Nu Australia University Nasional

Australia Rincian Universitas Nasional

Enroll dina The Australia Universitas Nasional

gambaran


nu Australia University Nasional (ANU) mangrupa universitas panalungtikan nasional nu aya di Canberra, ibukota Australia. kampus utama taun Acton ngawengku tujuh akademi pangajaran jeung panalungtikan, salian sababaraha academies nasional jeung institutes.

diadegkeun dina 1946, eta ngan universitas geus dijieun ku DPRD Australia. Asalna hiji universitas panalungtikan postgraduate, ANU commenced pangajaran sarjana di 1960 lamun terpadu nu Canberra University College, nu geus ngadeg di 1929 salaku kampus Universitas Melbourne. ANU enrolls 10,052 sarjana jeung 10,840 siswa postgraduate jeung employs 3,753 pagawe. endowment universitas urang nangtung di A $ 1,13 miliar di 2012.

ANU téh konsistén antara paguron luhur di dunya rengking. ANU ieu rengking ko-sarua 19 di dunya (kahiji di Australia) jeung Raja sacara College London ku 2015/16 Universitas rankings Dunya QS, sarta 52nd di dunya (kadua di Australia) ku 2015/16 Times Atikan luhur. ANU ieu ngaranna 25th di dunya (kahiji di Australia) universitas paling internasional dina 2016 ulikan ku Times Atikan luhur. dina 2015 Times Atikan luhur Universitas Global Employability ranking, an ranking taunan lulusan universitas’ employability, ANU ieu rengking 32nd di dunya (kahiji di Australia). ANU ieu rengking 89th (kahiji di Australia) dina 2015 ranking CWTS Leiden. ANU ieu rengking kahiji dina 4 kategori Palmes dina ranking Eduniversal.

ANU diitung genep laureates Nobel antara dosen sarta alumni. universitas geus dididik dua mentri perdana, 30 Duta Australia arus jeung leuwih ti belasan huluna kiwari departemén Pamaréntah Australia. Murid ngasupkeun ANU dina 2013 kungsi réngking térsiér Grendeng Australia median tina 93, nu sarua-pangluhurna diantara universitas Australia.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • ANU College of Arts & Élmu Sosial
  • ANU College of Asia & Pasifik
  • ANU College of Usaha & Ékonomi
  • ANU College of Engineering & Ilmu komputer
  • ANU College of Hukum
  • ANU College of Medicine, biologi & lingkungan
  • ANU College of fisik & Élmu matematik

Sajarah


The Canberra Sakola Musik jeung Canberra Sakola of Art anu amalgamated ku ANU di 1992.

ANU ngadegkeun Sakola Médis taun 2002, sanggeus meunangkeun persetujuan pamaréntah féderal di 2000.

on 18 Januari 2003, nu bushfires Canberra sakitu legana ancur Observatorium Gunung Stromlo. ANU astronom kiwari ngalaksanakeun ieu panalungtikan ti siding Spring Observatorium, nu ngandung 10 teleskop kaasup teleskop Anglo-Australia.

dina Pébruari 2013, pengusaha financial lulusan ANU Graham Tuckwell dijadikeun tutulung universitas panggedéna di sajarah Australia kalayan méré $50 juta pikeun dana hiji program beasiswa sarjana di ANU.

ANU ieu ogé dipikawanoh pikeun sajarah miboga activism murid na, dina taun-taun ayeuna, kampanye divestment suluh fosil na, nu salah sahiji pangpanjangna-jalan jeung tersukses di nagara. Putusan Déwan ANU mun divest ti dua pausahaan suluh fosil dina 2014 ieu dikritik ku menteri dina pamaréntah Abbott, tapi salamet ku Wawakil rektor Ian Young, anu nyatet:

dina divestment, it is clear we were in the right and played a truly national and international leadership role. […] [W]e seem to have played a major role in a movement which now seems unstoppable.

dina 2014 ANU still had investments in major fossil fuel companies.


Anjeun hoyong ngabahas The Australia Universitas Nasional ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


The Australian National University on Map


poto


Photos: Nu Australia University Nasional Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

The Australian National University reviews

Join to discuss of The Australian National University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.