mbulon atletikë ndëruniversitar të universitetit, muzikë, artet kulturore dhe akademikë programet. Kanali transmetuar për herë të parë në shtator 2011.

 


A doni diskutuar Universitetin e Teksasit në Austin ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Teksasit në Austin në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Teksasit në Austin zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Teksasit në Austin komente

Join për të diskutuar të Universitetit të Teksasit në Austin.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.