University Téknis Propinsi Izhevsk

Izhevsk Propinsi Téknis Rincian University

Enroll di Izhevsk University Téknis Propinsi

gambaran


Kalashnikov Izhevsk State University Téknis diadegkeun dina 1952 dina periode tumuwuhna industri intensif lamun aya hiji paménta ngaronjatkeun di insinyur kacida mumpuni, sanggup menata prosés produksi. Dina tanggal anak 60th ulang ieu dingaranan legendaris leutik desainer leungeun Mikhail Kalashnikov.

Dina hadir Kalashnikov ISTU mangrupa lembaga atikan ngarah luhur di wewengkon jeung salah sahiji sakola téhnis ngarah di Rusia, puseur latihan insinyur jeung akademisi.

Kalashnikov Izhevsk State University Téknis nyaeta signatory of Magna Charta Universitatum di Bologna, Italia jeung anggota pinuh ku Association University Éropa (USA). 6 jajaka jeung 1 program ulikan master of Kalashnikov ISTU geus accredited ku Evaluasi Tengah sarta Akréditasi Agénsi ZEvA, Hannover, Jérman jeung kamungkinan ka ngaluarkeun suplemén diploma diakuan sacara internasional.

Kalashnikov geus sarua 5 cabang di kota Udmurt Républik jeung wewengkon sabudeureunana, nyaéta: Votkinsk, Sarapul, Glazov, Kambarka jeung Tchaikovsky.

Dina hadir ngandung ISTU 11 fakultas jeung 1 institut, maranéhna nyaéta:

  • Fakultas Téknik Mechanical
  • Institute of Panyiaran Modern di Mechanical sarta Téknik Automotive jeung Metallurgy
  • Fakultas Téknik Instrumentation
  • Fakultas Élmu Komputer
  • Fakultas Management jeung Marketing
  • Fakultas Ékonomi, Hukum sarta Undang-Kamanusaan
  • Fakultas Téknik Sipil
  • Fakultas Management Quality
  • Fakultas Matematika sarta Élmu Pengetahuan Alam
  • Fakultas Téknik Panas
  • Fakultas Advertising jeung Desain
  • Tikhonov Institute of Latihan fisik jeung Olahraga

 

di luhur 760 dosen nu aub dina prosés pangajaran, 114 aya ti antarana anu Dokter of Science jeung / atawa profesor, 379 - Calon of Science (PhD) jeung / atawa profesor Mitra.

Kalashnikov ISTU anu dijudulan pikeun nyadiakeun ladenan atikan di 49 program studi jajaka, 38 program studi master, 8 specialties atikan professional luhur, 48 specialties of PhD jeung 18 specialties studi doktor, 16 program atikan professional sekundér, 1 program atikan professional primér, ogé program atikan suplemén (skill-update kursus-kursus jeung palatihan balik professional, kualifikasi tambahan "Profesional Panarjamah", kursus-kursus pikeun calon siswa). Ayeuna Kalashnikov ISTU didik leuwih 20,000 siswa, di antara maranehna leuwih ti 100 siswa internasional. Kelas jeung karya panalungtikan anu dilakukeun di 8 wangunan, hiji anyar dibuka dina 1 September 2009.

pikeun leuwih 60 taun leuwih ti 65,000 insinyur geus dilatih di Kalashnikov ISTU. Nyaéta 9 husus déwan Akademis keur PhD jeung DSc tingkat dieu.

sakola ilmiah geus diayakeun dina widang kakuatan, reliabiliti, automation kompléks, sistem CAD, ilmu komputer, téknologi kimia, uji tina mesin kompléks. Sakola ilmiah universitas langsung usaha maranéhanana pikeun ngajawab masalah dasar mesin-wangunan, industri alat-nyieun, élmu komputer jeung ékologi. Panalungtik ti Kalashnikov ISTU junun ilubiung dina program hibah jeung beasiswa bareng jeung kolega ti paguron pasangan boh lokal jeung asing.

universitas ngabogaan sakabeh fasilitas modern pikeun mantuan siswa dina studi maranéhanana jeung panalungtikan. di luhur 2,500 PCS jeung workstations of Kalashnikov ISTU digabungkeun kana leuwih 80 LANs numbu ka Internet via universitas Internét portal.

Dina frameworks kagiatan inovatif perpustakaan éléktronik Kalashnikov ISTU, nu ayeuna ngandung leuwih 500,000 éntri, ieu dilaksanakeun jeung junun fungsi. Dina laboratorium virtual tina universitas spesialis ngora bisa ngalakukeun panalungtikan, ogé bursa informasi jeung kolega maranéhanana sakumna dunya via Internet.

Kalashnikov Izhevsk State University Téknis geus terus ngembang hubungan internasional anak. program mobilitas akademik nu dilaksanakeun jeung diwanohkeun.

Siswa universitas hirup di hostels nyaman dina kampus. Maranéhanana boga hidangan maranéhanana di canteens jeung snack bar disimpen dina wangunan universitas.

ladenan Kaséhatan pikeun siswa jeung karyawan anu disadiakeun ku polyclinic universitas. universitas ngabogaan puseur kaséhatan sorangan pikeun 100 jalma.

Siswa geus sagala fasilitas nu dipikabutuh pikeun bade di keur olahraga. universitas ngabogaan stadion a, 8 gyms, pangadilan ténis jeung brand kolam renang anyar di pembuangan anak. Pikeun siswa jeung tanaga boga sesa alus sarta penting, aya universitas olahraga camp dina bank walungan Kama.

Aya ogé Istana Budaya "integral" keur hiburan. Ieu téh mangrupa tempat of konferensi jeung pameran, ogé sababaraha festivities hiburan. Nu universitas Municipal Wayang "Young Man", nu meunangna loba kompetisi jeung festival, pohara populér. Dina estate-museum of Peter Tchaikovsky di Votkinsk puseur budaya jeung atikan ti Kalashnikov ISTU geus diadegkeun.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Fakultas Téknik Mechanical

  • leungeun leutik
  • Produksi Mesin jeung Mechaisms
  • Mesin panas sarta Tutuwuhan
  • Kakuatan Bahan
  • Mékanika Téori jeung Teori Mékanisme jeung Mesin
  • Téknik Rocket

Institute of Panyiaran Modern di Mechanical sarta Téknik Automotive jeung Metallurgy

  • Ngarancang jeung Technological Persiapan Mesin-Gedong Produksi
  • Mobil jeung Metal mesin ngagawekeun
  • Mesin jeung Tehnologi keur Metal Ngabentuk jeung las Produksi
  • Metal Technology jeung Science Metal

Fakultas Téknik Instrumentation

  • Radio Electronics Desain
  • Téknik radio
  • Jaringan komunikasi jeung Systems Telekomunikasi
  • Téknik Eléktro
  • Instrumén jeung Téhnik Control Quality
  • Fisika

Fakultas Élmu Komputer

  • Téknik komputer
  • Software komputer
  • Processing Data otomatis sarta Sistem Control

Téknik Fakultas Ékonomi

  • Akunting jeung Analisis aktipitas Ékonomi
  • Systems Sejenna
  • manajemén
  • Kauanganan jeung Kredit
  • Ékonomi, Technology jeung Management di Dagang
  • Teori Ékonomi
  • Ekonomi Company
  • Ékonomi jeung Management

Fakultas Hukum sarta Undang-Kamanusaan

  • Hukum Sipil jeung Aturan Hukum of Hubungan Ékonomi dina Industri
  • Téori Hukum sarta Undang-Disiplin State-Undang-Undang
  • Hukum Pidana jeung Prosés
  • Hubungan Buruh di Industri
  • Sajarah Statesmanship Rusia
  • Pedagogics professional
  • elmu basa
  • pilsapat
  • sosiologi, Psikologi sarta Studi Budaya
  • Tarjamahan ilmiah-Téknis jeung Intercultural Communications
  • Inggris
  • Latihan fisik jeung Sport

Fakultas Téknik Sipil

  • Industrial jeung Téknik Sipil
  • Geo-Téknik jeung Bahan Constructional
  • Konstruksi jeung Road-Gedong mesin
  • gawena undagi

Fakultas Management Quality

  • Management Quality
  • Mechatronic Systems
  • Technospheric Kasalametan
  • Nanotechnologies sarta Téknik Microsystem

Fakultas Matematika sarta Élmu Pengetahuan Alam

  • Matematika luhur
  • Matematika Applied jeung Informatika
  • Modeling matematik tina prosés jeung Panyiaran
  • Panyiaran matematik dina Minyak-jeung-Gas Mesin-Gedong
  • Rojongan matematik pikeun Systems Sejenna
  • Fisika sarta Téknik optik
  • Kimia sarta Téknik kimia

Fakultas Téknik Panas

  • Téknik Power panas
  • panas Supply, kaayaan ngajadikeun panas, Ventilasi jeung Conditioning
  • Supply cai jeung Persiapan cai

Fakultas Advertising jeung Desain

  • Technology of Industrial jeung Artistik Bahan ngagawekeun
  • Téknik grafik jeung Advertising Technology

Tikhonov Institute of Latihan fisik Jeung Olahraga

  • Biathlon jeung Sport Panyiaran

Sajarah


1952

Izhevsk Mechanical Institute diadegkeun di handap ieu Resolusi Déwan Para Mentri tina USSR No 1034 tanggal Pébruari 22, 1952. Nu enrollment kahiji kaasup 200 siswa. Nu Mechanical Institute comprised (istimewa) jeung Mechanical jeung Technological fakultas. Kahiji Réktor (nu mingpin pausahaan) tina Institute ieu Vladimir Pavlovich Ostroumov, PhD, propesor (urut Dean of dosen di Moscow luhur Téknis Sakola (MHTS), Kapala salah sahiji Departemén pangkolotna - Technology of Logam jeung Metal Science).

Nu Institute ieu situated dina wangunan 79 dina Gorky Street. Bel munggaran dibikeun pikeun 100 freshmen ku Nikolay Vasilyevich Vorobyov, DSc, propesor (urut Professor of MHTS). Nu studi anu dipigawé dina tilu specialties.

Dina awal nu Institute utamana dipaké potensi Bauman MHTS, nu geus pangalaman dina ngadidik insinyur di Izhevsk (évakuasi salila Perang patriotik Great), sarta fasilitas tina usaha Républik.

Dana perpustakaan dimimitian meunang kabentuk. Sumber utama replenishment éta hadiah ti perpustakaan institut beda nagara (Moscow Aviation Institute, Bauman MHTS, Moscow Otomatis Mechanical Institute, Kazan Aviation Institute). Dinten ieu dana perpustakaan ngandung leuwih 800 rebu jilid; perpustakaan narima ngeunaan 1,000 pamiarsa taunan.

puseur Radio ieu diayakeun. Awalna eta broadcasted announcements jeung musik, mangka program radio sorangan koran radio jeung mucunghul.

Association Sukarela primér pikeun Bantuan ka Angkatan Darat, Angkatan Udara jeung Angkatan Laut ieu diayakeun.

Kahiji IMI Spartakiad lumangsung.

Pangwangunan asrama No 1 dimimitian dina Metallurg District.

1953

Department militer ieu diayakeun.

kursus Pra-ulikan anu diayakeun dina pengawasan Boris Vladimirovich Saushkin, Lulusan MHTS.

Pasamoan kahiji Student ilmiah Society lumangsung.

union Trade ti IMI diadegkeun, pamilu ti panitia union dagang kahiji anu dilumangsungkeun.

Rehearsals tina Jazz Tari orchestra of IMI dimimitian dina arah G.I. bulu (ayeuna "Big Band of ISTU").

1954

Kahiji Student Konférénsi ilmiah lumangsung. Ku waktu anu 55 siswa digawé di 5 bagian.

Fakultas mandiri Téknik Mesin diadegkeun, nu ogé dilumangsungkeun latihan di rékayasa instrumentation (dugi ka 1961).

Laboratorium tina kacang jeung bolts tina leungeun leutik ieu diayakeun, ayeuna mindeng disebut salaku Museum of leungeun Leutik.

1955

Preparatory Department ieu diayakeun pikeun nonoman gawe ti kota jeung desa jeung ex-servicemen mulangkeun pangaweruh kurikulum sakola nyieun leuwih gampang maranehna nuliskeun IMI jeung adaptasi ka taun munggaran studi di Institute.

Ras lagu-jeung-widang munggaran dilumangsungkeun dina Kirov taman, nu saterusna jadi tradisi.

1956

kursus lulusan Post anu dibuka.

Nu kontrak ékonomi kahiji dina sajarah Institute disaluyuan pikeun ngalakonan karya ilmiah jeung panalungtikan, nu diteundeun yayasan pikeun sadaya karya ilmiah tina Institute.

Nu kalulusan kahiji 106 perwira cagar lumangsung di Departemen Militér.

kursus peuting anu dimekarkeun di IMI, mana pagawe tina usaha Izhevsk anu dididik (149 siswa ti Moto Plant sorangan).

Dina usum panas tim gawé siswa kahiji nangtukeun off keur "New Land" (150 siswa).

Nu division kahiji dina sajarah Institute dijieun tarung ngalawan onar.

1957

Pertahanan diploma munggaran dilumangsungkeun ku insinyur mékanis specializing dina puseuran téhnologi rékayasa mékanis, logam-motong mesin jeung pakakas.

1958

IMI diangkat minangka curator tina panti asuhan di kampung Nylga nu ngungsi salila 2nd Perang Dunya ti Leningrad diblokade.

Votkinsk Cabang tina IMI Fakultas Kursus-kursus peuting ieu dibuka dina dasar Rojongan Center Study of Sadaya-Union Extramural Mesin-Gedong Institute jeung Votkinsk Mesin-Gedong Sakola Téknis; 75 siswa specializing dina puseuran téhnologi rékayasa mékanis, logam-motong mesin jeung pakakas anu enrolled.

1959

Dinas Instrumentation Téknik diadegkeun, nu jadi dasar Fakultas mandiri Instrumentation Téknik di 1961.

1960

Dina pasamoan Sadaya-Union Leninist Young Liga Komunis ide datang nepi ka ngawangun stadion ku usaha siswa.

1961

Fakultas Instrumentation Téknik ieu diayakeun ku uniting nu Departemén di komputasi Mesin, Téknik Eléktro jeung Fisika.

Dinas Téknik Komputer dibuka puseur komputer jeung kahiji universal lampu éléktronik mesin computing "Minsk-1" (mesin komputer kahiji di kota).

Study Rojongan Center tina Ural Polytechnic Institute di Glazov dibawa dina kadali nu Institute jeung 1992 jadi cabang anak.

Kursus-kursus kaahlian Update keur rékayasa jeung téhnis tanaga anu diayakeun di Institute. Maranéhanana kaasup Sakola pikeun Gerentes, Primér Sakola Management jeung Sakola pikeun Insinyur Karek mumpuni.

1962

Pangwangunan Gedong Akademis jeung Laboratory di Metallurg District ieu réngsé (ayeuna wangunan akademik № 2), wewengkon kampus hareup ieu dihartikeun (ayeuna Studencheskaya Street).

Cabang malem IMI dibuka di kota Sarapul dina dasar Rojongan Center Study of IMI.

Applied laboratorium panalungtikan dina masalah durability jeung efisiensi ekonomi mesin ti Departemen keur Mesin-Gedong jeung Alat-Nyieun Industri dibuka. ti 1968 ka 1992 ieu laboratorium ngan forging di nagara; laboratorium ieu bisa ngahasilkeun automation jeung mechanization sistem unik jeung servo drive jeung sistem kontrol program keur forging terus pencét ngabentuk bagéan.

Ilmiah Laboratorium Panalungtikan ieu diayakeun (SRL, asalna ieu disebut Tujuan Husus Laboratorium Panalungtikan ilmiah).

1963

Nu Sejenna Patén Dinas IMI diadegkeun (ti 1996 ka 1999 eta teu fungsi, sarta dibuka deui dina 2000).

Nu Operasional Komsomol Brigade ieu diayakeun.

1964

Nikolay Vasilyevich Talantov, DSc, propesor, diangkat di Réktor IMI.

Stadion "Burevestnik" tina IMI ieu solemnly dibuka. Dina eta taun ieu fasilitas lagu-jeung-widang pangalusna di Udmurtia, ngan stadion anu belonged ka hiji institut; koran "Komsomolskaya Pravda" disebut eta "Izhevsk Luzhniki".

Perdana tim IMI di Club pikeun Lightheaded jeung Gancang-Witted (Valery Panagushin, Veniamin Goldfarb, Viktor Kosenko jeung sajabana).

1965

Fakultas Téknik sarta Ékonomi of IMI diadegkeun.

Stasion radio shortwave of IMI ieu diayakeun di prakarsa A. Okhotnikov jeung N. Osipov, sportsmen of Izhevsk Radio Club tina Association Sukarela primér pikeun Bantuan ka Angkatan Darat, Angkatan Udara jeung Angkatan Laut anu éta medalists perunggu tina kajawaraan USSR dina komunikasi radio shortwave.

Pangwangunan stasion parahu dimimitian.

1966

Konstruksi wangunan rumah tangga stadion ieu réngsé.

Awal konstruksi tina camp olahraga of IMI dina walungan Kama deukeut kampung Galevo. Tim kahiji pagawe comprised 120 siswa jeung 16 dosén.

Dina usum gugur pihak karnaval munggaran Ngalamar jeung siswa lumangsung (ayeuna éta téh Freshmen Wilujeng sumping Partéi).

Isu munggaran koran Institute "montir" dirilis. koran ieu diterbitkeun dua kali sabulan.

1967

Votkinsk Cabang tina dosen malem IMI ieu disulap jadi Votkinsk Cabang tina Institute.

Olahraga sarta rekreasi camp dina walungan Kama dibuka usum kahijina.

Tim gawé siswa kahiji di Républik ieu diayakeun di IMI. Siswa tim mantuan ngawangun Yanaul-Chad kareta.

1968

Ilmiah Research Laboratory dina mesin otomatis ieu diayakeun.

Wangunan sakola ilmiah ieu kamajuan di IMI; generasi kahiji siswa sakola salamet proyék kalulusan maranéhanana.

1969

Awal konstruksi tina galeri shooting dina wangunan akademik di Metallurg District (wangunan ayeuna akademik No 2).

1970

Pangwangunan stasion parahu ieu réngsé.

Sajarah walk anggota Komsomol of IMI ka battlefields tina resimen 753-barisan mariem jeung mortir. walks sajarah saperti ka tempat perang jeung kamulyaan tanaga gawé jalma Soviét jadi tradisi. Dina satengah munggaran ngeunaan 1970-s grup anggota Komsomol walked jalan of Udmurtia, indit ka Kursk Salient, ka Karelia, Volgograd jeung Velikie Luki.

1971

Nu Institute nyandak bagian dina Spartakiad "silaturahim" pikeun Institutes ti Ural jeung Sibéria . tim ti 12 institutes téhnis ti Ural jeung Siberia milu dina acara.

Siswa tim gawé ti Udmurtia indit ka pabrik KAMAZ pikeun mantuan ngaronjatkeun padumukan pagawe pabrik. Maranéhanana ogé diwangun jalan pikeun pabrik. Tim disbursed ngeunaan 204 rebu rubles.

1972

Nikolay Alexandrovich Karpunin, DSc diangkat nu Réktor IMI.

program sarjana di Industrial jeung Téknik Sipil dibuka di Fakultas Téknik sarta Ékonomi. Ieu diteundeun yayasan pikeun Fakultas Téknik Sipil.

1973

program sarjana di Gedong Pertanian dibuka. Sanggeus éta Fakultas Téknik Sipil madeg mandiri.

1974

18 institutes tina USSR nyandak bagian dina Inter-Institute Spartakiad "silaturahim".

1975

Alexey Matveevich Lipan, DSc (ayeuna anggota Akademi Rusia of Science) diangkat di Réktor IMI.

Nu kamar ngahargaan dedicated ka 30th ulang tina meunangna di Perang patriotik Great dibuka dina Institute.

Kinerja resmi kahiji Wayang Student of Skits dilaksanakeun di Institute. Afterwards téater ieu disebut IzhMechSmekh ("Smekh" nyaéta kecap Rusia pikeun "seuri").

Ieu sataun catetan dina prestasi akademik di IMI: kamajuan akademik mutlak di Fakultas Instrumentation Téknik ieu 99.3%; 14 siswa lempeng-A!

1976

Nu déwan husus dina pertahanan PhD dibuka di IMI. Dina sababaraha taun 3 leuwih déwan anu dibuka.

Student tim gawé nyandak bagian dina kompetisi pikeun katuhu jadi dingaranan 25th ulang tina IMI.

1977

Ras mahasiswa lagu-jeung-widang kahiji dina commemoration tina Poé meunangna dilaksanakeun sapanjang rute nu: Izhevsk-Ulyanovsk. Tradisi ras lagu-jeung-widang ka kota pahlawan tina USSR terus kantos 1982. Mangka revived di 2003.

1978 - Izhevsk - Volgograd

1979 - Izhevsk - Leningrad

1980 - Izhevsk - Novorossiysk, ras ieu dedicated ka 35th ulang tina meunangna di Perang patriotik Great

1981 - Izhevsk - Brest

1982 - Izhevsk - Odessa

1978

A tim mahasiswa gawe unik CSB (Komunis Manten Brigade) ieu diayakeun di Fakultas Téknik Sipil. Sadaya duit earned ku tim ieu dikirim ka panti asuhan di Nylga.

1979

Hasil karya akademik jeung panalungtikan siswa kahontal kasuksésan di Pameran Sadaya-Union of prestasi tina Ekonomi Nasional.

79 pamilon ti pameran ti IMI narima diplomas jeung medali.

Pangwangunan Istana Murid "integral" ieu réngsé.

1980

Nu Student Wayang of Skits "IzhMechSmekh" dileler judul Wayang Rahayat. Nu diréktur téater ieu Evgeny Stolov.

Nu konser of Nikolay Gutorovich, lulusan Fakultas Téknik Mechanical, jelma nu nembang, Ngahormatan Artist of Soviet Federative Républik Sosialis Rusia, lumangsung di Istana Student "integral".

1981

Rusia nasional pameran "Automation jeung Mechanization di Mesin-Gedong, Metallurgy jeung Konstruksi "dilaksanakeun di Institute pikeun kahiji kalina. 42 institutes jeung hiji cabang ti 35 kota Républik Sosialis Rusia Federative Soviet nyandak bagian dina eta; antara pamilon éta 20 institutes polytechnic. 269 némbongkeun anu dibere aya, 33 némbongkeun éta ti IMI, 18 di antarana nya éta diwanohkeun dina industri jeung diidinan nyimpen 3.6 juta rubles.

Lamun analisa hasil Mesin-Gedong, Metallurgy jeung Konstruksi bagian tina pameran, juri méré tempat munggaran Izhevsk Mechanical Institute jeung Perm Polytechnic Institute. Tembok dibales nu diplomas-kelas munggaran.

"IzhMechSmekh" meunang Grand Prize of majalah "Student Meridian" di Sadaya-Union Festival of bioskop Student of Skits di kota Donetsk.

1982

Dina pengawasan V.M. Zlatkis, Dinas Téknik Komputer dimimitian an pangwangunan aktif jeung aplikasi sistem visi di usaha nu beda-beda Udmurtia jeung wewengkon séjén nagara.

1983

Oleg Ivanovich Shavrin, DSc, propesor, jadi Réktor IMI.

Rékréasi Center Kaséhatan sarta dibuka (pinuh dilengkepan di 1984).

Nu Patén Department jeung Foundation for Description of papanggihan dina sagala spheres téknologi anu diayakeun pikeun ngamajukeun researches ilmiah jeung merangsang pengembangan papanggihan. Yayasan jadi panggedena di Républik.

Nu déwan husus kahiji dina pertahanan disertasi doktor dibuka di Fakultas Téknik Mechanical. Ieu ngaronjat jumlah PhDs jeung Dokter of Science nyirorot. Dina 1990-s jumlah déwan doktor di Institute ngaronjat sharply. Dinten ieu ISTU ngabogaan 6 déwan doktor jeung déwan hiji PhD.

1984

Bagéan A wangunan akademik katilu ieu dibuka; kantin unit gudang jeung wangunan apartemen éta siap eksploitasi.

IMI diangkat nu institut utama Departemen Atikan Republik Sosialis Rusia Federative Soviét pikeun Organisasi Special-Tujuan sarta Diklat intensif tina spesialis pikeun usaha pertahanan specializing di Mechanical jeung Instrumentation Téknik.

Fakultas Robotics diadegkeun dina dasar Mechanical-Technological Fakultas. Ieu dipasangan garis anyar pamekaran mesin-wangunan.

1985

Alatan kanyataan yén ngaran kota ieu robah ti Izhevsk ka Ustinov, Izhevsk Mechanical Institute ieu diganti ngaranna kana Ustinov Mechanical Institute.

Jalan jeung shooting galeri anu dibuka pikeun nguji leungeun leutik (sanggeus kajadian tragis dina 1991 nu galeri shooting ditutup secara).

1986

Cabang Departemen Manufaktur of Mesin jeung Mékanisme dibuka di ilmiah jeung Research Institusi of Technology "kamajuan". Ieu cabang kahiji departemen dina kerangka tina Program of Special-Tujuan sarta Diklat intensif tina spesialis.

Pikeun prestasi siswa dina karya ilmiah jeung panalungtikan, Departemen Atikan luhur tina USSR dipénta IMI pikeun ngatur jeung imah nu Pameran Sadaya-Union of ilmiah jeung Téknis Kreativitas tina Pemuda - XI jeung Sadaya-Union kontes "Student jeung Technological kamajuan - 86".

Konstruksi tina 2nd wangunan akademik jeung attachment ka depot ski anu réngsé. Puseur olahraga jeung dua gyms dibuka dina 3Rd wangunan akademik.

Sanggeus Chernobyl kacilakaan, tim ti IMI babarengan jeung pabrik "Izhmash", SRIT "kamajuan" jeung Sarapul Electric generator Plant junun nyieun jero saminggu hiji gorobag radio-dikawasa pikeun nempatkeun robot pikeun ngumpulkeun lebu radioaktif granit.

Pagawe ti IMI salaku anggota Komisi dina Tés ditampa nyandak bagian dina ekspedisi ka hatulistiwa nu (Samudra Hindia, kapal cuaca "Musson") jeung purwa pakakas nonstandard dimekarkeun ku désainer Fakultas Téknik Mesin pikeun Komite Nasional dina Hydrometeorology.

Ras ski cross nagara disebut "Sport nyaéta Duta for Peace" lumangsung. Peserta ti ras méré 13 ceramah, dilumangsungkeun karya orientasi karir di 6 sakola désa, méré 10 konser jeung 3 bengkel dina organisasi kagiatan olahraga, dikelompokeun 3 kompetisi ski pikeun murid jeung 7 kaulinan di voli jeung baskét. Tim katutupan ngeunaan 90 kilométer.

1987

Salaku ngaran kota ieu robah deui, Ustinov Mechanical Institute balik ngaran anak - Izhevsk Mechanical Institute.

1988

Ivan Vasilyevich Abramov, DSc, propesor, kapilih nu Réktor IMI.

1989

Fakultas Ékonomi ditutup secara jeung Fakultas Téknik Cybernetics sarta Élmu Komputer diadegkeun.

Pamekar tina topik ilmiah dina lapisan Sejenna jeung Ngukur Systems di Science jeung Industri ti Departemen Téknik Komputer (Y.V. Verkienko, V.S. Kazakov, A.D. Savinykh, K.Yu. Petukhov) anu dileler S.I. hadiah Mosin.

Siswa Fakultas Robotics digawé hiji shift di pabrik mobil tur dikirim kabeh duit maranehna earned ka yayasan diayakeun pikeun pangwangunan nu Tugu ka Prajurit Peacekeeping di Izhevsk.

1990

Lulusan ti Institute dijieun lalampahan lila-jarak dina parahu keur pelesir leungeun-dijieun tina Flint Kelas sapanjang rute Rostov-on-Don - Azov - Taganrog - Mariupol - Kerch - Feodosia.

1991

Departemen Akademis dina Métode of Tés of Panas Mesin dibuka dina hidayah ti Yu.V. Verkienko, DSc, Prof, babarengan jeung Institute of Applied Matematika tina Ural Division of Akademi Rusia of Science. Departemen dirancang hiji simulator éléktronik optik for gelut koléktif nu ditarima ku Angkatan Darat Rusia.

Usum mimiti kompetisi Républik keur Wayang Student Skits "Balda" ieu réngsé.

1992

Fakultas Management jeung Marketing diadegkeun.

Nu teater "IzhMechSmekh" kaala status teater kota "A Man Young".

1993

Di handap ieu hasil evaluasi Institute, Izhevsk Mechanical Institute kaala status hiji universitas téhnis sarta jadi Izhevsk State University Téknis - ISTU (Order of Pupuhu Komite Nagara Féderasi Rusia dina Atikan luhur No 484 tanggal 22.12.1993).

Nu doktor Sakola ieu dibuka di Universitas ngagabungkeun 4 widang ilmiah jeung 16 specialties.

Rombongan asing kahiji dilongok ISTU (dimimitian gawé babarengan jeung Paguron Luhur Jerman).

Fakultas Élmu Komputer diadegkeun dina dasar ECCS Fakultas.

1994

Universitas diliwatan Akréditasi Propinsi.

Sénat Akademis ngawanohkeun judul Professor husus tina Izhevsk University Téknis Propinsi (sarua jeung Dokter Honoris Causa). Profesor husus Nu kahiji ISTU jadi I.V. Abramov, V.I. Goldfarb, M.T. Kalashnikov, A.The. Konovalov, A.M. grayling, V.I. Kazachenok, O.I. Shavrin, N.V. Azbelev. 44 urang geus dileler judul jadi jauh kaasup 13 wawakil asing.

Nu Publishing House of ISTU diadegkeun dina dasar redaksi Department jeung Tiron Center.

Nu ilmiah jeung Research Centre for calakan Radiosystems ieu diayakeun di Departemen Téknik Radio, nu saterusna ieu disulap jadi Radio Téknik Desain Kantor nu ieu subdivision struktural Sarapul Radio Plant.

Nu Institute of mékanika ieu diayakeun dina pengawasan Veniamin Iosifovich Goldfarb dina dasar kantor desain mahasiswa.

1995

Fakultas Kamanusaan diadegkeun.

Nu Pawakilan Regional tina Center for Tés of Departemen Atikan of Féderasi Rusia ieu dibuka pikeun ngatur jeung ngalaksanakeun uji terpusat siswana jeung Ngalamar di Udmurtia.

Nu Preparatory Fakultas ieu diayakeun (di 1999 ieu robah jadi Institute of Communications Akademis), nu jadi salah sahiji pamingpin dicaritakeun dina gawé bareng murid SMA jeung siswa atikan SMK kontinyu jeung atikan SMK sekundér.

Museum of Radio Electronics sarta Élmu Komputer anu diayakeun.

1996

Programer of ISTU nyandak bagian dina kontes Programming International Collegiate (ICPC) dina naungan Association for komputasi mesin (ACM).

1997

Fakultas Profesional Pedagogics diadegkeun (di 2008 ieu gawe bareng jeung Fakultas Ékonomi, Hukum sarta Undang-Kamanusaan).

Kantor International ieu diayakeun pikeun koordinat gawé babarengan internasional.

1998

Nu pasatujuan internasional kahiji Gawé babarengan disaluyuan di antara ISTU jeung Universitas Pecs, Hungaria.

Nu Institute of Education Kontinyu SMK diadegkeun.

Fakultas Studi Postgraduate jeung Pendidikan tambahan Profesional ieu diayakeun.

Isu munggaran jurnal teoritis "Vestnik of Izhevsk University Téknis State" dirilis (ayeuna jurnal nyaeta dina daptar jurnal reviewed ngarah, kitu ogé dina daptar luhur Attestation Komisi (kotak), sarta diasupkeun kana ilmiah rujukan Index Rusia).

1999

Fakultas Applied Matematika diadegkeun.

2000

Fakultas Management Quality diadegkeun.

2001

Fakultas Olahraga diadegkeun.

cabang Sarapul of ISTU ieu diganti ngaranna kana Sarapul Polytechnic Institute (Cabang ISTU).

Revival tim mahasiswa gawe: Student Teams ngagawekeun Division of ISTU "Mechan" nyaéta division SWT kahiji revived di Républik.

2002

Izhevsk State University Téknis ieu accredited di Departemen Industri, Sains jeung Téhnologi of Féderasi Rusia minangka organisasi ilmiah.

pagawe University narima M.T. Kalashnikov Propinsi Award Républik Udmurt (L.A. Galagan, V.N. Ezhov, Y.A. Sadilov, I.V. Ishmulin) keur ngarancang presentasi multimedia ngeunaan AK-47.

Nu Pawakilan Regional tina Center for Tés nyandak bagian dina percobaan Sadaya-Rusia dina palaksanaan Ujian Propinsi seragam pikeun siswa 11-kelas sakola luhur di Udmurtia.

Nu penerbitan tina koran "Mechanik" ieu dihanca (dieureunkeun dina 1989).

Fakultas Advertising jeung Desain diadegkeun.

Fakultas Guru 'kualifikasi Update diadegkeun.

2003

Departemen Atikan sarta Élmu of Féderasi Rusia kadaptar 18 ngarah tim panalungtikan atikan ISTU nu ngalaksanakeun researches fundamental.

Fakultas Téknik Panas diadegkeun dina dasar Hydraulics jeung Panas Department Téknik.

Élmuwan ti ISTU (m.m. Gorokhov jeung I.G. Rysyak) anu dibérékeun Nagara Award Républik Udmurt dina lapisan élmu jeung téknologi pikeun jumlah karya dina widang efisiensi énergi.

Vokal Jazz Studio "Rec.time" ieu diayakeun ku Larisa jeung Alexey Pismerov, Gagah Budaya ngahormatan Républik Udmurt.

Ras lagu-jeung-widang internasional kahiji sapanjang rute nu Izhevsk-Minsk lumangsung di prakarsa tina rectors of ISTU (Izhevsk) jeung BNTU (Minsk).

2004

ISTU ieu antara paguron kahiji anu ditandatanganan nu Magna Charta Universitatum di Bologna (Itali) jeung jadi pamilon tina Prosés Bologna.

Fakultas Robotics ieu robah jadi Fakultas Advanced Panyiaran jeung mobil.

Fakultas Kamanusaan ieu robah jadi Fakultas Ékonomi, Hukum sarta Undang-Kamanusaan.

Dinas Gawé Organisasi jeung atikan jeung Murid diadegkeun ka ngalatih kaum intelektual ilmiah jeung téhnis, urang aktif jeung pikiran kreatif anu disaluyukeun jeung kaayaan kahirupan hadir poé.

kompetisi Grant dilaksanakeun pikeun postgraduate jeung siswa sarjana. kompetisi ieu dedicated ka 100thulang tina V.P. Ostroumov, anu ieu rektor munggaran IMI.

Pikeun kahiji kalina, Izhevsk Radio Plant méré hibah n.a husus. Valery Agafangelovich Shutov (urut Diréktur Jenderal tutuwuhan (1978-1992), Warga husus tina Izhevsk) ka siswa ISTU anu kahontal hasil beredar di karya ilmiah jeung akademik. Nu Shutov Award dibikeun ka siswa pangalusna dua kali sataun.

Nu Forum "Atikan Quality-2004" (EQ-2004) dilaksanakeun. Nu Kahiji International Conference "Paguron luhur Téknis: Integrasi jeung Éropa jeung World Systems Atikan "ieu diayakeun dina kerangka tina Forum. Acara ieu rutin dilaksanakeun saban dua taun.

Pikeun kahiji kalina, turnamén mahasiswa voli tradisional dina mémori tina Yury Mineevich Merzlyakov (1947-2003) ieu diayakeun; manéhna salah sahiji pamingpin paling paporit jeung populér dina sajarah Universitas.

Student Hukum-penegak Unit "Rys" diadegkeun di prakarsa murid jeung Kaamanan Dinas ISTU.

2005

Dina pasamoan Association University Éropa di Brussel kaputusan ieu dijieun dina kaanggotaan individu pinuh ku ISTU di EUA. ISTU jadi 11th universitas Rusia narima ngahargaan saperti.

Nu forum munggaran siswa sarjana jeung postgraduate of ISTU lumangsung. Wawakil fakultas, anggota tim karya siswa jeung asrama mahasiswa déwan ogé union dagang siswa jeung dosen 'nyandak bagian dina forum.

panarimaan rektor pikeun siswa lempeng-A dilaksanakeun, ayeuna panarimaan ieu dilaksanakeun taunan sarta disebut "Student of Taun".

2006

ISTU ieu accredited ku Badan Spasi Federal (Roskosmos) jeung narima hak pikeun ngalaksanakeun karya disambungkeun jeung aktivitas rohangan (processing informasi jeung perkembangan software husus).

Mesir-Rusia University (anu) dibuka deukeut Kairo di dayeuh Badar. anggota Rusia tina Board of pendiri ERU éta I.V. Abramov (mangka rektor of ISTU) jeung M.T. Kalashnikov (leutik desainer leungeun jeung Professor husus tina ISTU).

Nu atikan jeung Tés Center of Rusia minangka basa luar nagri ieu dibuka; eta accredited pikeun nguji Kawarganagaraan asing jeung ngaluarkeun sertipikat pikeun ménta kawarganagaraan Rusia.

Nu Postgraduate Department diadegkeun.

Tim désainer tina téknologi bagian paréntah bimetallic pikeun kandaraan husus (akademisi A.M. grayling, jeung élmuwan ti ISTU S.D. Solovyov, PhD jeung O.I. Shavrin, DSc) anu dibérékeun M.T. Kalashnikov Award.

V.M. Verzhbitsky, dosen of Dinas Matematika Applied sarta Élmu Komputer, narima Nagara Award Républik Udmurt dina widang sastra, seni jeung atikan.

Museum outdoor dibuka gigireun 2nd wangunan akademik tina ISTU: genep sampel pakarang badag-haliber (D-20 152-mm howitzer-gun, M-46 130-mm towed gun, M-30 122-mm howitzer, D-48 85-mm gun anti-tank, S-60 57-mm gun anti-pesawat, D-30 122-mm howitzer) nu exhibited.

Universitas switched ka sistem proyék kalulusan Nyiapkeun dina dasar contractual: 58 departemén ti ISTU ngawangun hiji susunan pesenan ti pangusaha pikeun nyieun proyék diploma ilmiah jeung panalungtikan pikeun usaha maranéhanana.

Nu festival kahiji puisi gitar mahasiswa "penyanyi of GaleWood" lumangsung dina Olahraga sarta Rékréasi Camp of ISTU "Galevo".

Nu Laboratorium Fisika Téknis n.a. Yu.M. Merzlyakov dibuka. Manéhna dijieun kontribusi gede kana humanitarization atikan di Institute, transformasi IMI jadi universitas téhnis jeung organisasi studi jajaka. Fakultas Instrumentation Téknik disusun medali dingaranan Yu.M. Merzlyakov "Keur prestasi Akademis jeung Partisipasi aktip dina Kahirupan Public" jeung "Sumbangan ilmiah".

ISTU nyandak tempat kahiji di kompetisi Républik dina organisasi gawé atikan di lembaga atikan luhur Udmurtia.

2007

Boris Anatolyevich Yakimovich, DSc, propesor, kapilih nu Réktor ISTU.

Tim programer ISTU nyandak tempat kahiji di Championship Team Student XI Ural di programming.

Konstruksi tina Incubator Business pikeun siswa jeung panalungtik sarjana jeung postgraduate ieu réngsé (jeung wewengkon total 1000 sq.m. bisa nampung kira-kira 20 proyék-usaha). Proyék tina inovatif Business Incubator mangrupa salah sahiji winners tina kompetisi nasional di proyék saperti antara 40 universitas Rusia.

Rekonstruksi widang maén bal di Stadion "Burevestnik" ieu réngsé. Hiji kasapukan jeung Football Union Rusia disaluyuan pikeun nyieun hiji puseur olahraga interregional maén bal SMP di ISTU.

nu 3Rd buleud tina Sadaya-Rusia Student Olimpiade dina mékanisme jeung Science Mesin dilaksanakeun.

Kompetisi kahiji dina film video mahasiswa "SKIF" ieu disusun.

2008

Genep jajaka jeung hiji master program ulikan ISTU anu accredited ku Evaluasi Tengah sarta Agénsi Akréditasi (ZEvA) ( Hannover, Jérman). Nurutkeun hasil evaluasi, Komisi Akréditasi permanén tina ZEvA dijieun kacindekan yén sadaya program dievaluasi minuhan standar Éropa. Sadaya siswa anu dididik dina program ieu bisa narima suplement Diploma Éropa jeung diploma maranéhanana dina atikan luhur.

Élmuwan ti ISTU (V.I. Goldfarb, E.S Trubachev., D.P.. Gromov, A.S. Kuznetsov) anu dileler Nagara Hadiah Républik Udmurt di Sains jeung Téhnologi pikeun ngarancang jeung mastering rupa anyar gearboxes ngurangan substitusi impor generasi anyar pikeun minyak jeung gas, industri kimia jeung daya.

ISTU janten anggota Public Rusia Organisasi "Union of Rusia Mechanical Insinyur". pagawe, dosen jeung siswa universitas ngiluan organisasi ieu taunan.

tim ISTU meunang medali emas di International Collegiate Programming kontes ACM-2008 di kota Banff, propinsi Alberta , Kanada .

Kahiji workshop-Olimpiade di programming ieu diayakeun jeung dilaksanakeun babarengan jeung Lomonosov Moscow State University.

Kahiji pasamoan Sadaya-Rusia dina Masalah tina realisasi Plan Propinsi di Cimanuk Badan Kepegawaian pikeun usaha tina Complex Industri Pertahanan dilaksanakeun. Peserta ti pasamoan éta rectors tina institutes paling dimangfaatkeun atikan luhur ti Moscow, st. Petersburg, Kazan, Chelyabinsk, Perm, samara, Krasnoyarsk jeung manajer jeung wawakil usaha gede Rusia .

Sistim order pamaréntah pikeun Ngalamar of specialties pertahanan ieu dilaksanakeun.

Nu piagam peringatan ieu nunda nepi di 2nd wangunan ISTU di commemoration of Alexey Afanasievich Konovalov, salah sahiji Dokter mimiti Science di IMI, propesor, anggota Rusia Akademi Rocket jeung barisan mariem jeung mortir Élmu, Dean Fakultas Téknik Mesin of IMI (1989-1994), élmuwan kawentar dina widang ballistics.

Puseur ilmiah-metodologis Rusia Biathlon Union ieu dibuka di Fakultas Olahraga of ISTU.

Nu Masters kahiji lulus ti ISTU (131 jelema). Universitas ditawarkeun 15 program master.

Nu ilmiah Konférénsi-Wagub "Control Teori jeung modeling Mathematical" (IMS-2008) dilaksanakeun. konferensi ieu dedicated ka Nikolay Viktorovich Azbelev, DSc, Prof, Professor husus tina ISTU.

tim voli sarua, juara antara tim universitas Kacamatan Federal Privolzhsky, diondang ku "Rusia Association Olahraga" dina Sidney pikeun ilubiung dina "Rusia voli Pasanggiri" nu tradisional di Australia. Nu sportsmen ti Izhevsk meunang tempat kahiji pasanggiri; maranéhanana ogé papanggih di hiji game pameran jeung tim pilih of Universitas Sydney jeung Sydney State University of Technology.

2009

Fakultas Studi Postgraduate jeung tambahan Atikan Profesional ieu accredited ku Departemen Perumahan jeung Gedong tina Udmurtia jeung narima hak pikeun ngalaksanakeun kursus update professional pikeun spesialis Républik Udmurt dina kerangka Timer Regulasi Organisasi of Federal jeung tingkat Republik.

Nu piagam peringatan ieu dibuka di ISTU di commemoration of Mikhail Semenovich Gorokhov, DSc, propesor, anggota husus Rusia Akademi Rocket jeung barisan mariem jeung mortir Élmu, Palasik of ballistics internal.

Nu Sadaya-Rusia ilmiah jeung Téknis Konférénsi "Fenomena of M.T. Kalashnikov - Fusion of Science jeung Industri "dedicated ka 90th ulang tina desainer ieu dilaksanakeun. Nu kamar n.a. Kalashnikov dibuka dina perpustakaan ilmiah ISTU.

ISTU jadi anggota Association "Privolznsky Kluster University of Industri Automobile" anu unites tujuh paguron Kacamatan Federal Privolzhsky.

wangunan akademik-laboratorium of ISTU No 5 ieu solemnly dibuka.

Tim mahasiswa jeung élmuwan ngora ISTU dina pengawasan G.V. Lomaev, DSc (Dinas Instrumén jeung Téhnik of Control Quality) meunang 6 juta ruble hibah di kompetisi Yayasan pikeun Promosi tina Development of Usaha Leutik di lapisan Sains jeung Téhnologi (dina naungan Ivan Bortnik).

Salah sahiji asosiasi Sukarela panggedena keur Bantuan ka Angkatan Darat, Aviation jeung armada diangkat deui.

Nu Center for kamanusaan Program Inovatif diadegkeun jeung showroom nu "Rakurs" ieu dibuka.

El'Manuscript-09-WS International ilmiah Sakola pikeun Pemuda dilaksanakeun. Peserta ti sakola éta élmuwan ngarah jeung siswa ti Rusia, Jérman, Perancis, AS, Kanada, Bulgaria jeung Norwégia.

Nu televisi lokal pikeun kahiji kalina broadcasted program warta mingguan "Studencheskaya, 7", dijieun ku tim televisi universitas ti Departemen Public Hubungan of ISTU.

Kahiji dua poé kabuka Hot-Jazz Marathon dilaksanakeun, nu saterusna jadi tradisi. Ieu téh hiji festival jazz jeung pamilon ti Izhevsk sarta loba kota séjén Rusia.

2010

Nu Convent Inovatif munggaran Young Para élmuwan, Innovators jeung spesialis tina Udmurtia lumangsung. Peserta ti Convent éta élmuwan ngora Izhevsk University Téknis Propinsi, Izhevsk Propinsi Médis Academy, Izhevsk Propinsi Akademi Pertanian jeung Udmurt State University.

Nu Center basa Czech jeung Budaya ieu resmi dibuka. Ieu ngadegkeun bareng jeung Kidul Moravian Centre for Mobility International (Moravian Centre for Mobility International, JCMM). Kelas anu dilakukeun ku dosen ti Czech Republic. Nu Center nawarkeun kursus-kursus teu ngan pikeun siswa ISTU tapi ogé pikeun siswa universitas séjén Républik.

Élmuwan ti ISTU (B.A. Yakimovich, Yu.O. Mikhailov, n.a. Koryakin) anu dileler Nagara Hadiah Républik Udmurt dina lapisan Sains jeung Téhnologi pikeun perkembangan téknologi maju jeung mastering produksi awak roket. Tim ogé jadi laureates tina "Golden ide" hadiah pikeun "prestasi dina Lapang of Militér Produksi Barang jeung Aplikasi Nagara-of-nu-Art Panyiaran".

A workshop husus pikeun pengembangan professional ti manajer ti redaksi jeung penerbitan departemén "Hadir-Day Masalah Universitas Book Publishing" ieu disusun babarengan jeung Ivan Fedorov State University of Printing Seni di Moscow. Hasil Kompetisi katilu interregional "University Book" nu ngumumkeun.

Andrey Gumennikov, a mahasiswa master, jadi laureate tina Kompetisi Rusia di pangalusna karya ilmiah mahasiswa pikeun "Panyiaran Kekecapan énergi". Anjeunna dileler a medal tina Kamentrian Atikan jeung Élmu of Féderasi Rusia "Pikeun Gawé Best ilmiah".

2011

47th Spartakiad "silaturahim" tina universitas Ural dilaksanakeun di ISTU.

Fakultas Matematika sarta Élmu Pengetahuan Alam ieu dibuka dina dasar Fakultas Matematika Applied.

Déwan Young Para élmuwan ti ISTU diadegkeun di konferensi ilmiah jeung téhnologis murid PhD, siswa master jeung élmuwan ngora.

I Student International Olimpiade dina mékanisme jeung Science Mesin ieu disusun di ISTU handap kaputusan Federation International pikeun Promosi tina mékanisme jeung Mesin Science (IFToMM); eta ieu Olimpiade mimiti tingkat internasional dina sajarah Federation ieu.

ISTU hosted Rusia voli Championship (tim jalu tina Liga Kahiji).

Kahiji n.a kamar kuliah. usaha industri anu dibuka di ISTU: V.S. Chuguevsky (Izhevsk Mechanical Plant) jeung NPO "Komputer".

Nu Research Center koléktif tina Panyiaran Inovatif di Bahan Processing dibuka di ISTU. Para ahli nyebutkeun yén éta téh nu ngan puseur pikeun ngolah bahan nonmetallic di wewengkon Volga unik jeung. puseur ngabogaan parabot luhur tech modern - mesin CNC pikeun ngolah kai, fusing electric (processing kaca).

forum nonoman kahiji kompetisi intelektual collegiate dina inovasi "Generation Young - 2011" ieu disusun. Langkung ti 80 siswa sarjana jeung postgraduate, élmuwan ngora ti paguron Républik jeung spesialis ti usaha Izhevsk nyandak bagian dina forum.

2012

on 22 Pébruari Izhevsk State University Téknis sohor anak 60th pangeling-eling.

Sanggeus persetujuan ti Kamentrian Atikan jeung Élmu jeung Pamarentah of Féderasi Rusia, Izhevsk State University Téknis ieu dingaranan Mikhail Kalashnikov, a desainer legendaris tina leungeun leutik, sarta ayeuna disebut Kalashnikov Izhevsk State University Téknis.

Boris Anatolyevich Yakimovich, DSc, propesor, ieu ulang kapilih nu Réktor Kalashnikov ISTU.

Dua kamar kuliah anyar anu dibuka dina wangunan akademik-laboratorium No 5 tina Kalashnikov ISTU jeung pangrojong OJSC "Interregional Transit Telecom", CJSC "Rossi-Telecom" jeung OJSC "Mobile tele Systems".

Institute of Panyiaran Modern di Mechanical & Automotive Téknik jeung Metallurgy diadegkeun dina dasar Fakultas Advanced Panyiaran jeung mobil.

Tikhonov Institute of Latihan fisik jeung Olahraga diadegkeun dina dasar Fakultas Olahraga. institut ieu dingaranan jawara biathlon Olimpiade fourfold Alexander Tikhonov.

2013

on 30 Januari nu kolam renang anyar Kalashnikov ISTU dibuka. Ieu diwangun dina kerangka proyék partai "Edinaya Rossia" (Amérika Rusia) "500 pools ngojay".

on 18 Juni Internasional koléktif Research Center "Center of Surface Processing Panyiaran" ieu solemnly dibuka di Kalashnikov Izhevsk University Téknis Propinsi bareng jeung HTW Aalen, Zeh GmbH, Stuttgart jeung MKV GmbH, Allersberg (Jérman). Hal ieu sasaran di latihan teoritis jeung praktis murid jeung palatihan balik jalma ti industri specializing di galvanization jeung implements maju téknologi ramah lingkungan.


Anjeun hoyong ngabahas Izhevsk State University Téknis ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


University Téknis Propinsi Izhevsk dina Map


video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

resensi Izhevsk State University Téknis

Miluan ngabahas tina Izhevsk University Téknis Propinsi.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.