Queensland University Tengah

Queensland University Tengah

Central Queensland Rincian University

Enroll di Central Queensland University

gambaran


Queensland University Tengah (Alternatipna katelah CQUniversity) ieu hiji universitas sector dual Australia dumasar di Queensland. kampus utama nyaeta di North Rockhampton, Queensland. Sanajan, ogé ngabogaan kampus di Rockhampton City, Bundaberg, Empang, Gladstone City, Gladstone Marina, Mackay Ooralea, Mackay City jeung Noosa, ogé situs kiriman di Cairns, Cannonvale, Townsville, Darma Towers, Yeppoon, Biloela, Geraldton, Karratha jeung Perth. on 31 Oktober 2014, CQUniversity ngumumkeun yén nagara éta bakal muka kampus full di Townsville CBD di 2015. Cai mibanda kampus metropolitan di Melbourne, Sydney, Adelaide jeung Brisbane. dina 2012 nu kampus metropolitan hosted boh siswa internasional jeung domestic.

CQUniversity boga tujuan pikeun nawarkeun diversity sarta kalenturan, mana kaperluan unik unggal individu bisa papanggih jeung ngaleuwihan. Salaku universitas paling aktipitas jeung inklusif Australia sacara, CQUniversity ngabogaan reputasi for nu keur hiji supplier ngarah atikan jarak, program atikan learning fléksibel jeung aksés. Hal ieu ogé pohara dianggap keur komitmen -na pikeun inovasi sosial, panalungtikan aktipitas, ladenan pangrojong murid, Dursasana internasional, hasil lulus jeung pendekatan inklusif ka atikan luhur.

ku 2020, CQUniversity bakal universitas loba nu leuwih gede. Universitas bakal nambahan jeung innovate pangiriman program learning jarak jeung dina kampus anak sakuliah Australia sarta méré siswa jeung jalur artikulasi seamless. CQUniversity bakal universitas sabenerna unik nu geus miboga kakuatan anak ngaliwatan kakawasaan tempat. kakawasaan ieu tempat bakal nginpokeun kagiatan sarta ngaktifkeun ka jadi pamingpin di wewengkon ieu panalungtikan, learning jeung pangajaran, papacangan, pangalaman siswa jeung inovasi sosial.

CQUniversity oge bakal terus jadi universitas inklusif jeung universitas nu peunteun diversity jeung mere deui.

Dina lima taun ka hareup, CQUniversity bakal balik ti kuat ka gede ngaliwatan Dursasana ku:

Ngembang papacangan jeung reputasi urang ngaliwatan gawé bareng komunitas rupa-rupa pikeun ngawangun hubungan jero jeung enduring nu bakal strengthened sakumaha nu ayeuna urang dicokot dina peran leuwih aktip dina promosi atikan, sosial, wellbeing budaya jeung ékonomi. Kami baris bersih hubungan urang jeung pamangku kapentingan jeung digambarkeun dina pangaweruh koléktif ieu pangalaman nyieun kontribusi berharga ka industri jeung masarakat. Jeung urang bakal investasi di staf urang pikeun nyadiakeun hasil learning jeung pangalaman nu kauntungan siswa jeung pamangku kapentingan urang, jeung ngamajukeun jeung ngajaga panalungtikan intelektual nu haratis sareng ekspresi dina sagala kagiatan.

Ngembang Atikan luhur sarta Diklat Atikan SMK ngaliwatan attracting jeung panahan leuwih siswa jeung kurban kualitas luhur jeung fleksibel, jalur seamless. Jalur ieu bakal mantuan calon jeung arus siswa domestic jeung internasional, ka peta kaluar rencana ulikan nu nyandak eta papanggih atikan jeung karir aspirasi maranéhanana. importantly, siswa urang bakal kalibet dina learning maranéhanana ngaliwatan kagiatan kolaborasi jeung learning otentik jeung desain pangajaran.

Nyadiakeun pangalaman siswa gede ngaliwatan ngembang budaya nu fosters pangalaman siswa positif nu nyandak siswa urang jadi naon anu maranehna hayang jadi jeung ku mahluk lengkep committed ka prinsip inovasi sosial, citakan, diakses jeung pelebaran partisipasi. lalampahan learning siswa ours 'bakal dioptimalkeun ngaliwatan lingkungan supportive nu promotes kasuksésan, mandang tukang maranéhanana. siswa urang bakal jadi lulusan karir-siap ku keur dibéré kasempetan pikeun ilubiung dina karya terpadu learning jeung outbound program mobilitas. Ngaliwatan ieu maranéhanana baris ngamekarkeun pangaweruh, kaahlian, pamahaman jeung pangalaman hirup pikeun ilubiung pinuh di masarakat jeung ékonomi.

Kalakuan panalungtikan gede anu informed ku kaperluan jeung aspirasi industri jeung komunitas urang, boh di dieu di Australia jeung peuntas laut. Jang ngalampahkeun ieu urang bakal kalibet jeung regional, komunitas panalungtikan nasional jeung internasional jeung mitra industri pikeun ngaronjatkeun aktivitas jeung nawarkeun program beredar pikeun staf jeung siswa. Ngaliwatan ieu urang bakal ngamekarkeun panalungtik kelas dunya nu digawé ka arah perbaikan masarakat ku promosi pangaweruh jeung inovasi.

Ngembangna ayana urang jeung ngahontal pikeun minuhan kaperluan siswa jeung komunitas urang. Kami baris ngalakukeun ieu ku delivering kasempetan pikeun urang leuwih gampang ngakses ulikan SMK jeung tersiér, naha nu ngaliwatan téknologi learning online ningkat atawa ngaliwatan ngadegna fasilitas anyar, puseur ulikan atawa kampus.

 

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Sakola Bisnis jeung Hukum
  • Sakola Atikan jeung Seni
  • Sakola Téknik jeung Tehnologi
  • Sakola manusa, Kaséhatan jeung Élmu Sosial
  • Sakola Médis and Applied Élmu
  • Sakola Kaperawatan na Midwifery
  • SMK Business jeung Kamanusaan
  • Téknik SMK jeung trades

Sajarah


CQUniversity mimiti salaku Queensland Institute of Technology (Capricornia) di 1967, sarta sanggeus dua taun dina ngaran University College of Central Queensland, di 1992 jadi hiji universitas resmi ngaranna University of Central Queensland. Di 1994, eta diadopsi ngaran Queensland University Tengah. Di 2008, eta jadi CQUniversity dina pangakuan ti lembaga’ ékspansi leuwih wewengkon Tengah Queensland.

lembaga antecedent CQUniversity sacara, nu Queensland Institute of Technology (Capricornia), didirikan dina Rockhampton di 1967 salaku cabang regional tina Queensland Institute of Technology (Brisbane).

Sanajan, léngkah kahiji pikeun ngadegkeun hiji universitas di Rockhampton dicandak salaku awal salaku 1940s. Di 1941, nu Premier Buruh Queensland, William Forgan Smith, bagian diwanohkeun 17 tina Atikan Nasional Co-ordinasi jeung Universitas Queensland amandemen Act, nu disadiakeun pikeun kreasi akademi universitas di luar Brisbane. Di 1944 jeung 1945, runtuyan delegasi Rockhampton lobbied pamaréntah Queensland keur kuliah universitas, tapi sanggeus Universitas Queensland ngadegkeun hiji jaringan puseur study propinsi di 1940s ahir masalah jadi dormant.

Di 2001, universitas diangkat Queensland sacara kahiji bikang Wawakil-rektor, Professor Glenice Hancock, anu pensiunan di 2004.

ti 2002 ka 2007, universitas meunang loba panghargaan Queensland Ékspor (kategori atikan) jeung dua Nasional Awards Ékspor pikeun atikan (2002 jeung 2005); sarta dina Good Paguron luhur Guide meunang ratings paling 5-béntang nu mana wae universitas regional di Australia di 2003 jeung lima ratings 5-béntang di 2006 jeung 2007.

ku 2006, universitas ieu operasi anak opat Australia kampus International di Brisbane, Gold Coast, Sydney jeung Melbourne babarengan jeung hiji kampus di Suva, Fiji, bari dua partnerships lepas pantai utama lianna proceeded di Shanghai jeung Singapura, jeung diminishing operasi di Hong Kong. universitas restructured kagiatan internasional anak dina periode 2006 ka 2009 jeung rebranded image taun 2008, ngarobah brand anak ti Tengah Queensland University ka CQUniversity.

Dina 2000, CQUniversity ogé geus responsif ka kaperluan masarakat Australia jeung wewengkon eta boga fungsi sarta geus emphasized program dina sector sumber daya alam jeung pertambangan, rékayasa, elmu ngeunaan cara ngarawat, pendidikan, akuntansi, tumuwuhna sustainable jeung atikan intercultural. Salah sahiji carita kasuksésan program pembelajaran geus Professor Kerry Reid-Searl, anu narima 2012 Kantor Pamaréntah Australia pikeun Learning jeung Ngajar Award pikeun téhnik pangajaran simulasi kacida imajinatif nya, ngagunakeun prop manusa kawas nyiapkeun siswa asuhan pikeun prakték. Téhnik katelah Topeng-Ed ™ (simulasi KRS) geus saprak geus sadia pikeun pendidik di sakuliah rupa-rupa disiplin global.

CQUniversity oge enggeus pernah narima pujian keur usaha inovatif -na pikeun muka nepi studi hukum ka grup regional jeung disadvantaged ngaliwatan sarjana muda online kahiji Australia ngeunaan Laws, nu mimiti maturan di 2011, jeung enrollment kahiji taun kira-kira 100 siswa. Urut Hakim Pangadilan Luhur Nu Hon Michael Kirby AC CMG geus nyatakeun yén darajat urang diakses sarta kalenturan bakal ngalegaan partisipasi dina nalungtik hukum, utamana pikeun siswa ti wewengkon regional jeung ti Adat, backgrounds étnis jeung disadvantaged, "Anu bisa disebutkeun manggihan hésé, atawa mungkin, ka enroll dina tangtu hukum "jeung bisa" ngaropéa pagawé Sarbini jeung mumpuni dina Australia regional jeung désa. "

Dua dekade kahiji Abad ka 21 ogé geus katempo neraskeun tumuwuhna dinamis keur CQUniversity jeung fokus renewed dina panalungtikan terapan, atikan regional jeung jarak, jeung atikan SMK jeung ngahiji anak jeung Central Queensland Institute of TAFE dina Juli 1, 2014.

CQUniversity nyaéta imah institutes panalungtikan-kelas dunya: nu Appleton Institute for Science Behavioural, Learning jeung Ngajar Atikan Centre Panalungtikan, Institute for Research Élmu Sosial Kaséhatan jeung jeung Institute for Resource Industries jeung kelestarian. Sababaraha puseur panalungtikan anak (Centre for Téknik Rail, nu Power jeung énergi Centre, nu Centre for Management Lingkungan jeung Centre keur Plant jeung Cai Élmu boga tekenan dina ngarojong tumuwuh jeung kamakmuran di wewengkon imah CQUniversity ngeunaan Central Queensland.

sukses panalungtikan di antarana sapi suksés Kloning ku Professor Gabor Vajta; jeung Professor David Midmore jeung husus sasama jeung perwira panalungtikan Andrew réngking sacara achieving nu gazetting dina 9 Oktober 2010 (sanggeus ampir dékade panalungtikan jeung kiriman) tina sweetener alami, Stevia rebaudiana, salaku bahan low-kalori alami dina pangan jeung inuman. Professor Midmore nyatakeun stevia bisa jadi "alat signifikan / bahan keur dipake masarakat dina gelut ngalawan obesitas jeung sindrom métabolik nu patali jeung diabetes (tipe II)."Highlights Panalungtikan oge kaasup tutuwuhan perlakuan cai gas kelim batubara Ben Kele sacara. Ben geus sacara éksténsif researched jeung dimekarkeun sauntuyan ion exchanging blends media filter batu vulkanik nu ngurangan natrium uyah, dipilih logam beurat, jeung hidrokarbon patali jeung industri minyak bumi jeung gas. Ben ogé tanggung jawab rupa tutuwuhan perlakuan kumbah. Salah sahiji sistem geus dipaké di tempat Woodford Folk Festival. panalungtikan Dr Scott Wilson sacara kana 'mutant' toads ogé geus kahontal loba acclaim jeung airing proyék dina program sagemblengna Wild Channel 10 urang. Dr Wilson geus dilacak Abnormalitas di toads salaku indikator pikeun robah lingkungan. CQUniversity ogé geus kahontal kasuksésan jeung proyék Green Hayam anak nu focusses dina nyoco biochar jangjangan (ngambah leutik runtah kai charred) di campuran kadaharan maranéhanana terus nyokot kandang nu ngandung biochar jeung composting eta jeung aditif mineral pikeun ngahasilkeun hiji pupuk organik. proyék geus muji pikeun karbon sipat pinter anak.

highlights séjén kaasup involvement universitas di panalungtikan aktivitas fisik kaasup ngadegna 10,000 Léngkah jeung 2014 Kaséhatan nasional jeung Déwan Research Médis (NHMRC) waragad pikeun panalungtikan kana kumaha aktivitas fisik bisa mantuan jeung depresi. CQUniversity ogé imah ka Laboratorium Panalungtikan Garawangi Experimental. Nu Queensland Centre for doméstik & Kulawarga Haruh Research dumasar di kampus Mackay jeung nyumbang ka pencegahan kekerasan domestic jeung kulawarga ku informing, promosi jeung ngarojong tindakan individu, masarakat, Ladenan sareng pamaréntah ngaliwatan uran statewide dina panalungtikan, perkembangan professional, atikan jeung masarakat papacangan. Nu Centre for Mental Kaséhatan Kaperawatan Juara di CQUniversity nyadiakeun uran dina asuhan kaséhatan mental di lokal, nagara, nasional jeung tingkat internasional jeung geus jadi titik fokus pikeun panalungtikan jeung sateuacanna sarjana di asuhan kaséhatan mental dina partnership jeung pamangku kapentingan konci ti industri jeung masarakat lega.

kampanye universitas Rockhampton sacara dihanca dina 1950-an salaku Tengah Queensland jadi hiji basa industri beurat munculna, jeung ngamekarkeun Pertambangan batubara jeung Gladstone munculna salaku puseur logam cahaya. Dina parlemen Queensland dina bulan Nopémber 1956, anggota lokal pikeun Rockhampton (H Urang Sunda Gardner) nyatakeun "fasilitas leuwih nyukupan pikeun atikan téhnis" anu diperlukeun pikeun wewengkon jeung, pikaresepeun ka filsafat a "indit adil", manéhna ngadesek nu urang Rockhampton dibikeun "kasempetan sarua maranéhanana di Brisbane". Di 1958, P J Goldston, an insinyur (saterusna, Komisaris keur Jalur Kareta api,) mooted kamungkinan hiji universitas Tengah Queensland jeung insinyur Rockhampton sarta sanggeus sawala masarakat salajengna, Walikota Rockhampton, Alderman Urang Sunda B J Pilbeam, disebut rapat umum kahiji dina 3 Maret 1959 di nu Association Development University Tengah Queensland (UDA) ieu dinyatakeun.

Nu usulan universitas UDA dibere ka pamaréntah jeung, di 1961, pamaréntah Queensland ditangtayungan 161 hektar (400 acres) taneuh pamaréntah di Parkhurst (North Rockhampton) dina Bruce Jalan Raya deukeut turnoff Yeppoon salaku loka atikan tersiér. Ngadegna pamustunganana ieu ngumbar dina Maret 1965, lamun Martin Laporan pamarentah Pasamakmuran (dina ékspansi atikan tersiér) ieu tabled di parlemen ku Perdana Mentri Menzies-anu ngumumkeun yayasan hiji gaya anyar lembaga tersiér di boh Rockhampton jeung Toowoomba. Nu institutes-Rockhampton anyar sacara ieu ngaranna The Queensland Institute of Technology, Capricornia (QITC)-were gawe bareng jeung Queensland Institute utama kampus Technology di Brisbane jeung lacked nu otonomi ti universitas, keur dikawasa ku Dinas Pendidikan Queensland.

Lamun QITC kahiji dibuka dina Pébruari 1967, aya no kampus éksténsif pikeun salam nu sakeupeul staf jeung asupan awal 71 full-waktu jeung siswa bagian-ayeuna. Sedengkeun wangunan ngembang di Parkhurst, kelas kahiji dilaksanakeun di lantai luhur College Téknis di Bolsover Street éta selingkuhan makeshift jeung no laboratorium, fasilitas perpustakaan atawa stock. ku 1969, paling staf jeung siswa geus dibikeun ka kampus Parkhurst, masih situs bushland dina kamajuan-di bulan usum panas, kampus ieu mindeng ringed ku kahuruan rungkun spektakuler atawa deluged jeung hujan torrential: mobil slid dina leutak atawa éta bogged jeung QITC sacara yayasan Principal, Dr Allan Skertchly, jalma ferried di 4WD-Na di sakuliah floodwaters. Sababaraha mahasiswa angon samentara dina kasur di kantin bari nungguan kuliah padumukan kahiji pikeun muka.

Najan ieu beginnings hina, fokus dina kursus-kursus panarjamah SMK Hartina nu lulusan kahiji kapanggih siap pagawean-jeung firms akuntansi, CSR, Mt Isa Pertambangan sarta listrik regional papan-hiji mahasiswa matematika, Peter Nothling, komo ngagabung Badan Spasi Éropa.


Anjeun hoyong ngabahas Tengah Queensland University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Central Queensland University dina Map


poto


Photos: Queensland University Tengah Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

resensi Tengah Queensland University

Miluan ngabahas of Central Queensland University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.