Universitas Paris-Sud

Université Paris Sud

Universitas Paris-Sud Rincian

Enroll di University of Paris-Sud

gambaran


Salaku universitas panalungtikan jeung spéktrum disiplin rupa,

Universitas Paris-Sud ieu utamana diakuan pikeun tingkat luhur panalungtikan dasar anak, utamana dina matematika jeung fisika. Dina Élmu Kaséhatan, panalungtikan nya geus miboga hasil beunghar jeung fruitful di inovasi terapi di angka nu gede ngarupakeun widang médis. Hukum anak, Ékonomi jeung tim Management ngalakonan panalungtikan kacida asli dina widang saperti téknologi anyar jeung inovasi. tungtungna, angka nu gede ngarupakeun proyék panalungtikan interdisciplinary ogé keur dilumangsungkeun dina widang saperti olahraga jeung motricity manusa, salaku conto. Sadaya kagiatan ieu panalungtikan lumangsung di laboratorium nu dibagi pikeun bagian paling jeung organisasi panalungtikan utama kaasup CNRS, Inserm jeung CEA, involvement nu geus considerably ditingkatkeun nu reputasi internasional dinikmati ku fasilitas panalungtikan urang.

 

Paris-Sud University nyaéta renowned teu ngan pikeun panalungtikan anak tapi ogé pikeun extent jeung rupa-rupa kursus-kursus sarta program,

boh di disiplin akademik di sarjana muda, Master urang, jeung tingkat PhD, jeung latihan téhnis. kurikulum Multidisciplinary jeung pangajaran dirojong ku panalungtikan motong-ujung ngagabung jeung pangajaran inovatif pikeun nampung rupa-rupa siswa ti pendatang di taun kahiji maranéhna pikeun maranéhanana kalakuan learning lifelong. Programmes difokuskeun kaperluan masarakat jeung, komo di tingkat doktor, dina latihan siswa pikeun nuliskeun pasar pakasaban. hirup luar biasa Universitas jeung lingkungan gawé nyadiakeun siswa jeung élmuwan ngora jeung kaayaan pangalusna mungkin keur acquiring state-of-nu-seni pangaweruh jeung kaahlian jeung ngarasakeun kahirupan siswa.

 

Salaku hiji lembaga jeung akar di masarakat,

Paris-Sud University cultivates dasi deukeut jeung industri jeung nyumbang ka ciptaan pakasaban ngaliwatan pangaweruh dihasilkeun ku panalungtik anak. Universitas ogé mawa kaluar sagala rupa kagiatan teureuh. Ieu bisa ilmiah jeung téhnis, atawa artistik, atawa kombinasi ti dua, saluyu jeung “Élmu-Budaya-Society” kagiatan nu ayeuna keur dimekarkeun. Ogé masarakat universitas, ngawengku staf jeung siswa, panongton target urang ngawengku sakola jeung masarakat umum.

 

Aya di hiji lingkungan ilmiah luar biasa,

Paris-Sud University, babarengan jeung sakabéh séjén pendidikan jeung panalungtikan mitra luhur di wewengkon, berpungsi pikeun ngaronjatkeun pisibilitas internasional ngaliwatan proyék Paris-Saclay University, nu geus pamaén utama. Dina waktos anu sasarengan, rencana pikeun program gedong éksténsif geus disadiakeun Paris-Sud University jeung kasempetan unik pikeun ngumpulkeun posisi anak antara paguron ngarah di dunya jeung salajengna ningkatkeun banding -na pikeun siswa universitas sacara, panalungtik, jeung staf téhnis jeung administrasi. Di handap ieu mangrupakeun jalma nu pantes kiridit keur gengsi jeung kaunggulan tina Paris-Sud University.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Fakultas Hukum, Ékonomi jeung Management

Jean Monnet Fakultas nyadiakeun atikan jeung latihan di hukum, ékonomi jeung manajemén ka leuwih 6,000 siswa dina dua loka, anjing laut – Fontenay-aux-Roses jeung Orsay.
Kursus-kursus anu karir-berorientasi kalawan tekenan dina hukum jeung diterapkeun manajemén. Sababaraha ieu geus dirancang pikeun minuhan kaperluan fakultas sejenna, sakola jeung institutes (élmu kaséhatan, lingkungan jeung olahraga).

Panalungtikan museurkeun kana hukum kontrak, hukum téknologi anyar, hukum umum, hukum kanon, inovasi jeung jaringan ékonomi jeung manajemén organisasi.
Nu Institute of Studi Yudisial kareta siswa pikeun pangakuan ka bar Versailles jeung National Sakola Magistrates (ENM).

Fakultas Kedokteran

4,200 siswa dilatih di Paris-Sud Fakultas Kedokteran di rupa-rupa situs: nu Bicêtre, Paul Brousse jeung Antoine Béclère Hospitals, nu Gustave-Roussy Institute, Nu Marie Lannelongue Centre Bedah, nu Vallée Foundation, jeung Southern Île-de-France Rumah Sakit Centre.

Kitu ogé darajat di ubar, Fakultas nawarkeun genep tingkat Master sarta kursus-kursus di tilu Sakola doktor, a Sakola Kaséhatan Umum, a Dinas Etika, jeung Dinas Pendidikan Kaperawatan.
Panalungtikan dibagi kana panalungtikan klinis, dilakukeun di rumah sakit; panalungtikan dasar, dilumangsungkeun di laboratorium; jeung panalungtikan translational, salaku sasak antara dua.

Lima wewengkon dina konsentrasi Science Biologi-Kaséhatan nu: kangker, Biotherapy / Immunotherapy / cangkok, Physiopathology / target terapi, Kaséhatan Umum / Epidemiology jeung Médis Imaging.

Fakultas Farmasi

Fakultas kampus Farmasi, nu nyertakeun 90,000 m2, aya dina Châtenay-Malabry. Ieu téh imah ampir 3,500 siswa, saha 450 anu handap umum taun kahiji studi pikeun élmu kaséhatan. Lulusan anu padamelan bisa ngaharepkeun pikeun manggihan pagawean di apoték, dispensaries, industri, biologi jeung rumah sakit.

Fokus panalungtikan primér nyaéta dina inovasi terapi, dilumangsungkeun ku tim jeung laboratorium diakuan pikeun kaunggulan maranéhanana ku organisasi panalungtikan utama kawas CNRS jeung Inserm, jeung Departemen Panalungtikan.

Paris-Sud Fakultas Farmasi mangrupa salah sahiji puseur panalungtikan apoték akademik panggedéna di Perancis.

Fakultas Élmu

Aya leuwih 9,000 siswa di Fakultas Élmu di Orsay, dina matematika, ilmu komputer, Fisika, elmu kimia, biologi, élmu bumi jeung élmu Alam Semesta.

Fakultas ngandung 47 laboratorium panalungtikan, kalobaannana dina pergaulan jeung CNRS, Inserm, Inra, Inria jeung Institute Curie.

Dina taun anyar nu kaunggulan panalungtikan anak dina matematika geus diganjar ku dua medali Widang, dileler ka Wendelin Werner di 2006 jeung Printing Ngo Bao Chau 2010; jeung panalungtikan dina fisika geus dipikawanoh ku Hadiah Nobel, dileler ka Albert Fert di 2007.

Fakultas Élmu perenahna di jantung kampus Orsay, an loka luar biasa nu ngawengku taman botanis.

Fakultas Élmu Sport

Jeung deukeut ka 1,100 siswa, Fakultas Élmu Olahraga (STAPS) nawarkeun jumlah kursus karir-berorientasi pikeun siswa anu ngagaduhan gelar, ogé tingkat SMK jeung tingkat SMK Master sacara.

Panalungtikan museurkeun kana psikologi, prosés fisiologis jeung sosiologis balik motricity manusa nu ulin bagian di ningkatkeun kinerja di olahraga.

Ieu téh ngan Fakultas di Perancis boga Sakola doktor pikeun “Élmu Sport jeung manusa Motricity”.

IUT Cachan (Universitas Institute of Technology)

Cachan IUT geus leuwih 900 siswa, apprentices, jeung trainees atikan salajengna di Téknik Eléktro, komputasi Industrial, Téknik Mesin jeung Komputer-terpadu Manufaktur.

Lulusan dilatih pikeun nuliskeun pasar pakasaban technicians salaku terampil atawa insinyur dina widang aeronautics, kandaraan, énergi renewable, manajemén wangunan téhnis, domotics, telekomunikasi, instrumentation Kalautan, biomechanics, produksi, pamiaraeun, logistik, robotics jeung produk industri dagang.

Siswa dirojong ku dosen pangajaran kacida mumpuni jeung ku professional industri.

Nu IUT ieu dilengkepan tilu state-of-nu-seni platform téknologi.

IUT Sceaux (Universitas Institute of Technology)

Nu Sceaux IUT kareta leuwih 1,500 siswa dina bisnis jeung manajemén administrasi, manajemén, jeung dagang jeung penjualan rékayasa. reputasi anak pikeun kaunggulan ieu ditingkatkeun ku kontak deukeut eta maintains jeung industri jeung bisnis. kurikulum pagawean-fokus anak anu diajarkeun ku dosen akademik di ékonomi jeung manajemén jeung ku ahli ti dunya bisnis.
A Centre Atikan Salajengna nawarkeun latihan pikeun sagala rupa tingkat jeung diplomas.

Orsay IUT (Universitas Institute of Technology)

Nu Orsay IUT nyaéta lembaga latihan ngarah dina kimia, ilmu komputer, jeung diterapkeun fisika jeung ukuran.
Dilengkepan jeung platform téknologi paling maju, eta imah 1,100 undergraduates, apprentices jeung siswa atikan salajengna. Nu IUT geus nyadiakeun internships ulikan / ngerjakeun opat puluh taun, hatur nuhun ka dasi deukeut anak jeung industri.

Panalungtikan ieu dilakukeun di tilu laboratorium: nu Laboratory of molekular Instrumén Analisis jeung Téhnik (leti); Analisis Robah Ékonomi, Téknologi informasi, jeung Pausahaan (kantor); jeung Laboratory of interfaces jeung prosés separation (INTERSEP).

Polytech Paris-Sud (Sakola Téknik)

Unggal taun leuwih 650 siswa enroll di Sakola Téknik di Paris-Sud University. Salah sahiji ciri has tina insinyur Polytech nyaeta sakuliah latihan maranéhanana aya di kontak deukeut jeung dunya panalungtikan, sahingga gaining pangaweruh motong-ujung dina widang teknologi tinggi (éléktronika jeung study sistem, téknik listrik, rékayasa komputer, bahan rékayasa jeung phototonics), bareng jeung komunikasi, basa, jeung kaahlian manajemén unggal insinyur kaperluan.

Salian kurikulum konvensional, mana siswa ngamimitian studi maranéhanana sanggeus completing an tangtu dua taun mimiti, Paris-Sud Polytech oge nawiskeun kasempetan pikeun ménta gelar ku ngagabungkeun ulikan akademik jeung internships, atawa ngaliwatan hiji magang, atawa Alternatipna via program atikan salajengna.

Sajarah


Sanggeus Perang Dunya 2, tumuwuhna gancang fisika nuklir jeung kimia Hartina, panalungtikan diperlukeun beuki kuat accelerators, nu diperlukeun rohangan gede. Universitas Paris, École Normale Supérieure jeung kuliah de France Muji sadaya neangan rohangan deukeut Orsay, ka kidul Paris.

Oktober 1954

Nu Parc de Launay di Orsay (160 hektar) ieu nuju ku Nagara.

1955

Mimiti Pangwangunan dina Institute of Fisika nuklir (Nuklir Fisika Institute) Laboratorium jeung akselerator linier (Laboratorium linier akselerator) ku arsiték Seassal, dina arah ilmiah Joseph Pérès, Irene jeung Frédéric Juliot-Curie jeung Hans von Halban.

1957

Nu College of cyclotron Perancis sacara, diwangun dina 1937, ieu pindah ka Orsay.

1958

Nu balok kahiji accelerators Perancis anyar mimiti fungsi (éta 157 MeV synchro-cyclotron jeung linier akselerator).

1958-1965

Fakultas Élmu di Paris dibikeun sababaraha aktivitas pangajaran -na pikeun Orsay. Kanaékan gancang di siswa ngarah ka Orsay Centre jadi bebas dina 1st Maret, 1965.

Desember 1970

Universitas Paris-Sud 11 diadegkeun nalika puseur di Orsay, Châtenay-Malabry, anjing laut, Cachan jeung Kremlin-Bicêtre anu dihijikeun.

ti mimiti 1970

Kampus Orsay mimiti dilegakeun di dataran Moulon jeung laboratorium anyar anu diwangun. Ampir sakabéh ieu éta bagian Paris-Sud University, sanajan sababaraha anu leuwih spésifikna numbu ka CNRS atawa komo Universitas Paris VI.

Alatan jarak ti Paris-Sud University ka Energy Institute atom (CEA) jeung laboratorium CNRS di GIF sur Yvette, loba institutes jeung laboratorium, ogé sakola akademik kawas Polytechnique, HEC, ESC, ENSTA jeung sajabana ogé datang ka wewengkon ieu. Salaku hasilna, nu Vallée de Chevreuse geus jadi salah sahiji wewengkon pangpentingna jeung well-dipikawanoh di Éropa pikeun panalungtikan ilmiah.


Anjeun hoyong ngabahas University of Paris-Sud ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Paris-Sud dina Map


poto


Photos: Universitas Paris-Sud Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas resensi Paris-Sud tina

Miluan ngabahas of Universitas Paris-Sud.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.